torsdag den 1. august 2024

August og sommerbilleder fra juli

 Dejligt at vi endelig fik solskin, så kan man ikke forlange mere, jo nogle af mine planter vil gerne have vand, men det er vist ikke mange, der længes efter regn, så planterne og jeg styrer os. 

Ham her vil nok også gerne have noget vand, Bent fik ham til at hoppe i søen, jeg tror, den var glad for det. Det er en butsnudet frø.
Clematis
kugletidslerne er ikke så store i min have, men disse her er flotte, nok mest fordi der var så mange.
Liljer, jeg mangler navne på de fleste



men dette er Tricolore
Rosenbed med liljer i baggrunden

staudebedet shiner nu, og sommerfuglene er i fuld gang , her er meget, de godt kan lide.
Roserne nogle nyudsprungne, andre er afblomstret for denne gang:
Carl Nielsen
Cressida
også her
Julia Child


Mia
Olivia
Our last summer
Sofia Renæssance
Forhaven nu:
Himlens 7 sønner gror lidt langsomt, og den var meget lille, da jeg fik den.
Paraplymagnoliaen kan bedre være med
også Skæbnetræet gror pænt
I går var vi i Nonnebo, selvfølgelig blev jeg fristet:
Hjortetrøst, hvid sommerfuglebusk, mørk Sankthans urt, Geranium Rozanne, og en orkidé

Juli er slut, og den sidste sommermåned begyndt. I juli fik vi 76 mm, tager gerne 10 mm i weekenden. 
I må have en dejlig weekend. 




20 kommentarer:

  1. Hei Lisbeth!
    For en søt liten padde - de dukker opp av og til her også, når jeg luker eller graver. må innrømme at jeg skvetter litt noen ganger.
    Mange flotte liljer du har tatt bilder av og så selvfølgelig alle de flotte rosene, jeg er bare imponert.
    Ha en riktig fin fredag og så helg!
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Turid
      Ja man bliver lidt forskrækket, hvis der dukker sådan en padde op lige ved siden af os. Denne stod på græsplænen ikke langt fra søen.
      Tak skal du have og god helg til dig med.
      Klem

      Slet
  2. Ja, padden var nok glad for å komme i vannet. Lilje nr. 3 heter Muscadet.
    Jeg fikk cirka 100 mm mer regn enn deg i juli, så jeg ønsker ikke mer regn. Jeg håper at det kommer litt til deg. Du har så mange fine roser. God weekend.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det så det ud til. Ja rigtigt Muscadet, den havde jeg også på Samsø.
      Ja så trænger du ikke til vand, jeg kan også nøjes med lidt, så jorden ikke danne skorper, det er nemmere at arbejde med våd jord.
      Klem

      Slet
  3. Det er en heldig frø, der har fundet en have med en sø.
    Hvor er de flotte de blå kugletidsler. Du har sikkert ret i, at det er en staude, der gør sig godt i store grupper. Det ser ud til, at roserne trives lige så godt på Fyn som på Samsø. Vi må krydse fingre for, at du får regn i weekenden. Vi har børnene hjemme på ferie, så jeg håber på tørvejr.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det er det, og du kunne få det til at rime :)
      Ja de blå kugletidsler er i hvert fald flotte, der hvor de står. I mine er der kun tre kugler to steder.
      Ja roserne trives også godt her, men jeg har nu stråleplet i dem. Jeg tænker ikke, vi får noget regn.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Billedet med de gule roser og den gyldne lilje ser godt ud sammen, måske jeg skulle forsøge med lidt liljer mellem roserne, for jeg synes et bed kun med roser bliver lidt kedeligt. En butsnudet frø kender jeg godt, jeg tror jeg så en ved min sø sidste år, men den var meget mindre end den du viser.
    Skæbnetræet er et dejligt og spændende træ. Himlens 7 sønner er også dejlig, min gror godt, desværre synes jeg mit duetræ ser lidt utilpas ud, og det bryder jeg mig ikke om, måske det er vinden som har været hård ved den. Den magnolia som du kalder paraply magnolia, hvad er det rigtige navn? Hvordan går det med din magnolia grandiflora? Jeg har endnu ikke været i stand til at finde en. Rosenhaven som vi skal besøge er nær Glamsbjerg, hos en som hedder Susanne, jeg tror du kender hende. Sikke mange kugletidsler du har fået billede af, det ser godt ud, jeg har kun 1 og den spiser sneglene, hvilket undrer mig meget.
    Ellers er jeg ved at segne af træthed, jeg hoster helt forfærdeligt!!!, det går ud over nattesøvnen, så vi skal lige vente med at tale sammen til jeg er bedre. Det er i morgen jeg skal hente Robert i Billund, når først han er her tager vi det bare stille og roligt, måske en tur til Dollerup Bakker.
    Vejret har ellers været dejligt, men jeg går jo i jakke og med tørklæde om halsen.
    Lige en tur til Nonnebo, ja der må noget nyt til.
    God weekend.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
  5. Hej Dorte
    Ja de er fine sammen, det kan jo være, det går bedre med liljer oppe ved huset. Jeg er tæt på den butsnudede, derfor virker den måske større.
    Ja det er fine træer, men de er købt små, så det går lidt langsomt. Magnoliaen hedder Tripetala. Min grandiflora har det fint, jeg skal tage billeder af den. Ja jeg kiggede under jeres bustur og fandt ud af, hvor det var. Der har jeg været mange gange, vi kalder hende snakkeSusanne, de har rigtig meget i deres have, det ser godt ud. Ja det er da mærkeligt, at sneglene spiser kugletidslerne.
    Ærgerligt at du er blevet så forkølet, du har ikke noget at stå i mod med, når du er så tynd. Nu skal du have gæster, så får du måske mere at spise. Ja vejret er godt nok. Rigtig god bedring.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
  6. sød frø, vi har dem osse i haven. Sommetider finder jeg dem bittesmå, så de må jo blive udklækket i vores sø, selvom jeg ikke ser nogen haletudser.
    Ja overfladen er tør, men der er stadig dejligt fugtigt nede i jorden. En lillebitte smule natteregn ville være godt, men jeg nyder de fine eftermiddage når jeg er kommet hjem. Min ferie var jo ret så våd.
    Himmelens 7 sønner er så flot i år. nu er det ved at være oppe i højden, men dit er jo meget ungt, så du må have tålmodighed.
    Jeg er blevet total forlibt i liljer. Nu i dag fandt jeg endnu en der har overlevet forårets ædegilde. Den har den yndigste orange stjerneformet blomst.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Jeg har også set frøer, der er bittesmå, næsten som fluer, vi ser heller ikke haletudser.
      Vi er helt enige, der er heldigvis rimeligt fugtigt under den tørre overflade. Jeg kan godt forstå, at du nyder eftermiddagene, det var da også træls, at det skulle regne så meget i din ferie. Ja jeg må have tålmodighed med Himlens 7 sønner, men jeg synes nu, at alle buske er vokset godt.
      Dejligt at liljerne har overlevet sneglene, eller i hvert fald nogle af dem.
      hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Hej Lisbeth
    Ja nu er sommeren endelig kommet, og uden at det er alt fir varmt. Første uge af min ferie var lidt blandet, men denne uge må siges at ha’ været fin, så må vi se hvad sidste uge bringer, men august er jo tit en måned med fine sommerdage.
    Sød lille tudse, en af de gode beboere i haven. Håber den finder nogle snegleæg at mæske sig i.
    Kugletidsler er så fin at have i staudebedet, her er sommerfuglene glade ved den og så er den jo også køn.
    Nå du kunne ikke dy dig, tænker også at Nonnebo nærmest kaldte på dig :-))
    Roserne har bare gjort det godt i år, det er bare skønt.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja godt I nåede at få sommervejr i ferien, mon ikke vi får flere gode dage.
      Ja det vil være rart, hvis tudsen finder nogle snegleæg. Det er nemmere med rigtige snegle, de får af snegledræberen.
      Ja når man følger med Nonnebo og opslagene lader man sig friste.
      Ja vi kan ikke klage over roserne, men nu har mine desværre stråleplet. Jeg klipper ned med hård hånd for tiden.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Her mangler vi ikke vand overhovedet, og det er ganske rart. Det er en flot gruppe af kugletidsler, du viser. Den er forsvundet her, så sidste år købte jeg en, som står med beskedne 2 blomster, men sommerfuglene er vilde med den. Dine roser ser ud til at være godt i gang med remonteringen. Himlens syv sønner husker jeg som en virkelig langsom starter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Nej i forhold til sidste år, gør vi heller ikke, men sådan lige 6 mm til jordskorpen ville være godt. Ja kugletidslerne er vist også langsomme startere. Dem jeg har i haven står i skygge. Der er en i indkørslen, der får mere sol, det går lidt bedre.
      Ja roserne er godt i gang med remonteringen, desværre har de stråleplet.
      Ja du har ret, Himlens syv sønner er lidt langsom til at begynde. Jeg købte den hos Anne Marie sidste år, den var ganske lille, så den er skam vokset :)

      Slet
  9. Det m¨være dejligt med liv i søen - også selv om det 'bare' er frøer, især fordi de er snegle[æg]spisende.
    Jeg vil gerne have lidt regn, men det må gerne fortsætte den gode vane med at regne om natten 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Endelig en der holder med mig, bare en byge på 5-10 mm ville være godt, men fint hvis det er om natten. Frøerne er fine, vi ser dem mest, når de er bittesmå og om morgenen.

      Slet
  10. Jag kan fortælle dig at vi kun har fået 38 mm i juli, og jeg har været ude at vande, navnlig på de nye planter fra sidste år. Måske får vi lidt i nat, men ellers er vi faktisk bagud. Du må da være glad for dit seneste regnvejr! Billederne fra juli er så fine - det ligner rigtig sommer med skønne roser og liljer! Også fine indkøb du har gjort - og en dejlig lille frø:-)

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det var ikke meget, så kan jeg bedre forstå, at Ellen også fra Præstø gerne ville have lidt natteregn. Ja vi får 7-8 mm i morgen lover de. Jeg er glad for hver en dråbe. Ja men den sidste uge har det vel været rigtig sommer.
      Knus

      Slet
  11. Ja det tager nu sin tid for de små træer til at blive til store træer. Sikke mange flotte blomster du viser. Det er så flot at se hvordan roserne ændrer farver fra knop til gammel blomst. Fin variation på samme plante.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja man må pænt vente, men jeg synes faktisk, det går stærkt. Det kan du se i næste indlæg. Tak ja jeg har mange blomster nu, roserne ændrer ganske rigtigt farve med alderen.

      Slet