fredag den 30. august 2024

  Ja snart er sommeren slut, men derfor kan vi jo godt få flere gode dage i september. Her har vi stort set været tilfredse med sommeren, vi har fået ca. 65 mm i august, vi kan godt bruge mere, men i det store hele er vi og planterne tilfredse. Haven vil gerne have vand, så trives det hele meget bedre. Mange har fået regn i den sidste tid, det gælder ikke os. Derimod har det blæste en masse,  onsdag var det ellers lunt vejr, men nej hvor det blæste, vi måtte udsætte at grille til torsdag, for vinden stod lige ind fra sydøst, selvom det er varmt larmer vinden meget. Torsdag var for varm, men vi har nydt at sidde i skyggen og vi fik grillet.

Jeg starter med et billede af R. edgeworthii, den har tilsyneladende fine knopper til næste års blomstring. Den får fine blomster med en skøn duft.
Den stod i pavillionen hele vinteren, men nu har vi jo ingen pavillion

billederne er fra 2021, siden har den ikke blomstret. 
Nu er problemet bare, hvor vi skal have den til vinter. Sidste år stod den i garagen.

Her er billeder fra morgenturen onsdag:
forbi Hellerup
hen til træet
for at se, at der var høstet. I dag er spinaten uden for vores vinduer også høstet.
morgenstemning over søen

Hosta står flot
solbrud lyser vældigt op
og en daglilje sammen med solhat
Sølvblad Maryline
Roser:
Boscobel
Grace
Jude the obscure
Morten Korch driller i år, heldigvis har jeg to, den anden har jeg beskåret kraftigt, der er desværre stråleplet i de fleste af roserne
Our last summer
Pacific Ocean er jeg ret vild med
her er den helt udsprunget, smuk er den, og den dufter. 
Strawberry Hill
Tamora
Vanessa Bell

Det var billederne for denne gang. I må have en dejlig weekend. 



18 kommentarer:

  1. Det er det eneste jeg mangler: Et sted at overvintre frostsarte planter. Vi har et loftsrum, men der er overhovedet intet dagslys, så det går nok ikke - jeg tør i hvert fald ikke gøre forsøget.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Det forstår jeg godt, det er svært med vinteropbevaring.

      Slet
  2. Stadig har du hosta uden sneglegnav, fantastisk. Og hele solbrud, de er så smukke nu ,rigtig efterårsfarve.
    Jeg har heller ikke noget rigtig godt frostfrit sted. Jeg bruger drivhuset. Mange planter er det jo ikke så meget frost men fugt der dræber. Men kommer der en rigtig langvarig frost periode, pakker jeg spøgelsestræet ind i bobbelfolie og krydser fingre.
    god weekend Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja vi er meget heldige, snegle er der nok af, men de holder til ude på vejen og i rød hestehov. Vi har ingen drivhus, men naboerne har, og de bruger ikke drivhuset om vinteren, så måske - ellers må de ind i garagen igen i år. Vi håber, vi slipper for hård frost, i garagen er der kun et vindue.
      Tak i lige måde
      Lisbeth

      Slet
  3. Wow for nogle flotte blade, edgeworthii har. Forhåbentligt finder I det perfekte sted til vinteropbevaring. Vi har som jer været heldige med vejret i år og har kun vandet, når vi har flyttet rundt med nogle planter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja jeg er ret stolt af R. edgeworthii, jeg synes, der er lidt knopper på. Jeg spekulerer på at spørge naboen om vi må låne deres drivhus, ellers må den i garagen igen i år. Ja I har nok fået mere vand end os, vi skal til at vande og plante nu. Jeg købte lidt i går

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Ja R. edgeworthii er så dejlig, min har heller ikke blomstret i år, jeg tror den står lidt for mørkt, men den er fin grøn, men du har den flotteste af de 2.
    Sikke en skønt billede fra søen. Jeg er grøn af misundelse over at se dine flotte hosta. Planen er at prøve at grave resterne op fra skoven og flytte dem hjem, og se om de kan leve videre her. Dem jeg har i raftefolden har det fint.
    Har været i skoven på kantareltur, det var vidunderligt, sol og tilpas med varme og sensommeren er så dejlig, kunne se tyttebærrene var modne.
    Er spændt på om der er kommet noget i kurven??
    Som sædvanligt dejligt med en god havesnak. Glæder mig til haveturen med havegruppen på mandag.
    Rigtig god weekend.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er en skøn rhodo, jeg er spændt på, om der virkelig kommer blomster, jeg synes, der er en del knopper. Ja jeg var heldig at snuppe den lige inden du kom.
      Jeg kan godt forstå, du er misundelig på mine hosta, de står trygt og godt her, men der er mængder af snegle ude på vejen. Måske hjælper det at flytte dine hosta, det er da et forsøg værd. Ja kantareller kan vi ikke klare, måske kan vi, men ved ikke hvor vi skal lede.
      Nej der er ikke kommet noget i kurven endnu, vi tænker. Men i næste indlæg kan du se, hvad jeg har købt i Nonnebo.
      Ja det er dejligt med en god havesnak, det kan man ikke få med alle. Rigtig god tur med havegruppen på mandag. Du kan ringe, hvis der er noget interessant at fortælle.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Even though you didn’t get as much rain as you’d hoped, it’s great to hear your garden is still thriving and that you were able to enjoy a barbecue despite the windy conditions. Here’s to more good days in September!

    Happy weekend. I just shared a new post, I invite you to check it out. Thank you. https://www.melodyjacob.com/2024/08/high-salt-diet-linked-to-higher-eczema-incidence.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Hello Jacob
      Yes it is nice that my garden is thriving, they promise more summer in September.
      I will check your post out.

      Slet
  6. Dejligt at se knopper, der lover godt for næste år. Flot morgenbillede af din sø. Sikke mange smukke roser. Ja mine roser har også stråleplet. Der er snart ikke et blad tilbage.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er godt at have knopper til næste års blomstring. Vi nyder vores sø både morgen og aften. Stråleplet er svært at undgå.

      Slet
  7. Hej Lisbeth
    Ja det var så den sommer :-) eller hvad, nej det er jo nærmest i denne tid sommeren har indfundet sig, med den lidt kedelige konsekvens at vi nok snart mangler noget regn.
    Smukke morgenbilleder fra onsdag, især det første er virkelig smukt, og så efterfølgende at komme hjem til synet af dammen, må da være fantastisk. Bare at se den på billede gør da en glad.
    Roserne er flotte stråleplet eller ej, der må bare fokuseres på blomsten der hvor bladene ikke lige er øjeguf :-)
    Her er hverdagen godt igang igen og kroppen er kommet i nogenlunde arbejdstræning igen, heldigvis har vi haft et par stille og rolige weekender i denne og sidste og det hjælper jo lidt på det.
    Fortsat en god weekend til jer
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja men det lader til, at vi nu nærmest skal have hedebølge, det bliver det ikke bedre af. De lover regn på onsdag, men tør vi tro det. Ja det er dejligt med flotte ture og synet af søen, det nyder vi.
      Stråleplet er træls, heldigvis er roserne fine alligevel for bladene er ikke kønne.
      Dejligt med stille og rolige weekender, så kan man bedre slappe af.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Det er en serie smukke morgenbilleder. Man snyder sig selv, hvis man ligger og snuer den halve formiddag.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det har du ret i, til gengæld bliver det tidligt mørkt, så kan man jo "bare" gå i seng :)
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Smuk morgenstemning i fint augustvejr! Jeg holder meget af denne årstid med de dugvåde morgener og det klare lys, og dine solbrud fanger netop dette så godt - og så er vi jo på vej ind i efterårets dejlige farver! Her er vi stadig tørkeramte og jeg er lidt i tvivl om høstfarverne, for der er meget der bare visner, men jeg håber stadig vi kan få noget regn. Det er utroligt så fint dine Hosta har klaret sneglene. Her er de alle hullede - ja, altså ikke sneglene, men bladene:-)

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Tak men her den 1.september var det også smukt med mosekonebryg. Jeg holder også meget af denne årstid og af solbrud. Ja jeg har tænkt på jer, I har fået mindre regn end os og vi trænger nu. Vi håber, vi der trænger får her midt i ugen, men tør vi tro på det.
      Sneglene må gerne være hullede men ikke hostaerne.
      Knus

      Slet