lørdag den 20. marts 2021

Solen skinner en del, men uf hvor er det koldt.

 Nu kan vi godt bruge lidt mere varme, det er godt nok koldt, så der skal arbejdes hårdt for at holde varmen. På en lille rundtur i haven kan man ikke holde varmen, så det bliver ikke til så meget endnu.


Det ser koldt ud, det var det også fredag morgen.
Torsdag morgen på golfbanen var lidt bedre


men det ville nu være dejligt med højere temperaturer, vi dækker stadig R. February Dawn for frosten.
Mange af rhodoerne står klar med flotte knopper, det bliver et sandt festfyrværkeri, når de blomstrer. 
R. calophytum bliver den næste til at blomstre, Bent har fået til opgave at finde ud af, hvordan vi beskytter den mod frosten. Det bliver ikke nemt, den er noget større end R. February Dawn
R. Simona
R. Satsup Sunrise
R. Queenbe x R bureavii
R. Joan Lesley Hammond
R. bureavii har ingen knopper i år, den har kun haft en i den tid (mere end 10 år), den har stået her i haven, men flot er den med det fine indument, lidt anderledes end din Marie.
Påskeliljerne er på vej:
Der skal nok blive nogle i blomst til påske, trods det kølige vejr. De lover lidt lunere temperaturer først i næste uge. 
Påskeklokkerne er sprunget ud, dog ikke alle:
Denne her er så fin


Denne julerose sår sig selv hos fru Greve, jeg har netop fået aflæggere af den. Jeg har ikke haft held med juleroser før, så det bliver spændende, om de vil gro hos mig. 
Til slut solnedgangen i aftes.
Dejlig weekend til jer.
Vi tager lige dette igen, det var i DR vejret i aftes https://www.dr.dk/drtv/se/vores-vejr_243115


32 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, det virker som det er isjaldt over alt. -4 her i natt, og det minker ikke på snøen i det hele tatt.
  Du er nå likevel heldig som har så flotte påskeklokker i blomst. De får du lenge glede av siden det er så kaldt hos deg også.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja både mod nord hos dig og mod syd hos Marijke er det koldt, så ærgerligt med alt det sne, du har.
   Ja jeg er glad for påskeklokkerne, så er der da lidt at tage billeder af.
   Klem

   Slet
 2. Hvor er det smukke påskeklokker, du har, Lisbeth. Her er det iskoldt i dag og med støvregn. Jeg havde ellers håbet at kunne ordne lidt i haven, men det er simpelthen for koldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja selvom nogle af påskeklokkerne forsvinder, kommer der heldigvis andre til, som selv har blandet sig. Det er koldt, så man har ikke lyst til at gå ud i den kulde, kun på en rask gåtur.

   Slet
 3. Good afternoon dear Lisbeth,
  How exciting it must be to see the flowerbuds swelling!! I can't wait to see them in bloom. The Helleborusses doing great. They give the so much wanted color we all love to see. It's also cold in Holland. I had to go out becouse I had to plant the new roses in my garden. But after that my hands got very cold and I did not do anaything anymorse. I even did not fertilize the roses because there are a lot of plants growing in it so I have to get that out first. Let's hope temperatures will rise a bit soon.
  Have a wonderful weekend
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good afternoon dear Marijke
   Yes it is exciting I am also looking forward to see them in bloom. I am so happy for my helleborus then I have something to show. It is too cold I am glad I didn´t have anything to plant. We have to wait with all the doing until the temperatures are rising.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
  2. Good afternoon dear Lisbeth,
   I was up very early this morning and was on the surch of Clematis on your blog. And WoW what an amazing collection you have!! You can make a special page with all those beautiful ones. And I need your advise. Planted my last barerooted roses do you give this new roses something to make the soil better? Ore do you wait to do so the next year? Sorry for so many questions. Looking forward to your answer.
   Rosehugs Marijke

   Slet
  3. Good afternoon dear Marijke
   I am glad to answer your questions, what do we have friends for :) I am not doing so well with my clematis, I want some more, but I don´t like if they don´t grow. It happened last year it was too dry for then, and I forgot to give them water. N
   About my new roses I just plant them, and later on they will have some fertilizer and remember to give them water.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
  4. Good evening dear Lisbeth,
   Thanks a lot for your answers!!! They are so welcome. I've lost Madame La Coultre and sudenly it died. Also lost 2 Niobe's this year. A waterproblem also overhere. Never to old to learn I know now that I have to give it water more often in warmer days.
   Thanks again and have a wonderful new week ahead.
   Marijke

   Slet
  5. Good evening dear Marijke
   I have also lost Madame le Coultre, it was the same problem or not. At first there was too wet then we moved it and it died because I forgot to water.
   Same to you
   Rosehugs

   Slet
 4. Hej Lisbeth,
  Hvor ser din R. Queenbee x bureavii godt ud, sikke flotte knopper. Det har regnet lidt i formiddag, tror ikke det kan måles, og her er også koldt.
  Har været en dejlig tur på Lønbæk og købe træer og buske, så på tirsdag er
  det plantedag, jeg glæder mig til at få tingene i jorden, håber mine planter
  når at komme fra Tyskland.
  Hvor ser det også dejligt ud med alle dorothealiljerne rundt om træet, de er så søde. Som sagt tidligere nyder jeg at finde ud af, hvilke træer/buske som
  jeg er særlig glad for og så plante flere af dem, bl.a. kejserbusk, som blomstrer på tidspunkter hvor ikke andet blomstrer.
  kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Ja R. Queenbee x bureavii har flotte knopper og får de fineste blomster, den var så flot sidste år. Vi har ingen regn fået, men blæsten er også rigeligt, det er altså koldt.
   Du bor et godt sted, du kan rigtig hente planter i nærheden og heldigvis har du også masser af plads endnu. Flere fra Tyskland, nej hvor du kan, det bliver dejligt at komme til at plante.
   Jeg er spændt på at høre om dine nye planter, kejserbusken er så fin nu.
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Uf, ja det har været koldt i dag - og støvregn, så jeg har ikke fået gjort meget i haven. Til gengæld har jeg været en tur i Liberia-haven i Gjern og købt billige stauder til det nye bed, så når først træer og buske ankommer, kan vi komme i gang med at plante. Billedet tåler sagtens en gentagelse - forstår godt de tog til med på tv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har det, det er ikke fristende at komme ud, mon ikke vi når det vi skal alligevel. Jeg kender ikke Liberia-haven. Det bliver godt at komme i gang med at plante.
   Tak for det, ja mange har rost billedet :)

   Slet
 6. Ja, det har været surt og koldt, med støvregn.. jeg har været i drivhuset det meste af dagen.. Og fik da vasket det ned indvendigt, udvendigt venter jeg altså med.
  Hvor er dine påskeliljer langt fremme. Lige præcis til påske, og osse påskeklokkerne. Mine klokker er slet ikke så langt fremme. Det er kun enkelte der er frit fremme. Liljerne viser kun lige blade. Men med den nattefrost er det måske kun godt de ikke har blomsterne fremme. Erentis er færdige. Blomsterne ser triste ud nu. Vintergækkerne er stadigvæk fine.
  Ugh, lige et udstillingsbillede du viser tilsidst.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Godt du kunne være i drivhuset, så kunne du få det vasket af. God idé at vente med udvendigt.
   Ja jeg er heldig de der påsketing er langt fremme. Der er kun den ene lilje, der er oppe endnu, det er fint.
   Ja de hvide holder endnu, men erantis er ved at være færdige, krokus kan ikke lide kulden.
   Tak :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Morsomt at du fik et billede i TVavisen:)
  Flotte rhodo-knopper det er ligefør sådan en spængfarlig knop ser mere imponerende ud end blomsten;)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er ikke så tit, man prøver det, men jeg har nu ikke forsøgt før :)
   Ja det er fantastisk at gå og følge rhodo-knoppernes udvikling. Jeg venter spændt på R. calophytum.
   Tak i lige måde

   Slet
 8. Du må have været dybt nede i knæene for at få dine billeder af påskeklokkerne. Jeg så badminton i stedet for vejret og så derfor ikke dit flotte billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   De står lidt højt, så det var ikke så galt :)
   Jeg så det heller ikke selv, men har fundet det på nettet senere.

   Slet
 9. Igår var fruktansvärt råkall men i fredags var det så skönt :) Alla arterna i sektionen Taliensia behöver rejäl ålder på nacken för att blomma och flera arter kommer aldrig bli några rikblommare. De får man njuta bladen hos istället :)

  Kram från Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var koldt i går, idag er det bedre, men det blæser desværre stadig en del her. Min R. bureavii bliver aldrig blomsterrig, men løvet er så flot og fotogent.
   Kram

   Slet
 10. Flot, at du fik et billede vist i Vejret. Desværre så vi det ikke på TV, men så er det jo godt, du selv kan vise det :-)
  Brrrr hvor er det koldt. I dag skinner solen, og jeg stak næsen ud, men uf da hvor er vinden kold. Jeg bliver vist inde og ser ud på forårsblomsterne.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja jeg så det heller ikke selv, men det er bedre at se det her, det forsvinder ikke lige som på TV.
   Ja det blæser meget, men jeg synes, det er lidt bedre i dag end i går. Jeg har lagt planer i haven i dag, nu må vi se, hvor længe jeg holder ud.
   Kh Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  UPS nu igen :-(
  Varme i luften skal vi lede længe efter i disse dage. Vinden er en træls medspiller, og der skal arbejdes hårdt hvis varmen skal holdes.
  Det er underligt med din buriavii så gammel som den er. Min er jo ikke engang halv så gammel og den havde sin første blomst sidste år og i år har den nu 2 fine knopper. Heldigvis har du jo så så mange andre med masser af knopper, så foråret bliver helt sikker lige så blomsterrigt dom det plejer.
  Jeg har også plantet flere juleroser gennem årene, men kun en enkelt kommer igen hvert år, og er ikke altid lige køn.
  Det er virkeligt også et smukt billede du fik skudt der. Helt fortjent at det blev vist på landsdækkende TV.
  Fortsat en god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det går virkelig ikke ;) jeg tror jo, at du er syg.
   I dag er det lunere her, jeg beskærer roser, men det blæser meget også her.
   Ja det er da underligt med bureavii, jeg vidste ikke, at du også har en. Jeg tror ikke, min kommer til at blomstre meget, det er der ikke noget, der tyder på. Ja der er masser af knopper på de fleste andre, så det går nok.
   Jeg har det på samme måde med juleroserne, men hos fru Greve sår de sig selv, spændende om de vil bo hos mig.
   Tak ja det var et heldigt skud.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Jeg plejer at se vejrudsigten, men selvfølgelig ikke lige dit billede:) Så det er jo godt at gense et af dine fine morgenbilleder igen her.
  Her er det også koldt, blæsende men solrigt, så vi pakker bilen med kaffe, påskeæg og min gamle far, og kører ud for at se på landskalbet i dag.

  Dine billeder fra golfbanen med de mange skygger og spejlinger tager prisen i dag. Selvfølgeligt er det også rart at se sprængfærdige knopper og dejlige påskeklokker... Bare skønt at se der sker noget trods kulden!

  God søndag!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg ser den sjældent, men burde have gjort det, for jeg vidste jo, at jeg havde sendt billede ind.
   Det lyder hyggeligt, jeg bliver i haven.
   Ja også det billede blev ret godt, selvom det ikke kan måle sig med det andet. Ja lige nu blomstrer krokus i solen på livet løs.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Sikke flot med alle de store rhodo knopper. De pynter jo også. De mange smukke forskellige påskeklokker er en fornøjelse at se på på disse kolde forårsdage.

  SvarSlet
 14. Hej Sydney
  Ja det er meget flot nu med de store knopper i rhodoerne. Det er rigtig rart, at påskeklokkerne er ved at blomstre.

  SvarSlet
 15. Dit sidste billeder er så smukt at man taber vejret - dejligt at de kunne bruge det i TV :)
  Nu må den nattefrost godt snart forsvinde, det er da bøvlet at skulle dække de tidlige rhododendron af for beskyttelse.
  I dag har det nu været knapt så koldt som i går, vi har endda været i haven i flere timer :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak skal du have, ja det var et heldigt skud.
   Ja væk med den nattefrost, men selv 1. maj kan man ikke være sikker.
   Det har været fint i dag, jeg har beskåret roser.
   Knus

   Slet