søndag den 3. januar 2021

Naturbilleder fra en lys dag

 Bloggen er droslet lidt ned, jeg har rigeligt at se til i mit forsøg på at få nyere rhododendron ind på min rhododendronfane, det er en tung og tidskrævende opgave, men jeg er stædig, derfor regner jeg med at jeg får den lavet i løbet af januar. Når man gerne vil have alle ca. 240 rhododendron med, tager det tid, det er også for tungt et arbejde for computeren, jeg håber ikke, den bryder sammen, for så varer det længe, inden I hører fra mig igen. Jeg bruger arkivet ret meget, derfor er jeg lidt træt af arkivbilleder, så I får helt aktuelle billeder i stedet.

I går var vejret lidt lysere, solen forsøgte at trænge igennem, det lykkedes kun kort, men der kom flotte himmelbilleder ud af det. De blev taget på min hundeluftetur i formiddags, her kommer de:


solen stod flot op, men inden jeg nåede ud, var den forsvundet i skyerne igen.
derfor går vi videre på turen
Besser kirke, flere af vores kirker er oplyste om natten her i december og januar.

det var stille vejr
og havblik 
flot udsigt på golfbanen


og fine skyerspejlinger af træer
og de fine skyer
om eftermiddagen trængte solen næsten igennem

ja så gik den ned
en enkelt rose fangede jeg også Prosperity
Jeg håber, I nød mine naturbilleder, det var, hvad det kunne blive til i dette indlæg. 
Som sagt var det stille vejr, så jeg tog en times tid i haven, inden vinden igen begyndte. Alle clematis gruppe 3 er nu klippet ned sammen med vinplanten. 
Rigtig god søndagHeldigvis kan jeg nyde billederne, mens jeg laver arbejdet :)


28 kommentarer:

 1. Et af goderne ved vinterhalvåret er, at solens op- og nedgange foregår i et tidsrum, hvor selv jeg kan være til stede og nyde dem. Det kan jeg ikke hele året rundt - og i øvrigt ser man de farverigeste i vinterhalvåret, synes jeg at have lagt mærke til. Eller også er det netop fordi jeg ikke ser dem alle ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja sådan har jeg det også, selvom jeg står tidligt op, klarer jeg ikke solopgangene om sommeren, til gengæld er der jævnligt flotte solnedgange om sommeren. Desværre er der en bakke her mod vest, så vi kan ikke altid se dem.

   Slet
 2. Som Ellen skriver: Det er dejligt, når vi syvsovere kan være med til at nyde solopgange og nedgange. Flotte billeder.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er ikke så ringe, jeg kan nu heller ikke være med til solopgange om sommeren, selv for mig er det for tidligt ;)
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Tak for de flotte billeder! Især billederne med havblik rørte mig i dag - fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Det er heller ikke så ofte, man ser havblik, i dag var det ikke stille.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Vakre bilder! Dine soloppganger og nedgangerbblir jeg aldri lei. Jeg forstår godt at det er mye arbeide å få øagt inn alle rhodoene i arkivet.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak for det, nej dem kan du heldigvis godt lide. Ja der er rigtig meget arbejde ved at lægge rhodoerne ind på fanen, det gør det jo ikke nemmere, at jeg har så mange, sådan går det, når man er grådig ;)
   Klem

   Slet
 5. Härliga bilder från en fin promenad. Solen skiner här idag men jag är sjuk så nån längre vandring blir det nog inte...

  Lycka till med rododendronbilderna :)

  God fortsättning på 2021! Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Carina
   Vi har desværre ikke solskin, synd du er syg, så du ikke kan nyde solen. God bedring.
   Jo tak for det, det har jeg brug for :)
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 6. Utroligt flotte billeder med de douche farver!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie - ja det var lige det rette fotovejr.

   Slet
 7. Jamen januar skulle jo være perfekt til den slags arkivering, hvis ellers computeren kan følge med.
  Jeg nød dine dejlige billeder ikke mindst de flotte guldalder-himle! Minder mig om guldaldermalerier med de mange fine farver og flotte skyer. Dine spejlinger af himlen i søer, vandpytter og det blanke hav er så fine.

  God arbejdslyst inde som ude!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er perfekt herinde ved brændeovnen, jeg har lige været ude, det var en kold fornøjelse. Dejligt at du nød mine billeder, tak for ros til guldalderhimle. Det var meget flot i går, men for lidt sol.
   Tak for det
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hvor er det dejlige billeder, Lisbeth! Samsø har en smuk natur. Jeg holder meget af dine billeder af solopgange og -nedgange! Nu mangler vi bare nogle solskinsdage :-) Det er noget af et job med dine rododendron til arkivet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Ja her er smuk natur både her, men i det hele taget, er Danmark et smukt land, og især når solen skinner her om vinteren, vi håber på flere af dem, i dag er det meget koldt. Ja det må jeg sige, det er med at holde tungen lige i munden, når jeg arbejder med rhododendron fanen :)

   Slet
 9. dejlige billeder fra årstiden :)

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth. Smukke, smukke billeder, du viser. Du har sørme sat dig selv på noget af et arbejde med rhododendronarkivet, men det bliver godt. Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Hvor dejligt at høre fra dig, tak for ros til billederne.
   Ja den rhododendronfane kommer jeg ikke sovende til.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Herlige natur billeder.. Vi har faktisk haft sol her... Dog ikke skyfrit, men alligevel. Pragtfuldt, nok var det koldt, men det blev nydt i fulde drag og nogle dumtsiddende grene blev savet af. Så holder man varmen. I morgen begynder hverdagen og arbejdet igen, akja.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor
   Dejligt med lidt sol, vi havde også lidt men ikke meget, alene det at det er lysere gør en forskel, selvom det er koldt.
   Ja tænk at længes efter at blive pensionist, men jeg forstår det godt, hverdagen er god, men hvis man hellere vil gå i sin have, har man ikke lyst til arbejde.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Good evening dear Lisbeth,
  Breathtaking photo's you've shared!! Good luck with your archive of the Rhodo's.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke.
   Thank you I am glad you like my photo´s. I need that, but I think I will manege.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Så smukke aktuelle billeder, og jeg kan nærmest både se og mærke kulden :-) jeg har nemlig været ude og lave lidt idag og det var en kold fornøjelse. Tænkte at det var tiden at få alle mine hårdføre kaktus under tag, da det har været lidt til den våde side her omkring nytår, og det er de ikke så glade for. Kulden er ikke noget problem. De er nu sat i drivhuset og kan så hygge sig der resten af vinteren. I drivhuset var det ok at opholde sig så jeg fik ryddet lidt op når jeg nu alligevel var der :-)
  Ja men så ved du da hvad du skal lave når det ikke er vejr til at gå i haven, og at få styr på sagerne er jo dejligt når det er gjort, og mon ikke computeren klarer den opgave også. Dejligt for os andre også at Rhodo fanen er up to date
  Det sidste billede er så tilgængelig dejligt varmt og luner dejligt med deres skønne farver.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, ja man får røde kinder på lufteturen i disse dage. Lidt mere regn har vi jo fået, så det er nok en god idé at tage dine kaktus ind i drivhuset.
   Ja jeg har ingen problemer med at få tiden til at gå, det er ved at køre for mig, så jeg tænker, det lykkes at få fanen up to date.
   Ja der skulle lidt lidt sommer med ind over.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth,
  Dejlige billeder fra dine vandreture, og det smukke rhodo foto til sidst, det ser rigtig godt ud.
  Jeg får helt dårlig samvittighed over, hvad jeg sat dig i gang med, men jeg er sikker på du klarer det, men jeg havde tænkt du bare ville sætte billeder ind, af de rhodoer som ikke var på siden endnu, men jeg kan se du også opdaterer de rhodoer som allerede er derinde, men det bliver ekstra fint.
  Jeg er i hvert fald rigtig glad for dine billeder og omgivelser i skovmiljø.
  Jeg har gået nogle timer i skoven i går det var ok, men for pokker hvor det koldt idag, vinden går direkte gennem en. På vej til arbejde sneede det lidt.
  Jeg har siddet og læst i min havedagbog fra 2020, det er sjovt at se hvornår tingene blomstrede m.v. og hvordan vejret har været, det glemmer man alligevel hurtigt.
  Ha en god aften foran brændeovnen, den mangler jeg.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Tak for det, jeg er kørt lidt død i rhododendronbilleder på de almindelige indlæg, men jeg arbejder hårdt på fanen for oven, du kan dog ikke se så meget endnu, det kommer. Jeg er nødt til at oprette nye sider, desværre kan jeg ikke få dem med i fanen, men jeg tænker, jeg finder ud af det. Det er jo meget godt at få den opdateret, nogle billeder lader jeg stå, andre ændrer jeg, fordi de er vokset meget i mellemtiden, nogle af de små er blevet til store buske, så kan du også se, hvor hurtigt de vokser. Måske er det kun dig, der ser det jeg laver, men det er ok, hvis jeg kan glæde dig med det, og så får jeg endelig gjort det. Jeg skal nok give besked, når jeg er færdig.
   Ja det er meget koldt i dag, jeg gik langs vandet, det gav friske røde vejrbidte kinder.
   Bliv endelig ved med at skrive op i din dagbog, jeg har et regneark, hvor jeg skriver, hvornår de blomstrer, men du må endelig begynde at tage billeder, det er en god ting, så kan du rigtigt følge med i, hvor meget de vokser.
   Tak i lige måde, jeg kan godt anbefale en brændeovn, men så skal der jo ordnes brænde. Vi er glad for vores.
   Kh Lisbeth

   Slet