søndag den 17. januar 2021

De sidste billeder fra juni måned, lidt fra i går og et blåt øje

 Jeg er glad for at høre,  at mange nyder mine billeder her i den kolde coronatid, vi har brug for at blive opmuntret, derfor har jeg været i arkivet for at finde flere sommerbilleder. De kommer her:

I sidste indlæg viste jeg min Buddleia globosa, flere spurgte interesseret ind til den, derfor viser jeg nu et nærbillede af blomsterne. Den vokser kraftigt og skal i modsætning til andre Buddleiaer klippes ned lige efter blomstring. Bierne er vilde med dem, jeg har fået den som en stikling fra Anne, nu har jeg så leveret stiklinger til flere af mine besøgende, som var her, da der var åben have for venner af Høneballehaven. Hvis du kommer på besøg er du velkommen til at få en stikling, men du skal selv huske at spørge. Du kan læse mere om den her
Kalmiaen blomstrede flot, den har sprunget over nogle år, men i 2020 var den flot
den 17.6. var jeg en tur i rhododendronhaven, noget kom der da med hjem, ser det ud til.
nu begynder roserne rigtigt at blomstre
her er det Kathleen Harrop sammen med Dronningebusken/Kolkwitzia amabilis, i baggrunden rosen Henry Martin
Clarét
Kleopatras nål er så fin
pæon sammen med R. Anett de Trafford
21.6. der er gang i roserne i pergolaen
og på pælen i yang bedet/det gyldne bed, roserne er Alkymist, Crownprincess Margareta og Teasing Georgia
Odyssey i fuldt flor
en af de sidste rhododendron, det er R. viscosum som har en skøn duft
24.6. Læderkrone/Ptelia tiltrækker bierne, som summer i busken dagen lang 
valmuerne blomstrer så fint mellem roserne
stien mellem rosenbedene
Helenae Lykkefund
yang det gyldne bed

Heller ikke i går så vi meget til solen, men den var fremme omkring en ½ time alt i alt, der ligger en dyne af skyer hen over haven det meste af tiden.
så var det om at komme ud med kameraet
Selvom birketræerne sviner meget er de et flot syn med de hvide stammer op mod den blå himmel
Kornellen med røde grene står så flot nu
i dag så vi solen lige før den forsvandt
det er også fint, når den skinner på områder her bag ved

i går da jeg gik tur, faldt jeg over mine egne ben. Ja jeg har ingen undskyldning, her er jo hverken sne eller glat. Jeg slog hovedet ned i den frosne jord, den giver sig som bekendt ikke, så i løbet af dagen, udviklede jeg et flot blåt øje. Det gjorde selvfølgelig ondt, men jeg var glad for, at jeg ikke brækkede noget, og at hovedet holdt ;)
Se det billede skal ikke være det sidste
her kommer solens sidste stråler, som vi kan se her i haven, det var ikke meget, vi så til solen, men lidt har også ret. 
I må have en god start på den nye uge. 

33 kommentarer:

 1. "flot" øje. Men det var dog heldigt at du ikke knaldede hovedet til en hjernerystelse, den kommer man ikke så let over som et sæbeøje.
  Solnedgangen er flot, især med den solstribe lige midt i. Vi har nu været heldige med vejret i denne weekend. Sol og lidt skyer, dagsfrost, men skønt at være ude. Jeg fik onduleret en masse vilde brombær. Det er om at ordne dem mens man har masser tøj på, til beskyttelse af tornene.
  herlige sommerbilleder.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja ikke :) Jeg var heldig, at jeg hverken fik hjernerystelse eller brækkede et håndled, det sidste er prøvet før, men da var det glat.
   Ja på Sjælland har det været flot vejr, har jeg forstået, vi har haft et skydække over os de sidste dage, det er så træls. Brombær er noget værre skidt, der skal godt med tøj på for at klare dem.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth,
  Hvor er det godt du ikke kom til skade ved dit fald, det kan ellers gå gruelig galt, man falder bare så tungt des ældre man bliver. Et blåt øje er vist nådig sluppet.
  Dejlige sommerbilleder. Den fine gule rose Crownprincess Margareth, jeg tror jeg har den. læderkrone har jeg ikke endnu, men måske skulle jeg overveje.
  Kalmia er også en dejlig lille plante, den står også på ønskesedlen.
  Hvor meget har det frosset hos jer fredag nat? Her var vi nede på -10,7 grader, men en flot morgen med sol. Idag har det været mere mildt men ingen sol. Man føler sig så magtesløs over for vejret, men rhodoerne er ved at komme sig igen.
  God aften til jer.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Ja det er jeg glad for, det er rigtigt, at man falder tungere jo ældre, man bliver, men jeg var heldig. Min højre hånd blev også lidt skadet, men heldigvis ikke brækket.
   Læderkrone er skøn, når den blomstrer, bierne er helt vilde, den står ved en bænk, som bliver helt dækket af det gule fra blomsterne.
   Ja Kalmia er også fin, den kan du nok få hos Kridtvejs planter.
   Ja men det fryser ikke meget her, vi har ikke været under 2 grader i minus. Det pynter på himlen med frostgrader, så bliver det som regel solskin, men nej vi kan ikke gøre noget ved det, heldigvis passer rhodoerne godt på sig selv, selv om de ser trælse ud. Vi vandede vores i nordbedet, da vi skulle tømme palletanken, de kan godt lide at være godt vandet, når det bliver hård frost som hos dig.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Huff da! Blå øyne er best å ha fra naturens side, ellers ikke ;)
  Kalmia er så vakker. Den skulle jeg ønske overlevde her.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det har du ret i, heldigvis forsvinder det igen ;)
   Ja Kalmia er en fin plante, jeg ville gerne have flere, men det er ikke nemt at få fat i dem.
   Klem

   Slet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Sikke et øje! Trods alt heldigt sluppet, godt du ikke slog dig alvorligt. Skønt med billeder fra den frodige sommerhave, der er noget at glæde sig til. Vi havde dejligt solskinsvejr indtil kl. 13, det nød vi med en familiegåtur ved Vejle Fjord.
  Frede/Aase

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja øjet er flot, det bliver mere og mere blåt, men det bliver det nok ikke ved med. Der er meget at glæde sig til, snart begynder det hele igen. Det lyder godt med en familiegåtur ved Vejle Fjord i solskin endda.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Sikken da et stunt du har lavet :-( men trods alt godt det ikke gik værre selv om det nok er noget ømt.
  Ja Globosaen er nem at formere og stiklinger er jo ikke et problem, da den hurtigt bliver en fuldvoksen busk.
  Dejligt vi nu et nået til roserne, ja så kan man jo kun komme i humøret.
  Her på Fyn var det solskin i går, ihvertilfald om formiddagen. Vi var på trods af Corona draget en tur til Vestjylland, men da vi krydsede Lillebæltsbroen var det skyet resten af vejen. Solen kom dog frem derovre i løbet af eftermiddagen, så det var fint, men koldt.
  Idag har solen også budt sig til, koldt men dejligt.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var noget af et stunt, men jeg var heldig, at det kun blev til lidt blå mærker og et blåt øje :) Jeg tænker, at Globosaen jo alligevel skal beskæres en del, mon ikke man kan lave stiklinger af det man klipper fra?
   Vi talte med Ferritslev over middag, de havde også solskin, jeg ved ikke, hvorfor vi bliver snydt herovre, men det føler jeg, at vi gør. Det er ikke så indbydende at komme ud, når solen ikke skinner, men min gåtur skal jeg have blå mærker eller ej.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Uha, der kan hurtigt ske noget. Det er godt, der ikke skete mere. Forhåbentlig har du altid har mobilen på dig.
  Er det ikke tidligt, at smukke globosa blomstrer i juni? Hvor længe bliver den ved? Og hvor høj bliver den?
  Kh Lisbeth
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det kan der, jeg var meget heldig, ja og jeg har altid mobilen med mig, jeg ynder at tale med nogle, mens jeg går, jeg har bluetooth.
   Jo det er meget tidligt med globosaen, men sådan er den indrettet. Den blomstrer vel 3 uger, mener jeg, men den bliver høj, hvis man ikke klipper godt af efter blomstringen. Det gjorde vi, så den er knap så høj i år. Sidste år var den højere end mig, men jeg er selvfølgelig heller ikke så høj :)
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Så lille er du da heller ikke, og den lyder stor og livskraftig. Det er ellers sådan nogle sjove blomster, men jeg undlader den i haven.

   Slet
  3. Nej ca. 1.60 den er stor og livskraftig, du må over og se den, så kan du vurdere den. Ja den har sjove blomster.

   Slet
 8. Good morning dear Lisbeth,
  What a wonderful colorfull photo's of June. How shocking it must have been to fall on the ground. You are lucky that you did not break something. Please take care of your self.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes June has a lot of colours, it is a nice month. It was a bit of a shock but I was lucky and I can still walk my long walks.
   I really do that.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 9. Bortset fra det flotte, blå øje lagde jeg især mærke til de diskrete blomster i læderkrone. Den form for blomster lader til at være særdeles populære hos visse insekter. Jeg gætter på, at det er duften, der lokker dem til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja læderkronen er et spændende træ, der er simpelt hen en summen uden lige, vi har en bænk lige under, så kan man sidde og lytte til bierne og mærke duften. Lidt det samme som Himlens 7 sønner, der har vi bare ingen bænk.

   Slet
 10. Åh nej, sikke et blåt øje du fik dig ved faldet - men hvor var det godt, du ikke brækkede noget.
  Jeg er vild med dine sommerbilleder og med jeres smukke pergola. Man bliver jo i godt humør, når man mindes om, at det bliver forår og sommer igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja jeg er blevet rigtig pyntet :) jeg er lykkelig for, at jeg ikke brækkede hånden, det gjorde jeg for 11 år siden, men det var på grund af glatføre.
   Det er helt sikkert dejligt at vide at snart kommer det til at se sådan ud igen.

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Alletiders at du gør lidt reklame for Buddleia globosa - en flot vital sag! Krydsene mellem denne og andre Buddleia arter, de kommer vi også til at se mere til!
  Det var da billigt sluppet, det går jonokmed et blåt øje - men god bedring alligevel;)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg bemærkede jo, at flere spurgte interesseret til globosa, så måtte jeg skrive lidt mere, håber der kommer flere krydser af buddleia´erne.
   Ja jeg var meget heldig, og så blev jeg lidt pyntet :) tak for det.

   Slet
 12. Den Buddleia er meget interessant. Jeg var inde for at læse lidt om den og blev selvfølgelig klogere af det. Jeg ville hellere have denne globosa end de traditionelle sommeruglebuske.
  Du får nogle flotte farver hen over de næste dage - om lidt begynder de blå farver at 'sive' ned gennem huden, så du bliver både gul og grøn. Men som andre skriver: Hellere det end en hjernerystelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja Buddleia´en er meget spændende og anderledes. Hvis du kommer en tur i år, får du bare en stikling.
   Ja jeg bliver et flot syn ellers gør øjet i hvert fald, det er utroligt, som farven har placeret sig på øjenlåget. Jeg var bestemt heldig at jeg ikke fik en hjernerystelse, det føltes lidt sådan, da jeg ramte jorden, men jeg har det fint.

   Slet
 13. Kære Lisbeth.
  God bedring med øjet! Skønne billeder fra sommeren og nu. Og så fik jeg endnu en grund til at besøge dig og din skønne have, når rhododendronerne blomstrer, at få en globosa stikling. Jeg har en anden gul, men den ligner de almindelige. Jeg udnytter vejret til at flise gran til rhododendronbedet.
  Kh, Agnete

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Agnet
   Tak for det. Dejligt du fik endnu en grund til at komme på besøg, jeg ser frem til endnu et besøg, selvfølgelig skal du have en stikling af globosaen. Jeg har også den anden gule, den er også hel fin og blomstrer meget længe.
   Det lyder som en god idé med fliset gran i rhododendronbedet.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Et helt igennem kulørt indlæg med skønne farver - og dejlige sammensætninger - på junihaven og så dit eget blå øje. Sikke noget! Jeg håber da ikke du ellers slog dig, for jorden er virkelig hård for tiden.
  Men tilbage til haven... Kalmia kender jeg ikke, men hvor er den dog finurlig med næsten plisserede knopper. Virkelig elegant!

  Og så skal du have mange tak for din oplysende virksomhed med Globosa! Lyder som om jeg burde komme tilbage og hente en stikling, for den er virkelig køn og tilsyneladende nem at omgås. Buske med gule blomster er ikke så almindelige synes jeg, selvom jeg engang har haft en Kerria (men den havde en lidt kedelige vækstform og ældedes ikke med ynde).

  Godt du endelig fik lidt solskin!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der er mange skønne farver i dette indlæg :) Nej jeg slog mig i hvert fald ikke mere end lidt småknubs i hovedet. Jeg gik hjem selv og har gået ture de sidste to dage, så alt er ok igen. (næsten, øjet får jeg nok glæde af noget tid)
   Ja Kalmiaen er fin, de fås i mange farver.

   Selv tak, ja du må tilbage for at få en stikling, jeg lover lagkage igen, og hvis I kommer i juni er der jo andet at kigge på end sidst I var her.
   Ja det var nu ikke meget solskin, i dag er det igen gråt og trist, men det er vi ikke ene om, ser det ud til på DMI.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Øv for et blåt øje, jeg håber at du ellers har det godt? At slå hovedet er ikke noget at spøge med.
  Jeg har ikke nået at observere at du var igang med årskavalkade, men jeg har heller ikke været meget på bloggeriet de sidste par måneder. Jeg har været meget sammen med mit første barnebarn som nu er blevet storebror :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg har det heldigvis fint, men jeg troede ikke jeg var ovre det så hurtigt, selvfølgelig ser øjet stadig væk forslået ud, men det går heldigvis over inden længe.
   Nej allerede farmor igen, det var hurtigt, tillykke med det, ja så har du haft travlt med at passe storebror. Hyggeligt :)

   Slet
 16. Det var tur att du klarade dig med ett blått öga även om det gör ont. Jag har ju testat att bryta ett antal ben och det blir sällan helt bra igen - tyvärr.

  Härligt med solsken och blommande rosor.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja jeg var heldig, det ser ikke pænt ud, men ellers har jeg det fint. Ja det er ikke sjovt med brud, jeg brækkede venstre håndled for 11 år siden.
   Ja det kan vi lide solskin og roser.
   Kram

   Slet