onsdag den 6. januar 2021

Havet og haven

 DMI bildte os ind, at vi havde solskin i går, det har vi kun haft i 5 min. kl. godt 9, ellers har det været en meget kold og blæsende dag, men jeg fik taget lidt billeder:
sådan en tur langs vandet giver friske røde kinder
færgen på vej til øen der i solstriben. Vi bliver hjemme, det er det klogeste. 

Jeg fik lidt solbilleder i søndags:så er den på vej ned
ørkenbedet
Lidt blomster er der også endnu:
hortensia
og påskeklokker
Helleborus abscacicus
lige ved siden af den er vintergækkerne på vej op
R. Hansel har misforstået noget, den har en enkelt blomst nu
brogede rhododendron er fine i det mørke vejr
Koko Loco har en enkelt blomst nu
Lise Nørgaard er sej, det er rosen også, se bare hvor den blomstrer nu.
Molineux
Godt vi har facetime og messenger, så vi kan se børnebørnene. Nu er der jo kommet yderligere restriktioner, det må vi tage med, Bent og jeg ses ikke med andre mennesker, udover når vi handler, så vi klarer det nok, vi må håbe, at vi alle kan slippe for den nye virus.
Pas godt på jer selv og hinanden. 


Det går helt godt med rhododendronfanen, jeg er sådan set igennem den og har ført alle på, men da siden var for tung, har jeg delt den op i 7 sider, så langt så godt, desværre kan jeg ikke finde ud af at få de 6 resterende sider med i fanen uden jeg skal kopiere over, og så bliver siden igen for tung. Hvis nogen har en løsning på mit problem, tager jeg meget gerne imod råd. Tilsyneladende er der ikke plads til flere faner, mon det kan passe?

Næste indlæg vil blive tilbageblik på 2020 

22 kommentarer:

 1. Good morning dear Lisbeth,
  Beautiful photo's of the see. It's so important to go out and breath in the fresh air. Lovely to see that certain roses bring color in the garden at the moment. Holland is in a total lockdown since 10th of december. But the numbers of infected people is not going down. The situation is critical here. The nearest hospital can't have any new patients any more. Let's hope for better times soon. It's great that you can see your dear beloved ones on facetime. Take good care of yourself and Bent.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Thank you yes I go at least for an hour every day, we must have som fresh air. I am sorry to hear about your problems in Holland mostly because it does´nt seem to help. Take care as much as you can but I know you do that. I am glad to see my family on facetime.
   We will and same to you.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 2. Det ser mørkt og koldt ud. Dit faneproblem kan jeg desværre ikke løse for dig. Vores børnebørn sidder i skrivende stund i *skolestuen* hjemme hos os. Det er svært for den niårige at koncentrere sig. Hjemme hos dem selv bliver gulvene slebet og lakeret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var det også og er også i dag. Der er vist ikke mange tilbage som bruger blogspot, så jeg må nok bare kopiere alle siderne tilbage til første side igen, men jeg er glad for, at resten er klaret.
   Så kan du være lærer igen, hyggeligt at have dem hos jer og rart for forældrene, at I er i nærheden.

   Slet
 3. Dejlige billeder, Lisbeth!
  Ja, hvor er det det godt, at vi har Facetime og Messenger - og endnu mere i denne tid med nye restriktioner.
  Jeg håber, der er en, der kan give dig gode råd om fanerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Gitte
   Ja trods alt har vi andre muligheder nu end vores forældre havde da vi og vores børn var små. Min morbror tog ud og sejle, da han var 14, da kunne de ikke lige facetime endsige tale sammen.
   Jeg begynder at tvivle på, at nogle kan råde mig.

   Slet
 4. 5 min. kan man vel ikke kalde en solskinsdag... Men det er dejligt at se sol på de stedsegrønne i haven fra søndag. Havet er altid flot hvad enten det er sol eller ej, og den lille solstribe der hjælper færgen på vej pynter da også.
  Her er vintergækkerne også på vej og juleroserne har knopper i jordoverfladen. Lise Nørgaard har fået sig en relevant navnefælle:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej det er nok lidt overdrevet, sol ser vi ikke meget, her sner det nu, men det bliver ikke liggende. Ja havet og en solstribe er fint nok.
   Ja den rose passer godt til Lise Nørgaard :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Det er en imponerende oversigt over rhododendron. Jeg er desværre ikke til hjælp, når det gælder blogspot, eller hvad dit system nu hedder.
  Vi holder os også hjemme. Så slipper vi for at overveje frem og tilbage og være lidt nervøse. Mobiler og pc er til stor hjælp. Også så børnene i det mindste kan få noget undervisning i stedet for, at skolen bare lukkede - selv om det er møghamrende besværligt, det ved vi alt for godt.
  I dag har vi fået 0,5 mm sne til morgen og alt ser lyst ud. Det ligger naturligvis ikke på fliser o.l. De er alt for varme, men det pynter nu alligevel.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Der er vist ikke mange af de tilbageværende bloggere som bruger blogspot, så der er nok ikke meget hjælp at hente nogle steder.
   Det klogeste man kan gøre i denne tid er, som Mette siger: Bliv hjemme, så det gør vi. Ja teknisk set er vi heldigere stillet i dag end for 50 år siden, men besværligt er det.
   Her sner det nu, men det er for varmt, så det lægger sig ikke. Jeg har lige været ude i en slem snebyge, det er jo desværre våd sne. Bellis var ikke glad for turen, hun gider ikke blive våd. Ja sne pynter, hvis det vil blive liggende.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Dine påskeklokker er langt fremme i forhold til her. Flotte billeder:) Dejligt med teknikken der gør det muligt at se børnebørnene, selvom det ikke er det samme som i virkeligheden. Jeg sidder også hjemme og skal undervise digitalt - meget besværligt! Her har vi fået lidt sne, men desværre tør det alt for hurtigt. Kh Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Fyn plejer ellers at være før os, men ikke denne gang. Ja vi må glæde os over teknikken trods alt, i gamle dage eller bare, da jeg var barn, var der langt til Fyn hvor bedsteforældrene boede, i dag er vi mere heldigt stillet.
   Her sner det nu, men det kan ikke ses i græsset.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Det er så deilig å se dine påskeklokker som gir bud om at våren snart er på vei, i hvertfall hos deg :)
  Her er det full vinter, men det hadde vi så lite av i fjor, at det er helt nydelig med et avbrekk fra det evige regnet. Flotte roser også!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja våren er på vej, men det varer nok lidt endnu, heldigvis er påskeklokker og vintergækker godt på vej.
   Klem

   Slet
 8. Vi har også tænkt os at blive hjemme. Vi skulle have været sammen med fire andre på lørdag, men selv om mange vil sige, at det da er ligemeget om vi er fem eller seks, så blev vi alle enige om, at det nok var smartest at aflyse. Vi har lidt respekt for den nye variant B117, så vi venter med længsel på vaccinen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Klog beslutning - den nye er ikke at spøge med, tænker jeg, den smitter rigeligt. Forhåbentlig er det muligt at komme mere ud om nogle måneder, så vi må væbne os med tålmodighed.

   Slet
 9. Sne sne idag ca 8-10 cm er der faldet her i løbet af dagen. jeg måtte faktisk trække cyklen i morges. Der var ikke saltet, så bilerne havde kørt sneen fast til is, uha. Men i Ringsted, ca 10 km herfra er der kun et tyndt lag.
  Dine påskeklokker er langt fremme. Jeg er nu glad for mine putter sig endnu i bladene, jeg smed i bedene.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 10. Hej Gunvor
  Ja I var mere heldige med sne på Sjælland, her blev det kun til meget våde snebyger, men jeg kan godt forstå, at du ikke turde cykle, det er ikke rart, når det er kørt sammen. Det er vist faldet meget forskelligt.
  Ja nogle af påskeklokkerne er ret langt, men der er også nogle, hvor jeg endnu ikke kan se knopperne. Der er også blade rundt om mine.
  Hilsen Libeth

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth
  Der har nu heller ikke været meget sol her, og sne kunne det heller ikke blive til, kun slud og blæst så det har været ret trist.
  De et pænt langt fremme dine Påskeklokker, her kan det da ses at de er på vej, men ikke så tydeligt som hos dig. Jeg har nu heller ikke fået klippet gamle blade af endnu, så ses knopperne jo heller ikke så godt.
  Ja det er dejligt at I kan følge med i små familiers dagligdag og hygge lidt på Skype, og det ser jo ikke rigtig ud til at lysne i corona land, men vi håber at de nye restriktioner kan få det til at vende, det trænger vi efterhånden til.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej den sol har ikke nemt ved at trænge igennem skyerne, som er fyldt med sne, der bare bliver til vand. Vi har fået over 5 mm i dag.
   Nogle af påskeklokkerne er nået langt, mens andre slet ikke kan ses endnu, det er fint nok, der skal også være noget at glæde sig over senere på vinteren/foråret.
   Vi er glade for lidt kontakt med de små, selvom det ikke er det samme som at være der, men det varer nok længe endnu, før vi kan få fysisk kontakt med dem, desværre.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth,
  Først tusind, tusind tak for dit store arbejde med at registrere alle dine rhodoer, jeg så det først idag, den side vil jeg komme til at bruge meget. Det er så sjovt, at jeg har mange og du har mange, men vi har ikke mange af de samme, men der findes jo også rigtig mange forskellige, når vi både har arter og hybrider. Men en ting undrer mig altid når jeg ser billeder fra din have, der ser ud til at være masser af plads. Jeg ved godt i har en stor grund men du har godt nok også mange forskellige planter, roser, træer mv.
  Jeg læser og studerer mine engelske havebøger og finder endnu en plante som jeg ikke kan leve uden, men tiden er jo ikke til indkøb nu, så måske har jeg glemt det til foråret. Hvor er det fantastisk at du har blomst i R. Hansel, men ellers ser dine rhodoer fantastiske ud, fyldt med knopper, så alt andet lige må det blive rigtig flot hos jer når de begynder at blomstre.
  Her har vi fået lidt sne, men jeg tror nu det hurtigt forsvinder.
  Du er godt nok sej, i den kulde at gå ned til vandet, det må være rigtig koldt, det er rigeligt koldt at gå i skoven.
  Ha en god aften
  Kh,
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Jeg var godt nok spændt på, hvornår du opdagede, at fanen var færdig, det glæder mig, hvis du kan få gavn af siden, jeg har delt den på facebook i rhododendron grupperne, der er da flere, som har liket den. Ja der findes så mange forskellige, jeg var klar over, at du har mange andre end mig, men måske skal du også have nogle af dem, jeg viser, du har jo stadig god plads. Du er nødt til at komme herover og se haven, for at du kan forestille dig, hvor stor den er. Jeg har ganske rigtig prioriteret andre planter også, det er jo det, der er det spændende, synes jeg. Sådan er det, når man er samler, jeg startede også med at læse en del bøger, dog på dansk, men der var også mange, jeg ønskede mig. Du har jo også allerede mange forskellige. Der er rigtig mange knopper til dette års blomstring, så du må love mig at komme en tur og se dem.
   Sne har vi ikke fået, vores tøede med det samme, det ramte jorden.
   Det er ikke et spørgsmål om dårligt vejr, men dårlig påklædning ved du nok ;) men koldt er det, det har du ret i. Det er så skønt at komme hjem og mærke, at det prikker i kinderne.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet