fredag den 22. januar 2021

Flere juli billeder

 Efter blæst og regn har vi brug for flere sommerbilleder. Nogle nævnte i kommentarerne, at de ikke kunne huske, at juli havde været så slem, mens andre godt kunne huske det. I Jylland regnede det en hel del, mens Samsø, Fyn og Sjælland var tørkeramte. Det blev ikke bedre af at blæsten hærgede det meste af juli, det var virkelig tørt, mange af os gik rundt med vandslangen dagligt, det var en dyr måned.

Her kommer lidt opmuntrende billeder:


Jacqueline du Pré var ikke så flittig til at blomstre sidste år, men der var da lidt blomster. 

Phloxene blomstrede heldigvis, i 2018 var det mere tørt, der var ikke mange blomster
Maid Marion havde en fin blomstring
solnedgang 16.7. vi havde familiebesøg
og var en tur i Samsø Falkecenter, det var spændende og kan klart anbefales, her kan du læse mere om det, hvis du  har planlagt en tur herover til sommer. Du kan selvfølgelig også se min have, hvis du skriver eller ringer, så vi kan lave en aftale.
Violfrøstjernen blomstrede i lang tid i hækbedet, den blev for stor der, så den blev flyttet efter blomstringen. Spændende om den bliver lige så flot i år.
Belle de Clermont
Hemerocallis Hot chocolate
19.7. vi ventede gæster næste dag, lagkagen er klar
her er gæsterne Nana og Aase, måske kender I dem
Senecio Angel Wings i juli, nu ser den sølle ud, gad vide om den overlever
Hortensia Blue Bird
sommerfugl i lavendlerne
Hageliljen blomstrede flittigt sidste år
Vi havde flere gæster i juli, også min bror og svigerinde var på besøg, da vi kørte dem til færgen
var der lange køer, fordi det var gratis at komme til Samsø, der var dagligt mængder af cyklister i havnene.
Vi var så heldige at mødes med sønner, svigerdøtre og børnebørn i et sommerhus 22. juli, det var den eneste gang vi alle var samlet det år. Godt det lod sig gøre, vi kunne heldigvis sidde udenfor
liljerne var flotte
Astilbe som bunddække
Dronningen af Danmark
Vild gulerod med insekter, den har sået sig flere steder i haven
hosta med blomster
African Queen
Echinacea i hækbedet, efterfølgende har jeg delt den, nu kommer den flere steder i haven
Til sidst en heldig kombination Hemerocallis og rosen Abraham Darby.

Der er ikke meget ved at komme i haven, men min runde må jeg have, selvom det stormer en halv pelikan. Mange løgblomster er på vej op, og jeg har bemærket at roserne skyder fint trods den tidlige beskæring allerede i efteråret.
og de første erantis er dukket op
påskeliljerne er også med og selvfølgelig vintergækkerne
Som sagt stormer det en del, det får R. Wine and Roses til at vise sin smukke bagside.
Jeg håber, I alle får en god weekend - de lover mindre blæst, det vil jeg glæde mig til.


28 kommentarer:

 1. Hvor er det smukke billeder og dejligt med et gensyn med Nana og Aase. Turen i Samsø Falkecenter må være meget spændende - vi har noget lignende i Fredensborg.
  Tror du, man kan beskære roser nu, eller skal jeg vente til april- maj?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Det er spændende med en tur i Falkecenteret, men det er lidt dyrt, så vi kommer der kun, når nogle af børnene vil med derned.
   Nej du må ikke beskære roserne nu, der kan jo komme frost hos jer. Jeg plejer at beskære først i marts, det går godt, men lige nu ville jeg ikke gøre det. Du behøver dog ikke at vente til april-maj.

   Slet
  2. Tusind tak for dit gode råd om rosenbeskæring! Jeg venter til marts.

   Slet
 2. Det var fine billeder af bl.a. dagliljen og rosen sammen - som de dog matcher. Og af rododendronens røde indument - så gør blæsten noget godt. Og af en erantis... øj, jeg har godt set et par stykker hos andre, men her er der et stykke på vej. Jeg har nu heller ikke så mange, for jeg holder dem nede, fordi de visnende blad kvæler omgivende forårsløg. Her I haven skal der være plads til alle på få kvm. ;-))))
  Mindre blæst, siger du. Det troede vi også, men det er taget til her i eftermiddag. Gosh, som det stormer!!!
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja de matcher ret godt. Det er flot med det røde indument på R. Wine and Roses. Erantis kan hurtigt blive til for mange, men der hvor jeg har taget billedet må de gerne gå amok. Ja det kan ikke nytte, at de breder sig for meget, når du ikke har meget plads.
   Mindre blæst er først i morgen, lige nu blæser det voldsomt, men der er også gult (på DMI) rundt om os og hos jer med, det larmer meget. Vi glæder os til, det bliver bedre i morgen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Åh erentis.. Jeg må ud i morgen og kikke hvor langt mine er kommet. og vintergækkerne og påskeklokker,,, Har stort set ikke været ude og rigtig kikke hele ugen. surt. Hans var så sød at hente mig i dag. Det var stiv modvind hjem og han kunne regne ud jeg osse havde en tung dag i dag.
  Men "de" lover manerlig vejr i weekenden, herligt.
  Opmunternde sommerbilleder, det bliver skønt når vi kan gå ude uden alt det tunge tøj på. Men foråret er nu osse dejligt at glæde sig til. Bare det at det bliver lidt lysere om morgen og især om eftermiddagen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja i weekenden kan du nå ud og se, hvor langt det hele er nået, det bliver godt. Det har næsten heller ikke været vejr til at komme ud, de tre første dage i ugen var jeg slet ikke på rundtur i haven.
   Godt Hans hentede dig, det er ikke sjovt at cykle i kraftig modvind.
   Ja det bliver godt med lettere tøj og bare arme og ikke mindst lysere tider.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Smukke Jacquline, en af mine yndlings, mine blomstrede heller ikke så meget sidste år. Det skyldes nok at de blev flyttet, men mon ikke det bliver bedre i år.
  Dejligt at juli bød på en familie sammenkomst, det var jo en mangelvare i 2020, også det håber vi bliver bedre i år. Havebesøg var der dog lidt af, tænk hvis der slet ikke havde været nogle der turde det, ja så havde det da været helt af H til, og Bent havde så slet ikke fået lagkage :-)
  Håber din Angel Wings overlever, min genbo har en stående i en krukke og den ser ok ud. Tror jeg skal prøve om jeg kan finde en i år, den har bare så smukke blade, de kan Wine and Roses sandelig også godt være med, med dens smukke bagside.
  Skønt med et spirende forår, jeg må da vidst også ud og kigge lidt efter det her i weekenden, og så må de godt stoppe med at blæse, der har godt nok været vind i sejlene de sidste par dage.
  Rigtig god weekend til jer
  Knus Anne

  SvarSlet
 5. Hej Anne
  Ja jeg ved, at Jacqueline er en af dine yndlinge, men en trøst er det, at din heller ikke har været så villig til at blomstre i år.
  Det var da godt, at jeg så lidt til familien sidste år, og at jeg også fik havebesøg. Gad vide hvor mange lagkager jeg skal lave i går :) Det sker, at jeg laver en til ham, selvom vi ikke skal have gæster.
  Ja jeg håber også, at Angel Wings overlever ellers må jeg have en ny. Jeg har prøvet at tage stiklinger, men den sætter ikke rødder.
  Ja i morgen eller i nat skal det løje af, det bliver godt. Så kan vi komme ud og kigge efter forårstegn.
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth

  Deilige bilder av roser og liljer. Tenk at om noen måneder så ser vi de igjen :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja det er dejligt at vide.
   Klem

   Slet
 7. Good morning dear Lisbeth,
  In this strange times it's great to share that 2020 also brought happy moments.
  It's great that you can remember what kind of weather you've had in July. I can't remember what weather it was the week before (fun). Rose Jacqueline du Pre has beautiful flowers but in my garden it was only beautiful the first year after planting. It only brings a few flowers since and I wonder if it survived this winter.
  Have a wonderful weekend
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Yes there was a lot of happy moments last year in the garden. I remember the weather in July because it was bad and I have also noticed it in my calender. Jacqueline is not so healthy at we thought. I hope that yours wille survive.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 8. næh... juli var langt fra så god som juni, men åbenbart var goderne meget ulige fordelt. Skal vi ikke aftale at jeg i år sender regnen over til dig i juli og du sender solskin :)
  Det er ellers nogle dejlige billeder af både planter og besøgsminder. Spændende om der også bliver "åbne-øer" i år - det bliver vist til Danmarks-ferie igen og det er jo ikke skidt.
  God weekend og knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej det var den ikke. Hvis det er hedebølge bytter jeg gerne med regn, men det kan nok ikke lade sig gøre.
   Jeg har hørt, at der ikke bliver åbne øer i år, det gør ikke noget for vores skyld, men lad os nu se, tingene ændrer sig jo hele tiden. Danmarksferie er ikke så ringe.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 9. Jeg fandt sidste sommer ud af, at jeg er vild med violfrøstjerne og skal have fundet en i år, så jeg også kan få den i min have. Er der en bestemt, du anbefaler? Den må ikke være dobbelt - jeg faldt for det 'svævende' ved blomsterne.
  Vi har været på Falkecentret på Samsø - jeg holdt en ørn i strakt arm. Det var stort!

  SvarSlet
 10. Hej Ellen
  Ja violfrøstjerner er fine, her er link til Staudestedet, det er også enkeltblomstrende, de er meget fine https://staudestedet.dk/shop/49-stauder---t/
  Ja det var stort med en ørn i strakt arm, det har jeg ikke prøvet, men det er spændende at se dem og mærke suset, når de flyver hen over hovedet på os.

  SvarSlet
 11. Wine and Roses er bestemt mit favoritbillede blandt alle de smukke blomster, du har fundet frem til os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja den er noget helt særligt med den røde bagside.

   Slet
 12. Skønne sommerbilleder og minder fra et dejligt havebesøg! Juli sidste år var meget kedelig, men heldigvis var både juni og august fine. Dine roser havde et godt år sidste år - så mange smukke. Det har været et slemt blæsevejr de sidste par dage, men jeg kom da ud at gå begge dage. Det handler vist om at finde læ. I formiddags var det fint vejr til havearbejde, det blev udnyttet - senere er det blevet rigtig vandkoldt. R wine and rose er jo bedårende med den bagside!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var hyggeligt, at du nåede at komme herover midt i al vrimlen af gratister. Roserne havde det fint sidste år, det håber jeg også sker i år. Jeg går også trods den hårde blæst, men det er knap så opmuntrende som i dag, hvor der kun var lidt vind. Vi fik ingen regn i dag, men det blev koldt over middag. Ja R. Wine and roses er så fin, så jeg kunne straks se, at den måtte jeg eje.

   Slet
 13. Vinden har mojnat och idag sken solen en stund. Tänker att växterna blommar fint i både regn och sol. Det är kanske kommande sommarens blomning som påverkats.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 14. Hej Carina
  Det tror jeg du har ret i. Her har vi også haft lidt sol i dag.
  Tak i lige måde
  Kram

  SvarSlet
 15. Billedet af sommerfuglen i de blomstrende lavendler er mit favoritbillede. Det er så smukt og sommerligt, og man kan næsten mærke lavendlernes duft.
  Den lille gule erantis er et kært gensyn. Det er nu, man skal have de små vaser frem.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 16. Hej Elna
  Ja det er et skønt billede med lavendler og en sommerfugl.
  Nu varer det ikke længe, inden vi kan se et tæppe af erantis, men det går lidt langsomt her til at begynde med.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 17. Ja, men de fik ret og vinden lagde sig. I går var vi i Kbh. på et sjældent familiebesøg og det var meget tåget på vejen hjem. Her til morgen et tyndt snedrys.
  Men i juli var det sommer uanset vejret, og det kan man da tydeligt se på dine blomsterbilleder. Herligt! Det var dejligt I kunne mødes med familien og få lidt friske oplevelser sammen, og vi andre nød at besøge jeres skønne have dengang.
  Jeg har flere gange forsøgt at drysse vild gulerods frø ud i haven, men uden held. Til gengæld er en prikbladet perikon vandret ind i havens yderste bed, og det er jeg bare glad for.
  Jeres forårsblomster er meget længere fremme end vores. Kun vintergækker har næsetippen over jorden.

  God søndag!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 18. Hej Ulla
  Ja heldigvis lagde vinden sig, vi har ingen nedbør fået siden i fredags - heller ikke et snedrys, det ville nu heller ikke lægge sig.
  Ja haveplanterne syntes, det var sommer, så de viste sig fra deres pæne side, da I var på besøg. Vi nød besøget af både jer og familien.
  Det er ikke så nemt at få vild gulerod ind i sin have, men har man først fået held med det, klarer de selv resten.
  Her titter forårsblomsterne fint op.
  Tak i lige måde
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet