lørdag den 8. december 2018

Roser vinter og i sommer

Kameraet bliver ikke slidt op på disse mørke regnfulde dage. Til gengæld kommer der en del regn. I går tømte jeg 4 mm af og til morgen 13, det er ikke slut endnu, så jeg får i det mindste den ønskede regn. Til gengæld er der ikke mængder af  aktuelle billeder at tage af,  derfor har jeg fundet sommerbilleder af den samme rose, men først et billede af Rudbeckia
Rudbeckiaen som stadig blomstrer, det er opmuntrende at se den derude stadig med friske blomster,

men der er jo også roserne, de første billeder af hver rose er taget i går 7.12.
 Blackberry Nip
samme 7.8.
og 17.8.
 Charles Austin 7.12.
18.6.
 Bonita Renæssance er først for nylig startet på remonteringen, lidt for sent
28.6.
og 7.11.
 også Hansestadt Rostock er sent ude med remonteringen, derfor får jeg ingen glæde af de blomster i år
 i fuld blomst 29.6.
 James Galway har gjort det godt i år
2. juli 
og 11. juli
 Julie Renæssance forsøger sig med en enkelt knop
i sommer så det noget anderledes ud d.30.6.
 Mia er stadig flittig
10.6. den er både tidlig og sent blomstrende
 Penny Lane har heller ikke været meget for at remontere i år
 til gengæld var den tidligt i gang, her er det 10.6.
og 27.5.
 Sherry Cream 7.12.
og 10.6.
 Sofia Renæssance
 22.6.
og 17.9.
St. Swithun 4. 12. med den første blomst i år, den er ret ny i haven
her er den fotograferet i går
Rosenbedene
 begge billeder er fra 24.6.

lidt flere sommerbilleder til opmuntring. Det blev kun roser i dag, men mon ikke der er nogle, der er glade for det.
God søndag til jer - det ser ud til, at vi skal have lidt solskin i morgen her hos os. Vi får se, men hvis vi gør, skal kameraet luftes.

27 kommentarer:

 1. Det er dejligt at vide, hvad der venter os næste sommer :-)
  Vi har også fået dejlig regn i fag. Jeg læste i går, at november kun gav halvdelen af normalen. Der er langt til at få fyldt depoterne inden næste vækstsæson...
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja ikke :) og noget må vi jo finde på for at underholde :)
   Det er godt med noget regn, for ja der skal meget til, vi er næsten allerede nu bekymrede for næste år, i hvert fald dig og mig.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Imponerende med flotte knopper på din Blackberry Nip, min edr ved at takke af, måske fordi jeg har sat dem så de slet ikke får sol på denne årstid? Jeg deler din begejstring for denne sunde rose! Det er min eneste rose der har oprindelse i New Zealand, de er svære at få fat på! Har du andre?

  Her lover de også lidt sol imorgen, den skal være velkommen:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg er også vældig stolt af knopperne på Blackberry Nip, men jeg tror nu ikke, at de når at springe ud. Jeg faldt for den for 3 år siden, heldigvis kunne Jas skaffe den, vi var 3 af sted som købte hver sin. Min var længe om at komme i gang. Jeg må tilstå, at jeg ikke ved om jeg har flere fra New Zealand. Mon ikke de har nogle i Polen.
   Ja vi vil nyde lidt solskin i morgen, hvis vi er så heldige.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Så bra at du får litt regn, og litt er bedre enn ikke noe.
  Deilige rosebilder!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er glad for, at vi nu endelig får noget regn igen, vi skulle gerne have fyldt depoterne op.
   Tak for det
   Klem

   Slet
 4. Dejlige billeder - dine roser har jo blomstret meget længere end vores, men du kan glæde dig til St. Swithun, vores har nu været i haven i 4 sæsoner og den er blevet kæmpestor i sommer. Kh. Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja jeg har haft glæde af roserne i ret lang tid. Jeg glæder mig også til St. Swithun, men jeg er bange for, at den må flyttes, jeg har ikke taget højde for, at der er en klatrerose, nu skal jeg bare have fundet en plads til den ;)
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Ja det har godt nok været et par grå og våde dag vi har haft. Jeg tømte regnmåleren torsdag formiddag og her kl 18 var fangsten 18mm og der er nok kommet lidt mere i siden. Nej så vejret har så absolut ikke været kameravejr. Mon ikke det blir bedre de næste dage, vi har da lov at håbe. Dog starter dit indlæg da med en sol, den er skøn de Rudbeckia, ja det er roserne selvfølgelig også, og sjovt at se dem nu og før.
  De to sidste billeder, ja de kan da få humøret nogle procenter i vejret. Blackberry Nip imponerer med alle de knopper, og selv om de ikke springer ud så er knopperne jo også flotte.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har det, men vi har fået noget tiltrængt vand til depoterne. Jeg håber på lidt solskin i morgen, Rudbeckia er en flittig blomstrer, så i dag må den være solen. Noget skal jeg jo finde på at underholde med, denne gang blev det sommerbilleder af roser.
   Ja Blackberry Nip er fin også med en god baggrund.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Good morning dear Lisbeth,
  Beautiful to see the sun shining on your wonderful roses. Much better as the weather we have at the moment overhere (lol) a very strong wind and it does not seem to stop raining. But I know nature needs the rain.
  Have a wonderful day. Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes it is nice to see the sun, we have a bit sunshine this day, so I have taken a lot of photoes. Yesterday it rained most of the day. We really needed it, så I enjoyed it, but I also enjoy the sunshine to day )
   Same to you
   Roserhugs Lisbeth

   Slet
 7. Hei
  Du verden så flotte roser. Her kan jeg virkelig drømme meg bort til sommeren.

  Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hei Vivi
   Ja det er rart at kunne det :)
   Lisbeth

   Slet
 8. Dagen i går var utrolig trist og grå og våd, mens dagen i dag er trist og grå og tør. Det er sjovt at se, hvordan rigtig mange roser skifter farve, når det bliver koldere i vejret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har du helt ret i, altså vejret i går, til gengæld havde vi solskin i formiddag. Ja roserne får helt andre farver, når det bliver koldere i vejret.

   Slet
 9. Stor skillnad när man jämför så :) Jag blundar med ena ögat och gläds åt det som är nu. Har varit ute och jobbat lite i eftermiddag och det blev helt underbart - solen bröt igenom.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja der er stor forskel på sommer og vinterroser. Ja vi må glæde os over hver årstid. Herligt at solen brød igennem, det gjorde den også her i formiddags.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Dejlige rosen billeder. Så drømmer man om sommeren, eller bare forår... Vi har taget regnmåleren ind sidst der var nattefrost, så jeg ved ikke hvor meget der er kommet lørdag, men det føltes som en meget våd dag. I dag tittede solen frem formiddag, og støvregn eftermiddag.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Gunvor
   Ja det er skønt med nogle sommerbilleder. Her har jo ikke været frost, så vi lader regnmåleren sidde, jeg ønsker mig også en ny til jul, så der sker ikke så meget ved, hvis det skulle blive frostvejr.
   Det var dejligt med solskin i går, vi fik ingen regn på det tidspunkt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Rudbeckiaen lyser så smukt med sin gule farve. Jeg kan godt forstå, du ikke kunne gå forbi uden at måtte tage et billede af den. Godt I har fået regn, det har vi også, men vi ville helst have været fri.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja Rudbeckiaen er bemærkelsesværdig, så snart jeg fjerner det visne, kommer der nye fine blomster, så den er tit udsat for kameraet.
   Ja I har vist fået rigeligt regn hos jer, vi kan sagtens bruge mere.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Det har været en trist weekend vejrmæssigt, kun søndag formiddag var med sol her. Vi har haft en imponerende rosensæson, det kræver vand nu i vinter 😊 Så det er lige før man ønsker regn i julen og hele januar med i stedet for frost og sne.
  Flotte gyldne roser og Blackberry Nip er da helt uimodståelig.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja vejret har ikke været noget særligt, men det var godt med lidt sol i går formiddags. Rosensæsonen kan vi ikke klage over, så regn er godt, men skulle det blive sne er det vel også ok, det tør og giver vand senere, mens barfrost bestemt ikke er godt.
   Ja Blackberry Nip er en fin rose.
   Knus

   Slet
 13. Det er da utroligt du stadig kan vise så mange forskellige roser i blomst, men naturligvis ikke helt så rigtblomstrende som i sommer. Glæder mig til at få tid til at følge med i din gøren og laden igen, men kan da se I stadig har travlt - nu indendøre. Det ser rigtig fint ud i gæsteværelserne, og jeg tænker julen bliver fin i de nye omgivelser.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er det, jeg kan fortælle dig, at det ikke er sjovt at være rose her i dag, nej hvor det blæser. 21 m/s ved Røsnæs, så blæser det lige så meget hos os. Ja du har været lidt fraværende på det sidste, men det er der mange andre, der også har. Det er ikke nemt at nå det hele. Ja lad os håbe, julen bliver fin og at de unge er tilfredse med Bents anstrengelser.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. I really like your post good blog on site,Thanks for your sharing.

  ดูหนัง

  SvarSlet