mandag den 13. oktober 2014

Solskinsbilleder fra i går og en skør idé

I formiddags har det kun smådryppet, ind i mellem kommer der dog en kraftig byge. Når vi alligevel ikke kan arbejde i haven, kan vi lige så godt få regn, så haven bliver ordentlig gennemvandet, indtil nu har vi dog kun fået sølle 3 mm. Det gælder nok ikke for jer alle, men her hos os er det godt med noget regn.
Heldigvis har jeg solskinsbilleder fra i går:
I går havde vi vist alle solskin og dejligt stille vejr. Det blev nydt i den grad her i haven.
Jeg har ikke været god til at klippe i tide, så hele det lyserøde rosenbed var fyldt med digitalis. Rigtig mange blev fjernet, kan I nok se, men jeg lod dog også en del blive. Mange var kommet op midt i en rose, det synes jeg ikke lige var sagen.
Hullet hvor den store rhodo blev fjernet fra blev tilplantet igen. R. Cowslip og R. Moerheims Pink kom frem i lyset, de stod meget mørkt og trængte til noget lys, især Cowslip som aldrig har blomstret. Den visne pind i forgrunden er såmænd R. Olive, som næsten mistede livet i foråret, den nåede jo aldrig at blomstre trods de mange knopper, der var i. Jeg troede, den var død, men der var tegn på liv, så nu skal den have en chance. Den stod også meget mørkt midt i samme bed. Foran  i bedet har jeg plantet hostaer, men de er ved at visne væk, så de er ikke værd at vise nu.
Jeg skrev meget om R. Olive først i marts måned, her et billede af den fra 4.3.14
For en gang skyld vil jeg indvi jer i min idé, inden jeg fører den ud i livet, for måske er den lidt for tosset. Giv gerne jeres mening til kende i kommentarerne.

 Havegyngesofaen har længe stået og set grim ud sådan uden hynder og himmel, den har tendens til at vælte i stormvejr, så Bent har pillet puder og himmeldække af den. I går talte vi om, at nu kunne den godt komme ind for vinteren. Bent var indstillet på at den skulle helt ud, men det var jeg ikke, for pludselig kom idéen til mig.
Jeg vil have den placeret midt i græsplænen, så jeg får denne udsigt fra den. Jeg vil plante clematis og klatreroser op af alle fire ben. Den grimme gynge bliver forhåbentlig dækket ret hurtigt, jeg får flere roser og clematis, og jeg kan sidde i gyngen og nyde duften fra roserne. Hvad mener I, er det en skør idé?
                                       
 lidt kig i haven
 der er stadig en del roser rundt om i bedene
 Newbiscus har en enkelt blomst og få knopper endnu
en remonterende rhodo, jeg tror nu ikke, den når at blomstre ordentligt
 bærmisplerne skinner i gyldengule
og orange farver
 selv i tusmørke lyser de op
det samme gør asken på gårdspladsen
pæonernes løv er også smukt, nogen er smukkere end andre, gad vide hvorfor?
 Hortensiaerne er stadig smukke
Høststenbræk blomstrer så fint nu
 Den eneste frugt på skæbnetræet/clerodendrum i år
 R. Luteum midt i skoven
Skoven med samme rhodo i baggrunden
 Der er stadig blomster i min yndlingsdahlia
 Astrid Lindgren
 Audrey Wilcox
 Burgundy Ice
 Wild Rover
Odyssey
udsigten i går morges
og i går aftes. Jeg nåede ikke solnedgangen, men himlen bagefter var nu også smuk.
Fortsat god regnvejrsdag.

38 kommentarer:

 1. Synes det er en fed ide med havegyngesofaen - men for guds skyld ikke noget med at placere den symmetrisk - hvis du forstår...sådan med lige langt til begge sider - eller i ret vinkel til noget andet. Der er ikke noget mere fantasi dræbende end den slags

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elin
   Tak - jeg må se, om vi kan finde ud af det :)

   Slet
 2. En rigtig god ide` med havegyngesofaen.
  Fin udsigt i går morges.
  Dit sidste billede er nu også fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak ja det synes jeg også, så det må prøves.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Genialt... det var godt tænkt at bruge gyngesofaen som klatrestativ, det skal nok blive super flot og flere roser og klematis er jo heller ikke dårligt, hvad syntes Bent om din gode ide ;)
  Skønt med lidt solskins billeder, på en lidt grå men tør dag i det vestjyske ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja jeg er også helt stolt af min idé, men var ikke sikker på, om den var god, og slet ikke sikker på, at Bent ville synes om den, men han er gået med til det :) fedt.
   Nå I får ikke vand, ja det gør vi nu, måske er det nået jer også nu.

   Slet
 4. Tror stativet bliver fint..og jeg syntes digitalis imellem roser er så smukke så smukke :)
  Kh

  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Det er godt. Ja men jeg synes bestemt også, at digitalis mellem roserne er smukt, men når de gro op i en rose og det gror oven i hinanden, så dur det ikke.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Det er da ikke en skør idé. Det er en SKØN idé!

  SvarSlet
 6. Vidunderlig ide fru Høneballe:-) tænker som dig at sidde der indhyldet i grønt, blomster og duft, himmelsk! hvor er frugten i skæbnetræet lækker. Og glæder mig til vores bærmispl gror sig større, for hvor er de skønne.
  God aften
  Hilsen Fru Nielsen;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fru Nielsen :)
   Ja det må da blive skønt at sidde der mellem roser og clematis og mærke duftene. Ja den er meget speciel frugten fra skæbnetræet. Ja forår og efterår er bærmisplerne så skønne.
   Også god aften til dig
   fra fru Høneballe :)

   Slet
 7. Det lyder helt fint, jeg ville nok også stille gyngesofaen lidt skrå/tilfældigt og så sørge for at fastgøre den godt, evt støbe den fast, så den ikke letter med roser og clematis i en ordentlig blæst. Måske bliver der ikke så meget ud af at gynge i sofaen, men siddepladserne er der i hvert fald. Det vil komme til at se skønt ud :)
  knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja vi må prøve at få den sat lidt skråt/tilfældigt, men det er Bent nok god til. Jeg har også spurgt Bent, om han ikke tror den vil vælte eller lette, men det mente han ikke, når stoffet ikke var på. Nej men man kan da sidde i den, gynge bliver måske ikke så nemt. Det bliver spændende, tænk at jeg kunne få sådan en idé, jeg som slet ikke er kreativ :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Nej da..det er en helt helt fantastisk ide. Jeg kan lige se det for mig... og næsten mærke fornemmelsen det må give.
  Spændende at høre hvordan det bliver til næste sommer...
  Mange efterårshilsner Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan
   Dejligt at du også synes om ideen, jeg er normalt ikke særlig kreativ, men det er du.
   Ja det bliver spændende til næste sommer.
   Regnfulde hilsener
   Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Så kunne jeg være her igen - først en omgang influenzaagtig virus og derefter weekend ude i anledning af min mors 75 års fødselsdag, men nu skulle resten af ferien gerne byde på havearbejde, og hvad vi ellers finder på - ældstesønnen er hjemme på ferie.
  Jeg har fået læst op på alt det, der er sket i Høneballehaven, og hold nu op, hvor har du nået meget! Det glæder mig også, at Bent kunne redde Alfred. Jeg husker godt, de problemer der var med Olive i foråret - det er godt, at der stadig er liv i hende. Det var godt nok noget af en Rhodo, du der fik gravet op til den tidligere kollega - det må da have været hårdt arbejde - mon ikke rødderne gik langt ned? Jeg synes, det er en fuldkommen fantastisk ide, du har fået med havegyngesofaen - og sikke et dejligt sted at placere den. Det bliver bare så smukt! Måske du så virkelig sætter dig lidt, når du er i haven :) I hvert fald er det en spændende og kreativ ide - tror ikke, at andre har fundert på det før dig. Vi har en af de gamle gitter skraldespandshylstre, og jeg har planer om at tage låget af og placere den som søjle med roser og klematis, men det bliver vist først til foråret. I dag har det været småregn hele dagen, så jeg har gjort rent og pudset vinduer, men i morgen skal jeg ud, for meget mangler at blive gjort. Skønne, skønne efterårsfarver i din have - der er altid noget, der fanger øjet, og roserne - ja, de er bare fantastiske :)
  En dejlig aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Dejligt at have dig tilbage, jeg har da tænkt på dig, utroligt så tit du er syg, du må få styrket dit immunforsvar. Tillykke med din mor.
   Godt du har læst op på det, der er sket lidt af hvert, mens du har været væk :) Ja både Alfred og Olive er jeg glad for har klaret sig. Bent og kollegaens mand hjalp hinanden med at grave rhodoen op og køre den ud til traileren.
   Godt du også kan lide idéen, ja det kan da være, at jeg kommer til at sidde lidt der, det er en af mine foretrukne siddepladser der i gyngen, skønt den egentlig ikke er specielt god at sidde i. Tænk at jeg har været kreativ, det ligner mig ikke :)
   Det lyder også godt med din idé med det gamle skraldespandshylster, sådan et har vi endnu, men det kan vist ikke nytte at bruge det :)
   Jeg har været i haven, mens det var tørvejr, bagefter fik jeg støvsuget og vasket gulvet, så må det være godt for denne gang :)
   Vi må se, hvordan det går med at være ude i morgen, jeg håber det lykkes for dig.
   Tak ja efterårsfarverne er skønne og roserne med.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg synes nu bestemt, det ligner dig at være kreativ! Se bare på, hvor fint anlagt din have er, og hvordan du får planterne til at passe smukt sammen - det er altså lidt af en kunst, som ikke alle mestrer! Ja, jeg har godt nok været ramt af sygdom siden august, men ved også hvorfor, nemlig stress, så ryger mit immunforsvar. Jeg har været ude for det før - håber, det er slut nu! Godt, at det var mændene, der fik rhodoen op, for det var da nok en kæmpe omgang og ikke godt til din ryg. I morgen er sidste dag med 50 % på roserne på vores planteskole - måske de lige har en enkelt tilbage, som lige kunne bo her :)
   Knus Linda

   Slet
  3. Ja med planter går det fint nu med kreativiteten, men ikke med ting specielt pynteting, det gen er jeg ikke født med :)
   Ja men jeg er da slet ikke i tvivl om, at det er på grund af stress, du ryger ned med flaget, det er træls for dig, håber du får styr på det.
   Jeg kunne slet ikke selv have fået den op, så det var så nemt med det.
   Flere roser, nej hvor du kan :) Det må jeg høre om i morgen.
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  Hvis du kan finde en løsning med græsklipning og den slags, så er det da bare at prøve, den er vel let at fjerne igen?
  Pæoneres efterårsløv er meget forskelligt ja - du har jo en del arter og de enkelte arter har også en stor spændvide!

  Her har det lige styrtet ned - 10mm på ½ time, og det er ikke slut endnu:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Bent har ikke protesteret, han er vant til at køre uden om alt muligt, der er jo mange bede i haven, han har ikke plænetraktor, for det dur ikke.
   Nå men så blev jeg lidt klogere på pæonernes efterårsløv :)
   Her har det regnet godt siden kl. 16, men jeg er da bange for, at regnmåleren er utæt, den bliver ved at stå på 5 mm :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 11. Super god og kreativ ide, Lisbeth. Go for it!
  Vil dog give Karsten ret i, at der lige skal tænkes en tanke omkring viltert græs, men bortset fra den lille detalje, så glæder jeg mig til at se fortsættelsen på historien. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, ja jeg er også helt stolt af mig selv :)
   Bent er ved at tænke over det med græsset, jeg har lige nævnt det for ham. Jeg tror bare, der skal være et lille bed rundt om stativet, så må jeg jo holde det også :P og plante sommerblomster måske eller hvad det nu kan være.

   Slet
 12. Søren ville helt sikkert nedlægge veto mod ideen her på matriklen, fordi det bliver bøvlet, når der skal klippes græs. Jeg synes, at bonderoserne visner på en rigtig uskøn måde hvert eneste år, mens silkeroserne oftest giver smukke farver til efterårshaven. Nul regn her på lag, men næsten ingen sol heller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det troede jeg også, at Bent ville gøre, men han er vant til at køre uden om alle mulige bede, så han tager det i stiv arm. Nu kan han jo heller ikke som Søren selv lave flotte stativer, så jeg må finde på nødløsninger. Ja bonderoserne er ikke kønne i nedvisningen, men det er er en silkepæon, men de er nu heller ikke alle lige kønne. Nå I har ingen regn fået, det passer med Heidi i Struer, de fik heller ikke.

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Her har det regnet det meste af dagen dog var der kun kommet 8mm kl 18 men både jeg og de nye roser er meget godt tilfreds og der kommer jo nok mere de næste dage. Synd for dem der har efterårsferie. Godt du har en masse smukke billeder på lager :-) Ja digitalis er flotte men når de gror op midt i roserne så ville jeg nok også luge dem væk. Godt der er liv i Olive håber at den klarer sig og blomstringen ikke bliver ødelagt næste år. Det er da en super ide med havesofaen. Det kan somme tider godt betale sig lige at tænke lidt over det inden man kasserer noget. Der er faktisk mange ting der godt kan få et nyt liv. Når det hele så er groet til håber jeg at du tager dig tid til nogle hvil og sidde der og nyde udsigten og duften. Her er det træpæonen der har de flotteste efterårsfarver Skæbnetræets frugt er rigtig flot fantastisk farve. Dejlige roser de luner på en mørk og våd aften. Det er vist også begyndt at blæse :-(
  God aften herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har regnet, men ikke rigtig givet noget, måske er det bedre nu, for det har regnet fra kl. 16, men sidst jeg kiggede var der kun 5 mm. Ja det er synd for dem, der har efterårsferie. Jeg tog en masse billeder i går, for jeg vidste jo, hvordan vejret skulle blive i dag. Der kommer ingen blomster på Olive næste år, jeg er glad for, at der overhovedet er blade på den. Bent er meget til at smide ud, der er vi ikke helt enige, i øvrigt har jeg fået havesofaen af mine drenge, så den skal da ikke lige ud.
   Ja hvor længe hvilet bliver, vil jeg ikke love, men jeg vil da sidde der jævnligt om sommeren. Sådan en lun stille sommeraften med duftende roser, uhm hvor jeg glæder mig. Træpæonerne har jeg ikke lagt mærke til har smukke efterårsfarver, det må jeg lige se efter i morgen.
   Ja skæbnetræets frugt er så fint. Vi gider ikke blæsevejr, de lover også en del blæst på torsdag, træls.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de fine billeder fra din have. Dejligt at du fik flyttet dine rhodoer. Var det ikke den lille Olive der fik frost??
  Jeg kan godt forstå, at du er stolt af din idé, det lyder rigtig spændende.
  Kunne man ikke lægge nogle fliser, som stativet kunne stå på? De kommer måske til at vippe? Hvis man lægger dem ned i græsset, ligger de vel fast?
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Jo det var Olive, der fik frost i marts.
   Godt du også kan lide min idé.
   Jeg tror Bent har planer om, at stille den på fliser eller lignende, det skal han nok få til at fungere, sådan noget er han også god til.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 15. God ide, synes jeg så bare igang med stativ og slyngende sager:-)
  Frugten på skæbnetræet er virkelig fin. Dine rosenbilleder ser helt sommerlige ud, det er dejligt at du stadig har så mange der blomstrer.

  SvarSlet
 16. Hej Lisbeth
  Tak for det, Bent skal lige have tid til at tænke først, så skal vi nok komme i gang.
  Ja det er en fin frugt skæbnetræet har. Jeg nyder roserne, men nu har det regnet længe, så de er nok ikke så fine i morgen.

  SvarSlet
 17. Kære Lisbeth
  Fine efterårsbilleder du viser.
  Også i går.
  Dejligt der er liv i R. Olive, det er jo den meget tidlige ik?
  Hvis det var min hængesofa, skulle den bare stå et halvgemt sted og få patina, evt. med en clematis, roser har det vist med at blive store.
  Smider du aske ud på gårdspladsen? Min nabo smider det på fortovet om vinteren i stedet for grus, bliver noget slask når det bliver vådt ---
  Hos os har det regnet hele dagen. I går var det det smukkeste efterårsvejr.
  2 fine billeder du slutter med.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, også tak for din ærlige mening om mit sofaeksperiment, det er vist ikke lige dig, egentlig heller ikke mig, men det er jo moderne, og så kan jeg få planter op af den. Jeg vælger selvfølgelig roser, som ikke bliver så voldsomme. Jeg regner med, at den bliver diskret, når det gror til.
   Nej jeg smider ikke aske ud på gårdspladsen, jeg vil godt tro, at det bliver noget slemt svineri på fortovet. Jeg synes, jeg kan huske, at min far gjorde det hjemme på gårdspladsen.
   Ja søndag var det skønt vejr, vi havde også regn det meste af dagen i går. Tak for det. Håber I havde en god fest for fødselaren.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 18. Ja, digitalis er nesten som ugress her også. Jeg har også måttet luke vekk en hel masse av de. De kommer jo opp over alt. Godt at du får så mange gode ideer! Dere får det nok til med den gyngen.
  Deilige bilder av himmelen!

  SvarSlet
 19. Hej Marit
  Ja man skal være over de digitalis, ellers tager de overhånd, heldigvis er de nemme at luge væk. Ja nu må vi se, hvordan gyngen kommer til at se ud med planter på :)
  Tak skal du have.

  SvarSlet
 20. Hej Lisbeth.Håber du har fået den regn du behøver..............vi har fået 18 mm i nat.
  Og det er da en god ide med den gamle gyngesofa....................og det skal nok gå hurtigt med af den dækket af alt det grønne.
  Kan godt forstå at det er din ynglings dahlia.............den er bare så smuk...................og den står på min liste til næste år.
  Har slet ikke haft tid til at nyde alle de smukke efterårsfarver..............men så er det jo godt at jeg kan nyde alle dine dejlige billeder.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Vi fik kun 12 mm, men lidt en gang i mellem hjælper jo også på det. De lover mere i aften.
   Ja jeg håber, det bliver godt med havegyngesofaen, det bliver nok ikke kønt til at begynde med.
   Ja det er en smuk dahlia, jeg ved desværre ikke, hvad den hedder.
   Lidt synd at du ikke har fået tid til at nyde farverne, det er for tidligt, du er gået i gang med at male soveværelse.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet