lørdag den 24. august 2024

Stormen var ikke blid

 Det var godt nok et voldsomt blæsevejr vi havde i går i hele landet. Der røg mange grene ned, men heldigvis ingen træer. Vi var ikke meget ude, det var med at holde sig godt fast, hvis man er lidt svag i bentøjet. Min mor havde fødselsdag d. 23. august, den dag var det altid meget varmt, men sådan var det ikke i år. 

Lisbeth rosen, som normalt står foran vinduet ind til garagen, væltede helt om
heldigvis er den tilbage på plads igen i dag.
Gertrud Jekyll i selskab med Rozanne

Our last summer
Pirouette
Strawberry Hill
Tamora
Tudselilje, verbena hampton og Angelwings
En enkelt daglilje har remonteret
der kommer blomster i græsserne
rosenbed
høststenbræk
kattehale
Jeg købte nye liljer for en måned siden, de kom ikke i gang. Nu er der nogle andre, som snart er klar til at blomstre. Det må jo være nogle vi har sat sidste år. Det bliver spændende, hvordan de ser ud. 
Photinia Pink Crispy
R. September Charm er snart klar til at blomstre
En sommerfuglebusk jeg selv har lavet 
et udsnit af staudebedet
Elaeagnus ebbingei er flot nu med prikker på bladene
jeg har to sølvlys, men der er ingen blomster i år
Hvidbroget træpæon, har I nogen sinde set sådan en?

Vi passer børnebørn i dag. Farfar og Martha snakker, Arthur og jeg sidder med I- pad og computer.



Det er ved at være lidt småt med kommentarer, motiver og læsere, så måske tager jeg en lille pause. 
I må have en god søndag og start på ny uge. 


18 kommentarer:

  1. Det nåede heldigvis at tage meget af, inden det nåede det sydøstlige Sjælland, så jo, det blæste, men ikke så det ødelagde noget - ikke engang mine dahliaer led under det ... og ved at kigge rundtomkring i landet kan jeg godt se, hvordan det var slemt i vest og så tog lidt af efterhånden på rejsen mod øst.
    Fra i går var det - igen - søndenvind, med 26,5° til følge. Nu regner det heldigvis 🙂

    SvarSlet
    Svar
    1. hej Ellen
      Godt I ikke fik så meget blæst, her var det slemt, men ikke som i Jylland. Godt I får regn, vi fik i morges, da jeg gik tur.

      Slet
  2. Bodil Riis Christensen25. august 2024 kl. 09.03

    Du skal huske, at der sikkert er mange ligesom mig, der læser din blog, men sjældent kommenterer. Jeg læser alle dine indlæg med interesse. Jeg synes, det er så flot alt det, I har gjort med at sige farvel til noget skønt på Samsø, købe nyt på Fyn og anlægge en have, der med tiden også ser ud til at blive flot.
    Men det er selvfølgelig i orden at holde en pause, bare du ikke holder helt op.
    God søndag.
    Hilsen Bodil.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Bodil
      Tak for din søde kommentar, den blev jeg glad for. Du har ret, der er mange som læser med og ikke kommenterer, det er helt ok, jeg er glad for alle, der følger med, dem skal jeg også tænke på. Jeg kan slet ikke holde op, jeg har allerede taget de næste billeder ;)
      Tak i lige måde Bodil og tag for at redde min dag.
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Som Bodil skriver, så er der nok mange de nyder dine billeder og læser din tekst - dog uden at komentere.
    Stormen mærkede jeg ikke meget til her i Odense, men måtte lørdag rejse flere krukkeplanter op,

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Erik
      Tak skal du have, ja det tyder det på, jeg er glad for at nogle læser med. Nå stormen kunne ikke mærkes i Odense, I var heldig.
      Tak for din kommentar.

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Du kan tro vi mærkede stormen, heldigvis mistede jeg kun 1 træ, min Acer tegmentosum, som var knækket helt nede ved jorden, øv! Har du set hvor slemt det er gået ud over Ll. Malunds Have, det er synd for dem!.
    I aftes havde vi så skybrud, 30 mm, godt jeg kunne hygge mig under tæppet og læse om sjældne træer.
    I er heldige at I slap uden skader, og det er jo hyggeligt at passe børnebørn tror jeg.
    Flot staudebed, med masser af farver og de spændende træer trives fint kan jeg se. Jeg har så mange rhodoer som har blomstret hele sommeren og nu kommer der nye til bl.a. R. lavendula. Jeg har set fiskene 2 gange i sidste uge, så de er der da stadig. Jeg må i gang med at samle æbler op, der er faldet mange ned.
    Jeg kan ikke finde ud af min uge, hvis jeg ikke har dine indlæg at holde mig til, så du må meget gerne holde kameraet i gang, så jeg kan følge med i hvad der sker i haven, jeg nyder meget at læse dine indlæg.
    God søndag aften.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Godt det kun var et enkelt træ, men Acer tegmentosum er nu træls at undvære. Ja det er ikke sjovt for Lille Malunds have, det var uhyggeligt. Vi fik stort set ingen regn, kun da jeg gik tur i morges tidligt. Ja det er hyggeligt at passe børnebørn, Martha er meget glad for farfar. Ja heldigvis trives de spændende træer fint. R. lavendula havde jeg på Samsø, den er fin. Godt du har set fiskene, så du ved, de er der. Ja der må være faldet en masse æbler ned.
      Jeg skal nok holde kameraet i gang, jeg kan jo ikke lade være, men nu fandt jeg ud af, at flere læser med. Jeg synes, at du er flittig til at kommentere, det er jeg glad for, ligesom jeg er glad for vores samtaler.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Her var det kun en stiv kuling. Heldigt I slap så billigt. Har du hørt om Lille Malunds have, uha uha. sikke et chok det må ha været.
    Mit "problem " med at læse og kommentere, er at vi renoverer stue. Så det er ret primitivt i øjeblikket. Du må undskylde hvis jeg ikke lige får kikket ind hver aften. Jeg bruger jo alm. computer og ikke apat eller hva der ellers er så smart.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja heldigvis slap vi billigt, det gjorde de ikke i Lille Malund, det var synd.
      Jeg synes nu, du er flittig til at kommentere, men jeg kan godt se, det må være svært, når I er ved at renovere stuen. Jeg kan også bedst med en alm. computer.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Ja det var et værre vejr rundt omkring, heldigvis slap vi for ødelæggelser. Det eneste detr skete her var at det pludselig gav et brag. Det var en stor skaderede der blæste ned fra birketræet og ramte taget på vores tilbygning. Der gik dog lige lidt inde vi fandt ud af hvad der skete :-)
    Håber at nogen kan navngive den brogetbladet træpæon, den er da ret fin.
    Masser af smukke roser. Lisbeth rosen er så fin, godt den er på sin plads igen.
    Mon ikke der er nogle der læser med uden at kommentere, men jeg kan da godt huske at det var flere kommentarer for år tilbage. Der er kommet nye til gennem årene hvor jeg har været med, men mange er desværre også forsvundet. Heldigvis har du da kontakt til flere af dem på anden vis.
    Fortsat god søndag aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Godt I slap for ødelæggelser ligesom os. Ja så bliver man da lidt chokeret over sådan et brag, godt det ikke var andet.
      Jeg sender billedet til Inge Leen, så må vi se, hvad hun siger til det, jeg mener bestemt, jeg har købt den hos hende.
      Jo jeg tror, mange læser med uden at kommentere, men ja mange af de gamle er smuttet i svinget og læser ikke en gang med mere. Heldigvis er du stadig flittig :)
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Igen må man undres over, hvor forskelligt vejret kan arte sig i vores lille land. I er i hvert fald sluppet billigt i forhold til det vestlige Jylland. Dine mange roser står rigtigt fint, og billedet med Bent og Martha oser af hygge.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er rigtigt, men jeg synes nu, det blæser rigeligt her også i dag. Det var værre i Lille Malunds Have, de er nødt til at holde lukket, så meget er der ødelagt hos dem. Der er knap så mange roser for tiden, men der er stadig knopper.
      Ja de to hygger sig meget og nyder hinandens selskab :)

      Slet
  8. Hej Lisbeth
    Jeg er på etterskudd med å kommentere her hos deg, men jeg har hatt det så travelt i det siste. Vi fikk uvær på torsdag og fredag her også, men det blåste garantert mer hos deg enn her. Dine roser er så fine, og du har jo også så mange.
    Klem

    SvarSlet
  9. Hej Marit
    Det kender jeg godt, det er ikke nemt at nå det hele. Det blæste i hvert fald meget her. Ja jeg har mange roser også her.
    Klem

    SvarSlet
  10. Ja der kom lige en sommerstorm ind fra vest. Den varede kun få timer, men sikken rod den nåede at lave. Det er flotte billeder, især af roserne, du viser i dit indlæg. Det var godt, jeres have slap godt igennem stormvejret.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det må man sige, her slap vi nu ikke med få timer, til gengæld slap vi for rod. Når jeg går tæt på hver enkelt rose er der mange flotte, men for tiden venter jeg på lidt mere blomstring.
      Hilsen Lisbeth

      Slet