fredag den 12. marts 2021

Morgentur og masser af forårstegn

 Det blev denne gang kun til få billeder fra morgenturen, nu er solen stort set oppe, når jeg starter, så der er ikke så meget bemærkelsesværdigt ved turen. Turen er fra i onsdags.som I måske kan se,  var masser af rim i græsset
ja og så var der lige rådyrene på marken.
Onsdag var jeg rundt i haven for at tage billeder af vintergækker, Dorothealiljer, erantis, krokus og påskeklokker. Som I ved, har jeg en stor have, så der er mange forårsbebudere. Da jeg startede haven op i 1999, var der ikke mange vintergækker og krokus, jeg tiltuskede mig lidt i mit barndomshjem, krokus har jeg hentet i en gammel nedlagt have, der ligger på vej til havet. De har efterhånden bredt sig ret godt i den gamle have, men heldigvis også i min egen. Alle billederne er fra forskellige steder i haven, de breder sig ret godt, hvis man ikke overser dem og luger de nye små spirer op. Jeg har selvfølgelig også delt dem, men nu gør jeg det kun, hvis jeg graver op til nogle, som mangler i deres haver. De første år lugede jeg en del i skoven, derfor lærte jeg, hvordan de nye selvsåede så ud. 
vintergækker og påskeklokker
Iris reticulata Katharine Hodgkin er nu næsten fuldt udsprunget
lige ved siden af er en påskeklokke
den første og eneste næsten udsprungne påskelilje
krokus
mængder af krokus
flere på vej
også her

Vintergækker og Dorothealiljer
Krokus
her ved lågen mellem den gamle og den nye have er der både krokus og påskeklokker
Allium
Terrassebedet med gule krokus og erantis
også i græsplænen har krokus sået sig selv
Dorothealiljer, flere på vej til højre
vintergækker
Scilla
I regn og blæst vovede jeg mig til havet torsdag, det var fint, indtil det begyndte at regne, da jeg skulle hjem. Ja så hundene og jeg blev lidt våde. Vi fik 15 mm i går. 
Rigtig god weekend


32 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Deilige bilder fra alle de flotte vårtegnene i hagen din. Jeg har enn så lenge bare kjøpte vårtegn på trappen, men en gang slutter vinteren her også selv om det ikke ser sånn ut ute nå. Dine snøklokker er så vakre!
  Klem, og ha en deilig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja du må nyde mine vårtegn midt i al sneen hos dig. Så nyder jeg, når du begynder at vise dine :)
   Klem og i lige måde

   Slet
 2. Good afternoon dear Lisbeth,
  It's so wonderful to see all the flowers in your springgarden. I can imagine that this flowers make you feel very happy. Thank you for telling me about the Henry Martin rose. In my eyes you are a hero to go out with stormweather. I don't because the noise of the storm makes me scared.The storm of yesterday brought a lot of damage in my country.
  Have a wonderful weekend ahead.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good afternoon dear Marijke
   Yes I am happy for my springflowers. Sorry to hear about the damage from the stormweather. I am ok with the storm but it is nicest to work in the garden when it is quiet weather.
   Same to you.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 3. Det er dejligt at se forårsblomster i dette kedelige senvinteragtige vejr.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja heldigvis er der forårsblomsterne til at sætte kulør på blæst og gråvejr.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Håber du nyder alle dine dejlige forårsblomster medens du går rundt og fotograferer dem, for det gør os som ser med her.
  Vi har også regn og blæst her og 7 grader, men det føles ikke lunt da blæsten er slem.
  Er lige kommet hjem fra Kridtvejens planteskole, der kom også lige lidt ekstra i kurven, bl.a. en felco saks, som jeg har ønsket mig i flere år.
  Og læggekartoflerne er nu i hus og skal til forspiring. Hvor glæder jeg mig
  til det rigtig bliver forår, der sker for lidt, jeg er utålmodig efter at
  jorden bliver varm og det hele rigtig begynder at gro og springe ud.
  Jeg kigger dagligt til min sneforsythia, jeg tror den har knopper men der
  sker ikke noget, hvad med din?
  Rigtig god weekend til jer.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Det kan du tro jeg gør, det glæder mig, hvis jeg kan opmuntre andre med billederne.
   Nej man undrer sig over de 7 grader for blæsten får det til at føles koldt.
   Fint at du har fået hentet læggekartofler, og at du fik lidt ekstra i kurven, det kan nemt ske. Ja nu længes vi efter rigtigt forår, mon ikke det snart kommer.
   Der er mængder af knopper i min sneforsythia, du kan ikke være i tvivl, de er meget tydelige.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  De sidste par dage har det været en lidt sur fornøjelse at gå i haven, regn hele dagen igår, det blev dog ikke til det kraftige blæsevejr vi var lovet her på Fyn, et par gode vindstød i aftes ellers var det ikke så slemt, og jo jo rimelig tørt idag men nøj den vind har været kold. Heldigvis ser de små forårsbebudere ud til at være ligeglad :-)
  Fint at kunne tiltuske sig lidt løgplanter rundt omkring, det har jeg også gjort, jeg har ikke en eneste vintergæk eller Dorothealilje jeg har betalt for, dem har jeg “stjålet i et krat :-) tror da også jeg har været en af de heldige at få lidt krokus af dig, vistnok nogle gule.
  Jeg er stadig imponeret over hvor langt fremme du har påskeliljer. Dine Iris er også en del foran.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har været koldt, jeg har ikke været meget ude, i eftermiddag var jeg ude en time, mens jeg kiggede lidt på roserne, ja og klippede lidt, tiden vil vise, om det var dumt. Ja med mindre det fryser er forårsbebuderne ligeglade.
   Ja det er nemlig godt, for løgplanter er åbenbart svære at få fat i, lader det til. Har du fået krokus af mig og endda gule, det kan jeg ikke huske, men de er dig vel undt.
   Der er kun den ene påskelilje, der blomstrer, og den er altid tidlig uvist hvorfor.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Det er en fryd at se alle de mange forårsblomster i din have. At de spreder sig selv giver sådan en flot naturlig indtryk. Og det må være en dejlig fornemmelse at opleve den stille udvikling fra år til år. Jeg kender krokus, vintergækker mv. men din Iris reticulata har jeg ikke set før. Nej hvor er den isblå farve bare smuk. Er den svært at have med at gøre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja især i år har jeg bemærket udviklingen, det giver ganske rigtig et naturligt indtryk. Iris reticulata Katharine Hodgkin kan jeg ikke en gang huske, hvor jeg har købt. Jeg har prøvet at google, men den fås åbenbart ikke i Danmark. Hold øje med supermarkeder eller Bilka til efteråret, pludselig er den der. Nej den er ikke svær, synes jeg.

   Slet
 7. Alle disse skønne forårsbebudere er bare så dejlige, og jeg nyder at gå en runde og inspicere dem hver dag :-)
  I min lille have (især i forhold til din) har jeg lige så mange arter, men selvfølgelig ikke i samme antal, bortset fra den iris, som jeg ikke har hørt om før. Tænk at kunne have iris så tidligt; den er meget smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja dem må vi ud og kigge efter hver dag, det er så dejligt at se, at der bliver flere og flere. Godt du også har mange, irisen skal du kigge efter om efteråret, jeg kan ikke huske, hvor jeg har den fra, men jeg tænker, jeg bare har købt den i en butik, fødevarebutik. Hold øje der hvor du handler. Den er nemlig smuk i udspring, der findes en del i forskellige farver.

   Slet
 8. Dine mange forårsløg tager jeg som et tegn på, at din have har udviklet sig og nu er blevet veletableret i modsætning til, dengang I flyttede ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det må vi vist regne med, det er skønt at se udviklingen.

   Slet
 9. Woooo du har vildt mange forårs blomster.
  Det er godt nok vanvittigt.
  Mine dorthealiljer kommer bare ikke.
  Har sat løg de side 5 år.
  Men de kommer ikke op, og det er et sted der ikke bliver luget.
  Er godt nok lidt missundelig på den gode måde.

  Klem og vildt dejlig lørdag
  Charlotte

  SvarSlet
 10. Hej Charlotte
  Ja jeg har efterhånden mange forårsblomster. Er det kun hvide violer, du har fået af mig. Jeg skal gerne grave en dusk dorothealiljer op til dig, men for at du kan få dem forudsætter det jo, at vi ses, eller at Linda kommer herover og vil tage nogle med til dig. Sidste år var hun her ikke, så måske er det slut med at tage til Samsø, hun er jo en travl dame.
  Mærkeligt at de ikke kommer op, du må gerne være misundelig men du må også gerne få nogle :)
  Klem og i lige måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er bare så utrolig sød. Takkkkk
   Tror min jord er speciel. Har kæmpet for at få vintergækker. Noget alle har som en selvfølge i haven.
   Vil håbe jeg kommer over. Men i det her corona land ved jeg intet 🙈🙈🙉

   Klem og dejlig lørdag
   Charlotte

   Slet
  2. Næh man ved ikke noget som helst, men jeg graver en dusk op, så må vi se, om du kommer eller der er andre muligheder.
   Klem og i lige måde

   Slet
 11. Hvilken overdådig mængde af forårsløg alle vegne! Bare skønt at se resultater af mange års anstrengelser og selektiv lugning. Her har vi fået 20 mm regn/sne foreløbig, og det er godt for jorden, men jeg håber der kommer mere.
  Dejligt billede af rimede marker!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja er er mængder af forårsløg nu, skønt at se at der bliver flere år for år. Her har vi kun fået regn, de lover mere om lidt, vi er omkring 16½ nu, heldigvis er det kun kommet som regn.
   Ja det var flot med rim på markerne, i dag var jeg heldig, at solen skinnede, da jeg gik morgenturen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Vi har fået knap 40 mm regn de seneste dage, så nu må det godt blive tørvejr igen :-) Jeg nåede desværre ikke at gøde roserne inden regnen, så det må vente lidt.
  Du har mange forårsløg, det er så fint - jeg delte for et par år siden vintergækker og plantede i skoven - det er rigtig fint nu - de har bredt sig godt. Derimod er erantis ikke meget for at blive til flere - heller ikke i skoven, hvor jeg ikke luger.

  SvarSlet
 13. Hej Aase
  Jeg var slet ikke i tvivl om, at I har fået mere end os, I bor et sted hvor det regner meget. Det er tidligt nok at gøde med NPK til 1.4. men naturgødning kan du også lægge ud her efter regnen, det skal bare arbejdes ned i jorden.
  Godt at høre, at du også har flere vintergækker nu. Underligt med erantis, de pibler op alle vegne her også med helt små nye.

  SvarSlet
 14. Tænk at du allerede har en udsprungen påskelilje - tidlig som altid :)
  Det er da faktisk godt at haverne har fået noget regn, vi kan jo godt trænge før en måske varm og tør april.
  Lækkert med alle dine forårsbebudere, det giver humøret et løft.
  God weekend, knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja den påskelilje på det sted er altid tidlig, men jeg har en i påskebedet, som også plejer at være, dog ikke i år.
   Det er rigtig godt med regn nu, vi ved aldrig, hvordan det bliver i de næste måneder.
   Ja det er godt med alt det, der pibler frem nu, så bliver vi glade :)
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 15. Jeg kan godt huske du har en meget tidlig påskelilje, det er lidt sjovt.
  Jeg har ledt efter mine Katrine iris, men jeg tror de blev sure sidste år, da fasanerne gnaskede dem helt ned lige da de skulle til at blomstre. Så surt. Jeg var godt arrig. Jeg har set dem i Planteforum i potter osse i år. Men jeg ved ikke om jeg vil risikere dem igen,,, Men de er så fine med den lyseblå farve.
  I dag fik vi godt 5mm her ved middagstid, og de lover jo mere til aften. Fint, de timers pause fik jeg lige sat de fleste hornvioler og stedmoder ud. Solen tittede faktisk osse frem.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja nu er den endelig sprunget ud som den eneste.
   Ærgerligt hvis fasanerne har ødelagt din iris, måske kan du i stedet have dem i en krukke? Jeg tænkte nok, at man kunne finde dem i potter nogle steder.
   Ja det samme her 5 mm og lidt igen til aften. Her blev det solskin ved 15 tiden.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 16. Visst är det härligt att gå runt och kika efter vårtecken. Och nu kommer de upp ett efter ett. Jag har köpt en ny grensax så nu ska jag dra ut kompostkvarnen igen och det är också ett vårtecken - för mig.

  Kram från Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det er dejligt med vårtegn, nu kommer de bare, selvom det slet ikke er varmt endnu. Bent har også haft gang i flismaskinen, vi har ingen kompostkværn.
   Kram

   Slet
 17. Hvor er det dog smukt at se alle dine forårsbebudere - iris, vintergækker, Dorothealiljer, erantis, krokus og påskeklokker. Her er der stadigvæk kun Dorothealiljer og vintergækker.
  Nu mangler vi bare lidt mere varme for rigtigt at føle, at det er forår. Vi har haft snevejr flere gange i løbet af dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det ser godt ud, når det hele pibler op, det kan vi lide.
   DMI siger, at vinteren ikke vil slippe sit tag, de viser heller ikke særligt høje temperaturer de næste dage. Vi har mest haft regn en enkelt byge med sne i, det var alt.

   Slet