mandag den 1. februar 2021

September billeder og lidt fra de sidste dage her i januar

Så er det slut med januar, det er fint. Så skal vi bare liiiige igennem februar, og så er det forår og vi er coronafri, nå ikke, nej det er nok for meget at håbe, men måske er vi så heldige, at vi kan blive klippet til 1. marts :) 

I får lige et billede fra min tur forleden, der var trods alt en flot himmel.
der er stadig sne i haven, billedet er fra d. 28.1. hvor solen skinnede, det gjorde den heldigvis igen d. sidste januardag. 

Så går vi til september billederne, denne gang klarer vi hele måneden med det samme, jeg kunne jo komme til at gentage mig selv med noget af det, jeg har vist de andre måneder.
morgenturen 3.9.
roserne var klar til en ny blomstring
Hortensiaen stod flot
Konvalbusken blomstrer
selv en allium blomstrer i september, Senescens er navnet. Købt ved Thyboesminde Stauder
forskellige nuancer
7.9. var Rikke og jeg på tur til Kridtvejs Planter, der var et stort udvalg af stauder, træer og buske.
10.9. rønnebær og rosen Wollerton old Hall
15.9. endnu en skøn morgen
16.9. en stor dag, jeg mødtes med yngstesønnen i Rhododendronhaven 
Himlens 7 sønner
Koko Loco
R. edgeworthii var en af de rhodoer, jeg købte med hjem fra Rhododendronhaven. Der kommer blomster i år, jeg er så spændt. Løvet er fantastisk, den står trygt og godt i pavillionen.
17.9. Bent fældede det store lærketræ, det ramte ikke helt som det skulle. 
Der blev igen igen flyttet rundt med nogle planter.

22.9. en diset dag
23.9. var vi til Marthas fødselsdag på Fyn, gaven var bl.a. lidt tøsepynt :) lyserødt selvfølgelig
der var også lidt godt med til hendes far fra farmors have. 
26.9. en Euonimus alatus Compactus fandt vej fra Lønbæk Planteskole, Lisbeth havde lavet god reklame, og vi var mange, der bestilte den efter Lisbeth´s indlæg.
26.9. flot solnedgang
27.9. var en stormfuld dag, rosen Mme Alfred Carriér blev blæst omkuld og måtte klippes ned
Sumphibiscussen nåede at blomstre selvom vejret var ustadigt.
Den 30. september var vi til tandlæge i Odder, siden har vi ikke været i Jylland, nu venter der endnu en tur, vi må til igen at finde ud af, at der findes en verden uden for Samsø. I september fik vi kun 32 mm.

Så sluttede januar måned, hvor vi fik ialt 63 mm og i de  sidste dage dejligt solskinsvejr, blå himmel og let frost, det kan vi lide.
Rigtig god start på februar, som her startede meget tåget, nu er solen ved at titte frem. 24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Flotte bilder både fra gåturen og fra september. September i fjor føltes som august for det var fortsatt så varmt her da. Nå er det ikke varmt her mer, men det er bare å lengte og se frem mot våren! Den vil jo komme før eller senere :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit
   Ja heldigvis kommer våren inden så længe, måske også tidligt hos dig, siden du nu havde en lang sommer. Det hele er forandret, sådan er det.
   Klem

   Slet
 2. Mon ikke vi er mange med coronahår nu? Jeg skulle have været klippet 20. januar. Min frisør har optimistisk givet mig en ny tid 9. marts. Så er der gået lige så lang tid over, som der plejer at gå imellem. Det er ikke godt. Slet ikke, og selv om der er mange i samme båd, gør det det ikke nemmere at se mig selv i spejlet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Jo der er vist ikke mange, som ikke har coronahår. Bent har ikke, han bliver klippet med trimmeren, men han har heller ikke meget hår. Jeg forsøgte, at få min frisør til at give mig en tid, men det ville hun ikke, så jeg må pænt vente og se, hvornår jeg kan få en tid. Nej det der med at se sig i spejlet er der godt nok ikke meget ved, slet ikke med det hår ;)

   Slet
 3. Nå har jeg oppdaget din side om rhododendron, og rh edgeworthii har jeg ganske nettopp bestilt . Den blir levert i april/mai. Men den er en liten frøplante, og det tar mange år før det blir blomstring. Antagelig er den lite hardfør og bli potteplante hos meg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin
   Det lyder godt. Jeg købte Rh. edgeworthii i efteråret, den var stor og flot, den kunne jeg ikke stå for. Der er knopper i, så jeg glæder mig. Den står inde i pavillionen og har det fint, hårdfør er den ikke nej.
   Jeg har også købt små frøplanter i tidens løb, de bliver heldigvis store med tiden.

   Slet
 4. Så smukke billeder fra din travetur og fra september, Lisbeth, og dejligt at gense lille Martha. Det er sjovt med de gamle navne, der er moderne igen. Min nevø har en lille Marius og en Sigurd.
  Ja, lad os virkelig håbe, vi kan blive klippet til den 1. marts :)

  SvarSlet
 5. Tak Gitte
  Ja Martha er en lille charmetrold. Hun er ikke opkaldt, selvom hendes tipoldemor hed Martha, altså min bedstemor som boede sammen med min familie lige til hun døde i 1966. Hun var ikke en yndlingsbedste, så jeg måtte lige synke en ekstra gang, da jeg hørte hendes navn. Min anden sønnedatter hedder Edith, ja det er gammeldags navne, det er jeg ikke vild med.
  Ja det må vi håbe, men intet er sikkert.

  SvarSlet
 6. Ooh, 7 sønner i al sin pragt.....
  Ja nu kan vi begynde at se lyset vender tilbage. Ihvertfald om eftermiddagen. Morgenen er stadig mørk og sur at stå op i.
  Mon februar bliver så fin og kold som den er startet ? Coronafri bliver den jo nok ikke desværre. Og nok heller ikke marts. Vi er ved at være godt langhåret. Men det varmer om ørerne, hihi.
  Næ, er du osse blevet medlem af "kapoow" kluppen. Den har snart mange medlemmer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kapooow-klubben... festligt navn. Når vi har fået ordnet coronahåret og vaccinerne, må vi mødes til en kop kapoow-kaffe og besigtigelse af diverse planteeksemplarer ;-))))

   Slet
  2. Ja det må vi gøre, det lyder rigtig hyggeligt, jeg skal nok lave lagkage :)

   Slet
 7. Hej Gunvor
  Ja nu fandt jeg en anledning til at vise de 7 sønner igen.
  Her var det meget tåget til morgen, men solen kom igennem til middag.
  Ja det er spændende, hvordan det bliver i denne måned med både vejr og corona, men du har ret, det varmer om ørerne, når man ikke bliver klippet, men kønt er det ikke på mig.
  Jeg er ikke helt med på det med "kapoow" klubben??
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 8. Ups! med træet. Det var et kedeligt gensyn. Så er det bedre med Himlens Sønner. Den er altså flot. Og godt gensyn med dine mange gode indkøbsture. Jeg glæder mit til at se din compactus i flotte efterårsfarver - tak for link :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var ikke det bedste billede, men Himlens 7 sønner, det dur :)
   Ja det bliver spændende at se E. compactus til efteråret, den står, så jeg kan se den, når vi spiser, selv tak :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Ved du, hvordan blomsten i edgeworthii ser ud? Den skal være flot for at stå mlål med bladene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Jeg har lige googlet den, blomsten er hvid med lidt lyserødt, rigtig flot, men du har ret, den får svært ved at stå mål med bladene, den er så flot.

   Slet
 10. Godt humøret er oppe igen med sol og nedbør i passende mængder! Men ligefrem coronafri - det er måske så optimistisk igen, men bare vi var!

  September var en fin "sommermåned" og du har vel nok mange skønne billeder fra dengang, men det var da også en begivenhedsrig måned hos dig. Heldigvis mest gode oplevelser. Og de 7 sønner kan altid tåle et gensyn.
  Billedet med sommerfuglen er helt suverænt og de disede morgener husker jeg særlig godt.

  Rigtig god februar!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja så går det bedre med humøret, coronafri bliver vi nok desværre ikke, men det ville være rart.
   Ja der skete da lidt af hvert i september, vi havde jo næsten gratis færge, så kunne vi rigtigt rejse, sådan bliver det vist ikke i år.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth
  Ja så fik vi januar overstået, og heldigvis er februar kun 28 dage lang. Den startede også dejligt ud med masser af sol. Det er sådan noget vintervejr der er rart, også selvom det er frost og koldt.
  Ja men god tur til fastlandet, denne bliver nok ikke helt så hyggelig som dem du tog i september, håber ikke det bliver alt for dyrt, jeg kom af med 1800kr sidste tirsdag, tænk alle det planter jeg kunne få for de penge, det der tandlæge er en dyr fornøjelse. R. edgeworthii ser spændende ud, er den ikke hårdfør?
  Man skal ikke være så gammel inden man bliver pyntesyg :-) nogle gange kommer de til at ligne en farverig blomst. Det hænder at jeg får en Snap af vores nieces Ella på 5 når hun har lagt makeup. Noget af et syn :-)
  Sumphibiscusen er så fin, spændende om der kommer blomst i andre i år.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er dejligt, februar kan vi lige holde til, fordi den er kort. Jo tak for det, bortset fra regningen fra tandlægen og hvad han ellers skal lave, så glæder jeg mig, det er jo længe siden vi sidst var udenøs. Nej R. edgeworthii er ikke hårdfør, så den må være inde til vinteren er forbi.
   Nej begge pigerne elsker allerede lyserødt og sminke :)
   Ja det bliver spændende, om der kommer blomster i vores sumphibiscus i år.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Good evening dear Lisbeth,
  Your garden memory's of September are wonderful. So are the photo's of your walk. I wish I could look into the near futere and I could tell you that Corona will be gone in March, but I can't. Can't wait to see our roses in bloom again.
  Have a wonderful evening and rest of the week.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
 13. Good evening dear Marijke
  We hope that the corona is soon over but I am afraid it is´nt. But we can look foreward to see our roses bloom again, and we suddenly do.
  Same to you
  Rosehugs Lisbeth

  SvarSlet
 14. Så er der kyndelmisse som jeg har skrevet på instagram. Halvvejs gennem vinteren. Vi går mod lysere tider Lisbeth.
  Men det med frisøren tror jeg er for optimistisk. Efter påske tror jeg vi må stå i kø for at få ordnet krøllerne. Her er jeg heldig med langt hår. Det bliver bare sat op......
  Skønne billeder du viser. Savner sol og sommer.

  Klem og dejlig dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det er dejligt, vi er nået så langt, det kan vi lide.
   Det håber jeg ikke det er, så skal jeg også til at sætte det op, det dur det desværre ikke til.
   Ja men nu varer det ikke så længe inden foråret kommer.
   Klem og i lige måde
   Lisbeth

   Slet