lørdag den 18. oktober 2014

Tulipantræet og dets smukke farver


I morges igen prøvede solen at komme frem
Det lykkedes nærmest ikke, men jeg fik da et billede.
Derimod har jeg lidt billeder med sol fra i gårjeg er i den grad fascineret af det smukke tulipantræ, bladene er ved at falde ned, så Schippo og jeg har været ved at rive blade sammen. Jeg er sikker på, det ville være nemmere uden hans hjælp.

 Her er Bent ved at flytte en busk
han får fin hjælp af Schippo til at grave det nye hul
I dag er havegyngen kommet på plads, dvs. kun stativet, gyngen er sat ind for vinteren, nu mangler jeg bare nogen planter, men det skal nok komme.Efteråret gløder i min have
 Acer Negundo Flamingo
 Den store ahorn på hjørnet er nu også ved at få efterårsfarver
Acer Dissectum Garnet er ved at miste bladene
 Fuchsiaen er fantastisk nu
en lupin i blomst
Lidt roser
 Charles Austin
 Clair Austin
 King´s macc
 Wild Rover er groet godt
Wild Rover
Til slut en enkelt Odyssey
Fortsat god lørdag

23 kommentarer:

 1. Helt enig tulipantræet står smukt lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det gør det, har du også et?

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  En gråvejrsdag men tørvejr. Har dog ikke været så meget i haven men i drivhuset er så småt begyndt at så stauder. Ja tulipantræet er helt forrygende men i det hele taget er farverne meget smukke hos dig :-) Hvad mon Shippo tænker der i hullet måske: det ku jeg ha gjort lige så godt :-) Ser fint ud med havegyngen så nu varer det vel ikke længe inden turen går til Fyn med et pitstop hos Jas. Fuchsiaen er jeg godt nok vild med så er det igen at pladsen mangler øv øv nå men så nyder jeg den hos dig. Lupiner i blomst d 18 oktober det er utroligt men der er meget det er lidt uvanligt i år. Så hos en af mine naboer ståe en gul daglilje med blomster og en del knopper i :-) Ja Wild Rover er sørme blevet stor siden i sommers og den er rigtig flot i løvet og Odyssey kan også lidt endnu :-).
  Fortsat god lørdag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det blev regn her ved 15 tiden, men vi fik gæster, så jeg kunne alligevel ikke komme i haven. Ja jeg har mange smukke farver, og jeg tager masser af billeder af dem, for pludselig er det slut. Så snart vi graver lidt, står Schippo parat :) Nej jeg har nu ikke helt bestemt Fynsturen endnu, men det skal snart være. Vi skal bestille i god tid, fordi vi kun har den lille færge endnu. Fuchsiaen er rigtig fin i år, jeg har søgt efter den på nettet, den findes åbenbart kun hos Ida og mig, men den er nem at stiklingeformere. Jeg har set flere, som viser lupiner på fb, så ja det er et uvanligt år. Jeg har også blomster i Stella d´oro endnu. Wild Rover må være glad for placeringen :)
   Tak i lige måde, så lige dansk film :) det var hyggeligt at se de gamle skuespillere.
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de smukke billeder. Træerne er rigtig smukke på denne årstid.
  Det samme er ham den lille sorte i hullet. Måske kunne han gro lidt, hvis han blev plantet :)
  Wild Rover er godt nok blevet stor og flot. Den ser rigtig sund ud.
  Jeg bemærkede godt en lupin på et af oversigtsbillederne. Sjovt at de kan blive ved.
  Jeg har sået lupinfrø, som jeg var heldig at vinde i Jettes Give Away, men de er ikke kommet op. Nu vil jeg gemme den anden halvdel til foråret. Den er så smuk lysegul, så jeg håber den kommer.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, ja det er en smuk årstid.
   Det kan godt være vi skal prøve at plante Schippo, for at se om han så kan gro lidt, men jeg tænker, han selv graver sig op igen :)
   Wild Rover er heldigvis både flot og sund.
   Jeg har lige set en på fb, som havde sået staudefrø for 3 uger siden, de var alle kommet op, så mon ikke også lupinerne kommer, ellers har jeg nok en ekstra :)
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Det er jo en helt forrygende farvepragt, du viser i dag - så smukke farver! Lad os håbe, at bladene bliver på Tulipantræet lidt endnu, for det må da være en daglig nydelse. Herligt billede af Schippo nede i hullet - han kan næsten bilde os ind, at han selv har gravet hullet :) Fantastisk med lupinen - jeg har den samme, og her er der også en enkelt blomst :) Mine Oktoberstormhat er endelig sprunget ud, og en rosa Primula, som jeg plantede ud i marts blomstrer også - så bliver man bare glad! Jeg har plantet meget i dag - det værste er roserne, fordi de skal have så dybe huller. Efeu er også på plads ved det nye aflukke. Jeg har selvfølgelig købt for mange stauder, så yngstesønnen har lovet at udvide endnu et bed - her kommer Wild Rover også til at stå - den er i en krukke nu. Imponerende så stor og flot din er - den har det godt hos dig :) Meget fin Fuchsia! Hvor bliver det spændende at følge dit projekt med gyngesofaen - er meget, meget nysgerrig efter at høre, hvad der skal plantes der - glæder mig til, at du afslører det :)
  Rigtig god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja er det ikke fantastisk, jeg er helt vild med de billeder, så facebook er overklistret med mine fine efterårsbilleder :) Ja mon ikke Schippo virker ret overbevisende dernede i hullet :)
   Jeg har også primula som er ved at blomstre igen, men det gjorde de nu også sidste efterår.
   Jeg har en efeu, der er ved at gro fra mig og ind i rhodoerne, så den skal jeg passe godt på. Kan der blive ved at være plads til flere bede, godt du har hjælp til gravningen. Jeg er også imponeret over Wild Rover, håber han fortsætter lige så flot næste år.
   Jeg har bestilt clematis, men roserne er jeg ikke helt sikker på endnu, de må jo ikke være for høje og kraftige, for stativet er ikke så højt, så det er lidt en balancegang.
   Også god aften til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg har nu kun fået lavet et nyt bed - resten er større og mindre bedudvidelser, der bare giver smallere græsgange. Der er stadig lidt over en halv baghave at gøre godt med, hvor der bare er græsplæne, men her er jeg lidt usikker på, hvordan det skal se ud. Her er vejret mildt med støvregn, og jeg vil ud og lægge løg - er sikker på, at du allerede har været på morgen tur i dit paradis :)
   Knus Linda

   Slet
  3. Ok ja græsgangene kan blive meget smalle, men der skal vel lige være plads til plæneklipperen :) Godt der er flere muligheder for ekstra bede.
   Nej jeg har faktisk ikke været ude endnu, det regner lidt mere en støvregn her, og det blæser :( Så jeg stener foreløbig ved computeren.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth, som jeg skrev til Frede så ligner bladene på jorden et maleri, som det ville skønt at de kunne blive liggende hele vinteren, så det er med at nyde det, mens det er pænt. Kan se du har et hegn, er det rundt om hele haven af hensyn til rådyr?, kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Ja det har du helt ret i, jeg har revet bladene over i rosenbedet, så kan de ligge og pynte der, selvom det nok ikke varer længe.
   Ja Bent satte højt hegn op for rådyrene i marts i år, vi havde hegn i forvejen, men det var ikke højt nok, de sprang bare over og ødelagde træerne og spiste rosenknopperne :(
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Ja tulipantræer er noget helt specielt - bare de store blades facon er noget for sig - og nu med farver!

  Vild Rover og Odyssey er dagens favoritter ellers!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja både facon og efterårsfarver er fantastiske ved tulipantræet.
   Ja selvfølgelig :)
   Tak i lige måde

   Slet
 7. God morgen! Tulipantre er noe jeg drømmer om, men må nok bare nyte bildene dine :)
  Odyssey er som alltid like fin.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Marit
   Jeg kan godt forstå, at du drømmer om tulipantræet, du må gerne nyde billederne af mit :) og af Odyssey, som du forhåbentlig snart selv får :)

   Slet
 8. Tulipantræet er virkelig flot både bladformen og nu også farven på efterårsløvet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er et skønt træ, sådan et må du have :)

   Slet
 9. Skønne efterårsfarver. Dem har du mange af i din have. Noget af en udfordring med sådan en "gravehund", Jeg kan forstå at i ikke er lige enige altid om hvor der skal graves.
  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth.En lille hilsen her i det våde vejr.
  Dit tulipantræ er bare så smukt i efterårsfarverne.
  Og resten af din have gløder da også.
  Dejligt at du har Bent til at grave............for det er hårdt arbejde.Også selv om din lille hund gerne vil hjælpe.
  Mine de sidste roser hænger også noget med næbbet med al den regn.Så jeg holder mig også inde idag Knus Jette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak for hilsen, ja det er noget vådt, så det er godt jeg har tulipantræet til at lyse lidt op og tage billeder af sammen med alt det andet.
   Hvis vi ikke havde vores mænd til at grave bede, så var der vist ingen bede, jeg tror ikke helt Schippo kan følge med Bent :)
   Jeg fik lidt rosenbilleder, da regnen holdt inde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth Dejligt at se træet, hvor er det smukt i sine efterårsfarver. Jeg må købe nabogrunden så jeg også kan få plads til et :-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Tina god idé :) vi er ved at brede os ind på nabogrunden.

   Slet