onsdag den 13. januar 2021

Solskinsbilleder fra tirsdag

 Endelig kom solen frem her, jeg måtte straks ud og tage billeder, det er blevet koldt og det blæser en del, men tænk at vi så solen. Her kommer billeder, først fra haven:


Der var rim i græsset og på taget de stedsegrønne er så fine i solskin
senere fra gåturen i formiddag:

til middag blev det gråt, men sørme om det ikke blev flot igen over middag, her er det Besser kirke.
kobberbirk
og lidt rhododendron:
R. calophytum
R. Hansel
R. pachysanthum hybrid med fine knopper
R. Tholasma i formiddagssolen
og i eftermiddagssolen

Det var lidt solskinsbilleder fra i går, I må have en dejlig onsdag. I dag er der bestemt ingen solskin :(


32 kommentarer:

 1. Kobberbirken er smukt flot fanget i solen. Man ser tydeligt, hvor den har navnet fra.
  Ja, vi må nyde den sol, der kommer. Det er ikke meget på vores kanter. I fik endda mere end vi gjorde, kan jeg se, for vi bestemte os for at gå en tur langs vandet, da solen kom, men inden vi fik drukket den sidste slurk kaffe, fik klunset på og gik de 2-300 meter ned til havnen, var den væk. Og det blæste pivkoldt ind fra vandet. Jeg havde ellers troet, jeg skulle have nogle flotte billeder dernede.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg fik lige øje på den afrevne bark i solen, den måtte foreviges. Nej lige nu påstår DMI, at den skinner her, det passer ikke, vi får snebyger. Så fandt I ud af, at når solen skinne, skal man ikke vente så meget som en slurk kaffe, inden den er væk. Billeder af havet uden sol, kan nu også være flot. Det er meget skiftende for tiden.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Det var dejligt at I også fik sol i går. Vi lod os jo lokke til en lang travetur, men fik et ordentligt læs sne og hagl.
  Flotte billeder, Lisbeth!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det var skønt med solskin, men det er lumsk pludselig regner eller sner det. Her sner det lidt i dag, men det lægger sig ikke.
   Tak skal du have Gitte.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Deilige bilder av solen. Her hadde vi også sol i går, men i dag har det kommet snø igjen.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Her er det heller ikke så fint i dag, tværtimod.
   Klem

   Slet
 4. Skønt med sol! Himmelen kan altså noget særligt over Samsø, sikke smukke billeder fra gåturen. Vi havde også sol, og i dag igen. Når dagens undervisning er slut her på matriklen, er der god tilslutning til en fælles travetur. Som regel kører vi et sted hen for at gå. Herhjemme kan vi hele tiden høre trafikstøj fra motortrafikvejen, det er bare ikke så attraktivt. Heldigvis skal vi ikke køre langt for at få både smuk natur og ro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er Aase/Frede her. Jeg er ikke logget ind på samme google på denne computer, glemmer bare at underskrive mig, så du ikke er i tvivl.

   Slet
  2. Hej Aase
   Ja nogle gange er vi heldige, at det bliver særligt smukt, når solen skinner herovre, skyerne bliver flotte. Det lyder godt med en gåtur i samlet flok, her gik jeg alene i formiddag, nu sner det. Nej det kan ikke være attraktivt at høre motorvejstrafikken, godt I ikke skal langt væk for at nyde det smukke og stilheden.
   Jeg havde regnet ud, det var dig, ja på det med motorvejstrafikken.

   Slet
 5. Det er nu dejligt med sådan en lys og solrig dag, og det pynter på landskabet, men sandelig også i haven, hvor detaljerne komme frem. Smukt også med de lange skygger, de visne Hortensier og den kobberrøde bark!
  Her fik vi en kæmpe byge oven i hatten, men ellers var det den lyseste dag længe.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er det bestemt, det trænger vi meget til i denne grå coronatid.
   Der var ingen byger her i går, men det skal jeg love for, at der er i dag og store snefnug.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Det var dejligt at se solen i en formiddags tid! Vi nåede at gå en tur inden der kom hagl og sne - og hos os kom solen ikke igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja her i vintertiden er det dejligt at se solen, det er noget gråt. Godt I nåede turen inden hagl og sne.

   Slet
 7. Ja, den sjældne sol lokker os udenfor, selvom det blæser og truer med regn. Besser kirke med omegn er et flot motiv der i solen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er snart kun solen, der kan lokke os ud, der er ikke meget at gå i haven for nu. Besser kirke ligger så flot i landskabet, flaget var på halv, men det kan man ikke se på billedet, hvis man ikke ved det.

   Slet
 8. Hej lisbeth,
  Her er det sne og hagl. Solen skinnede da jeg kørte på arbejde i dag, men med glatte veje, ser man jo ikke så meget, da er det vigtigt med opmærksomheden på vejen. Sikke flotte mørke billeder over havet og skyerne, det er rigtig flot.
  Din Tholasma bryder sig ikke om vinter, heller ikke min. Rex står i sit telt, selvom det ikke er særlig tæt, hjælper det en del. Du kan tro mit vindnet virker godt når vinden er i nord, det er noget rhodoerne er glade for.
  Ja det er dejligt med stedsegrønne træer og buske her i vintertiden. Har du forøvrigt en brogbladet ingefær i haven? Den anbefaler Beth Chatto meget i mange sammenhænge, så den må jeg nok anskaffe mig, jeg har kun den almindelige.
  Ellers står den på arbejde og læsning og indendørs sysler, for jeg er bare ikke vild med kulde.
  God aften til jer.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Vi nøjes med sne og slud, heldigvis ingen hagl. Ja det er ikke rart at køre på glatte veje, det var også lidt glat i morges, da jeg gik med hundene.
   Tholasma klarer sig fint, selvom den hænger lidt med løvet. Det er godt, du har sat telt om din R. rex, godt dit vindnet virker, når vinden er i nord, der er i hvert fald en hård vind lige nu. Færgen har opgivet at sejle de sidste ture. Der er hård nordenvind rundt om Samsø nu, kan jeg se på DMI.
   Ja jeg har en brogetbladet ingefær i haven, mener jeg da, jeg blev lige i tvivl om, den er brogetbladet. Hvis jeg har den, kan du få et stykke af mig, den breder sig godt, jeg er ikke så vild med den, så jeg holder den nede.
   Nej den kulde er vi ikke begejstrede for, nu er det også mørkt, så du kan roligt blive inde i varmen og læse.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Så mange fine bilder fra en solfylt vinterhage. Selv uten snø, er det lett å se vinterstemningen med den lave solen.
  Det har vært noen få dager med sol her, men nå kommer det noen flere.
  Ha fortsatt fine vinterdager, Lisbeth!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Turid
   Tak skal du have, ja solen gør en stor forskel her om vinteren.
   Dejligt hvis I får flere soldage.
   Fine vinterdage til dig med Turid.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Good evening dear Lisbeth,
  How beautiful you garden looks at this time of the year. Wonderful photo's from your walk. The world looks so much better when the day's are light and the sun is shining.
  Have a wonderful evening.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   Thank you - yes sunshine does a lot for the garden and for my walk it was so nice, today it is snowing and blowing a lot.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 11. Herlige solskinsbilleder. Vi havde vist osse sol det meste af dagen i går. Solen skinnede ihvertfald hver gang jeg gik over på wc. Men det var glat om morgen. I dag har det været et snaskvejr. Regnsne i morges, tøsne på vej hjem. Og jeg tror det sneede ofte i løbet af dagen.Men vi har jamret os over vi ingen vinter fik, så ingen klager fra mig. Meen jeg kunne nu godt ha tænkt mig at kunne nyde solen i går.
  Flot kobberbirk der i solen. Og de skybilleder oohh. I har nu nogle flotte motiver derovre.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak skal du have, uha jeg føler med dig, at du slet ikke kan se ud om solen svinder, så kan man godt tage en ekstra tur på det lille hus bare for at se, hvordan vejret er. Ja det er fint med noget vinter, men jeg kan godt forstå, at du gerne ville have set solen i går, den gør altså en stor forskel på både have, landskab og ikke mindst kobberbirken.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Græsserne står så flotte i solskinnet. Jeg bliver helt betaget af himlen. Hvor er farverne dog smukke, og det er sjovt at se, hvor meget de har ændret sig i løbet af dagen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja derfor er jeg også glad for græsserne og savner solens stråler i dem. Himlen var også flot i går. Jeg synes også, at det er sjovt at se forskellen formiddag og eftermiddag.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Ja det var dejligt at se solen, det er vi jo ikke forkælet med. Her så vi også et glimt af den i formiddags, men kun for at blive afløst af sne, slud og blæst :-( for filen hvor var det utidigt at komme ud i da jeg skulle hjem fra arbejde.
  Det er ikke kun os der skutter os i kulden, nogle af rhodoerne, glæder sig vidst også til lunere dage.
  Dejligt at du var klar med kameraet, og kan forkæle os med flotte billeder, med sol på. Så fint et billede af kobber birken.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
 14. Hej Anne
  Ja det er ikke ofte, vi ser solen, måske er vi heldige i morgen igen. Her var også sne, slud og blæst i dag, nu er der ingen nedbør men en kraftig storm. Ja det var nok ikke sjovt at komme ud efter arbejde. Jeg blev inde i eftermiddag, men formiddagsturen tog jeg.
  Ja rhodoerne vil blive glad for lunere vejr eller i det mindste stille vejr.
  Det var slet ikke til at stå for det dejlige solskin, så kameraet kom i brug.
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 15. Vi har været heldige her i det nye år.
  Masser af lys i form af sne. En del sol og masser af frost.
  Vi har været et af de koldeste steder i nat. Nu to døgn med ren frost.
  Håber kryb og kravl der ikke skal være her går til.
  Så den nye havesæson kan gå fri af alle de skadedyr.
  Skønne billeder du viser med solskin. Det er da en glæde.

  Klem og dejlig weekend
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja i Nordjylland har I været mere heldige, vi har ikke haft meget sol i år eller i december. Sne ser vi ikke på disse kanter, men det har dog sneet uden at lægge sig. Vi har lidt frost nu, så jeg håber det er nok til kryb og kravl, men jeg har mine tvivl.
   Ja det er skønt med solskin.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
  2. I går kom solen stormende ved middagstid og så i alt det hvide sne.
   Siger dig det er vildt når solen viser sig på den måde.
   Håber den kommer til jer i dag.

   Slet
 16. Det var dejligt for jer at der endelig kom sol, det lader til at vi er mere begunstiget med sol og vintervejr end I. Januarsol skruer lige op for humøret og rim og frost hjælper også synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Jeg har lige kigget på DMI, der ligger som vanligt skyer hen over os, vi er ikke længere øen med de mange solskinstimer, det er meget lidt, den skinner her og har gjort i januar. Jeg må indrømme, at jeg kigger misundeligt mod Sjælland, hvor jeg kan se her fra at solen skinner. Ja solskin hjælper på humøret, men vi klarer os :)

   Slet