torsdag den 15. august 2024

Nøkkeroser, cyklamen og en tur

 

Der er gang i søen, guldfiskene, og guldsmeden. Især nøkkeroserne er godt i gang nu, der var i hvert fald mindst 8 blomstrende nøkkeroser, og guldfiskene nyder det gode vejr. I dag kom der en hejre flyvende over haven, men den fløj videre, for jeg råbte højt.

Begonia grandis har jeg fået af Anne

Cyklamen har jeg også fået af Anne, det er tid for blomstring nu, jeg nyder de små blomster.

I mandags var Per og jeg på tur, det var spændende nok, men lidt for meget for mig. der var ingen siddepladser, det har jeg brug for en gang i mellem.
Mændene snakkede vældigt
men for mig var det en stor omgang. 
Fine Sankturt
et flot bassin
en blomst, vi fik nogle med hjem, men de klarede ikke at blive fjernet fra moderplanten.
Jeg klippede bladene af og plantede roden, nu må vi se, om det går godt. I vinter skal den ind i udestuen, men hvis den klarer det, skal den kunne stå ude hele året i en krukke. Google lens siger, det er en alocasia. 
Han havde lavet nogle fine klatre stativer af bambus, de ser fine ud, spændende om de kan holde. 
I hans have så jeg denne blomst, kender I den? Leonotis nepetifolia på dansk Løveøre
jeg kendte den ikke, den er ret speciel.

Jeg sneg mig lige til at tage et billede af en græsrandøje
Lady Emma Hamilton
helt ærlig er jeg i tvivl om, hvad dette er for en rose, det er efterhånden svært at finde navneskiltene.
Gabriel Oak er endelig i blomst igen, den står lidt klemt mellem de andre roser.
Pacific blue
ikke så mange billeder denne gang, jeg havde genbrugt nogle billeder fra sidste indlæg, det dur ikke. Så det er nok for nu,

Rigtig god weekend til jer alle. Mon ikke nogle af jer skal besøge nogle åbne haver. 




18 kommentarer:

  1. Dine nøkkeroser er jo helt fantastiske. Her er dammen for grunn/ lav til at nøkkeroser trives. Det er ikke lov å ha dammer som er dypere enn 30 cm her uten å ha sikring rundt, men jeg vet at de tre nøkkerosene jeg har kan blomstre på 30 cm dyp. Så jeg håper på blomstring til neste år. Flotte cyclamen og roser også.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja vi er rigtig glade for dem, tænk at de blomstrer så meget. Ærgerligt med den regel, så det ikke må være dybere. Lad os håbe, de vil blomstre næste år.
      Klem

      Slet
  2. Og søen holder vand? Det håber jeg for jer.
    Den løveøre er ret speciel; jeg har hverken hørt om den eller set den før.
    Du har rigtig fået glæde af Google Lens - hvad gjorde vi dog før den? Vi levede i uvidenhed, gjorde vi, og jeg kan slet ikke undvære den. Forleden hjalp den på et museum, hvor de manglede identifikation af noget porcelæn. De var meget imponerede, for de kendte ikke Google Lens. Det gør de nu ... 👨🏻‍🎓

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det gør den, så vi krydser fingre for, at den bliver ved med det. De 50 mm gjorde en stor forskel. Det er ikke altid, man kan finde det man søger på Google Lens, men mange ting kan den finde ud af.

      Slet
  3. Man burde måske nok besøge nogle åbne haver, men jeg synes der er rigeligt at gøre i de hjemlige:-) Her er en mærkbar mangel på regn, og det tager tid at vande. Ærgerligt der ikke lige var en bænk eller stol du kunne nyde haven fra. Jeg synes også det bliver for meget at stå op hele tiden.
    Løveøre var en ny til samlingen af løve-planter!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det tager tid at vande, vi har været mere heldige i år. Det er hyggelig at tage ud og se åbne haver, men nu har du jo brugt tid i hovedstaden, der fandt du jo også mange fine ting. Ja jeg savnede en bænk, jeg kunne også bare have taget rollatoren, men jeg har stadig min forfængelighed. Ja du må have fat i en løveøre.
      knus Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Hvor er du heldig at have fisk i søen, det har jeg måske også men jeg ser dem ikke.
    Nøkkeroser er dejlige og søen ser virkelig så fin ud.
    Jeg kan se det var en meget stor have du var kommet på tur i, så kan det godt blive nødvendig med en siddeplads. der er ellers mange spændende planter, jeg har heller aldrig hørt om løveøre.
    Jeg glæder mig til søndagens tur til Fyn. Håber du havde en god tur til Nonnebo.
    God weekend
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
  5. Hej Dorte
    Måske er der for lidt sol i din sø, jeg bemærker, at vores nyder at vise sig, når det er solskin.
    Ja det var en stor have og knap så spændende, det kan du høre om, når vi snakker sammen igen. Nej Løveøre er lidt speciel. Nonneboturen var der ikke meget ved, det var ejeren, der stod der, hun er ikke så venlig.
    Rigtig god tur fil Fyn, det skal nok blive godt.
    Tak i lige måde.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
  6. Det er en fin begonia. Jeg tror, begoniaer er ved at komme ind i varmen igen. Der kommer så mange flotte nye sorter, som frister. Fra min barndom husker jeg de røde, som mange havde i et bed omkring flagstangen. Det var lidt kedeligt.
    Løveøre er også ny for mig. Det ser ud, som om den ligner løvehale med blomster i flere etager.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det er også en speciel begonia, fordi den forsvinder om vinteren, og kommer igen om sommeren.
      Ja ingen af os kendte vist løveøre, men det gør vi nu.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Altid spændende at se en anden have og få lidt inspiration, men det er også dejligt at komme hjem igen og holde øje med egen have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Du har helt ret, jeg nød at komme hjem igen, her er siddepladser.

      Slet
  8. Ja siddepladser i haven må man ikke gå ned på. Underligt der ikke var nogle. Spændende at komme ud og se andres haver og så dejligt at komme hjem til sine egne "græsgange".
    Den begonia ser helt anderledes ud. Er den vinterfast? Det er de jo ellers ikke. Og endnu et løvemedlem, løveøre. Den minder en del om løvehale, med de blomster i etager.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Nej dem kan man ikke undvære, det var åbenbart ikke noget de tænkte på, det var to af samme køn.
      Ja begoniaen er vinterfast og står ude altid. Ja det løveøre minder lidt om løvehale.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Hej Lisbeth
    Begonia har snart erobret et pænt område her, så der skal fjernes nogle her til efteråret, heldigvis er de nemme at trække op.
    Nøkkeroserne er så flotte og dammen tager sig bare så smukt ud efter den blev renset godt op og blev lappet sammen. Mon ikke du skal have en Nøkkerose i en anden farve også.
    Åh lidt træls at der skulle bruges ben i den have, håber det gik nogenlunde alligevel. Sjov plante du fik med hjem, den kender jeg ikke, og Løveøre er sørme også fin.
    Vi har idag haft besøg af venner fra Vestjylland og med det fine vejr kunne vi komme i haven og så var vi lige ude på en lille tur ud til vores lystbådehavn og en tur på Hofmansgave. Begge dele ligger ud til Odense Fjord. I morgen skal vi til fødselsdag hos min mor, hun blev 87 i tirsdags, så det er en lidt travl weekend efter en hård første uge på job efter ferien. Jo det er blevet hverdag igen :-))
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
  10. Hej Anne
    De er fine de begonia, så du må gerne potte nogle til mig, hvis du gider.
    Jo jeg søger en nøkkerose i lyserødt, vi har en ven på Samsø, som har mængder, jeg skal bare have overtalt ham til at besøge os. Jeg har før fået af ham.
    Ja jeg kan godt se, at det har været en hård opstart på arbejdet. Tillykke med din mor, så er hun lige gammel med Ida, som hjalp mig på Samsø.
    God dag til jer
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  11. Her i weekenden har der jo været havefestival med åbne haver, men vi kom nu ikke afsted. Vi nød det gode vejr herhjemme og fik nusset lidt i haven. Hvad med en stok i stedet for rollatoren? Den synes jeg ikke, der nødvendigvis signalerer, at man er gammel og affældig 😊 Begonia grandis er god til at så sig selv, men dukker sent op om foråret. Græsrandøje tror jeg også, jeg har set i år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Nå I var ikke til havefestival, det var da også dejligt vejr at være hjemme i. Jeg bruger altid stok nu, går ingen steder uden den, men problemet er, at jeg har svært ved at holde mig oprejst for længe af gangen, mine rygmuskler er for dårlige. Jeg starter på træning torsdag. Jeg er gammel og affældig, selvom jeg nødig vil indrømme det.

      Slet