tirsdag den 21. oktober 2014

En dejlig morgen

Før kl. 6 var det dejligt vejr, helt stille, stjerneklart og måneskin. Desværre varede det stille vejr ikke ved, og solopgangen blev ikke noget særligt. Så jeg er glad for billederne jeg tog i går, for det blev mest til gråvejr i dag.

Regnen er først startet her ved 15 tiden, så jeg har derfor nået at være en del i haven, kanterne i et rosenbed og halvvejs rundt om ørkenbedet, nåede jeg, det var helt fint. Lige nu bliver det svært at nå de 10 mm, som de har lovet, men måske bliver det voldsommere senere, ellers går det nok. Vi har fået 93 mm i oktober, ikke meget i forhold til mange af I andre, men vi er ganske godt tilfredse, det er mere end vi fik hele sommeren.
Her kommer solskinsbilleder:
Endnu en gang en solbeskinnet bænk, motivet er så skønt, synes jeg.
Bænken står her i regnvandsbedet
her vokser også Aster Marina Wolkonsky, den blomstrer stadig flot, det er næsten som et vandfald :)
Birketræer og blå himmel ser flot ud, nu er også birketræerne ved at få efterårsløv


Solen kan altid pynte op på haven

og gøre farverne endnu smukkere

ja her var det så igen det skønne tulipantræ
 Astrantia blomstrer stadig
 og den røde dahlia
Nu har jeg fundet navnet på denne dahlia skønhed: Crazy Love
også fuchsiaen har jeg navnet på nu: Whiteknights Pearl
Hjortetrøst chocolate
Fine græsser
 Høststenbræk blomstrer fint nu
 kvanen har en del skærme, selvom det er 2. gang, den blomstrer
også lupinen blomstrer for 2. gang
 voksblomsten kan endnu
 Denne japanske ahorn er grøn hele sommeren, men nu er den ved at få de smukke høstfarver her mellem solhattene, som nu ikke længere er særligt kønne efter regnen.
 James Galway
 Julia Renæssance
Lady Emma Hamilton
I dag slutter vi med en tur i skoven
Fortsat god dag

37 kommentarer:

 1. Aj hvor er du heldig... Og så en HVID hårdfør fuchsia - det kan jeg ikke finde nogen steder.... Har du fået den fra England? Hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Ja jeg er ret heldig med den fuchsia, jeg har fået den af en haveveninde. Jeg googlede, da jeg havde fået navnet, og kan godt se, at den kun fås i England.

   Slet
 2. Endnu engang tak for kigget i din smukke have.
  Her regner det og det har det gjort hele eftermiddagen.
  Håber på tørvejr i morgen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Her har det regnet siden kl. 16, men jeg var næsten klar over, at det var startet før hos jer. Hos os lover de tørvejr i morgen.

   Slet
 3. Himlen er en smuk baggrund, hvad enten der er blå eller fyldt af skyer. Om lidt står rønnetræet i lys lue.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det har du ret i, men baggrunden er lidt kedelig, hvis himlen er blygrå. Ja nu står rønnetræet snart i lys lue.

   Slet
 4. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de fine billeder fra din have. Det er utroligt at din voksurt kan blomstre endnu. Vores var helt færdig for to måneder siden.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Ja jeg er da heldig med min voksurt, den er meget ihærdig, det er jeg glad for.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Ej..... du bliver ved :) Jeg forundres faktisk næsten hver dag over hvor mange forskellige planter du egentlig har - helt utroligt.

  Jeg kommenterede lige lidt på din rosendialog med Linda Borg i forrige indlæg... Vi er vist mange der allerede nu glæder os til næste års rosensæson og nye indkøb, selvom du stadig kan fremvise flotte blomster i din have.

  God aften, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der er meget forskelligt i min have, mon ikke også jeg af og til mister en staude uden af vide det. Især det jeg køber på plantemarkeder kan godt gå til uden jeg opdager det :)
   Jeg så godt, du kommenterede til Linda, det var godt, du læste med, så må vi se, om vi får vores ønsker opfyldt, de to står jo også først på min ønskeseddel. Jeg vil spørge Jas, om han har dem.
   Knus og god aften Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Åh, det gør godt med solskinsbilleder :) Her havde vi også en smuk og stille morgen, men den gik hurtigt i sig selv. Ved totiden kom regnen, og det står stadig ned. Jeg fik en dejlig hilsen i postkassen i dag, for Anne syntes, at jeg også skulle have en fin cyklamen med blade at kigge på her i vinter - det var bare så sødt af hende! Jeg har lige været ude og plante den i gadelygtens skær :)Mine roser har jeg ikke nået at plante - det må vente til i morgen. Jeg kan godt forstå, du er vild med bænkmotivet, for det er jeg også. Der ser så smukt og fredfyldt ud - dejligt billede :) Det er fantastisk, så mange blomstrende stauder, du stadig har - her er det ved at være slut med det. Jeg vidste ikke, at man kunne få en hvidblomstrende Hjortetrøst - den er smuk. Fuchsiaen er også så fin i de lyse farver. Marina Wolkonsky er altså en dame, man må tage hatten af for - smuk og længeblomstrende - var det fra Staudestedet, du fik den? De hvide birkestammer er så smukke - man lægger meget mere mærke til dem i vinterhalvåret, når der ikke er så meget andet, der distraherer.
  Rigtig god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Også lige en hilsen til Ulla :) De gamle fjer er fundet frem, men det bliver først i morgen, jeg får plantet - kan godt huske din fine rosenhæk fra et indlæg, så det lover jo godt for metoden. Dejligt, at Munstead Wood og Lady of Shalott også fanger øjet i England - de er altså også bare fantastiske :)

   Slet
  2. Kære Linda
   Ja det er skønt med solskinsbilleder på en gråvejrsdag. Dejligt med en lille gave fra Anne, de er så fine i løvet de små cyklamen. Bare roserne står i vand, så går det nok at vente til i morgen, for i dag er det ikke vejr til at plante. Jeg ved, du er vild med bænkmotivet, så når solen skinner på det, må jeg tage billeder. Ja den mørkløvede hjortetrøst er meget fin, men den er længe om at komme i blomst. Wolkonsky er fra Thyboesminde stauder, men jeg tror, den er udsolgt. Jeg tror nu også Staudestedet har en anden mørklilla, som ligner den. Ja inden længe er det billeder af stedsegrønt og træstammer, jeg skal vise billeder af. Knus og god aften Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Jeg skulle da også lige gøre status over oktober måneds regn 62,5mm indtil idag. Ikke alverden og der er jo ikke kommet så meget idag som vi var lovet 3mm da jeg kom hjem der har dog regnet lidt mere siden. Det blev heldigvis ikke så blæsende som lovet det kan vi nu også godt undvære. Ja Marina Wolkonsky er da smuk som et vandfald :-) Dejlige solbeskinnede oversigtsbilleder med fantastiske farver det får da lige humøret et par grader op. De gange du har vist din yndlings dahlia har jeg tænkt at jeg har en der ligner. Nu da du har fundet navnet måtte jeg lige tjekke og jo det et den samme. Navnet på fuchsiaen passer da perfekt for den er da smuk som en perle :-) Høststenbræk er da også yndig og din Voksurt blivet da bare ved så flot :-) Skovtur den er jeg med på. Sidder her i sofaen med en meget dygtig kat ved min side. Minsandten om han ikke havde fanget en rotte i nat. Den lå lige så fint (og heldigvis meget død) uden for døren i morges.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Gad vide om jeg har lavet en fejl, jeg synes ikke, vi har fået mere end jer, måske har jeg skrevet de samme et par gange :)Her har det regnet uafbrudt siden kl. 16, og det er meget, der er kommet og kommer, jeg har dog ikke tjek på hvor meget endnu.
   Ja det er godt med solskinsbilleder, nu må vi se, hvordan det går i morgen, jeg har ikke mange på lager :) Nå vi har den samme dahlia, det er da fint. Ja det er et godt navn til Fuchsiaen. Ja det er imponerende med voksurten.
   Det er da en dygtig kat ja, jeg er nu glad for, at jeg ikke fandt en uden for min dør i morges :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Hej igen
   Måtte lige regne efter engang på måneders regnmængde for jeg syntes nu også at vi for det meste har fået samme mængde. Jeg havde glemt en enkelt dag men kommer dog kun op på 70,5 så stadig et stykke op til de 93. Om det er 70 el 93 er jo næsten ingenting i forhold til hvad der er faldet mange andre steder.

   Slet
  3. Nej det har du ret i, det er ingenting. I weekenden fik vi i alt 33, gad vide om I fik mere der? Nå men jeg er glad for hver en dråbe, for vi trængte :)

   Slet
  4. Det et weekenden der gir noget af forskellen for vi fik kun 18mm her. Kunne lige se på TV2 vejret at Fyn har fået i gennemsnit 68mm her i oktober lidt mere end normalt for hele oktober måned men vi var jo meget i underskud så det er nu ok med mig.

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Det bliver hastigt mørkere dag for dag så det var godt med lidt sol denne formiddag, regnen kom her først kl 17 men har været ret heftig indimellem - 12mm foreløbigt.

  Super at du fik fine billeder før regtnen.
  Og din voksurt har den der blå tone min har mistet - pink vil jeg kalde den, altså min:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det bliver mørkere og værre er det, når det regner. Her kom regnen ved 16 tiden og det har regnet godt siden. Det er for mørkt til, at jeg kan se nu, hvor meget der er kommet.
   Ja heldigt at jeg fik lidt solbilleder.
   Nå pink ja det er ikke den rigtige farve til voksurt :)
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Ja her har det også været gråt og vådt det meste af dagen, så det var godt du havde lidt solbilleder i posen til idag ;)
  Det ser superfint ud med alle de skønne høstfarver du har, det er en stor mangel her i haven så det må der vist rodes bod på.
  Sjovt at kvan og lupin stadig er i blomst ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er trist, at det er dårligt vejr, når du har ferie, så jeg må opmuntre lidt med solbilleder :)
   Du må bestemt have nogen træer og buske med høstfarver, det er så skønt nu.
   Ja jeg undrer mig især over kvanen, for den var klippet ned, men så skød den igen fra bunden.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Tak for fine billeder og en tur i skoven.
  Dejligt med de skønne efterårsfarver - det hele ser jo flot ud.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Jessie
   Solskinsbilleder med efterårsfarver er dejligt på en grå regnvejrsdag.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth!
  Sikke en tiltalende vandring der er til bænken, og at slutte af med en tur i skoven er ikke så ringe endda. Jeg er også lidt vild med kvanen, og har plantet en vildart her, det skal blive spændende at følge dens udvikling;-)
  Smukke efterårsbilleder alt i alt!

  Ha en god dag
  Hilsen Anette

  PS Nyder meget at kunne kigge nedover skoven her fra, så utroligt smukt efteråret er:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja i solskin ser det hele skønt ud. Du kan få frø af min kvan, hvis du har lyst til det.
   Ja efteråret er smukt, men vi kan godt se, at frosten mangler til den rigtige glød. I min have er det ok, men andre steder herovre er det ikke så flot, som det plejer at være, synes jeg.
   Også god dag til dig.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Hej Lisbeth!
   Hvor lyder det skønt med frø fra din kvan, det vil jeg mægtig gerne:-) jeg kan sende dig en frankeret kuvert, og har lige fundet din adresse nederst.
   Tak og dejlig dag til dig
   Hilsen Anette

   Slet
  3. Hej Anette
   Det må du meget gerne få, men det er dumt at sende frankeret svarkuvert. Send en sms til 1900 og skriv b-brev 50 gram, så får du en portokode fra postdanmark, som du sender til mig. 6,50 kr. plus sms gebyr, det er da billigt :)
   Også dejlig dag til dig.

   Slet
  4. Hej Igen!
   Det er helt nyt for mig, og har lige forsøgt mig to gange, men de skriver der er fejl på deres system, så jeg prøver igen op af dagen.
   Ja det er billigt, og tak for at fortælle, og ville:-)

   Slet
  5. Godt du så det, ja frøene løber jo heller ingen steder, så prøv igen senere på dagen, de må hurtigt få det lavet, tænker jeg, der er mange, som benytter det.
   Send koderne til min mobil 61771928 så ikke andre kan benytte dem, man kan aldrig vide i disse tider :)

   Slet
  6. Du er nu kodet ind på tlf som Fru Høneballe;-) og det gør jeg.

   Slet
 12. Hej Lisbeth

  Så deilig det er å se solen på dine bilder fra i går! Her regner det så det siler, og det er helt deprimerende at det skal holde på ut uken. Håper du får se solen også i dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er godt med solskin, vi fik regn i aftes og i nat, men nu er det helt stille og tørvejr, men solen kan ikke trænge igennem. Jeg er glad for det stille vejr og håber, at du snart får tørvejr :)

   Slet
 13. Hej Lisbeth.Ja !!! du har da stadig mange dejlige planter og træer med de smukkeste efterårsfarver.
  20mm. regn fik vi igen i går..............så nu må det godt stoppe,for der er bare SÅ vådt derude.
  Dejligt billeder fra skoven Og god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det har jeg, det er dejligt.
   Vi fik en mere end jer, 21 i alt i går, til gengæld har vi ikke fået så meget som jer i weekenden.
   Tak skal du have og god aften til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet