tirsdag den 14. november 2023

Rhododendron, rosenplantning og børnebørn

 Nogle af mine rhododendron er nu ved at få høstfarver:

R. edgeworthii har fint behåret løv
R. lutheum har fået høstfarver, stor er den ikke, men den har fine farver
Også R. Tinkerbird er fin med hårede blade

Søndag tog Per og jeg en tur ud til Jas
Jas som I kan se har han stadig mængder af roser til salg, de koster ikke meget,
hvis du mangler roser, så kontakt ham på telefon efter kl. 16 eller i weekenden. Han har
en del Austin roser, men også historiske roser. så måske har han lige den, du står og mangler eller måske kan han skaffe den. 
her er et billede fra hans have, den gule er et papegøjetræ. meget flot
selvfølgelig besøger vi ikke Jas uden at købe noget, nu er de plantet der, hvor Bent havde lavet plads til dem. Det er ikke kendte roser, derfor ingen navne, vi så dem, da vi var på besøg i hans rosenmarker i sommer.
Nigrette står i en krukke og blomstrer, den klarer sig godt som den eneste med blomst
Arthur og Martha var på besøg
for Martha er det et hit at gå tur med hundene
den gule buddleja har fået nye blomster, den er sej
det er Rudbeckia også
haven set fra lågen ved garagen
hus og have og de gyldne farver
Hønsebenstræ købt ved Inge i sidste uge
nu er det japanske kirsebærtræ ved at få høstfarver
og lærketræet er blevet gult og taber løvet
på det sidste har selv vi fået regn, det ses i åen, i aftes piskede det ned.
solopgang søndag morgen
en skovtur er det også blevet til
her i skoven er der også fældet juletræer, de kører med store tunge køretøjer, så skovvejene er meget plørede, men også på asfaltvejene er der meget pløret.

Rigtig god dag til jer. 






16 kommentarer:

  1. Flotte rudbeckia hos deg. De lyser så fint opp der de står. Hos deg regner det, og her snør det litt i dag. Nydelig soloppgang.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja de står så fint, men de vil ikke ind, så rådner de i stænglen. Vi har tørvejr nu, men fik en del i nat.
      Klem

      Slet
  2. De er nuttede, dine små rhododendron, men mit favoritbillede er det af huset, der putter sig bag ved træerne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er de, jeg købte 3 for 150 kr. så er det vel i orden, at de ikke er større. Det er også et billede, jeg gerne tager, det ligger fint bag træerne.

      Slet
  3. Ih hvor jeg glæder mig til mine papegøje bliver lidt større, eller dem. For jeg har to nu. Den ene er tilsyneladene helt gul, og den anden har en gren med rødstribet blade resten gul. Spændende hvordan de udvikler sig.
    Flere roser jamen jamen, det bliver altså spændende til næste år, sikke et flor du har i vente.
    Min gule buddeleja har osse et par enkelte blomster nu. Så fine. Men rudbeciaerne er færdige. Din ser umanerlig flot ud, men det er måske en lidt anden sort.
    Vi fik osse regn så hatten passer i nat og morges. Grøften langs vejen var helt fyldt i morges. Og nu begynder det at virke rigtig vådt, det har det ellers ikke gjort. Forhåbentlig bliver vandreserverne fyldt op nu.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Min papegøje er ikke specielt stor, men dine er åbenbart mindre. Det bliver nok for stort, men vi kan bare klippe af det, sagde gartneren, gad vide om jeg nænner det.
      Ja nu må jeg nok hellere holde med at købe roser, håber det bliver flot.
      Anne har lavet den gule buddleja til mig, Rudbeciaerne havde jeg med fra Samsø, stammer fra en nu afdød haveven på Samsø, de sår sig gerne.
      Ja nu skal jeg love for, at vi får regn, vi håber, der bliver fyldt godt op, for det bliver jo tørt igen.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Der er meget at glæde sig over af både stort og småt i haven, og nu kan du vel også snart se frem til at kørslen med juletræer er overstået. Her har vi næsten befundet os 'under' vand et døgn, så der er sandelig også vådt derude. Dejligt du stadig har blomster som klarer sig godt. Tænk at sommerfuglebusken stadig sætter nye blomster, men ellers synger de flotte høstfarver på sidste vers efterhånden. Nu skal vi snart tænke på jul!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er der, jeg har lige taget solskinsbilleder i haven, lærketræet er helt fantastisk nu sammen med japansk kirsebær, så der er stadig gyldne billeder og en blank sø. Her har vi fået godt 25 mm de sidste to døgn. Der er kun pløret på vejen, vi har ikke sådan vand i haven udover søen, Der er ikke ro ved juletræerne endnu, der saves stadig, og den kører ud på vejene med de plørede traktorer, det giver meget svineri på vejene. Jeg indrømmer, at jeg tænker ikke meget på jul, jeg vil dog have lidt lyskæder op.
      Knus

      Slet
  5. Så fint å se mange blomster, og gul buddleja er en drøm for meg.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Martin
      Jeg har fået min som en stikling fra en haveveninde, det må du have.

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Nye roser igen :-) det er da dejligt, og så er det da så fint at Bent sørger for plads.
    Hvor er det dejlig at det er blevet så nemt at få børnebørn på besøg og det nyder hundene så også godt af.
    Min Buddleja blomstrer også endnu, den er virkelig udholdende.
    Ja nu må regnen godt stoppe, lige nu pisser det ned her. Det er jo ikke rigtig nu vi har brug for det, og store køretøjer først på mark og så vejen bagefter er noget værre gris :-)
    Mon ikke også vi kører på det sidste med det flotte efterårsløv. Vores japanske kirsebær som har stået flot med gyldne blade er stort set nøgen nu.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det er noget værre noget, og så nogle helt ukendte, det bliver spændende at se dem næste år, det er længe siden, Bent lavede plads til dem. Ja det er hyggeligt med besøg af børnebørnene selvom Bellis skælder lidt ud.
      Ja tror Per har fortrudt, at han ikke har fået plantet sin ud, den vil hellere i jord end stå i potten.
      Nej alt det regn kunne vi godt have brugt i sommer, nu er det nemlig bare gris, når de kører med de store køretøjer.
      Vores japanske står stadig flot, men det varer nok ikke, nu skal det jo blæse igen, heldigvis var formiddagen her dejlig stille.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Hej Lisbeth,
    Sikke en flot solopgang at starte dagen med, ville ønske det var mig. Jeg synes dine rhodoer er skrumpet lidt, med mindre du bare viser billedet tæt på. Fantastisk at din buddleja stadig har blomster, men ellers er jeg glad for som min har udviklet sig i sommer, jeg tror jeg skal dække den lidt hvis vi får hård frost. Alle mine forårsløg kom i tirsdags og de er i jorden, jeg blandede dem alle sammen i kassen og så må vi se hvordan det kommer til at se ud? Det sidste billede fra juletræsmarken er så flot med alle bøgetræerne i baggrunden, men i øjeblikket bliver det meget smattet på vejene med al den regn vi får, der står blank vand visse steder på mine marker, det plejer der ikke. Hos mig var det også en skøn oplevelse som barn at få lov til at gå tur med en hund så det kan jeg godt forstå hun gerne vil.
    Det ser også godt ud på billedet med jeres hus i baggrunden, rigtig hyggeligt.
    Spændende med alle de nye roser, jeg var også fristet men der er ikke plads til flere, jeg har efterhånden fået presset så mange roser ind i det nye rosenbed (36) så det går ikke med flere. I tirsdags var det bidende koldt her så da fik vi ikke lavet noget i skoven, men på tirsdag må vi i gang der skulle der gerne være kommet planter fra Hachmann i Tyskland.
    Fuglene lever godt de æder som besat, jeg laver selv en blanding af afskallede solsikkekerner, peanuts og tørrede melorme, det skulle være det rene slik for fugle og så er man fri for solsikkeskallerne.
    Ha en god dag, hvis du får tid og lyst så prøv at gå ind på De gamle gartnere, hyggelig udsendelse med bl.a. en have i Hjørring med mange spændende store træer.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja den var flot solopgangen, jeg tror ikke, vi så mere til den den dag. Det er nogle af de små rhododendron, jeg viser. Og kun en gren af R. edgeworthii, så du kan se behåringen. Det bliver spændende med tulipanblandingen, desværre tager du jo ikke billeder, det ville jeg ellers godt se. Kan du ikke grave mere græs af, jeg må vist have talt mine roser, jeg har i hvert fald mange. Håber det ikke bliver for koldt på tirsdag, så I kan få plantet det nye.
      Dine fugle bliver også forkælede, her havde vi to egern i haven lige før.
      Jeg vil prøve, om jeg kan finde noget på De gamle gartnere.
      Kh Lisbeth

      Slet
  8. Der er rigtig gang i efterårsfarverne lige nu. Det er en meget smuk, men for mig også lidt vemodig årstid, fordi vi går vinteren og dens megen have-inaktivitet i møde. Jeg er noget mere 'krudtet' om foråret, for nu skal vi i gang igen 😁

    SvarSlet
  9. Hej Ellen
    Ja foråret er dejligt, men efteråret er også smukt, det er min yndlingstid, jeg elsker efterårets farver, men det er også rart at komme i gang igen.

    SvarSlet