mandag den 8. marts 2021

Heldige farmor

Stik i mod alle restriktioner vovede vi at mødes efter ½ år, hvor vi ikke havde været samlet. Jeg havde lejet et sommerhus, alle de unge var testet i sidste øjeblik, inden vi mødtes. Fynboernes tests var negative, hurra vi tog mod til os og sås alle mand. Det var et stort hus med god plads, vi var kun udenfor, når vi endelig vovede os udenfor matriklen. Udendørs legepladser er der heldigvis mange af.

fra Bertels Bakke
Vi tog hjemme fra fredag morgen, det var en smuk men kold dag. Sådan så det ud, da vi drog af sted.
Nogle af os mødtes i Botanisk Have i Århus.
vi kunne da heldigvis gå rundt i haven, for vi kunne selvfølgelig ikke komme ind her.
men vi kunne nyde de skønne
gamle træer
cyklamen
 parken 
og de fine rhododendron
Vi var også en tur rundt i Den gamle by, som ligger lige ved Botanisk Have, Theodor var dygtig til at gætte, hvilke håndværkere, der havde arbejdet i de forskellige huse
men det mest spændende var nu 
den gamle vandmølle, vand er altid spændende
Vi havde lejet Strømkjær ved Ørum på Djursland, et dejligt stort hus med god plads både inde
og ude
på gårdspladsen var der store rhododendron så jeg måtte tage nogle billeder af dem, de var fyldt med knopper.
Lørdag var vi en tur ved Fjellerup strand, det var en kold fornøjelse.
Efter at have hygget os i hinandens selskab fredag aften, hele lørdagen og søndag til godt middag var vi klar til at tage hjem igen. Arbejde og hunde kaldte :)
Alle 4 børnebørn havde hygget sig sammen, drengene har længe været gode til at lege sammen, men denne gang havde pigerne også glæde af hinanden, de er nu begge tre år, der er kun ½ år mellem kusinerne. Allerede nu er de nogle små fnisetøser :) Det var en stor glæde at se dem alle lege sammen.
Vi var hjemme igen 15.45 søndag.
Jeg måtte selvfølgelig en runde i haven, da vi kom hjem, her er lidt billeder:
trods kulden
var påskeklokkerne godt 
i gang
og R. February Dawn er endnu tættere på blomstring
Primulaen har fået flere udsprungne blomster
og Iris reticulata Katharine Hodgkin er begyndt at blomstre
Tænk jeg nåede da også at købe en enkelt plante:
en Camelia i Aldi, den kostede kun 100 kr., den måtte jeg eje. Selv om der nærmest ikke var plads i bilen. Jeg købte også 12 kg. naturgødning i Stark. Så i dag skal roser og clematis gødes.
De lover solskin og kun let vind de næste to dage, bagefter skal vi have regn, det vil passe mig perfekt.
Rigtig dejlig dag til jer.

 

29 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig ferie med familien, og ikke mindst tryg for alle efter testning. Hvor må det være skønt at se dem efter så lang tid.
  Selv følgelig købte du en plante :-)
  Bruger du altid naturgødning? Og gøder nu allerede nu? Skal de ikke lige i gro først?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Det var bestemt en dejlig ferie, og vi følte os rimeligt trygge. Det var fantastisk, også fordi vi ikke turde glæde os til at ses, så indtil det sidste vidste vi ikke, om det ville lykkes. Sommerhuset blev betalt 14 dage før iflg. aftale med ejeren.
   Ja men jeg var da nødt til at købe en plante ;) ellers var det ikke en rigtig tur.
   Ja hvert år først i marts bruger jeg naturgødning, jeg kan ikke huske, hvor jeg har rådet fra, men til april får det hele NPK. Jeg googlede, her er hvad jeg fandt https://haveselskabet.dk/saadan-bruger-du-organisk-goedning
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Selv :) jeg blev jo også klogere.

   Slet
 2. Hvor er det dejligt at læse, at I endelig har set hinanden igen!
  Sikke en god idé at leje et sommerhus, og at alle de unge var testet i sidste øjeblik, inden I mødtes. Smukke billeder fra din lille ferie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja os der er vænnet til at savne familien, ved hvor meget det betyder at ses igen. Vi nød endelig at kunne ses igen under nogenlunde trygge rammer. Tak for din hilsen.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Så hyggelig for deg å se barn og barnebarn igjen. De små jentene får nok mye glede av å leke med hverandre i fremtiden :)
  100 kr for en camellia. Det var virkelig billig! Hadde den noe navn?
  Klem

  SvarSlet
 4. Hej Marit
  Ja det var dejligt at se dem igen, og det var en fornøjelse at se, at småpigerne endelig kunne have glæde af hinanden, det bliver nok ved, håber jeg.
  Ja det var meget billigt for camelliaen, den har desværre ikke noget navn, det er nok derfor, den er billig.
  Klem

  SvarSlet
 5. Det må være så dejligt at kunne mødes med familien igen. Og det var da en smart måde at gøre det på.
  Selvfølgelig har du da en plante med hjem. Ellers ville det da ikke være dig,, hihi.
  Jeg har da osse spredt gødning, i sidste weekend faktisk. Ellers er de nye spirer for højt oppe og bliver for nemt svedet.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det var skønt at mødes igen efter så lang tid. Vi havde dog ikke regnet med, at vi skulle blive ved at være usikre på, om det var i orden, da vi bestilte huset.
   Nej en plante må man man have med hjem :)
   Nå det var tidligt, du spredte gødning, var det organisk eller NPK?
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Det var ellers en begivenhedsrig weekend. Vi ville gerne have besøgt væksthuset i Geografisk Have for at se deres store, flotte kamelier; men det er åbenbart ikke tilladt i disse coronatider. Sådan set forstår jeg ikke, at det ikke godt kunne lade sig gøre uden den store smitterisiko.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja der skete da lidt af hvert i weekenden. Det er vist ikke meget, man kan få lov at se for tiden, jeg kan godt forstå, at I gerne ville have været ind og se de store flotte kamelier i Geografisk Have.

   Slet
 7. Hvor dejligt for dig at være sammen med dem alle på en gang - jeg kan da blive helt misundelig. På den go'e måde, selvfølgelig :-) - men for os kommer der nok til at gå et helt år uden at kunne være sammen, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Du kan tro, det var dejligt, jeg kan sørme godt forstå, at du er misundelig, det ville jeg også have været. Træls at der skal gå så lang tid inden I kan ses med jeres kære.

   Slet
 8. Good evening dear Lisbeth,
  Fantastic to be with the whole family together after such a long time! And of course you did bring a new plant home (we are all the same (fun)). It's also nice to see what happend in your own garden when you were away.
  Have a wonderful evening and good luck with the fertilize project of the roses.
  Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   It was fantastic to see them all again. I couldn´t go without a plant, but I had not planed it, a camellia with lots of buds I had to by it.
   I enjoyed to come home and see my garden again.
   Thank you and same to you.
   Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Skønt at det kunne lade sig gøre, med en familie weekend. Det er nok mange der savner bare at kunne gøre det uden at der skal tages div. forholdsregler. Heldigvis var det jo rimeligt vejr så I kunne være en del ude, bare ærgerligt at de små ikke kunne komme ind og se hvordan man levede i “oldtiden” :-) men så var der jo vandmøllen, ja det vand det er dragende. Dejligt at der også var lidt for havenørderne og også for strandløverne :-) bare så skønt at I havde en dejlig weekend.
  Det var nok også godt at komme hjem og tage en tur rundt i haven, selv om det ikke går så stærkt med det hele på denne tid af året. Det passer jo fint at February Dawn står med fine knopper nu hvor det ser ud til at nattefrosten aftager, så måske du kan være heldig at få blomster uden svidninger. Desværre lover de regn og rusk om et par dage, tænker at vi godt kan bruge lidt regn til rhodoerne, til de gødede planter, men blæsten kan nu godt holde sig væk.
  Super fin Camelia og til prisen så forstår jeg godt at du fik den presset ind i bilen :-) der er altid lige plads til en lille plante mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var skønt at mødes, vi var usikre indtil dagen om det lod sig gøre. Per arbejder jo, hvor der er børn fra Voldsmose, så det er et usikkert job, man kan aldrig vide, om man er smittet. Ja jeg tror, at de små nød at gå rundt mellem de gamle hus, men vandmøllen var helt sikkert det mest spændende.
   Det var skønt at komme hjem og se til haven igen. Jeg håber, at February Dawn klarer sig udenom frosten. Regnen er velkommen, blæst har vi haft nok af.
   Jeg måtte spørge pænt, om jeg blev lynchet, hvis jeg købte en blomst, han var ikke meget for det, men det gik da lige.
   Nå men du får da et knus :)))

   Slet
 10. Super weekend med familien, og masser af fine oplevelser i den kolde luft! Det er et dejligt billede af børnebørnene, og skønt de har fundet hinanden!
  Efterhånden er der ved at dukke flere test-centre op rundt omkring. Selv Præstø har fået et kvik-test-sted et par gange om ugen, og det gør unægtelig tilværelsen lettere.
  Haven var der heldigvis stadig ved hjemkomsten, og der er også gang i mange planter nu. Håber egentlig vi får den lovede regn på torsdag, for nu vil man jo gerne rigtig i jorden igen, men vi tager det som det kommer, og det skal nok blive forår inden længe.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en skøn weekend, jeg er så glad for, at de leger godt sammen på kryds og tværs.
   Ja det er godt med flere testcentre, det skal der til nu om stunder må vi sige.
   Ja der er altid sket noget i haven, når man har været væk et par dage. Jeg ønsker bestemt også regn på torsdag, så vi kan komme til at lave noget derude. Foråret skal nok komme ja, vi kan alligevel ikke bestemme over vejret.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Skønt at det kunne lade sig gøre, at mødes med familien :-) Vi har også været sammen med børn og børnebørn, det er næsten ikke til at undvære. Desværre må vi jo undvære vores ældste og hans mand, de bor i England, så det har jo nok lange udsigter inden vi ser dem igen.
  Botanisk Have og Den gamle By er nogle fine steder, vores datter bor i Århus, så hun bruger begge steder meget og vi har da også været med nogle gange.
  Dine Påskeklokker er længere fremme end mine, men jeg kan se at min tidlige Iris er længere fremme end dine, sjovt at der er forskel. Men nu begynder der da at ske lidt i haven.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det er så dejligt endelig at kunne mødes. Jeg har tænkt på dig og jeres ældste søn, det er svært, når de bor i England.
   Jeg har kun været i Botanisk Have i Århus til plantemarked, så det var helt sjovt at se det uden boder, selvom det var vinter.
   Ja det er da sjovt at se, at der er sådan en forskel på udspring. Hvis vi får det regn, de lover skal der nok ske endnu mere i haven.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Hej LIsbeth

  Det havde du og familien jo arrangeret ret fornuftigt! Flot flot drivhus i Botanisk have...
  Og i haven er det hele på vej - det er vist årets første KH i blomst i blogland?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja vi gjorde det bedste vi kunne, dog med bævende hjerte, heldigvis lykkedes det.
   Nej min KH er ikke den første, Lene i Nordjylland var tidligere ude med iris.
   Tak i lige måde

   Slet
 13. Låter som en härlig helg som ni säkert njöt av allihop. Det finns lösningar på många saker bara vi tänker till. Fint med vårtecken har du också :)

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det har du ret i, det er godt at kunne planlægge sig ud af tingene.
   Ja der er snart en del vårtegn.
   Kram

   Slet
 14. Hvor dejligt at I endelig kunne mødes - det har da været en supergod weekend, som I kan leve længe på.
  Der er altid dejligt i Botanisk Have - det er også der, vi har mødtes med vores unge mennesker adskillige gange i Coronatiden.
  Hvor er dine børnebørn søde.
  knus

  SvarSlet
 15. Hej Ulla
  Ja det var skønt, vi havde en dejlig weekend. Ja Botanisk Have er et godt sted at komme, der var også mange mennesker der, altså uden der var for mange, men det var jo fint vejr, det tiltrækker folk.
  Tak - ja jeg nød deres selskab.
  Knus

  SvarSlet
 16. Det var dejligt at I kunne mødes og at farmor kunne se sine dejlige børnebørn :-) En god ide at leje et sommerhus med god plads i. Det er så livsbekræftende at se børn lege og lege sammen, så det er skønt at de hygger sig sammen.
  Der er dejligt både i Den gamle by og i botanisk have lige ved siden af Det er en flot klynge cyklamen.

  SvarSlet