tirsdag den 16. marts 2021

Solskin og ingen vind

 ja det var hvad DMI lovede os i går. Vi mangler i den grad solen, til gengæld har vi rigeligt med kold vind, det bliver enerverende med al det blæsevejr, men vi kan ikke lave om på det, måske bliver det snart lunere, vi har da lov at håbe. I dag er det det smukkeste solskinsvejr, billederne fra i dag kommer først i næste indlæg. 

I går morges gik turen ned til havet
det var noget gråt i vejret
en svaneflok kom flyvende
himlen havde lidt karakter
denne gang kom jeg bagom træet, som solen skinnede igennem i mit sidste indlæg
her ser i det forfra
her ikke langt fra vores have er en mængde ragelse, vi er alle trætte af det og har talt om at slå os sammen om at få det fjernet, men endnu er der ikke sket noget. Ham der stillede det der er død, og ham der ejer marken nu er tilsyneladende lige glad, sådan er der så meget. 
Nu vi er ved elendigheden, så ser min Buddleja globosa sådan ud, den ser temmelig død ud, sidste år fik en del af jer stiklinger af den, jeg håber, de har klaret det. Eller måske kan du Anne lave en ny stikling til mig? Trælupinerne er lige så triste at se på, men under barken er de grønne.
disse crocus er mere opmuntrende, de lukkede sig op i solen i søndags
i Netto fandt jeg Iris reticulata Harmony og Katharine Hodgkin
mon ikke dette også er Harmony 
Påskeklokkerne er i fuld gang med at lukke sig op


disse
to står i det gyldne rosenbed
denne har jeg købt for en del år siden hos Rita, den kommer trofast hvert år, men mange af dem jeg har købt hos Spiren for mange år siden er desværre forsvundet de sidste år. 
denne står på hundegraven
og her er en dobbelt sprunget ud
påskeliljerne ved muren er efterhånden tæt på udspring, mon ikke den når det til påske
Søndag prøvede jeg at fjerne det græs, der er groet op i roserne ved hegnet, det er ikke nemt at få løs uden at stikke sig, men det er generelt svært at holde det, der står nær hegnet. 

også i ørkenbedet har jeg været i gang med at fjerne græs, det er slet ikke nemt, og i går var det simpelthen for koldt. Jeg må ud igen i dag, hvor solen skinner.
men klokken 18 i aftes kom den frem og sendte det smukkeste lys ud over omgivelserne
ja og så gik den ned, i det fjerne kunne jeg derefter se nymånen.
Rigtig god dag til jer, jeg håber, I har solskin. 
26 kommentarer:

 1. Det er dejligt solskin i dag, og jeg har været i haven.
  Flotte iris, du har fået anskaffet. Mine går ud. Jeg tror ikke de har det tørt og varmt nok om sommeren. Mon dine påskeklokker til gengæld er gået ud af tørke?
  Ih for nogle flotte solnedgangsbilleder. Træstammerne er jo helt glødende.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det har været en skøn dag i dag, godt du også nåede haven.
   Jeg tror Iris reticulata skal fornys en gang imellem, mine svinder også, endda selv om jeg flytter dem til et bedre sted, så må vi supplere op. Påskeklokkerne har stået så fint inde i skoven, nu er de væk, heldigvis sår de sig selv, så jeg har mange. Jeg tror ikke på dem med tørke.
   Ja det var en fantastisk solnedgang, i dag var det ikke nær så flot.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Jeg tror det kommer til at passe perfekt med påskeliljer til påske :-)
  Vi nyder solskinnet så længe det er her, og kulden arbejder vi os ud af - men det må gerne blive lunt til påske for min skyld ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja i år tror jeg også, det kommer til at passe med påskeliljer til påske. Det kunne være fedt med forår og lune vinde til påske.

   Slet
 3. Flott solnedgang hos deg!
  Påskeliljer til påske må jo passe perfekt. Påskeklokkene dine er så fine.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja den solnedgang var meget flot.
   Ja vi ønsker os påskeliljer til påske :)
   Klem

   Slet
 4. Det har været det flotteste solskin i dag. Med rimfrost og tynd is på vandpytterne i morges. Men jeg har haft drivhuset åbent nogle timer i dag. Bare det bliver nogenlunde lunt og helst vindstille til påske.
  Ja, jeg syntes osse våriris er troløse. En skam, for de er så skønne med den blåeste farve man kan tænke sig.
  Både trælupinaflægger og buddeleja globorosa ser meget mistænkelige ud. Men jeg håber,, og hvis der er liv i buddeleja, skal jeg nok lave en til dig.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det har været helt uvant og fantastisk. Der var også et kort stykke tid havgus, heldigvis blev det ikke slemt. Vi kunne høre skibene tude på havet, så noget har der været.
   Ja det ville være dejlig med lunt og vindstille til påske.
   Så er Lisbeth og jeg ikke ene om at synes, der går svind i våriris.
   Det har ikke været en nem vinter for trælupin og buddleja i år, men jeg satser på, at Annes har overlevet. Hun har nok en større busk, men tak for tilbuddet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. La primavera si è proprio avvitata con i tuoi bellissimi ellebori! Si preannuncia una stagione stupenda :)

  Buon inizio di primavera :)

  SvarSlet
  Svar
  1. oversat Foråret har virkelig slået sammen med dine smukke hellebores! Det lover at blive en vidunderlig sæson :)

   God start på foråret
   grazie, e lo stesso a te altrettanto

   Slet
 6. Good evening dear Lisbeth,
  Who know's maybe the plants that don't look good now are suprising you with new growth coming out of the base. The Iris Harmony does'nt give flowers in my garden. I tried it many times and now I have to accept that I have to find something else that brings color in springtime. It would be great to have the Narcissus in bloom during Eastern. I also have some Helleborusses that are not doing as well as they did the year before. I love your double one it's great. The crocusses opening in the sun are spectaculair showing theire hearts to the sunlight. So enough to enjoy in your garden. It was only 5C with a cold wind here and a little bit of sunshine in the early morning. For what's left of the day we've had rain. Doing something in the garden for 30 minutes in the garden was enough for me. To cold.

  Have a wonderful evening
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   We hope that the plants will surprice later on. Iris reticulata is not an easy plant it seems. Yes we would like to have narcissus during the Easter. I have more double Hellebourus I will show them when they are blooming. Crocuses ar beautiful when they open their flowers. Oh it doesn´t sounds good with cold wind and rain. Then you had to stay in.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Her var det også gråt igår, men idag har vi haft besøg af solen, tågen skulle dog lige lette først. Så blev vejret helt hæderligt.
  Ja det kan da godt være at I skal igang med oprydningen, men det er jo ikke bare lige til at fjerne gamle maskiner og andet ragelse.
  Min globosa ser ikke ud til at have det bedre end din. Den er jo heller ikke så hårdfør som de alm Buddleja. Om den kommer igen hvis den klippes helt ned ved jeg ikke :-( jeg har dog lidt stiklinger stående i drivhuset, selv dem har kulden været hård ved men de er ikke gået ud, så når det bliver lunere bliver de pottet op og så kommer der forhåbentlig gang i dem og så kan der sagtens blive en til dig. Håber at Trælupinen skyder igen.
  Ja alt det “ugræs” er træls og ikke nemt at fjerne og i roser er det slet ikke sjovt, tænker at du har kunnet holde varmen bare lidt bedte idag :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja i går var en kedelig grå, kold dag, men i dag har det været fint. Der var ikke meget tåge her, det kom ved 10.30 tiden, men forsvandt hurtigt igen.
   Nej det er slet ikke så nemt at fjerne alt det gamle ragelse, gid det var.
   Det er skidt med vores globosaer, nej jeg ved heller ikke helt hvad vi skal gøre, men den er grøn under barken, så jeg håber den retter sig og at trælupinen også gør.
   Jeg kunne fint holde varmen i dag, omend jeg blev lidt kold om bagen til sidst :) jeg sad på en havestol og lugede i ørkenbedet.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Nu er der virkelig forår i haven, og jeg håber, din Buddleja globosa klarer sig. Dejlige billeder, Lisbeth! Jeg så årets første sommerfugl i går i det smukke solskin - det er sådan et godt forårstegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det er skønt. Jeg har et håb for B. globosa. Jeg har hverken set bier eller sommerfugle, håber snart de dukker op. Her er desværre skyet i dag.

   Slet
 9. Dem, der opfandt udtrykket, at det er lettere at holde rent end gøre rent, havde unægteligt en pointe; men det erkender man jo typisk først, når græsset har bredt sig. Pas på øjnene, når du går og rydder op. Forleden fik jeg en kvist i øjet, selvom jeg bruger briller, og det gjorde virkelig ondt. At Søren kunne en historie om en mand, der mistede det ene øje på den måde, gjorde det ikke bedre. Heldigvis mærker jeg næsten ingenting nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har du ret i, men jeg er bange for, at jeg ikke kan efterleve det. Uha det lyder ikke godt, godt dit øje er blevet bedre, Sørens historie var ikke den bedste trøst ;)

   Slet
 10. Sikke et dejligt langt indlæg, som starter i den grå og kolde morgenstund og bevæger sig gennem landskab og have, forbi affald og ukrudt og halv til heldøde vækster ud i solen til skønne blomster, videre til aftensol og nymåne. Mere kan man vel ikke forlange:)
  Håber ikke du har mistet for meget i kulden Lisbeth! Måske kan din sommerfuglebusk stadig nå at skyde fra bunden og trælupinen er vel heller ikke helt død, når der er grønt under barken? De små trælupiner jeg havde fået ud af dine frø ser godt nok også lidt slatne ud, men jeg håber stadig de kommer sig.
  Tror ikke vi får så meget varme foreløbig, men dine påskeliljer ved muren er sikkert alligevel fremme til påske.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Tak fordi du synes, det er dejligt langt, det kan være, at nogle synes, mine indlæg er for lange, men som du skriver er der altid meget forskellige billeder imellem. I morgen kommer der også meget forskelligt, kameraet er fydlt ;)
   Jeg har lige klippet i trælupinerne, der er lidt små nye blade på vej, så den klarer det nok, det håber jeg også, at buddlejaen gør.
   Ja påskeliljerne ved muren skal nok blomstre til påske.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Sikke mange forskellige flotte påskeklokker du har. Jeg plantede en mørk sort for et par år siden under en Cornus mas, og så håber jeg på at den sår sig selv så jeg får flere varianter. Lidt spændende! Også lærerigt at læse alle kommentarerne om Iris reticulata.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja jeg har rigtig mange forskellige, de fleste har sået sig selv, så mon ikke også din vil gøre det. Mon du ved, hvordan frølinger fra de ser ud? Ellers kan jeg sætte et billede på min blog.

   Slet
  2. Godt du siger det. Det ved jeg faktisk ikke. Det vil dejligt hvis du kunne vise dem så ved jeg hvad jeg skal kigge efter. Mange tak!

   Slet
  3. Det vil jeg gøre, når først man kender dem er det ingen problem.

   Slet
 12. Jeg synes, det er gået meget langsomt med forårstegnene, men de sidste dages solskin har sat lidt skub i planterne, og det ser da også ud til, at du allerede har mange blomster i haven.
  Det er flotte iris, du har købt. Jeg har også svært ved at stå for de planter, der står på stativerne uden for Netto og andre butikker, så der ryger af og til et par stykker i indkøbsvognen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Nej forårstegnene render ikke fra os i år, men i det mindste åbner krokusne nu, det hjælper da på det.
   Ja det er nemt at blive fristet, når vi længes efter rigtigt forår.
   Hilsen Lisbeth

   Slet