mandag den 6. oktober 2014

Storm fra øst

Jeg skal da lige love for, at det blæser herude på øen, men det gør det nok også andre steder i landet. Der er ingen lyspunkter lige nu, det bliver kun værre i morgen, men jeg har sikret mig og taget billeder.

Clematis Huldine blæste helt ned fra sin plads i paradisæbletræet, det så flot ud der i solen, men jeg prøvede at sætte den på plads igen.
i går startede jeg med kanter i dette bed, som fortsætter ind i skoven. Jeg er dog holdt igen, for der er vist mange andre steder i haven, der trænger til bevågenhed. I eftermiddag har jeg været i gang med at fjerne "bunddække" fra påskebedet, det tror jeg vil glæde både påskeliljerne og mig, når de skal til at blomstre.
Bagsiden af den birkebladede spirea er ikke så køn mere, men løvet her har flotte efterårsfarver.
Blåbærene er bestemt også flotte nu, de har ikke givet mange bær i år på grund af tørken

Den gule chrysanthemum er vældig sød, den købte jeg for nogen år siden ved Staudemarken.
 her må I nyde de to egebladede hortensier i modlys
og græsserne er også fine i modlys

Trods efteråret er der dejlige friske farver i haven endnu
Til næste år bliver det et problem med Gunneraen, sumpcypressen kan knap nok være der i år for den.
 Dahliaen Eveline kan lidt endnu

Det kan hortensia Limelight også, den er tilsyneladende startet forfra
 Kongelys bliver også ved med at komme med nye blomster
 Newbiscus er ved at se noget slidt ud, men der springer stadig nye blomster ud.
R. Makiyak er vokset meget i sommer, den har heller ikke blomstret i år, men den er blevet meget bred, og der er knopper klar til næste år.
 Den mørke solsikke blomstrer stadig, den er flot
 Det er tulipanttræet også
Sølvlys er på det sidste, men der er lidt blomster endnu, og læg mærket til løvet, som nu også har fået efterårsfarver.
 Astrid Lindgren står smukt op mod tulipantræet
 og James Galway mod det grønne græs
 Scepter d´isle
 Queen og Sweden
I dag har St. Cecilia tabt den sidste blomst
 Pat Austin
 Buff Beauty
 Clair Austin
 Old Wallerton Hall blev plukket i vasen, roserne bliver ødelagt i det blæsevejr. Den har i øvrigt en dejlig duft.

og til slut Crocus Rose, som også kom med ind i vasen
Fortsat god mandag - blæsende hilsener fra Samsø

27 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  selv om det blæser så ser der skønt udi din have. Der er da stadig meget der blomstre :-) trods årstiden. Du har mange Roser som jeg ønske mig.
  Astrid Lindgren er meget smuk..hvor høj bliver den?
  kh fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja blæser gør det, billederne er fra i går, da var det knap så slemt med blæsten.
   Astrid Lindgren bliver ca. 1.80 hos mig, selvom den bliver klippet helt ned hvert forår. Den er både smuk og dufter godt :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Fine billeder trods blæsten.
  Her blæser det bestemt også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase - ja det blæser vist over hele landet og værre bliver det.

   Slet
 3. Blæsten har heldigvis ligt sig noget her til aften, men vender jo frygteligt tilbage i morgen. Den krysantemum ser fin ud. Et det en staude, eller skal den op om vinteren?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Vinden har desværre ikke lagt sig hos os, i hvert fald ikke ret meget.
   Ja det er en fin chrysanthemum, den kommer ikke op om vinteren.

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Her har vi også en kold og bidende blæst, og mørke skyer farer hen over himlen. Jeg havde en ide om, at jeg ville ud og tage en time i bedene, men lysten forsvandt hurtigt, for der var for koldt derude. Godt, du fik C Huldine på plads igen - håber, den bliver der, men det skulle jo blive værre i morgen, hvilket er rigtig træls! Hvor er din mørke solsikke bare flot op mod efterårsløvet - de brændte farver gør sig rigtigt på denne årstid. Jeg er meget imponeret af din Buff Beauty - tænk, at den blomstrer nu. Min er et skvat, der bare ikke vil tage ordentligt fat, og jeg er ved at miste tålmodigheden med den - den får dog lige en sæson mere til at bevise, at den kan - hvis ikke, må den op. Den gule chrysantemum har en dejlig varm farve - gad vide, om du har den ude hele året? Bladene på de egebladede hortensiaer er helt fantastiske - sikke et syn :) I det hele taget dejlige stemningsbilleder fra have - de gør godt på en kold og blæsende dag :)
  Fortsat god aften - her er tændt stearinlys!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære lInda
   Ja jeg skal love for, at det er blevet efterår, det var godt nok koldt at gå tur her til aften, vi gik i strid modvind brrr. Jeg fik ikke en gang set efter om Huldine var blevet, hvor den skulle, men jeg vil tro jeg havde lagt mærke til det, hvis den hang og flagrede. Ja vi gider ikke det blæsevejr, men vi kan nok ikke blive ved med det fine vejr. Min Buff Beauty er nok 10 år gammel, det var en af de første, der blev plantet. 2. blomstring er altid ret sent, især i år er det meget sent, den har ikke været for god her i anden omgang, men nu var der lige en blomst :) Jeg har også skvattede roser, som jeg overvejer at få fjernet. Ja den chrysanthemum står ude hele året, den kommer troligt igen hvert forår.
   Godt du kan varme dig ved mine billeder og stearinlys :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Det blæser også her og uf for et omslag i vejret siden igår! Det er en ret sød chrysantemum, jeg må vidst ind på staudemarken igen - jeg kikkede efter den høstasters som du nævnte igår og den skal jeg også have:)

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth

  Her har det skam også blæst og vinden varmer ikke ligefrem - der er vildt kold. Eller måske havde jeg ikke nok tøj på :)

  Remonterende "Limelight"... Er der noget der ikke har remonteret hos dig i år? ;)

  Ha en dejlig aften - jeg skal bestille roser tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Først her til aften, da vi gik tur mod øst, synes jeg, det var rigtig koldt, vi havde jo også en del vind i går, så vi var akklimatiseret :)
   Ja mon ikke der er lidt, der ikke har remonteret jeg tror det, men der har været meget :)
   Jeg er så spændt på, hvad du skal have af roser. Har du tænkt på jasroser? 50-60 kr. pr. stk. det er andre priser end Rosenposten. Det er kvalitetsroser og han har rigtig meget. http://www.jasroser.dk/
   God fornøjelse - det er så fedt at sidde og vælge :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Det er vist kun en god ting ved vejret idag og det er tørvejr. Tror det er godt du har taget ekstra billeder idag for imorgen lader det til at det bliver endnu værre. Huldine er rigtig sød godt hun ikke blæste helt i stykket. Mine blåbær har heller ikke givet meget i år og da de endelig var modne var det med at være hurtig for her er det åbenbart en lækkerbisken for fuglene for pist væk de fleste var. Den gule chrysanthemum ligner dem jeg har som jeg kalder staude chrysanthemum. Der er også lige gået igang med blomstringen. Flotte spir på kongelys. Solsikken er rigtig flot og passer perfekt ind i efterårshaven. Skøn farve.
  Åh hvor jeg føler mig heldig har bestilt roset hos Jas og sørme om han ikke havde Odyssey hjemme. Twice in a Blue Moon kunne han ikke skaffe men foreslog Blue for You istedet. Jeg har også bestilt Scepter d'isle og Astrid Lindgren og sørme om du ikke lige viser de to idag. Super skønne er de.
  Så dem henter Mogens fredag når han kørere fra arbejde. Han kører jo næsten lige forbi når han kommer fra Vejle. Godt at jeg har en weekend hvor jeg ikke skal noget. Mogens har lovet at hjælpe med at grave :-) 390kr for 7 stk det er bare i orden :-)
  Ser lige at vi fynboer skal have 15-20 mm imorgen. For engangs skyld er det næsten dejligt at skulle på arbejde ;-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har du nok ret i, men hvis vi alligevel ikke kan være ude, kan det ligeså godt regne. Jeg har en sen blåbær, der havde lidt bær, de var ikke en gang værd at spise, helt uden saft - så tørre.
   Ja det er nok den samme chrysanthemum, den er rigtig sød.
   Dejligt at du kunne få alle de roser med det samme, heldigt og til den pris, det kan man vist ikke klage over. Ja det er ikke stor omvej for Mogens at hente roserne, vi kender jo turen. Blue for You har jeg set på en anden blog, den er også sød, måske skulle jeg bestille den hos ham :)
   Tænk at du er gået hen og blevet rosennørd, det er da sjovt, nu er det snart et år siden, at du og Linda begyndte at kommentere hos mig, I har været flittige lige siden, skønt.
   I morgen står vist på rengøring inde her hos mig, det bliver nok ikke til at komme ret meget ud.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de fine billeder. Her er det også koldt og blæsende.
  Crocus Rose holder stand med én blomst. Ellers er der snart kun forskellige asters og kærmindesøstre der står med blomster og så lige en stor sct. Hans urt. Den store bispehue har fint efterårsløv, men den bliver nu klippet ned, når det hele skal ind i teltet.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak - ja og i dag er det endnu værre vejr.
   Ja så er der ikke meget tilbage, der blomstrer hos jer. Så må du nyde mine og andres billeder det mere :)
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 9. Hold da op hvor et år går hurtigt. Kan huske datoen hvor jeg skrev den første kommentar for det var dagen efter min fødselsdag. Jeg er vist blevet mange slags nørd siden jeg begyndte at læse med hos dig. Det har været en stor glæde at følge dig og ikke mindst at besøge dig i sommers. Er sikker på at Linda er enig med mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener, det var sidst i oktober, men har nu ledt forgæves efter din første kommentar, du må hjælpe, hvornår var det.
   Jeg er glad for at I følger med du og Linda og at I er flittige til at kommentere :)
   Stormvejrsknus

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Kongelys, Limelight og Newbiscus er fine, man tror næsten det er som mer, når man ser dem.
  Den birkebladede Spirea og sølvlys er da med smukke efterårsfarver.
  Jeg tro min R. Makiyak går ud, der har kun krøllede blade, de ligner sugerør. så....
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   De er nok ikke så fine mere med det stormvejr. Uf hvor det er slemt.
   Ærgerligt med din R. Makiyak, gad vide hvad der går af den? Tørken måske
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Nu begynder vi måske at kunne fornemme efterårets komme med sus og dus... Spændende hvad morgendagen bringer af blæst og regn.
  Imponerende hvad du kan fremvise, bla Huldine. Min er forlængst afblomstret, ja, nærmest visnet.... Hmmmmm.... Skal jeg nu være bekymret!! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja jeg skal da love for at det er efterår, sikken et vejr, regnen er ikke nået os endnu, det er vist først fra middag.
   Min Huldine er også ret vissen i løvet, så jeg var da også betænkelig, men blomsterne opmuntrer da lidt :)

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Det var d. 19 november jeg lagde den første kommentar hos dig.
  Stadig tørvejr her men pu ha hvor det blæser så mon ikke det er indendørs at energien skal bruges idag.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nå det var så langt henne, så kan jeg bedre forstå, at jeg ikke kunne finde det. Tak :)
   Ja også tørvejr her, det er et voldsomt vejr, og det var en kold hundetur til morgen. Jeg skal lige have klippet nogle grene af den syriske rose, den larmer, når det blæser så meget, og det er lige uden for soveværelset.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth.Ja !!! her er det også koldt og stormende.Og så lover de nasser af regn i eftermiddag.
  Så det bliver vist ikke til så meget i haven.
  Er vild med din Huldine.................vil gerne have en klematis der blomstre så sent.
  Min Alfred har mange fine roser................så dem glæder jeg mig over.
  Dejligt at din Limelight har fået et par nye blomster
  Og nu gælder det bare om at nyde alle de smukke efterårsfarver inden det hele blæser bort.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det er noget stormende i dag, jeg har lige været ude og klippe lidt, det er dejligt friskt, i eftermiddag lover de også regn her, så da holder jeg mig indendøre.
   Huldine er sød og sen, så den kan anbefales.
   Ja inden længe er alt det smukke blæst væk. Min Alfred er ved at være færdig.
   Også god dag til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth

  Jeg kan tenke meg at det må blåse fælt hos deg, for det gjør det her også nå. Men ikke mye likevel i forhold til hos deg. Løvet på trærne blir revet av og hele gressplenen er full av løv.
  I går snakket jeg med en som tar inn roser, og han skulle prøve å få tatt inn Odyssey til meg. Jeg forsto at han var veldig usikker på om den gikk her, så det blir spennende om han får tak i den og om den vil overleve her. Mye å glede seg over til neste år :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det har blæst fælt her i dag, men lige nu er det knap så slemt. Regnen er til gengæld begyndt. Løvet er heldigvis på træerne endnu.
   Nej hvor det glæder mig, hvis du får fat i Odyssey, det håber jeg meget, og jeg krydser fingre for dens overlevelse. Det er godt at have noget at glæde sig til :)
   Klem

   Slet