onsdag den 22. oktober 2014

Roser og RhizoBio

I går modtog jeg en pakke RhizoBio fra Ernst Jensen, ja det er ham, der har skrevet den bedste rosenbog i Dk. Du kan læse mere om RhizoBio her og her
I dag har jeg så igen fodret mine roser, der var 30-40 som var lidt svage i det, de fik alle noget ned til rødderne. Når jeg får mine nye roser, skal de fodres godt med RhizoBio.
Charles Austin
Også Schippo fik lidt af det, så han kan vokse sig stor og stærk :) Det var nu ikke med vilje, men da jeg var ude i indkørslen og rive blade sammen, mæskede han sig ved at grave dybt ned til rødderne og spise af det. Det lugter nok godt, da der er benmel i.
 Erotica
 Gertrud Jekyll
 James Galway
også her
 Lady Emma Hamilton
 Mary Magdalena
 Morten Korch
 Peace
Sutters Gold
 Penny Lane
 Sharifa Ashma
 Souvenir de Malmason
 St. Cecilia
 Wild Rover
Mange af blomsterne er den sidste på planten, men det er ganske godt klaret med så mange i blomst efter 21 mm regn i går. 10 tidligt morgen og 11 i aftes.
Dagen i dag har været fantastisk, helt stille og med enkelte solstrejf.
udsigten til morgen
Oversigtsbilleder
 Mon ikke det er tiden med oversigtsbilleder, inden farverne forsvinder. Her ses det nye "rosenstativ"
til højre forrest i billedet med rosenbedene lige bag ved
her ses det fra rosenbedene bagerst i billedet til venstre for huset, så kan I nok bedre forestille jer placeringen, i hvert fald jer som har været på besøg i haven.
 lidt flere billeder fra 1. salen
 med får i baggrunden
indkørslen - her kan I se, at næsten alle bladene er blæst af den gulbladede ask, dem har jeg været i gang med at rive sammen her i eftermiddag


 lidt kig i haven, da solen skinnede et kort øjeblik i går
en sidste blomst i hortensiaen
Nordbedet med den himmelske bambus. Jeg tror, jeg planter den i denne krukke og tager den ind i pavillionen i vinter i håb om dens overlevelse.
her blev den ramt af solen stråler
solopgangen i går. Lige i denne tid står solen op bag disse træer, så jeg får den ikke helt at se, når den står op.
Fortsat god onsdag


26 kommentarer:

 1. Fine oversigtsbilleder.
  Hold op hvor er dit sidste billede af solopgangen smukt.

  SvarSlet
 2. Måske skulle jeg arbejde mere ihærdigt på at overtale Søren, om at vi skal have fat i det rosenpræparat. Har du nogle argumenter, som han må bøje sig for? Himmelsk bambus har overlevet ude i haven to vintre her hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Alle er jo forundret over, at mange af mine roser blomstrer så længe. Men det er nok ikke argument nok for Søren :) I år har jeg virkelig gået efter dem, som ikke har blomstret meget i år, de har fået et godt pulver. Hvis de er blevet bedre næste år, så har jeg et godt argument :) Så du hører nærmere. Hvis Himmelsk Bambus kan overleve en vinter hos dig, så må den også kunne hos mig, så jeg må satse. Det var nu også mest fordi, den røde potte og planten klædte hinanden så godt, jeg fik idéen.

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Det er en meget smuk solopgang og mange smukke oversigtsbilleder fra haven, som du viser os i dag.
  Det kan være Schippo skal have lidt gødning som kosttilskud hver dag, for at vokse lidt.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Tak skal du have, ja jeg forsøger at sætte billeder ind, så man kan følge med, selvom man ikke har været her.
   Ja jeg er også ved at overveje at give Schippo gødning som kosttilskud :)
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Det er da det rene rosenfestfyrværkeri, du sender i luften i dag - og det bliver nydt her, hvor vejret enten har været tåget eller regnfyldt - ja, det regner stadig og har gjort siden kl. 14. Jeg har været inde og kigge på dine links, og det ser bare rigtig godt ud med RhizoBio, så det må jeg også hellere få bestilt, for her er der også nogle svæklinge rundt omkring. Og det var mig, der engang troede, at havearbejdet sluttede engang sidst i august. Jeg er heldigvis blevet klogere - der kan laves have året rundt, ved jeg nu :) Billedet af James Galway blev nærstuderet og nydt - er så glad for, at den nu bor i min have. Schippo er godt nok en fremmelig hund sådan selv at sørge for væksthormoner, så snart du vender ryggen til :))) Du må hellere gemme pakken, så han ikke ender op på størrelse med en irsk ulvehund ;) Hvor har du været flittig de sidste par dage med både kantning, blade og rosenomsorg - godt, at vejret har været med dig! Sikke dejlige oversigtsbilleder, du viser, og du har ret - jeg ved lige, hvor vi er henne i haven, og du kan tro, rundturen blev nydt og værdsat :)
  Hav en rigtig god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså fik slet ikke sagt tak for links - dejligt, at du sådan deler ud af gode råd og stor viden! Glemte også at fortælle, at yngstesønnen har udvidet det sidste bed for i år, så nu kan Wild Rover og de overskydende stauder komme i jorden :)
   Knus

   Slet
  2. Kære Linda
   Ja det er ret mange roser, jeg fik på i dag, og de blomstrer alle nu, det er da meget godt. Det lyder som endnu en kedelig dag. Her var det vældig fint, dog kun med lidt sol, det har vist været bedre på Sjælland. Jeg tror, det er en god idé at give svæklingene noget RhizoBio. Er det ikke dejligt, at havearbejdet ikke er slut endnu, jeg slutter aldrig før frosten kommer, der er hele tiden nok at se til, og hellere det end køkkenskabene :) Ja godt du har James Galway nu, det er en dejlig rose. Jeg har gem pakken for Schippo, jeg vil ikke have en irsk ulvehund :) Det har været dejligt vejr at gå rundt derude i, så det har været fint, men til aften er det begyndt at blæse. Dejligt du har nydt rundturen, det glæder mig
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  3. Hov der var du jo igen. Selv tak, jeg kan godt lide, at indlæggene er lidt informative, bare en gang i mellem :)
   Skønt at høre at Wild Rover har fået en plads i et bed, godt du har yngstesønnen til at hjælpe, måske bliver han til sidst selv haveinteresseret. (sådan ad åre:)
   Knus

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Rhizo Bio lyder som en god ide det må jeg læse lidt på. Nu må jeg se hvordan mine arter sig næste år. Håber at Shippo vokser lidt og ikke bare får ondt i maven :-) Den lille bandit. Så har du da haft travlt idag når roserne skulle have "medicin" og blade skulle rives sammen så er det jeg lige pludselig er lidt glad for at jeg ikke har mange træer for det er et arbejde jeg hader. Plejer at lokke Mogens til det :-) Her fik vi kun 6.5mm i går og i formiddags havde vi flot solskinsvejr som dog blev afløst af skyer over middag men det har været stille og tørt. Dejlige billeder du har taget fra førstesalen det må være skønt at stå deroppe og nyde udsigten Ja du har ret i at vi bedre kan danne os et indtryk af dit nye "rosenstativs" placering på billede nr 2 os der har besøgt dig. Smuk hortensia lækker farve. Ja den himmelske bambus skulle da gerne overleve. Hvis den har klaret to vintre hos Marie så klarer den det nok også hos dig. Det er trods alt kun den ene af de vintere der har været mild.
  Skøn solopgang :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var nok noget, jeg skulle have foreslået, inden du plantede. Men lad os nu se, ellers må du give dem lidt næste efterår. Der er ingen tegn på ondt i maven hos Schippo :) Det er et stort arbejde med bladene, lige disse her plejer Bent at tage, men han skal jo også passe arbejdet. Det var værre inden vi beskar det store moreltræ, der var mange blade :) Jeg har også mange i skoven, men de bliver bare smidt ind i bedene. Nå ja så fik vi noget mere regn i går. Det var også fint vejr her lige indtil aften, men sol var der ikke så meget af. Ja det må da være skønt at nyde udsigten fra 1. salen, det glemmer jeg vist, kun når jeg tager billeder, lægger jeg mærke til den, pinligt. Ja jeg tænkte, at det var nemmere for jer at se, hvor stativet er placeret. Ja mon ikke den himmelske bambus klarer det, det tror jeg.
   Tak og i lige måde til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. PS så du forresten den lyserøde chrysanthemum i "stauder"

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg så den godt, de er i mange af de gamle haver herovre, men jeg kender ikke navnet.

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Dejligt med sol - her var den også lidt i formiddags - senere blev det bare gråt...

  Gode panoramabilleder du viser - man får ligesom lidt overblik.

  Jeg læser lige op på RhizoBio - nu skal jeg jo have roser!

  Ha en dejlig aften
  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja dejligt med sol, det var nu ikke meget, vi så til den, men det stille vejr var jeg meget glad for.
   Tak skal du have, ja det er godt med lidt overblik, når man nu ikke selv har været her :)
   God idé at læse op på RhizoBio, når nu du skal have roser, ellers må du ofre hovedpudens fjer, måske har du en gammel liggende :)
   Tak i lige måde

   Slet
 8. ... ja, det er da meget godt klaret med alle de roser efter så megen regn. Men som du skriver, så er det også på det sidste. Også hos mig. På fredag må jeg ud i dagslys og se om der er mere tilbage af mine roser, jeg arbejder bare sådan nogle lange dage i øjeblikket.

  Hvordan giver du roserne RhizoBio - løsner du med en greb og drysser det ned eller graver du lidt fri til rødderne eller hvordan? Jeg har kun givet RhizoBio når vi plantede nye roser.

  Dejlige billeder som altid.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg blev da også forbavset, hvis man ikke ser til dem hver dag, opdager man jo ikke de nye blomster. Det har du så ikke tid til, godt vi nærmer os fredag igen. Hårdt med lange arbejdsdage.
   Ja i dag har jeg stukket en greb ned ved rødderne og drysset RhizoBio i hullerne. Der anbefales, at man laver en rende rundt om rosen og derefter stikker en greb ned til rødderne, så meget gjorde jeg ikke ud af det, jeg håber, det virker alligevel :) Jeg tør ikke grave ned til rødderne, men det turde Schippo, det er nok heller ikke så slemt med små poter, som med en spade.
   Tak skal du have
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg vil oveveje at give nogle af mine noget Rhizo Bio nu - har stadig en lille smule tilbage fra en lille portion jeg købte i sommers.

   Slet
  3. God idé - hvis du har nogen, som ikke har blomstret tilfredsstillende.
   Jeg spurgte Ernst, om det var en god idé at give dem nu, det syntes han. Derfor har jeg været i fuld gang i dag.

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Fine udsigtsbilleder over haven, det ser jo stort ud.
  Roserne er altså flotte endnu, hos dig. Nå det er tiden at give dem mad, det må jeg læse om.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja det er også lidt stort :)
   Normalt er det ikke tid at give dem mad nu, men RhizoBio er det en god idé at give, siger Ernst Jensen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Mine hunde æder også en del rosengødning :-) Jeg har faktisk Ernst Jensens "Et liv med roser" til salg i Drømmegaven. Jeg vil nappe en til mig selv og læse den her i vinter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er noget værre noget med de hunde :) Jeg ville gerne give mine roser hestemøg, men den går ikke.
   Jeg har set, du har bogen til salg, god idé at tage en til dig selv, den er rigtig god og det er nemt at forstå, hvordan man skal gøre.

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Jeg kan godt tilslutte mig din begejstring over RitzoBio, her hos mig blomstre roserne stadig og de er i fin vækst. Jeg har brugt mit Mælkebøttejern til at lave nogle dybe huller rundt om de roser der var plantet og i dem hældte jeg RitzoBio. Alle nyplantede har også fået og jeg kan finde mange gode argumenter for at bruge vidundermidlet :o)
  Ernst Jensens Rosen bog er biblen er hos mig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja jeg ved jo, at du bruger RhizoBio, derfor ville jeg gerne have en kommentar fra dig. Smart idé med mælkebøttejernet, det har jeg ikke tænkt på, næste gang bruger jeg det.
   Ja Ernst Jensens bog er god for os, som ikke går så højt op i hvilken gruppe, de hører til.
   Kh Lisbeth

   Slet