fredag den 19. februar 2021

På jagt efter foråret

 Jo jo meget er på vej op, men forår er det nu ikke. Der var kun 3 grader og en del vind, så jeg blev hurtigt færdig med at lede efter foråret i går. Sneen er væk, og det er så småt begyndt at pible op, men alt kan ske med vejret, så vi må nok have tålmodighed lidt endnu. Her kommer billeder af det, jeg fandt:

erantis pibler op
og påskeliljerne har længe været på vej
Heleborus har rettet sig op igen
Træpæonen klarede tilsyneladende frosten
Cameliaen står med fine knopper
ja ja de rejser sig da igen
vintergækkerne titter op
Helleborus foetidus har jeg to steder i haven
men diset er det i haven og som sagt hundekoldt
R. calophytum med store flotte knopper
iris reticulata Kathrine Hodgkin
endnu en H. foetidus/nyserod
der heldigvis en del stedsegrønt i haven
her foran er det hønsebenstræet/Thujoopsis, den er ved at komme efter det. 
som sagt stedsegrønt er der nok af
det giver haven karakter - også i en diset have. Alle billeder ovenfor er fra i går, i dag er vi ind i mellem heldige at få et solstrejf, det må I se i næste indlæg 
Lidt stauder skal vi også have:
Solbrud/Helenium i pavillionbedet
og i den anden ende af haven. Oprindelig ville jeg ikke have den gul-orange farve i min have, men Hanne fik mig overbevist, det er jeg glad for. Hanne er desværre ikke mere, men hendes blog kan stadig læses her Hanne har lavet en masse dejlige indlæg, som man stadig kan læse. Her kan I læse meget om stauder og få inspiration.
Denne solbrud bliver ikke så høj, den købte jeg for et par år siden i Netto.
Drejeblomst
Bispehue/Epimedium
pæonerne er også skønne.
I går konstaterede jeg, at pavillionen ikke er frostfri. Vasen stod med vand i og revnede. Sådan kan det gå, men vi vidste det jo godt. 
Rigtig god weekend. 
For øvrigt er vores nye færge Lilleøre ankommet til Århus i dag, hvis du trykker  her, kan du se søsætningen. En mulighed for at komme til Samsø fra Århus, måske er det noget til næste blogtræf på øen, i hvert fald for jer, der bor i Århus. Nå ja man kan ikke have bil med, så måske er det alligevel bedre at tage med færgen Isabella. Vi henter dog gerne søde bloggere, der tidligere har besøgt haven :)))
30 kommentarer:

 1. Det pibler frem, og vi har haft dejligt vejr i dag. Jeg har fået klippet lidt græsser, og Bent har klippet over halvdelen af bispehuerne.
  Jeg er ret sikker på, at din lave solbrud er en 'Short'n Sassy', hvis du vil have navnet.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det har været mildt og forårsagtigt i dag med solskin ind i mellem. Hold op I har været flittige. Jeg tænkte, det var for tidligt endnu med græsserne. Jeg må også i gang med bispehuerne.
   Jeg husker ikke det navn, men du har sikkert ret.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Good afternoon dear Lisbeth,
  It's beautiful to have so many shrubs that bringing there wonderful green leaves in wintertime. I miss that in my garden!! It's good to see that the Helleborus survived the cold. The Cameliabuds look healthy and fresh.
  Today I've made a start with rosepruning.
  Have a wonderful weekend ahead.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good afternoon dear Marijke
   Yes it is nice to have green leaves in wintertime, I have a lot of space for that, but I don´t thing you have enough space, you have all your roses.
   I pruned a lot of my roses in the fall, the last ones I will take in March.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 3. Der er jo mange dejlige forårstegn i din have - skønne billeder, Lisbeth, og også sommerbillederne!
  Her smeltede al sneen i dag, og det har været helt forårsagtigt med 6 grader og masser af fugle, der sang. Men mine forårsblomster er endnu ikke kommet op som hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Dejligt at sneen er smeltet hos jer i dag. 6 grader er det også her, så bliver det forårsagtigt, og fuglene synger. Dine forårsblomster kommer nok inden længe.

   Slet
 4. Dejligt at se alle de skønne forårstegn. Her i Midtjylland har der været solskin og 8 grader, så det er alligevel begyndt at ligne en lille smule forår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja nu længes vi efter foråret, jeg ved ikke, om det er længere hos jer, men det er helt sikkert lunere, vi er godt med, men har kun haft godt 6 grader her.

   Slet
 5. Ja på et tidspunkt blev det næsten helt forårsagtig, ca 6 grader har vi haft i dag. Og musvitterne havde travlt. Men jorden er forsat frosset, så det sejler i lavlingerne. Erentis og vintergækker kribler og krabler.
  Og jeg troede at både træpæon og camelia var sarte?? De ser da fine ud nu.
  jeg har været igang med påskeklokkeblade igen. Og knopperne er liige på trapperne, så det er på høje tid. Men helt så langt fremme som din er heldigvis kun en hos mig. den "stinkende" klokke har jeg osse lidt af. men den er ved at gro til af andre planter. så den skal vist reddes.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det blev lidt forårsagtigt, især fuglene kvidrer så dejligt, så får vi forårsfornemmelser, selvom jorden stadig er frosset. Vand er der nok af rundt omkring, heldigvis er det ikke så slemt i min have i år. Men jeg vil nu godt have mere regn, så vi kan være beredt til den tørre sommer, der sikkert kommer.
   Dejligt at dine knopper også er på vej, det er et stort arbejde med bladene. Ja så må du have reddet den stinkende, heldigvis lader det til at blive havevejr i weekenden.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Det har varit några dimmiga och gråa dagar nu men ganska skönt att snön smälter. Innan snön såg jag krokus i blom. Hur det ser ut nu - när snön töar får jag se :)

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja den sidste tid har været grå, men det skal nok til for at sneen kan smelte. Krokus i blomst, det var tidligt, jeg har kun set dem på vej op ingen blomster.
   Kram

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Deilig å se vårtegn hos deg. Jeg får nyte de inntil de kommer hit også en gang.
  Synd med din fine vase som ble ødelagt.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det må du nyde, det varer noget, inden du kan se vårtegn.
   Ja det var ærgerligt med vasen.
   Klem

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Det ser godt nok forårsagtigt ud hos jer, her ligger stadig et tykt lag sne, men der var 7 grader i eftermiddag, så der er håb. Rådyrene har taget for sig af knopperne på de små azalier, så der er kun pinde tilbage, men de var jo sultne. Hilsen fra Ulla.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja klart det er mere forårsagtigt, når vi ikke har sne. Jeg har hørt, at I har meget sne hos jer. Ja med 7 grader må det snart tø, så må vi håbe, det er slut med vinteren.
   Ærgerligt at rådyrene tager knopperne af de små azalier, ja de må have været sultne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Ja det er vidst i denne weekend vi kan begynde at jagte foråret, med to cifrede varmegrader og nu hvor sneen er smeltet må vi ud og se hvad der er dukket op. Påskeliljer tror jeg ikke jeg kan finde og heller ikke Iris, men måske jeg bliver overrasket når det hele bliver kigget igennem.
  Godt at pæonen ikke tog skade, de er åbentbart ret hårdføre.
  I “gamle” dage gik jeg også en stor bue uden om de orange/gule så som solbrud men nu er jeg faktisk ret begejstret for dem, de lyser så dejligt op og ret sjovt som man kan ændre smag.
  Med de minusgrader ja så kan pavilionnen ikke holde kulden uden, men hvad ikke kan leve må så dø. Jeg er også spændt på om noget af det jeg har i drivhuset viser sig at være skadet, med næsten 20 minus grader som vi har haft her.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja nu må vi ud og se efter foråret. Jeg tror dog ikke, at vi får tocifrede varmegrader hos os. Påskeliljer dukker dog op hist og her. Ja lad os håbe, at du bliver overrasket.
   Ja du har ret, man kan ændre smag i den grad, vi lærer og ser hele tiden nyt, som vi må afprøve.
   Ja vasen måtte dø, planterne tror jeg, har det fint, forhåbentlig også hos dig.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Du fandt masser af forårstegn, men der var nu ikke forår i vinden i dag, da jeg gik min tur. Det føltes i hvert fald ikke sådan, selvom termometret sagde 9 grader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja og der er flere forårstegn i dag. Men vinden er bestemt ikke lun, vi har ikke haft andet end det halve i temperatur, men jeg har dog fået lavet noget i haven.

   Slet
 11. Det er - næsten - forår. Solen har i hvert fald skinnet, men temperaturen har ikke sneget sig op på et tocifret tal, og det skal også til.
  Jeg elsker alle forårstegnene i alle bedene og følger dagligt med i udviklingen.
  Jeg nye færge har fået et bedre navn end den, der fint nok hed Issehoved, men med nogle særdeles uheldige bogstaver foran :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja men også kun næsten, det højeste vi har haft er 5.6 grader, det er ikke varmt, når det blæser, men vi fik da lavet lidt.
   Forårstegnene kan vi bare ikke lade være med at kigge efter.
   Ja det navn var ikke helt heldigt :)))

   Slet
 12. Jo, da - der er forårstegn hos dig - mange endda.
  Godt at træpæonen ikke tog skade, det ville have været synd.
  Husker udmærket Hanne - men kors, hvor er det mange år siden.
  Vi skal helt sikkert prøve den nye færge fra Aarhus - det må da blive med cyklen med :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja der er forårstegn både her og hos dig, det er dejligt.
   Ja selvfølgelig husker du Hanne, du har ret, det er snart længe siden.
   Ja for Søren det tænkte jeg ikke på, så kan I prøve en cykeltur på Samsø, det er da ikke så tosset :) I kan jo nok finde ud til os på cykel.
   Knus

   Slet
 13. Hvor er du heldig Lisbeth.
  Forår på vej.
  Her har sneploven lige kørt.... nok sin sidste tur.
  Vi har sne over alt. Jeg kan ikke finde foråret.
  Men de lover at i dag smelter sneen.
  Jeg glæder mig så meget.
  Skal ud med kameraet.
  Men skal passe på. Jeg er faldet på isen og har virkelig slået mig.
  Utroligt så hårdt jeg landede og som nyoprettet er det noget lo....
  Fedtttt med den færge. Det gør det altså nemmere for mig. Undskyld for så bliver det jo besværligt i skal hente os😆😅

  Den skønneste søndag
  Og tak for dine fine kommentarer hos mig.
  Knus

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det har du da ret i, her skinner solen og gudskelov ingen sne. Men det tør nok snart hos dig.
   Uha nej det er ikke godt at falde, men du kan sikkert få nogle flotte billeder derude, forhåbentlig de sidste i år. Pas nu på dig.
   Det siger jeg dig, hvis I vil komme herover, kører vi gerne og henter jer, det lover jeg.
   Tak i lige måde og selv tak, jeg kommenterer næsten altid og i hvert fald hos dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Du skal heldigvis ikke gå så langt for at finde forårstegn, der er jo masser i haven. Bare alene de små erantis langs soklen... hvilket herligt syn! Og dine påskeklokker klarede mosten/frosten:) Nu skal vi bare holde tungen lige i munden en tid, så bliver det forår for alvor.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej der er mange forårstegn derude, og flere er på vej nede i jorden. Erantis er glade for at dukke op der ved soklen, sidste år var der fyldt med dem, det bliver der også i år. Det kan godt være, det venter lidt endnu med foråret, men i dag er det pænt vejr. Vi må nyde det, mens det er der.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Det er så dejligt at se diverse tegn på forår, men du har evig ret i at vejret kan vende og at foråret kan lade vente på sig.
  Sidste år var det virkelig forår på dette tidspunkt - det er sjovt at se tilbage på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja pludselig bliver det koldt igen, men i år er det sent i forhold til sidste år. I det mindste har vi prøvet at have vinter.

   Slet