fredag den 26. april 2024

Tulipaner og nogle af træerne i haven

 


Det kniber for tulipanerne at springe ud, men hvis den lovede varme kommer, sker det snart.



men de holder længe ud i den kulde

søndag tog vi en tur til Krarup, Per havde set en annonce på Facebook, der var en, der solgte stauder til 
20 kr. 12 for 200 kr. Det måtte jeg kigge på, jeg fandt da også 12 stk., som vi tog med hjem og plantede.
Men på vej hen til bilen fik jeg øje på nogle træer i garagen. Nysgerrig som jeg er, måtte jeg lige se dem, det var til hans egen have, men der var en i overskud. Den snuppede jeg, for jeg havde gode minder om den fra haven på Samsø.
Rødbladet fjeldbirk
den blev plantet her bag bænken
her er billedet af rødbirken fra Samsø
Birketræet og lærken er fine grønne nu, birketræet i forhaven er endnu ikke grønt, ej heller bøgetræet derude er sprunget rigtigt ud
Viburnum er derimod i fuld udspring
'Acer Twombly's red sentinel står flot i forhaven

Dejligt når solen skinner, men vi ser nu ikke meget til den. Vi har fået 18 mm siden onsdag, det regner også i dag. 
Det er desværre et sørgeligt syn med søen, men jeg har fundet en, som har tilbudt at hjælpe os i en weekend,
en sej mand, som lige vidste, hvad der skulle gøres.
Bent er ellers selv gået lidt i gang, men her har det regnet næsten hele tiden siden i tirsdags. 



spændende er det ikke med så lidt vand i, så vi håber, vi finder en god løsning. 
Dagene er sådan set gået med regnvejr, om aftenen sidder jeg ved fjernsynet, det plejer jeg ikke på denne årstid.
Men det er simpelt hen for koldt at gå ude. Heldigvis har vi udestuen og de store vinduer, så vi kan se ud i haven.
Spotty Dotty kommer fint nu

Det orange bed
og her Spirea Big Bang i fuld sol, den er så smuk, og kan være et opmuntrende syn, når det regner så meget. 
Lørdag skal vi på besøg i Rungsted, men først tager vi i Arboretet i Hørsholm, de næste billeder er nok derfra. Godt de lover lunere vejr. 














22 kommentarer:

  1. Du har så flotte tulipaner! De trives ikke her. Dvs. de kommer det første året, og siden ser jeg ikke noe til de. Huff, det regnværet er ikke godt for noe. Så fint at dere får hjelp med dammen.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Jeg håber mine tulipaner kommer igen næste år, jeg satte dem i efteråret, så jeg kan jo ikke vide det. Jeg skulle gerne sætte lidt flere i år igen. Ja jeg håber, han kan hjælpe os. Nej nu er vi ved at være træt af regnvejr.
      Klem

      Slet
  2. Danielle,
    Beaucoup de tulipes , superbes coloris, plus de tulipes ici...mais en voyant les vôtres j'ai décidé d'en remettre a l'automne , en pot sinon les mulots les mangent.....Très joli jardin, il va faire bon s'y asseoir cet été.....un bouleau rouge , je ne connaissais pas mais très joli !!! c'est appréciable l'aide du voisin....car c'est un gros travail que de réparer la bâche du fond...mais après le niveau d'eau pourra être au top !!
    Très jolies photos , merci pour le partage.
    Bon week-end Lisbeth et ne craquer pas trop a Horsholm !!!!

    SvarSlet
  3. Hej Danielle
    Ja du må have flere tulipaner, jeg kender en, der også har problemer med, at musene spiser løgene. Det håber, jeg ikke, vi får her. Jeg glæder mig til at kunne sidde i haven til sommer og til, at det bliver lunere i vejret, lige nu regner det i stride strømme. Ja vi håber, han kan hjælpe, det er et stort arbejde. Vi får se. Det er flot i Hørsholm, men jeg skal nok komme hjem igen :)
    Hav det godt Danielle
    Lisbeth

    SvarSlet
  4. Jeg synes også at forårsløgene har holdt længe i år pga. vejret. Vi må tage det sure med det søde! Det er godt at du kan finde lige de træer, som du savner fra Samsø, til din nye have. Flotte oversigtsbilleder der viser at der er rigtig gang i haven.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det har de, der er trods alt fordele, selvom de er svære at få øje på. Ja det er dejligt, jeg har noget erfaring med mig til min nye have. Ja nu sker der noget.

      Slet
  5. Nå har jeg hatt en "hagevandring" hos deg, og det er alltid en god opplevelse ;)

    SvarSlet
  6. Sjovt med et orange bed i april. Orange forbinder jeg ellers især med senso mer og efterår. Med det her vejr har vi brug for nogle farver, der kan mu tre os op. Forhåbentligt ved jeres frelsende engel, hvad han snakker om.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja du har ret, det plejer ikke at være nu, vi ser orange, men alt kan bruges i dette kølige regnfulde vejr. Ja det håber jeg, han gør, han virker sådan. Han har plantet store rhododendron i haven ved Hellerup, de var ved at glide ned i voldgraven, men han fik reddet dem op, så han har i hvert fald mange kræfter.

      Slet
  7. Hej Lisbeth,
    Regn og atter regn, hagl og kulde. Det er svært at forstå at det snart er 1. maj.
    Skønne tulipaner, vi har flere af de samme kan jeg se. Ærgerligt med søen, men godt hvis der kommer en som kan hjælpe jer med at løse problemet.
    Rødbladet birk har jeg ikke, men den er flot, kan godt forstå du er glad for din nyerhvervelse, og masser af stauder, det er en god plante pusher.
    Mine stauder kom i går fra Esveld, men det har ikke været vejr til at få dem i jorden endnu.
    I dag har jeg været i Vodskov nord for Ålborg, sammen med Peter & Ellen Margrethe for at se på en anden bil, hvis ellers den går gennem syn så køber jeg den, den var synet i 2023, men jeg vil have den nysynet, det er en Audi A6
    og han tager Jaguaren i bytte, havde ellers været ved at købe en Alfa Romeo, nu er jeg gået over til en benzinbil, så må jeg håbe jeg er mere heldig med den nye, for Jaguaren har været et dyrt bekendtskab.
    God tur til Rungsted og botanisk Have.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja nu må det slutte, det lover de jo også, vi får se, det ser lovende ud. Sjovt at vi har flere af de samme tulipaner.
      Ja ham må jeg nok besøge en anden gang. Det lyder spændende med den bil, du har kigget på, Bent synes, det lyder som en stor bil. Vi håber, den er bedre end Jaguaren, for den var lidt dyr for dig.
      Tak skal du have. Vi håber, det bliver bedre vejr. så du kan få plantet dine planter fra Esveld.
      Kh
      Lisbeth

      Slet
  8. Mange af de nu blomsternde tulipaner er skadet af frosten her. De kan ikke rejse hovedet mere. Heldigvis har vi ret mange sene tulipaner, og de er slet ikke begyndt endnu. jeg overvejer at købe flere sene og ikke så mange tidlige. Men det er svært når man sidder med tulipankataloget.
    Den er smuk den rødbirk. Og den røde Acer og Big Bang osse. Sådanne farver liver altså op på en regnfuld dag som i dag. Vi tog en runde til genbrugsforretningerne i eftermiddag. Den regnede så meget jeg ikke engang har været ude på min sædvanlige efterarbejdes runde.
    Forhåbentlig får I fundet en fornuftig løsning på jeres søproblem. Den er ellers så fin med den spejling du sommetider har fanget på billeder.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Mine tulipaner er først ved at blomstre nu, så de er ikke skadet af frosten. Ja man falder nemt for nogle tulipaner, når man ser dem på skærmen eller i et katalog.
      Vi trænger til solskinsfarver, i sådan et regnvejr, vi havde det indtil kl. 15, så blev det jeres tur. Frygteligt regnvejr.
      Ja det var jo de spejlinger, der var så imponerende, så jeg er også ked af det, hvis vi ikke får den lavet, vi krydser fingre.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Jeg synes ikke de sender andet end genudsendelser i fjernsynet, så det er godt I har haven at kigge ud på. Den har stadig nyhedens interesse og ændrer sig dag for dag, både med årstiden og med alt det nye der tilføres.
    Lidt af et scoop med billige stauder - og så et dejligt birketræ! Tulipanerne er bare skønne og mon ikke de springer rigtigt ud her i weekenden? Det er dejlige billeder fra haven lige nu, og når dammen bliver tæt igen kan I vist godt være tilfredse.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Så skan jeg nok se noget andet end jer, jeg ser ingen genudsendelser. Men jeg nyder kigget ud i haven flere gange om dagen, men nu ser det ud til, at vi igen skal have regn.
      Jo mens vi har været væk, er der sprunget mere ud. Ja vi håber, vi få lavet dammen, så er vi svært tilfredse. Han havde selv sået stauderne, der var mange forskellige.
      Knus

      Slet
  10. I dag blev vejret godt igen!
    Jeg håber I finder en god løsning på det manglende søvand. Det er da også alt for hurtigt, at dugen gik, er det ikke?
    God tur til arboretet. Min arbejdsplads gennem maaange år lå inde i selve arboretet, og vi gik hver dag en pænt langt tur til kantinen gennem skoven. Det er et dejligt sted - men bedst hvis man har en kyndig guide, for der er virkelig mange slags træer af alskens art - de er dog næppe alle sprunget ud endnu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Solen forsvandt, da vi kørte over broen, men det var rimeligt, da vi var i arboretet. Spændende at du har arbejdet der. Det er sikkert spændende med en kyndig guide. Familien var træt af, at vi gik rundt og kiggede på alle skiltene, det går langsomt med mig i forvejen, men du har ret, der var meget, der ikke var sprunget ud.

      Slet
  11. Hej Lisbeth!!
    De er meget smukke dine tulipaner 😀
    Ja i det hele taget har du mange fine ting i din have.Den nye birk er spændende jeg har aldrig set sådan en før.
    Vil bare lige sige,at vi har haft solskin nu hver dag i mere end 2 uger. Dog ikke hele dagen - alle dagene. Nogle dage med byger og en kold vind. Og så opdagede jeg i går ,at def er skud på min englevinger fra sidste sommer,da blev jeg glad.
    Kh.Karen R.

    SvarSlet
  12. Hej Lisbeth
    Noget sent på den, men vi har været i Vestjylland hele dagen, kan forstå at I også har været på tur.
    Hvor er det trist at se vandet svinde ind i dammen, håber godt nok der findes en læsning.
    Så smukke tulipaner, noget af det der lyser lidt op nu, men der kommer nok gang i meget andet den næste uges tid hvis prognoserne holder og vi får lidt lunere forårsvejr. Det har vi da lov at håbe for det trænger vi til.
    Dejligt med billederne fra Samsø når du køber nye små planter, så du kande jo se hvad du har i vente. Nye stauder er heller ikke så ringe, mon der snart er plads til mere :-)
    Fortsat en god weekend
    Knus Anne

    SvarSlet
  13. Det er nogle flotte tulipansorter, du har valgt. Den første har en ualmindelig smuk farve, hvad mon det er for en tulipan?
    Det var heldigt at få så mange billige stauder, samt den flotte rødbirk. Det må være hyggeligt at tage på indkøbsture sammen med Per.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
  14. Hej Elna
    Jeg kan ikke lige finde navnet på tulipanen, måske dukker det op, så skal jeg skrive en sms til dig. Denne gang var det Bent, jeg var af sted med, men d. 18. maj skal Per og jeg af sted. Det var også hyggeligt med Bent :)
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet