torsdag den 28. januar 2021

Da sneen kom til Samsø

 Tænk jer, vi fik sne i aftes, det er ikke noget, der sker så tit mere. Det kan du læse mere om sidst i indlægget.

Sådan så det ud i aftes, store totter dalede ned fra himlen, og det lagde sig, så det var der endnu til morgen, ja det er der såmænd endnu. Så her kommer snebilleder i rigelige mængder, jeg håber ikke, jeg keder jer, ellers kan I i hvert fald hurtigt scrolle igennem dem.
Bemærk Bellis som styrter rundt i haven
jo jo der ligger da et lille lag

Bellis er overlykkelig
se bare her
fuglekugler lige uden for mit vindue, fuglene sidder her hele dagen
Der er allerede redemateriale klar, men vi skal nok have lidt mere forår, inden de skal bruge det.
vinter og roser, her er det A shropshire lad
solen skinnede på Sjælland, men ikke her, det kom dog senere.
sne på taget
Artiskokken viste jeg i sidste indlæg, sådan ser den ud i dag
jo jo der er sol på Sjælland
og sne på rhodoerne
på tur ud i det snedækkede landskab

Besser kirke
hundene venter, skal vi ikke snart gå.
Jeg går helst på golfbanen, der er kun sne, ingen snedækkede vandpytter med is
udsigt fra højeste punkt
ja også her
og her
da vi kom hjem, blev det solskin
det kan vi lide. 
Lidt om sne og is. Da jeg flyttede til øen i 1975 var der ofte sne. Jeg passede kontoret på Samsø Efterskole, dengang skete det ofte, at eleverne ikke kunne komme igennem fra Sjælland eller fra Jylland, hvor vejen ofte lukkede mellem Odder og Hou. Det var oftest lige efter nytår, det er sket mere end en gang. 
Senere fik min daværende mand buskørslen herovre, også den gang var der problemer, mangen en gang midt i 80´erne sad jeg vagt ved telefon og radio tidligt om morgenen. Skolerne blev lukket, ja tænk så meget sne var der den gang. I 90´erne kom der også sne, vi har da en enkelt gang været lukket inde på grund af sne, også efter 2000 er det sket, men siden er der nu ikke kommet meget sne her hos os. 
Mellem 1975 og 1985 var vandet af og til frosset til, så tog en færgetur meget lang tid, og der var meget ventetid på havnene, inden færgen kom ind. Dog er det ikke noget at snakke om i forhold til 40´erne. I øvrigt husker jeg, at i min barndom i 50´erne lå der ofte sne på min fødselsdag d. 22. marts. Ja tiderne ændrer sig. 
Arthur vores første barnebarn bliver 7 år i dag, som tiden dog går. Tillykke Arthur. Billedet er fra 22. august, det var sidste gang familien besøgte øen, sådan går det, når vi har corona. Heldigvis skal vi facetime med familien i aften. 
I må have en rigtig dejlig dag.30 kommentarer:

 1. Det er et fint drys, I har fået. Her har vi ikke så meget, og slet ikke i haven og på fliserne.
  Det var sjovt at læse dine erindringer om mere sne tidligere. Sådan husker jeg det også, og når man ved, at temperaturen er steget et par grader, så skal det jo nok passe.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja vi har fået lidt mere end jer, jeg er fuldt tilfreds med dette.
   Ja det var anderledes med vinter og sne for omkring 20 år siden, børnebørnene ved knap, hvad sne er, det er lidt synd.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. SÅ SMUKKE billeder 😍 Jeg har aldrig før set Samsø vinterklædt ❄️⛄️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Nej der er længe imellem, at Samsø er vinterklædt.

   Slet
 3. Lisbeth, du lyder så glad som et lille barn, der skal ud og opleve den første sne 😀, så det må have været en fornøjelig tur, du har været på sammen med hundene. Jeg kunne godt have undt dig lidt mere sne, men det kan være, der kommer mere i morgen. Under alle omstændigheder er det smukke billeder, du har taget. Her har vi haft dejligt solskinsvejr, men ingen sne.
  Stort tillykke med Arthur!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja nu havde vi endelig lidt sne, vi kunne prale af :) Jeg bryder mig såmænd ikke meget om at gå rundt i sne, det er tungt og anstrengende, heldigvis var der ikke så meget, ellers var jeg ikke nået ret langt. De lover ikke mere sne, jeg er fuldt ud tilfreds med det, vi har fået, for det pynter i landskabet. Solen skinnede også her fra middag af.
   Tak for det, vi har lige facetimet, han var en glad dreng :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Åh så har I hygget jer. Jeg kunne ha undt jer mere sne, men lidt har da osse ret. Vi fik lidt i nat, og sol i dag. Så flot. og opmunternde.
  Ja, jeg husker osse masser af sne i perioder i min ungdom. Og der har da osse været vintre hvor vores unger har leget i sne. Det har vi heldigvis fine billeder af som dokomentation.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er nok mest hundene, der har hygget sig, jeg er ikke så vild med sneen, jeg er bange for at falde.
   Ja der var meget mere sne, da vi var unge, også vores børn har heldigvis oplevet det, men det er godt med beviser i form af billeder, for næste generation kender knap nok til sne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Så fine vinterbilder! Det er jo ikke ofte du har snø, så jeg forstår at du tok mange bilder.
  Jeg er glad i snø, og ville savne den hvis den ble helt borte. Derimot den kulden som er her nå liker jeg ikke, for nå er det -14,5 grad. Brrr... ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have. Ja så fik vi lidt sne, det måtte foreviges. Sne pynter i landskabet, men så meget som I har og så meget kulde, vil jeg ikke bryde mig om. Her er det koldt nok med minus to, fordi det blæser, så virker det koldere.
   Klem

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Ja så har vi ikke haft helt ens vejr denne gang, jo det sneede lidt da jeg kørte hjem fra arbejde igår, men ikke noget der blev liggende, så her var der stadig bar jord i morges det er Emil ganske tilfreds med, modsat Bellis så er han så absolut ikke til sne :-)
  Ja i “gamle” dage var det vinter, med snedriver op til tagrenderne, jeg vil så sige at det kan jeg godt undvære, det er nu rart når vi ikke skal ud og skrabe sne og at vejene er farbare, men det er nu lidt uhyggeligt med de vintre vi har nu om dage. Det er jo helt forkert at der stadig er roser i blomst, og det er jo ikke så tit at du kan lave et sne indlæg. Det ser jo ganske smukt ud det hele.
  Dejligt at der er gjort klar til fuglene, den tid glæder jeg mig til. Så skønt når fuglene begynder deres forårs sysler.
  Endnu engang tillykke med Arthur
  God aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Næ der må have ligget en snebyge hen over Samsø, for hverken Ebeltoft eller Otterup, som vi ofte deler vejr med har fået sne. Jeg ved ikke om Bellis ellers er vild med sne, men den gik da noget amok, de første 10 min vi var ude.
   Jo da vi var børn, synes jeg, det var godt med sne, men nu kan jeg godt undvære det, i hvert fald i de store mængder. Det bliver så grimt, når det skal væk, og det er ikke rart at gå i. Ja det er forkert med roser i blomst nu. Jeg nød at tage billederne, det ser jo fint ud.
   Ja det bliver dejligt, når fuglene vil i gang med at bygge rede, så er restriktionerne forhåbentlig ophævet, det er nødvendigt, men hvor bliver det træls i længden.
   Tak for det og god aften til jer med
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Good morning dear Lisbeth,
  Lovely suprise to have snow! I love the photo's and I can imagine that you could not stop photographing. In Holland no snow but rain, rain, rain. We all recognize that a climate change is going on.
  I wish you to have a beautiful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes it was a lovely surprise and we have still frost, so it will stay for a while. Rain is boring I hope you will get some sunshine. Climate change a lot it is sad.
   Beautiful day and weekend to you too.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
  2. Good morning dear Lisbeth,
   I forgot to tell how beautiful it is that you give the birds a place to breed. Have a wonderful weekend ahead.

   Slet
  3. Thank you dear Marijke
   Wonderful weekend to you too.

   Slet
 8. Tillykke med Arthur og tak for dejlige billeder, Lisbeth!
  Vi har også fået sne - endda gennem flere dage, så alt er hvidt nu igen. Det er jo det charmerende ved vores fire årstider. For cirka 20 år siden skete det et par gange, at vi sneede inde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Gitte
   Ja har set, at Nordsjælland fik sne, det lyder som meget mere end vi fik, jeg er fint tilfreds med det lille drys, vi har fået. Ja det er meget bedre med årstidernes skiften end som, når vejret er stort set det samme næsten altid. Her tænker jeg især på december.
   Det var helt anderledes vejr for 20-30 år siden.

   Slet
 9. Tillykke med barnebarnet. Ja det er godt vi har facetime.
  Snebillederne ser så fine ud, men jeg er ikke den store fan af sne, så det passer mig fint, at der ikke kommer så meget mere.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Tak for det, ja i disse coronatider er vi meget glade for facetime, det var ikke som da vores børn var små, der var ikke mange muligheder for bedsteforældre for at se børnebørnene, hvis de boede langt væk.
   Nej I får så rigeligt med sne hos jer, så du kan sikkert hurtigt få nok.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Et fødselsdagsbarn og et lag sne, så bliver det ikke bedre. Sjovt at se, at den lille sorte er helt ekset over at opleve sne. Den sidste hund, vi havde, var en Newfoundlænder, og den var også ellevild, når det var snevejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det bliver ikke bedre. Bellis har da oplevet sne før, men den gik helt amok :) Det ser noget anderledes ud, når en stor Newfoundlænder pløjer rundt i sneen.

   Slet
 11. Det er dejlige billeder du har lagt op. Selvom jeg er mest til varme synes jeg sneen lysner så dejligt. mon ikke hundene glæder sig til at komme ind i varmen.
  Tillykke med barnebarnet, lad os håber at familier snart kan mødes igen . Kh. Leila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Leila
   Tak skal du have, ja det er lidt ambivalent med sne, for vi kan jo godt lide, når det ligger og lyser op, men det er ikke rart at gå rundt i. Jeg kan dog bedre lide dette vejr fremfor det kedelige grå, vi havde i december.
   Tak for det, ja det håber vil.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Tillykke med Arthur!
  Der var meget mere vinter engang - du husker formentlig det voldsomme snefald henover nytåret 1978-79? Jeg ved ikke hvor slemt det var på Samsø?
  Jeg husker også en vinter i starten af 80'erne, hvor temperaturen kom helt ned på omkring ÷30°. Da kunne min bil ikke starte!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Ellen
   Ja der var meget mere vinter der sidst i 70´erne, vi skulle have elever fra Lolland, de var fuldstændig sneet inde i over en uge. Her ovre var der også sne, men ikke i de mængder.
   Det var godt nok en lav temperatur, så slemt har det ikke været her i den tid jeg har været her, jeg kan godt forstå, at din bil ikke kunne starte.

   Slet
 13. Både du og hundene bobler ligefrem af barnlig glæde, og jeg forstår jer! Jeg kan heller ikke holde humøret nede når det endelig sner, og man bliver som barn igen, når man ser det hvide drys ud af vinduet.
  Dejlige billeder med sne på Samsø og sol på Sjælland:) Ja, vi havde en flot men kold dag her, og jeg fik kun gravet en timestid før den isnende vind fik jaget mig ind igen. Men lidt har også ret!
  Husker også tilbage på mere vinterlige tilstande tidligere. Det mest besynderlige skete i min ungdom på Amager, hvor vi var isoleret fra København en hel uge mellem jul og nytår. Ingen champagne, ingen kransekage og ingen aviser 10 km fra Rådhuspladsen. Det føltes underligt. Hvis man ville til nytårsfest udenfor ens egen by måtte man spænde ski på og løbe henover startbanerne i lufthavnen.
  Ak ja, det var dengang...

  Hyg dig i dit hvide landskab!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var sjovt nok med lidt sne til at lyse det hele op. Det kom i store totter, det er noget, der giver noget, når det så fryser, er vi jo heldige, at det bliver liggende.
   Jeg kan godt forstå, at du kun klarede en times gravearbejde, ja her i vintertiden må stille os tilfreds med lidt havearbejde, jeg får ikke lavet noget.
   Det lyder godt nok besynderligt, at sne inde 10 km fra Rådhuspladsen. Der har da ligget en hel del sne, det sker næppe mere, så ja det var den gang.
   Jo tak i lige måde (med eller uden sne)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Visst var det mer snö och i längre perioder 'förr'. Jag bor på landet och insnöade blev vi väldigt sällan - det fanns alltid någon i byn som var ansvarig för plogningen och den sköttes bra. Ibland kunde jag önska att vi blev insnöade men nej... En enda gång i början av 90-talet när jag och familjen bodde i ett samhälle hände det. Men då hade jag snö till midjan när jag äntligen fick upp ytterdörren. Det var en skön dag hemma :)

  Kram, Carina

  SvarSlet
 15. Hej Carina
  Ja det var anderledes tider der i 90´erne. Jeg har også prøvet at går hjem, fordi bilen ikke kunne køre i driverne, så dumper man ned hver gang, man tager et skridt, det er hårdt, men det er godt med en dag hjemme :)
  Kram

  SvarSlet