søndag den 28. april 2024

En lidt kold dag i arboretet i Hørsholm

 De havde lovet lunere vejr, det startede også fint, men som sædvanlig begyndte en kølig vind ved middagstid, det var så i Nordsjælland, så det er ikke bare her.

Lidt skyer og rim i græsset lørdag morgen, men solen kom igennem og fuglene sang. Der var dis over
Storebæltsbroen, men solen skinnede, da vi kom til Sjælland. 
Vi fandt et smukt sted
med en fin sø og paradisæbletræer og rhododendron rundt om
her var en bænk, så vi spiste picnic her
Bagefter kørte vi til Arboretet


Der var lidt rhododendron i blomst, men det var lige tidligt nok, der var ikke så meget sprunget ud endnu, men det var den weekend familien kunne, så vi nøjedes med det
et smukt gammelt piletræ
også her i arboretet, var der oversvømmelse, som så mange andre steder i Danmark
brombær med lilla blomster
en solbeskinnet plet
og flere blomstrende rhododendron. Vi gik rundt og kiggede på skiltene på træerne, men det tog lidt for lang tid, så kl. 14 tog vi tilbage til deres hjem. Så vi fik ikke set så meget denne gang. 
vi fik kaffe og dejlig kage, som Edith selv havde pyntet, det var egentlig hendes fødselsdag vi fejrede. Vi skulle have været derover d. 13.2., men vi ville hellere vente til det blev forår. At det så har knebet lidt med foråret i år er en anden ting. 
I deres have fandt vi disse flotte påskeklokker, sønnen er slet ikke haveinteresseret, så han havde bare plantet dem og ladet dem passe sig selv. Han har i sin tid fået dem af mig. Jeg fik lov at få lidt tilbage, det var jeg glad for. 
ja en lille bid fik jeg tilbage. Den er nok færdig for i år med at lave frølinger, farven er flot.
Vi slutter af med et billede hjemme fra haven. Det var en hyggelig tur, men godt at være hjemme igen. Hvor jeg straks tog nogle billeder, så måske kommer der snart et nyt indlæg. Derfor får I det tidligt denne gang. 
I må have en god uge og en god 1. maj. 

Bent er i gang med at fjerne alt det overflødige i søen, det viser sig, at det er rødder fra dunhammerne, som har boret sig ind i dugen. Spændende om vi kan få det fikset. 





21 kommentarer:

  1. Arboreter er så spennende å besøke, og det var flotte rhodoer der. Så fint at du fikk noen påskeklokker tilbake som kom opprinnelig fra Samsø. De mørke er så fine.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er spændende i Arboretet, men det var for lidt forår. Det var så godt at få nogle af påskeklokkerne tilbage. De kunne ikke lidt det, men mon ikke de kommer sig.
      Klem

      Slet
  2. Godt at komme lidt ud og få luft under vingerne! Arboretet ser fint ud og en hyggelig dag med familien er vel altid populær, navnlig i flot vejr!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er det men også godt at komme hjem igen. Det var også godt at mødes med familien, heldigvis var vejret med os.
      Knus

      Slet
  3. Ja det skal vist helst være have eller træ interesseret man har med i arboretet. Den fine store magnolia på billedet med det store skilt ser ikke ud til at være frost skadet?? Det er næsten alle magnolier her på egnen.
    En næsten sort påskeklokke er så flot. Heldigt sønnen havde ladet den brede sig. Men husk at nappe de små frøanlæg inden i blomsten af når du planter. Ellers risikerer du den ikke vil blomstre i et par år. Jeg taler af bitter erfaring.
    Altså, de må være meget voldsomme i rødderne de dunhammere. Forhåbentlig er de ikke gået for langt ned på bunden, men har holdt sig i kanten. Men sikke et arbejde det bliver.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er bedst, de interesserer sig ikke for have eller træer, men sønnen holdt tålmodigt ud :) Der er også mange magnolier her omkring, der er ødelagt af frosten, heldigvis kommer der snart nye, de holder bedre. Tak for råd med hensyn til påskeklokkerne, har netop overvejet at klippe dem, de er faldet sammen, så jeg må hellere klippe. Det hjælper vist ikke at vande, selvom de hænger.
      Ja dunhammerne er meget voldsomme og næsten ikke til at slippe af med. Manden der skal hjælpe os, mener godt det kan lade sig gøre, han er heldigvis stor og stærk.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Ude godt, men hjemme bedst, men godt at I kunne holde en forsinket fødselsdag for barnebarnet, og picnic i arboretet var jo en god ide.
    Håber du har nydt dagen i dag, det har været et fantastisk vejr, og godt jeg ikke har så meget energi hver dag, for så løb jeg tør for opgaver.
    Heldigt at du kunne få en aflægger af dine påskeklokker, jeg er vild med den farve, jeg tror jeg har en som er magen til, den har blomstret meget længe.
    Var lige forbi min plantepusher, hun har mange ting for tiden, bl.a. en clematis til 25kr. Hos Spar købte jeg 2 Acer som de har på tilbud i denne uge til 79 kr/stk. Håber vejret bliver lige så godt i morgen, der er opgaver nok at gå i krig med, jeg skal have kartoflerne i jorden, det er på høje tid.
    Alle mine tulipaner blomstrer det er blevet lidt for tivoli agtigt, da der er for mange gule mellem, men bedet med de lilla/lyserøde farver fungerer meget bedre, desværre har jeg lagt løgene med for stor afstand.
    Håber jeg skal op og hente min nye bil i denne uge.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Det har du helt ret i, men vi fik da fejret fødselsdagen.
      Ja jeg har nydt dagen og det dejlige vejr. Jeg kan forestille mig, at du har pisket rundt hele dagen og plantet alle de planter, du har stående.
      Ja det er en flot farve påskeklokken har, jeg havde dem endnu mørkere på Samsø.
      Håber at nå din plantepusher, når vi kommer op til dig. Det var billigt for Aceren. Jeg håber, du får kartoflerne i jorden i morgen. Uha ja hvis de er for tivoliagtige tulipanerne, bliver det for meget. Jeg håber, du får den nye bil i løbet af ugen og at det er et bedre køb denne gang.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Danielle,
    Il est toujours très agréable de partir visiter des parcs ou jardins en famille , mais nous sommes bien contents de retrouver la maison. C'est super d'avoir récupéré les cloches de Pâques. Vos photos sont magnifiques ..merci !Ici , après avoir repiqué des zinnias samedi, a nouveau repos , car beaucoup de pluies 68 mm dimanche.
    Bonne semaine Lisbeth.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Danielle
      Ja det var rart at komme hjem igen, alt det sjældne var ikke klar endnu, godt jeg selv har noget herhjemme.
      Det er godt nok meget regn på en dag, ja så må du tage en hviledag.
      Pas godt på dig selv Danielle. Og god uge til dig også.
      Kærlig hilsen
      Lisbeth

      Slet
  6. Det ser hyggeligt ud med picnic i det fri. Det føles helt utroligt, at vejret omsider er blevet sådan, at man får lyst til det. Ærgerligt med dunhammerne, for de hører jo ligesom til ved en dam.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det var også hyggeligt, men desværre lidt køligt. Her blæser det voldsomt i dag, så stadig ikke så sommerligt, men i morgen håber vi.
      Du har ret i det med dunhammerne, men de skal væk, de breder sig vildt. Det er fint ude i naturen, men ikke i vores sø.

      Slet
  7. Hvis I får en chance til i arboretet, så prøv at booke en af de guidede ture, de har. Man bliver virkelig overrasket over, hvor meget forskelligt der findes deroppe. Jeg skal derop i dag i forbindelse med en afskedsreception for en tidligere kollega.
    De mørke påskeklokker er nok de flotteste af slagsen jeg har set.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Det får vi nok, vi går i stedet rundt og kigger på skiltene, men det er sikkert bedre med en guidet tur, så meget tid har vi desværre ikke, når vi er derovre, vi skal jo også være sammen med familien, der bor i Rungsted.
      Ja de mørke påskeklokker er meget flotte, jeg havde mange på Samsø.

      Slet
  8. Jeg nåede ikke, at kommentere på dit svar i forrige indlæg, så det gør jeg her: Tak for dit svar. Du skal ikke lede mere efter navnet på tulipanen, det er ikke så let at holde styr på navnene på de forskellige løgplanter. Jeg nøjes med at nyde dit billede. Du er på så mange udflugter, så jeg kan slet ikke finde rundt i, hvem du er sammen med, men det er godt, du har gode rejsekammerater :-)
    Du ved, jeg holder meget af gamle træer, og jeg har siddet her og beundret det gamle piletræ, så min formiddagskaffe blev helt kold.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Ok så kigger jeg ikke mere efter navnet, jeg køber mine tulipaner her https://billige-tulipaner.dk/shop/tulipanloeg-4c6.html måske kan du selv finde den. Jeg skal nok sætte flere billeder ind af den. Ja lidt kommer jeg rundt, men Arboretet er kun med Bent og familien i Rungsted. Ja jeg holder også af gamle træer, så det forstår jeg godt.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Dejligt med en tur til arboretet, men sådan en tur tager tid, når man er planteinteresseret! Godt at du kunne få lidt af "dine" påskeklokker med hjem til den nye have.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja sådan en tur tager lang tid i hvert fald for Bent og mig, når vi går og læser alle skiltene.
      Ja jeg var glad for at få en bid af påskeklokkerne.

      Slet
  10. Hej Lisbeth
    Ja lørdag måtte vi stadig have overtøj på, men søndag kunne jeg gå i haven uden, det var dejligt.
    Dejlige billeder fra Arboretet, et sted jeg nok aldrig kommen men så kan jeg oplevede gennem dig :-)
    Fin lagkage Edith fik pyntet, det er hun god til. Lækkert lige at kunne få en tot af en Høneballe påskeklokke med hjem.
    Hvor er det træls at dunhammerne har lavet sådan en ravage, og så er det ovenikøbet noget du helst havde været foruden i dammen fra starten. Håber at det hele kan reddes.
    Rigtig god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Du nåede det lige inden næste indlæg :)
      Det har været noget skiftende vejr, i dag har det blæst ½ pelikan. Jeg kommer nok i Arboretet igen, så skal jeg nok tage billeder til dig :) Ja Edith gik meget op i at pynte lagkagen. Det var dejligt med en bid påskeklokker næsten fra egen have, nu håber jeg, de vil gro her.
      Jeg har hele tiden været træt af dunhammerne, jeg håber, han kan få dem væk, når han kommer.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  11. Så fandt I problemet med dammen, det lyder ikke rart med de dunhammerrødder, var der én der kunne hjælpe jer med det? Det er hårdt arbejde at tømme dammen for vand og slam.
    Ja, det har været et dumt vejr meget af april, så godt at vi er færdige med den måned.
    Din japanske kirsebær og alle tulipanerne ser forrygende godt ud.
    Dejligt med en tur til Hørsholm og få fik I også fejret Edith ved samme lejlighed.
    God 1. maj.
    Knus Ulla

    SvarSlet