onsdag den 20. januar 2021

Juli med mængder af roser og andet godt

 Juli 2020 var bestemt ikke en lun sommermåned, der er vist ikke mange, der ser tilbage på den måned med glæde, til gengæld var roserne glade, så der kommer en hel del billeder af dem i dette første afsnit af juli. Jeg har igen været i arkivet og set masser af billeder, som jeg var sikker på, at I ikke kunne leve uden at se. Her kommer de:

solen glimrede ofte med sit fravær, blæsten var hård, det var kort sagt surt vejr.
men roserne var tilsyneladende lige glade.
også clematis ville være med
d. 1.7. afholdt Samsø Aftenskole kursus her i min have med mig som lærer. Det gik meget godt, der er jo meget at se på, og de fleste spørgsmål blev besvaret. Successen blev gentaget en uge efter, men så var det slut, det sidste kursus blev aflyst på grund af manglende tilmeldinger.

forleden viste jeg et vinterbillede af ørkenbedet, her er til gengæld et sommerbillede af bedet 
Hemerocallis Strawberry Candy
Steffensurt/ Circaea er en god bunddække plante her hos mig
 
Stokroserne har det godt der ved muren
Når solen skinnede kom der karakter på himlen

R. Silbervelours, bemærk det flotte indument
husløgene bliver store her i haven
Lilje Regal dufter dejligt
Flere roser i det gyldne bed
Kapfakkel/Phygelius capensis. er imponerende
Golfbanesøen med besøg af Katrines løbeænder og små søde ællinger 
Indkig
også her
mørke skyer, men som sædvanlig fik vi ikke meget regn, det gør vi så til gengæld nu. I går fik vi 8 mm også i dag regner det godt, det er fint, vi trænger, men det er ikke sjovt at lufte hunde i.
Egebladet hortensia/Hydrangea quercifolia
nye liljer
denne er ikke ny, men flot er den. Fortsættelse af juli følger i næste indlæg.

Billeder fra de sidste dage:
I mandags fik vi lidt sne, det forsvandt hurtigt igen
da jeg gik tur i går hørte jeg en vældig snakken, en hel flok gæs havde slået sig ned her på marken, de fløj op, da jeg kom derhen.
Efter et vink med en vognstang kom Bent i dag med en flot buket til mig, til gengæld fik han livret til aften :) Det er en flot buket med både phlox og clematis, det er jeg ret imponeret over på denne årstid. 
Rigtig god onsdag til jer.


32 kommentarer:

 1. Good morning dear Lisbeth,
  What a beautiful, flowerful garden you've had in July. When I look outside now in my garden it's difficult that to imagine that there will be flowers one day.
  The weather was very bad here but even with bad weather is good to go out for a walk with the dog and breath in the fresh air.
  What a wonderful bouquet you've got from Brent. I hope your eye is a bit better.
  Have a wonderful wednesday
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes the garden was wonderful in July. It is very difficult to imagine the garden like that, but luckily it will happen again. Yes we have to get out and go for a walk with our dogs.
   My eye is still very colourful but it is ok as long as I don´t look in the mirror ;)
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 2. Tænk, jeg husker juli som en okay måned. Måske fordi jeg glædede mig, til mine englændere skulle komme sidst på måneden. Jeg gik tilbage på min blog og så, at den da ikke var optimal, men vel nærmere en ganske normal, dansk sommermåned. Jeg vil i hvert fald hellere have det sådan end som i 2018, hvor det ikke regnede fra maj til engang i august! Holdnuop, hvor brugte jeg meget vand til at vande have med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja så kan jeg godt forstå, at du syntes, det var en ok måned. Nej optimal var den ikke, vi fik ikke meget regn her, men det var nok værre i 2018, det er træls vande så meget. De høje varmegrader er heller ikke lige mig, ikke over 24 grader passer til mit temperament.

   Slet
 3. Tænk var den virkelig så slem - den juli? Vi holdt ferie og lagde måske ikke så meget mærke til vejret, og det gjorde din have altså heller ikke. Alting ser jo flot og godt ud!
  Lige fra husløg til stokroser ser fantastiske ud, og roser og liljer er helt pragtfulde. Dine "indkig" er fine billeder.
  Her trives steffensurt også som bunddække - og har indfundet sig af sig selv. De har et voldsomt rodnet har jeg opdaget, så måske skal de lige holdes lidt i ave.
  Godt du endelig får lidt nedbør - som sne eller regn. Er det mon din fødselsdag du fejrer med den flotte buket fra Bent? - Eller er det et plaster på såret for det blå øje... Uanset er det jo dejligt at få friske blomster netop nu, og jeg ønsker tillykke med det du fejrer!

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det har jeg hørt flere, der har ment. I har ikke haft behov for så flot vejr og varme åbenbart. Haven her var fint tilfreds.
   Jeg kan godt huske, at du før har nævnt, at du har steffensurt, jeg har jo sat den mellem mine roser, jeg har ikke tænkt over det med rodnettet, men det kan være, jeg bør gøre det.
   Ja vi har fået mere regn nu end, vi har fået i lang tid, jeg er glad. Det med buketten var fordi, jeg opdagede, at vores blomsterhandler har en lille bod udenfor, det gjorde jeg ham venligt opmærksom på ;) jeg har altid sagt, at jeg gerne vil have en buket om vinteren, om sommeren kan han jo spare pengene, så ikke nogen speciel anledning.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Flott gjensyn med juli måned hos deg. Rosene dine må trives veldig godt så frodige som de er. Tenk at du også fikk litt snø :)
  Her er det nesten 40 cm med snø, men den skal snart ødelegges av masse regn :(
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er noget at se på i juli, jeg håber, roserne vil trives godt igen senere på året. Ja sneen blev ikke længe, det kan regnen hurtigt ødelægge.
   Klem

   Slet
 5. Hvor er det smukke billeder, Lisbeth. Og det er spændende at Samsø Aftenskole holdt kursus hjemme i din have med dig som lærer.
  Har du prøvet at lave stiklinger af sommerfuglebuske i januar? Jeg har et lille forsøg i gang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Gitte
   Ja Samsø Aftenskole var kreative sidste år for at holde gang i hjulene, så kom de i tanke om min have.
   Nej det har jeg ikke prøvet, spændende, det må jeg ind og se.

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Jeg husker mest juli for den evindelge tørke, selv om der vist kom lidt regnsjatter hos os.
  Tror du ikke, at mange planter var ret glade for juli? Det ser jo i hvert fald godt ud hos dig.
  Selve blomsten på din egebladede er dobbelt, kan jeg se. Min er enkelt. Det kunne altså være morsom at få sortsnavnene.
  Her regner det også i disse dage, men der kommer vist ikke meget. Det er bare vådt. (Min regnmåler er revnet).
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Ja det var en forfærdelig tørke hos os, mens andre fik rigeligt med regn i hvert fald visse steder. Jo bortset fra at de manglede vand, tror jeg planterne var glade for juli.
   Ja min egebladede er dobbelt, jeg købte også en enkelt blomstrende, men den gik ud. Jeg tror, jeg kan få sortsnavnene hos Anne Marie, de står ikke længere på hendes liste, hun får mindre sortiment efterhånden. Jeg skal nok skrive det til dig, hvis jeg finder ud af navnene.
   Jo der kommer meget vand i forhold til, hvad vi er vant til. Vi har fået næsten 20 mm siden i går. Du må have en ny :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Tak for navnet. Så er din i hvert fald på plads.
   Jeg har kigget efter en regnmåler, men alt er lukket, og supermarkederne har dem ikke. Jeg tror ikke, at januar normalt er sæson for den slags. 20 mm er jo bestemt en god portion. I dag regner det godt. Lad os i det mindste få fyldt depoterne.
   Kh Lisbeth

   Slet
  3. Selv tak
   Jeg har skrevet et navn til dig på pb., det må du lige se, der er også et billede.
   Det er ikke nemt at købe andet end madvarer. Min søn skal have sko, han kan tåle at gå i, det kan heller ikke lade sig gøre.
   Det er helt godt med 20 mm, der står lidt vand på golfbanen nu, så det begynder at hjælpe.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Herlige sommerbilleder. Men jeg husker nu egentlig juli som ganske alm. men lidt kølig måned?? Men jeg er heller ikke vild med for meget varme. Helst ikke over 25 grader til mig.
  Dejlig med en buket i "utide". Smart af jeres blomsterbutik at have lidt gadesalg. det må altså være sløje tider osse for blomstersalget.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor
   Jeg tror, det var ustadigt og blæsende i juli, jeg er heller ikke vild med varme.
   Ja det er ret smart af blomsterbutikken, jeg tror bestemt også, at det er sløje tider for dem.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. De kan trolla med knäna när det gäller snittblommor i Holland :) Undrar, nej hoppas, att H. quercifolia kommer blomma hos mig också. Den är för nyplanterad ännu men på sikt så... Jag kommer ihåg sommaren som ljuvlig med många kvällar i solstolen på kvällarna... Kanske minns jag fel men det känns bra.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det kan de åbenbart. Det varer nogle år inden H. quercifolia kommer i blomst, jeg ventede en del år, men min var også meget lille, da jeg købte den. Der var fine stunder i sommer, men ikke mange i juli her hos os.
   Kram

   Slet
 9. Jeg kan overhovedet ikke huske hvordan juli måned var, men jeg nød i fulde drag, de smukke sommerbilleder.
  Er det bryllupsdag, Bent lige skulle mindes om....!? En meget smuk buket, og det er så fint med clematis i, på denne årstid. Så får man virkelig sommerlængsel.

  SvarSlet
 10. Hej Fru Friis
  Godt du nød mine sommerbilleder, så pyt med at du ikke kan huske, hvordan juli er.
  Nej han plejer at give mig en buket her om vinteren, for der er jo ingen grund til at give mig en, når haven er fuld af blomster. Jeg fortalte ham pænt, at der var en lille bod ved blomsterhandleren, se det forstod han :)))

  SvarSlet
 11. Flotte julebilleder og flot buket. Heromkring er det mest tulipan buketter, man får tilbudt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie
   Tulipaner gider jeg ikke, de bliver så hurtigt kedelige.

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Nej juli var der ikke meget ved, men sådan er det jo tit. Heldigvis lå det meste af min ferie i august og det var jo meget godt, et par varme uger blev det da til.
  Roserne er smukkest når solen skinner, men regn skal der jo også til, og det er ikke nemt at få det hele. Smukke liljer blev det også til, dem glæder jeg mig også til at se igen, ja der er meget at se frem til.
  Så flot en buket Bent har givet dig, i hvilken anledning dog, det er jo hverken fødselsdag eller bryllupsdag, måske du bare trængte :-) lige nu er det bare så skønt at få lidt blomster indendørs. Mogens købte en buket tulipaner med hjem fra købmanden i søndags, desværre holder de ikke så længe.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
 13. Hej Anne
  Endelig en der kunne huske, at juli var en træls måned. Til gengæld kan jeg godt huske, at du havde en god varm ferie, næsten for varm, tror jeg.
  Ja regn skal der også til til både roser og rhodoer og alt det andet, men hver I eller vi får meget af det. Næste indlæg bliver nok med flere liljer, tror jeg.
  Nej der var kun den anledning, at jeg trængte :) Om sommeren kan han jo spare pengene, der har jeg rigeligt selv. Tulipaner gider jeg ikke at købe, de holder så kort.
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 14. Dejlige sommerbilleder, vi kan godt trænge til lidt farver. Jeg kunne ikke helt huske, hvordan juli var så jeg kiggede tilbage i kalenderen, jeg kan se, at det ikke var vand vi manglede her, vi fik 130 mm i juli.
  Dejlig med en flot buket :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene
   Ja det er rart med nogle farver nu. Nej I manglede ikke vand i Jylland, men vi gjorde, fynboerne og sjællænderne gjorde også. Vi fik kun 58 mm og mængder af blæsevejr.
   Ja det var skønt med en buket.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Alle fortjener blomster. Specielt i denne tid. Nu hvor sneen er væk. Er her gråt, mørkt og trist igen.
  Samtidig støtter man også de trængte butikker. Så syntes det er fantastisk Bent glæder dig. Sådan skulle det være et par gange om måneden vinteren over....
  Juli var virkelig skod. Som i helt vildt. Spørg en der arbejder ude.
  Men juni og august var fantastiske. Sådan syntes jeg tit det er.
  Jeg nægter at holde ferie i juli.
  Men sikke masser af smukke rosenbilleder.

  Klem og en fremragende torsdag
  Charlotte

  SvarSlet
 16. Hej Charlotte
  Ja det har du ret i, det er gråt og blæsende det meste af tiden, så blomster gør godt, og det er godt at støtte om om de nedlukkede butikker.
  Ja juli var skod, du kan også huske det, det er den ofte. Heldigvis blomstrede roserne fint alligevel.
  Klem og i lige måde
  Lisbeth

  SvarSlet
 17. Bellissime immagini! Hai delle rose fantastiche! Mi manca molto ospitare persone in giardino ma spero che si possa tornare a farlo!

  Ti auguro un buon inverno :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Grazie per questo, sì, speriamo di poter portare di nuovo gli ospiti nei nostri giardini.
   Buon inverno anche a te

   Slet
 18. Hej Lisbeth,
  Som sædvanligt nyder jeg dine billeder, især faldt jeg for billedet af din klematis i træet, sådan håber jeg, at mine vil tage fat, lige nu ser de godt nok døde ud, især dem som jeg købte i Tyskland i november.
  Måtte kigge i min havedagbog for at huske juli, vi manglede ikke vand men der står blæst så det lyder ikke særlig sommerligt, men august blev varm.
  Det blæser meget i dag og regner men det er mildt 6 grader.
  Herligt med den flotte buket det trænger man til i denne tid. Er i gang med endnu en fantastisk bog om Beth Chatto og hendes liv, det har været virkelig spændende med alt det hun har oplevet som følge af have og planteskole. Desværre er der nu told på varer fra England, plus gebyr fra post nord så det blev lige 217kr ekstra for 1 bog, så nu hedder det indkøb hos Amazon i Tyskland.
  Ha en god dag, jeg er på vej til Silkeborg efter min bil som har været på værksted i 14 dage
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Dejligt at høre at du nyder mine billeder. Klematis i træerne er vældig flot, jeg har en del, det er lykkedes med, men de sidste jeg har købt, er det ikke gået så godt med. Du må se, om dine kommer ellers skriver du bare til dem i Tyskland, så bliver de erstattet. Ingen problemer med det, men kig godt efter inden, for pludselig er de der bedst som vi har opgivet dem.
   Nej I manglede ikke vand, men det var meget blæsende som i dag, det er slemt. Regnen stoppede heldigvis 10.30.
   Ja det er dejligt med en buket på denne årstid.
   Uha ja det er blevet dyrt nu at købe bøger i England, så må du finde et andet sted at købe. Godt bogen er god til den pris.
   14 dage det var længe at undvære din bil, hvad mon du så har gjort?
   Kh Lisbeth

   Slet