onsdag den 21. august 2024

En tur i Haven ved vandet

 Efter besøget hos Jas var der ikke langt til Boring Vig. Da vi vidste, at der var rigtig mange rhododendron, måtte vi hen og se den. Både Per og jeg er glade for rhododendron, ja og altså også roser. Plus alt det andet, sjældne træer og buske interesserer os også.

Her kommer masser af billeder og ikke så meget tekst, for der var ingen navnesedler. Men vi ved, hvad vi kan lide, det er selvfølgelig dem, jeg har taget billeder af. 

Arne, der ejer haven, er god til formklipning

han har plantet hortensia i mellem rhodoerne, så der var stadig farver i haven, selvom der ikke var rhododendron, der blomstrede.

der var mange blomsterknopper til næste års blomstring


som I nok kan se, er det rhododendron med indument, som jeg går efter, de er nemlig smukke året rundt. 

han er meget dygtig til at formklippe, men det er et stort arbejde.
et kig til havet, men det ses ikke så meget pga. bevoksningen


Alle husene i området var stråtækte



her på terrassen står et citrontræ, der var også palmer, de opbevares i vinterhaven om vinteren
i baggrunden rodgersia/bronzeblad, jeg købte et par stykker af dem med hjem 
figurer og vand i haven
her står en flot mørkerød hortensia, jeg tiggede en stikling, forhåbentlig vil den lykkes. de står nu i udestuen, så de kan sætte rødder. 
ja swimmingpool var der også. 

Arne er på alder med mig, han syntes, det var ved at blive for meget, så huset er til salg. de har en lejlighed i Odense, hvor de bor om vinteren, det bliver nok et savn, men alderen indhenter os alle. 

Rigtig god dag til jer. Her regner det, jeg har et håb om, at også jer i Præstø får regn.

14 kommentarer:

  1. Så flott hage du besøkte. Formklippede trær er veldig fint å se på, men det er mye arbeide ja. Indument på rhododendron er ikke verdsatt nok, og det er mange som blir så overasket når de ser mine i hagen her. Dere i Danmark er så heldige som kan ha hortensia som blomstrer så fint. Her er det bare syrinhortensia som klarer vinteren og blomstrer.
    Swimmingpoolen så veldig fin ut.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det var en flot have. Ja det er stort arbejde med formklippede træer. Mange folk kender slet ikke til, hvor køn en rhodo med flot indument kan være, de tror, det er syge.
      Synd du ikke kan have rigtige hortensia, du som er så glad for farver.
      Syrenhortensia kan nu også blive fine, de skal bare være lidt ældre, mine er fra sidste år, de er ikke spændende endnu.
      Klem

      Slet
  2. Flot have I fik set! Der er tænkt over tingene og lavet fine kombinationer så der er noget at se på hele sæsonen, og de formklippede der hæver sig op over bedene giver god højde og noget sjovt at se på. Klipning tager tid... Jeg er begyndt på de stedsegrønne her i haven, og tager lidt ad gangen, men det pynter. Dejligt du fik lidt med hjem, og den mørkerøde hortensia håber jeg du får held med! Den var flot.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det var en fin have og han var dygtig til at klippe og sætte sammen. God idé at tage de stedsegrønne stille og roligt, det er flot og et stort arbejde, du bliver jo heller ikke yngre ;)
      Ja den står i udestuen, jeg håber den klarer sig, den er flot.
      Knus

      Slet
  3. Det var lige en have, der sagde jer begge en masse. Formklipning med måde pynter i en have, men hvis det kommer til at dominere, synes jeg, haven får et kunstigt præg. Hortensia er vist ret villig til at slå rod, så snart har du en ny med flotte, røde blomster.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det var rigtig godt at besøge den have. Jeg synes, der var formklippet de rigtige steder, men du har ret, det kan blive for meget.
      Ja jeg har før lavet hortensia selv, så jeg håber, at få held med den, den har den rigtige røde farve :)

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Ja det må jeg sige, det er en vældig spændende og flot have som I kom ind og se, god ide med hortensia mellem rhodoerne. Jeg har også plantet hortensia rundt i skoven af sammen grund - så man kan forlænge blomstringstiden.
    Som næstformand i Rhododendron foreningen har han nok godt styr på hvilke rhodoer han har, så han ikke behøver skilte, men som gæst synes jeg det er dejligt at kunne se hvilke planter man kigger på.
    Den have kunne jeg godt ønske at se, men også om foråret er det helt fantastisk kunne man se på billederne på salgs siden.
    Vi har fået 15mm regn i nat og desuden er der kommet nogle byger i formiddag, heldigvis fik jeg slået en masse græs i går inden regnen kom.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det var en flot have, som kan lokke os rhodonørder til. Det er en god idé med hortensia mellem rhodoerne. De pynter gevaldigt.
      Jeg spurgte om navne, men det lød ikke til, at han kunne huske dem mere. Ja det havde været rart med lidt navne.
      Så må du herover til foråret, så kan vi tage derned sammen med alt det andet, du gerne vil se.
      Godt du fik slået græs, her får vi kun kraftige byger og som vanlig blæser det meget.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Flot have. Og den røde hortensia, nøjj sikke en farve. jeg kan godt forstå du tiggede en stikling.
    Sikke tosset vejr idag. Sol tidligt i morges, småregn formiddag, sur blæst op af dagen. og da jeg troede at nu ville det være nogenlunde manerligt vejr, gik jeg ud og plukkede brombær, og så begyndte det at regne.øv altså. Det er bare småtjat. Det kan næsten ikke måles i regnmåleren, men sneglene vrimler, især på cykelstien, uhff
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er en flot have, og den røde hortensia kunne jeg ikke stå for. Ja det er et tosset vejr, vi har stort set ikke set solen, men blæse det kan det. Vi har også fået lidt regn i form af lidt byger, men det giver ikke rigtig noget. Ja snegle er der også nok at, når jeg går morgentur.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Det er da noget af en have I besøgte der, hvor må den være flot når det er Rhodo tid.
    Det er da super fint med hortensiaerne nu, så der stadig er noget farve på. Håbet du får held med stiklingen af den røde hortensia, den er super fin. Godt du fik den og lidt anden med derfra når du nu kun fik 3 roser hos JAS :-)
    Ja det gør nok lidt ondt at sætte sådan en perle til salg, men du ved jo hvordan det er og at finde fred med det.
    Du får selvfølgelig et stykke af Kapfaklen.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja den var flot også når de ikke blomstrer.
      Det ser godt ud med hortensia imellem, ja jeg kan lide dem alle, men den der er meget speciel, så jeg har straks sat den i jord, håbet er lysegrønt. Det kniber med plads til flere roser, de skal jo også have lidt sol. Ja det gør ondt at skulle sælge, men jeg har trods alt fået noget andet at plante til, han skal bare tilbage til lejligheden, Gys.
      Tak skal du have, det er jeg glad for. Jeg faldt jo lige over billedet i minderne, jeg havde helt glemt den.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Dejligt at besøge en flot have. Fin ide med hortensia mellem rhodo for at forlænge blomstringen.

    SvarSlet
  8. Det var vist lige en have efter din smag. Jeg kan godt lide den tætte bevoksning. Det ser ud til, at huset og haven ligger i et skønt område med mange træer.

    Hilsen Elna

    SvarSlet