onsdag den 10. marts 2021

Endnu en skøn morgentur

 Det sjove ved mine morgenture er, at de aldrig er ens, men vejret er jo også skiftende. I går var endnu en speciel morgen. Vil du med på turen så kom m:

Da jeg startede, så jeg, 
at solen var på vej op, derfor ændrede jeg retning og gik mod øst.
jeg kunne dog godt se, at der var en del skyer
som dækkede mere og mere for solen
og mens jeg gik der og nød synet af rådyr, harer og fasaner
kom gusen ind over landskabet, det gik stærkt
denne gang fulgte jeg vejen 
og gik ikke vild

Vejen her er ned til sommerhuset, som hjalp mig på rette vej sidste gang

Fordelen ved at gå så tidligt om morgenen er, at jeg har det hele for mig selv (endnu)
Hvorfor mon jeg gik vild i onsdags, jeg tror, det var fordi, jeg ikke kunne se baggrunden, og hvor er det så lige, jeg er henne.
Hjemme igen og solen trængte igennem skyerne. Vi havde den skønneste solskinsdag, og jeg fik gødet roserne og dækket det med jord.
Kejserbusken er i gang med endnu en blomstring
påskeklokkerne har rettet sig op, trods frosten. Vi havde - 4 forrige nat. Også i dag var det helt hvidt derude, men dog kun - 1.3 grader.
Den tyrkiske hassel har mængder af hanrakler, men jeg har aldrig set en eneste nød på den.
Peberbusken er tæt på blomstring
men her er et billede fra 2.3.2020, igen et eksempel på, at vinteren i år er noget koldere.

 Til slut præsentation af en rose:
A  shropshire lad 2020
2019
og 2017
En dejlig buskrose som gerne vil klatre, så den er i portalen, der er lavet til kaprifolien, men da jeg så den flotte portal, mente jeg bestemt, at der skulle klatre en rose op i den.
Ved det andet ben af portalen, vokser Gloire de Dijon


Her kan I se, hvordan den blander sig med kaprifolien.
Jeg nåede morgenturen i dag i solskin, men snart er solen dækket af skyerne. 
Rigtig dejlig dag til jer.
36 kommentarer:

 1. Fantastisk morgentur. Det har vel nok været smukt at gå der.
  Tak for at dele den med os andre kedelige, der sidder dovent på den flade og drikker morgenkaffe imens.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var en smuk tur, jeg nyder mine morgenture og tager gerne billeder til jer, det sidder på den flade og drikker morgenkaffe :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Billederne fra din morgentur med dis og solopgang er er bare så smukke, Lisbeth. Dejligt at du ser rådyr, harer og fasaner. Jeg kommer sjældent ud at gå så tidligt som dig, så jeg nyder virkelig dine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak skal du have, dejligt at vide, at du nyder mine morgenbilleder. Der er rigtigt ved at være gang i rådyr og harer. Til morgen så jeg flere flokke med svaner, det var et flot syn.

   Slet
 3. Helt vidunderlige morgen-tåge-billeder! Kommer til at tænke på den engelske maler William Turner, som har malet lys og tåge så skønt. - Det er også nemmere at nyde turen når man ikke er blevet borte...
  Sidste år havde vores tyrkiske hassel mange rakler, men ingen nødder. I år har den slet ingen rakler, så det virker lidt som om den er ved at give op, men jeg håber stadig den er i etableringsfasen.
  Ellers fine billeder af roserne, som du så også fik ordnet. Det er dejligt med de klare, stille dage hvor man kan få lavet lidt fornuftigt. Jeg graver stadig, men først opad formiddagen, når frosten har sluppet sit tag.

  Håber vi får lidt regn og rusk fra i morgen!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja det er noget nemmere at nyde turen, når jeg kan finde vejen.
   Min tyrkiske hassel har haft en del rakler de sidste år, men det gør åbenbart ingen forskel, der skal jo også være hunblomster, men træet er så højt, at jeg ikke kan se, om der er nogle.
   Ja det er dejligt med stille dage, men det er bestemt ikke i dag. Man kan ikke holde varmen ved at beskære roser, så er det nok bedre at grave bede ud.
   Her er det temmelig blæsende, regnen er velkommen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. SÅ SMUKT 😍 Da jeg gik tur i næsten samme område 😉 Fredag eftermiddag, tænkte jeg på dine morgenbilleder og at DET skal jeg også snart opleve, NÅR jeg kan komme så tidligt ud af høkassen 😅 Liste ud uden at manden min bliver vækket. NYDE den smukke natur OG ROEN, som er helt vidunderlig på Samsø ❤️ TAK kære Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne
   Ja det er dejligt at gå tur om morgenen, så har jeg det hele for mig selv, indtil golfbanen bliver invaderet af golfspillere. Ja her er dejligt roligt på Samsø, indtil vi når sommeren, så myldrer det med folk. Jeg holder meget mere af vinteren ;)

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Dine morgenturer blir jeg gjerne med på digitalt :)
  Jeg forstår godt at du kan gå deg bort i tåken, for den er da fryktelig tett.
  Flott at påskeklokkene reiser seg opp igjen.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. He Marit
   Det er jeg glad for at høre. Ja tågen har været tæt nogle dage her i marts måned. Ja det er dejligt, at det hele rejser sig igen, selv vintergækkerne lægger sig ned, når det er så koldt.
   Klem

   Slet
 6. Uha, jeg kan næsten fornemme, hvor iskold den havgus må have været. Dine rosenbilleder får mig til at tænke på vores Morten Korch. Alle dens grene er helt sorte hele vejen ned til jordoverfladen, så vi er enige om, at den er gået ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var koldt i havgusen, men det er værre i dag, hvor det blæser så kraftigt, så er det svært at holde varmen især på fingrene.
   Det lyder ikke godt med Morten Korch, ja det kunne godt tyde på, at den er gået ud.

   Slet
 7. Hej Lisbeth. Sikke en skøn, kold og spændende morgentur, du var på. Det må være skønt at komme så tidligt op og får gået tur hver morgen - godt du ikke for vild i dag:) Er det tiden at gøde roser? Jeg tænkte, at det var lige tidlig nok. Kh Susanne

  SvarSlet
 8. Hej Susanne
  Ja det er blevet en vane at gå tur så tidligt, så er man frisk til en gang havearbejde eller til at sidde ved computeren ;) i dag er det for koldt at være ude i, vi har givet for tabt. Ja jeg er glad for, at jeg ikke for vild :) Jeg har kun gødet med naturgødning endnu. NPK kommer først omkring 1. april.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth

  Flotte solbilleder - en blå himmel er nu en god baggrund!
  Din tyrkiske hassel er uden tvivl et hantræ, det er kun på huntræerne der kommer nødder;) Nødderne er jo iøvrigt mindre end de vi kender, til gengæld har de pænt meget tykkere skal...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten
   Ja blå himmel på denne årstid er fint.
   Tak for oplysning om den tyrkiske hassel, så blev jeg lidt klogere. Jeg ved, at nødderne er mindre og tykskallede, nogen har også fortalt mig, at de ikke smager godt, mens andre har sagt, de var gode, men det er jo ligegyldigt, hvis jeg ingen får.
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Smukke morgenture du har. Det er sjovt at se dyr og fugle på morgenjagt. Det er osse noget jeg nyder ved min morgencykeltur. Selvom det er på vej til arbejde.
  Vi har haft minus 3-4 de sidste 3 nætter. I skyggen i nordsiden af laden, lå vintergækkerne stadig ned over middag. stakler. Spændende hvor meget regn vi få de næste dage. Vi trænger faktisk. der er meget der er frysetørret.
  Jeg har stortset ikke rodet i bedene. Bladene passer stadig på de nye spirer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det har været dejlige morgenture, de næste dage bliver nok ikke så fine. Jeg kan godt lide, du skriver selvom det er på vej til arbejde :)
   Ja vi har også været nede på minus 3-4 men i aftes var den på minus 1½ alligevel var der rigtig meget rim i morges. Ja alle er vist ved at trænge til regn nu, vi må håbe, det kommer. Vi har fået lidt her til aften, mon ikke også det når jer.
   Nej jeg har heller ikke fjernet meget fra bedene, kun i regnvandsbedet, hvor det ikke gør så meget, hvis noget tager skade, det tror jeg nu ikke, at det gør.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth,
  Ja jeg må også ty til dine billeder, hvis jeg skal se solopgang, så det gør jeg gerne, for det dejlige billeder du tager. Tiden løber så hurtigt om morgenen, så vi kommer ikke på tur inden ved 9 tiden. I går var det et strålende vejr
  her, jeg sad om formiddagen og nød en kop kaffe ved sydsiden af laden, og resten af dagen arbejdede jeg i haven og kom til at svede så dejligt varmede
  solen. Jeg har været så træt af alle bladene inde i hækken, så de kom ud, og
  samtidig fik jeg beskåret en del træer og buske. Dagen i dag startede godt
  med sol men over middag begyndte det at blæse og småregne og 2 graders varme
  så planterne rykker ikke meget på sig for tiden.
  Dejlige billeder af dine skønne roser. Mine pebertræer er næsten på samme stadie som dine.
  God aften til jer
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Så er det godt, du kan nyde mine billeder, snart når jeg ikke længere ud, inden solen er stået op, men mon ikke jeg finder andre motiver.
   Dejligt at høre at du har kunnet arbejde i solen, jeg var også ude i går, men i dag har det været alt for koldt. Regnen kom først her ved 17 tiden, men det blev ikke til ret meget, så må vi se, hvor meget vi får i morgen. Nej det er for koldt, så der sker ikke så meget, måske bliver det lidt lunere efter regnen.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Sjovt så meget vejret kan skifte på så relativkort tid. Godt du ikke farede vild denne gang, men mon ikke tågen var noget tykkere den dag det gik galt. Nu kan vi godt mærke at det er tid for et vejr skifte, det er godt nok blevet ringere som dagen er gået, som det har været de sidste dage, kunne man nu godt blive afhængig af.
  Flotte portal roser og det er da bare flot når der blandes med Kaprifolien. Tænker at de også holder lidt sammen på hinanden.
  Ja foråret er nok lidt forsinket i forhold til sidste år, men det hele når sig jo nok alligevel.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  Huskede at hilse af idag :-)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er noget af et vejrskifte, men måske kommer foråret og lunere vejr bagefter. Det synes jeg vil være ok her efter en god sjat regn og gerne stille vejr igen. Det med tågen var nok mest fordi jeg havde bevæget mig på lidt mere ukendt område, men jo tågen var nok lidt tykkere i onsdags.
   Ja roser og kaprifolie holder nok lidt på hinanden.
   Foråret er forsinket, men vi har haft vinter, det er helt nyt for os, jo det kommer nok alligevel.
   Tak i lige måde, ja du huskede det i dag :)))
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Good evening dear Lisbeth,
  It must be wonderful to be outside so early in the morning. Just you and wildlife in the fields must be wonderful. Especially the silence that it brings. How fast the weather can change. The roses are breathtaking. It's great that you did so much work for them. It's not nice to be in the garden at the moment rain and storm is not the favorite weather to go out. Far to cold.
  Have a wonderful evening
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   Yes I love my morningwalks and the silence, I don´t meet any people of that moment of the day. It is very cold out there the spring will have to wait not too long I hope.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
  2. Good morning dear Lisbeth,
   If I remember well you have the rose Henri Martin in your garden. Can you help me! I want to buy this rose but I like te know if it´s a wild grower or not. And what about the scent.
   Thank you in advance.

   Slet
  3. Good morning dear Marijke
   You remember well I have Henry Martin. I have two of it, and they are like a hedge but they are beautiful and the scent is very fine. I think you can keep it down, I prune mine a lot. Try to search on my blog, there are a lot of photoes of it.
   You are welcome you know <3

   Slet
 14. Härlig morgontur - tänker att det är fördelen med hund, man måste gå ut. Vårtecknen finns där om vi tar oss tid att kika och nu är en härlig tid att gå runt och leta efter dem.

  Kram från Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Jeg holder meget af mine hunde, men jeg har dem også for, at så skal jeg ud, sådan en morgentur er skøn. Der er mængder af vårtegn nu, men det blæser og regner i dag.
   Kram

   Slet
 15. Jeg forstår dig godt - jeg tror ikke, at nogen, der har øje for naturen, på et år oplever ret mange dage, som ligner hinanden.
  Jeg kunne aldrig bo i en by - det erklærede jeg allerede som ganske ung; jeg har aldrig haft behov for stenbroen. Det bliver derfor lidt spændende, hvor og hvordan jeg kommer til at tilbringe livet, når jeg ikke længere kan klare stort hus og en have. Men det har jo ikke noget med dit indlæg i dag at gøre - det slog mig bare, men broen krydser jeg, når eller hvis jeg kommer til den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det har du ret i, hvis man ser godt efter er alle dage forskellige.
   Bent og jeg har det på samme måde, vi vil ikke bo i en by og slet ikke i et parcelhuskvarter, hvor husene ligger tæt. Vi har de samme tanker, hvad skal vi gøre senere i livet, vi ved det ikke og spekulerer ikke på det. Jeg har en gammel veninde på snart 84, hun ved lige, hvad hun skal, når hun ikke længere kan klare sin have. Men hvert år forbereder hun haven, så den bliver nemmere. Så klar er jeg ikke :)

   Slet
 16. I dag har du vel ikke været på en lang morgentur med smuk solopgang.
  Her regner og stormer.
  Vi har fået vandskade på 2 sal. Ja lyder tosset. Men så meget regner der.
  El virker ikke. Da der er gået vand i de udvendigt lamper. Tænk lige.... det samme gælderfor naboen.

  Vi er gået fra frost til skybrud.

  Og ved du hvad. Har købt de 4 første roser i år🙉

  Klem og dejlig aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Nej den første morgentur var kort, men så gik jeg 9.30 i tørvejr, desværre kom regnen, da jeg var på vej hjem, hundene og jeg blev lidt våde.
   Det lyder da ikke godt med vandskade, er det ligefrem skybrud. Vi har fået 15 mm i dag, helt som de har lovet, det regner stadig.
   Wow så kom du foran mig, 4 roser hvor har du købt dem og hvilke. De er jo nok hvide.
   Klem og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 17. Hei Lisbeth.
  Vakker morgentur! Godt du fulgte kjente stier idag:-) Lett å gå seg vill i tett tåke, og det virker som den kom raskt.
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja det var en vakker morgentur, denne gang kendte jeg vejen. Denne her kom raskt, men den hvor jeg gik vild var helt tæt, da jeg startede, så jeg skulle have fulgt den kendte vej.
   Tak i lige måde

   Slet
 18. Det var en fantastisk tur med skiftende stemninger du havde - meget smukt :-) Og så dejligt at solen brød igennem til en skøn havedag til sidst.
  Det begynder at ligne noget med forårsblomster, men det er tydeligt at vi har haft en koldere vinter i år:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var en fin tur, som jeg nød meget - og selvfølgelig også, da solen brød frem, men det blev temmelig koldt, nu er temperaturerne blevet mildere, mon så ikke der kommer mere gang i forårsblomsterne. Koldere har det i hvert fald været, det er helt fint.

   Slet