mandag den 22. februar 2021

Hvad har I lavet i haven i weekenden?

 Bent og jeg har begge været i haven i weekenden. Her ude midt i Kattegat har det nu ikke været så varmt. Skønt DMI sagde 8 grader, kom vi ikke meget over 6 grader, og vinden var kølig. Vi kan godt mærke, at vi er ude af vanen med at arbejde, men mon ikke vi kan trænes op.


Solopgangen set fra Bertels bakke . Solen blev ikke så længe, men kom igen senere, så vi har da haft glæde af den, selvom den ikke varmede meget, men vi var glade for at se den.
de sidste dage har den skinnet af og til, så jeg har taget billeder på golfbanen

himlen var også fin

og vandhullerne med
ellet søerne.
I går klædte vi os godt på og gik i krig i haven. Nøddehegnet stod for skud
sådan så det ud i november
det skulle beskæres, og Bent gik i krig med motorsav og hjelm
sådan så det ud
efter han havde været i gang, det blev lidt bart, forhåbentlig kommer det igen, og jeg får nødder, nok ikke i år men måske næste år?
Jeg gik i gang med græsserne og flere af stauderne, der er lang vej endnu. Jeg har vældig lyst til at rive gamle grimme blade ud af bedene, men jeg skal nok vælge stederne med omhu. Jeg tænker ikke, at der sker noget ved at rive regnvandsbedet. 
også Bellis hjalp til, den farer rundt efter grankoglen, mens den kradser rundt omkring planterne. Denne græs er blevet alt for stor, den må den gerne hjælpe med at grave op, mon ikke det kommer til at knibe. 
Jeg har været ovenpå og taget billeder
men det var ikke i solskin
så de er jo lidt mørke, men spændende nok at se uden blomster og farver.
Nordbedet 4.11.
og 20.2.
Bedet som blev lavet i efteråret, jeg venter spændt på, om nogle af de gamle løg, vi fik gravet op og plantet igen, kommer op. Jeg håber det, ellers bliver der lidt bart i bedet nu.
R. orbiculare Blauköpfchen ser sådan ud nu
mon ikke I kan tåle at se den igen.
min Hamamelis/Troldnød
blomstrer igen, den blomstrede også i efteråret. Nu har jeg fået at vide, at det sikkert er fordi, den har et vildskud, det var så det, der blomstrede i efteråret.
Dette billede er fra 2.10.
og dette fra 4.2.2020
I må have en god start på den nye uge.

30 kommentarer:

 1. Hvor er det dejligt, at I var i haven i går - og fik godt hjælp af Bellis med grankoglen. Det er meget smukke billeder!
  Her havde vi solskin og temperaturen kom op på 13 grader i går. Det var vel nok dejligt at starte havesæsonen. Jeg fik revet og fejet, så det hele ser lidt mere ordentligt ud. Her kunne vi også sidde ude og drikke kaffe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det var skønt at komme i gang i haven, selvom vi ikke lige kunne sidde ude og drikke kaffe, det har vi til gode.
   I dag har vi smukt vejr, så jeg vil ud og rive blade sammen hist og pist.

   Slet
 2. Du har fantastisk mye fint, og jeg legger alltid merke til rhododendron. Nordbedet ditt inneholder mye spennende, og din rh.orbiculare i full blomst er et syn.
  Jeg kjøte en liten orbiculare i fjor, men det tar vel mange år før det blir blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin
   Ja jeg har mange fine ting, men jeg har også samlet i 17 år, og gået efter det mest spændende.
   R. orbiculare er ikke længe om at begynde at blomstre, så du kan roligt glæde dig. Den skal nok komme.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Jeg kan svare på det med en gang, ingen ting :(
  Det er nok lenge til at jeg kan fortelle om hagearbeide, men sånn er det bare. Ja, vi må ta det litt forsiktig i starten :)
  Dine rhodoer kan alltid sees på nytt. Blauköpfchen er utrolig flott.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja for det nemt at svare på, du må have sneen væk først, jeg er glad for, at jeg ikke bor i Norge ;)
   Ja Blaukopfchen er flot.
   Klem

   Slet
 4. Jeg har lige forstuvet højre tommelfinger. Ellers ville jeg også have nydt det fine vejr i går i haven. Indtil videre lader jeg de visne blade ligge, men der er nogle store stauder, som rager op og trænger til at blive renset. Dit nordbed pynter året rundt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej hvor ærgerligt, så træls ikke at kunne lave noget, når man gerne vil. Jeg river nogle af de visne blade væk i bedene.
   Tak det nordbedet har jeg været heldig med.

   Slet
 5. DEJLGT med et kig igennem “jeres ventende have” og så flittige I begge allerede er. Her er vores have MEGET VPD, så vi kan endnu ikke komme i gang 😳 MEN nu er der jo også et andet projekt der skal igangsættes, så det er ok 😃

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Du tænker nok ikke så meget på have nu, der er nok af at andet at tage sig til for tiden, det bliver spændende :)

   Slet
 6. Good morning dear Lisbeth,
  You did a lot of good work together with Bent. Your Rhodo is spectaculair!! I hope for you the the bulbs are still bringing the best they have a couple of weeks later. And if not you have space to plant something else. I think you still have a wishlist.
  We made the beechhedge a bit shorter. My husband with the electric saw and I was collecting the stuf that came of. Problem we have is that we have a container for green but if you make a start with the garden the container is full in no time. But tomorrow it will be empty so we can fill it again. I think you both will feel your muscles the next couple of days.
  I wish you a wonderful new week ahead.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello dear Marijke
   Yes we try to do something. I think that some of the rhodoes will flower in a month.
   You and your husbond are doing a great job too, but it is not easy to get on with it, when the container are full.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 7. Jamen vi myldrede også ud i det fine vejr: 12-14 grader her, så vi var heldigere end jer. Vi fik faktisk beskåret hækken i kolonien færdig, så nu kan det godt blive forår.
  Men I har da også været flittige! Nøddehegnet skal nok lige vokse til før det viser sig fra sin bedste side, men resten af haven ser fin ud. Den stribede græs har jeg også haft mit hyr med her i haven. Først bliver man så glad for dens grokraft - og vintergrøn er den også - men ih du milde, hvor den dog breder sig! Her findes den nu kun i potter.
  Dine billeder fra golfbanen er så fine - og udsigten over havet med den "guddommelige" lysstråle!
  Fint din troldnød blomstrer igen. Den er så festlig!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja hvem kan holde sig inde i sådan et fint vejr, vi kunne ikke en gang, selvom det var køligt her. Solen lokker.
   Den stribede græs er forfærdelig, jeg er vist nødt til helt at få den gravet op. Ja på golfbanen er der fint, i dag gik jeg til stranden og tog billeder af solens opgang.
   Dejligt at troldnødden vil blomstre igen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Jeg var også ude for at ordne et par af staudebedene, og så fik jeg fjernet nogle brombærgrene. Vi har brombær overALT i haven, fordi den havde været forsømt i fire år, da vi overtog huset, så det er om at være hurtig med saksen, så de ikke tager overhånd igen, men det er godt nok svært at komme til livs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja brombær er forfærdelige, hele den nye del af vores have var oversået med brombær, da vi startede på projektet. Da havde vi heldigvis ikke giftfri have, så manden der solgte os grunden, kørte med sprøjten og plov og harve. Nu kommer der kun lidt en gang imellem, heldigvis.

   Slet
 9. Vi lugter vist forår i alle haver :-)
  Her var vi også i haven, og jeg går ud igen om få minutter. Jeg klipper prydgræsser, så forårsløgene kan få plads til at brillere.
  Nøddehegnet bliver hurtigt fint igen - det er klogt at få det forynget.
  Den ser ellers godt ud, din græs, men hvis den breder sig med udløbere dur den ikke i et staudebed. Du må haven den i krukke, som Ulla.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det gør vi, selvom det ikke er så fint vejr med tocifrede varmegrader her og heller ikke hos jer, tænker jeg?
   Ja nøddetræerne skal fornys en gang i mellem.
   Det er en flot græs, jeg tror, du har fået af den til en krukke. Den kan kun være i krukker, det er ikke et rigtigt staudebed, bare mit regnvandsbed, der er om man så må sige revl og krat. Jorden er frosset endnu, men så bliver den også gravet op.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. ugh, ja det er om at komme ud og få noget lys, og få rørt sig.
  Jeg er osse igang med vores gamle nødde træer. De er træer, og burde være buske, så nu svinge jeg saven. Min er dog en "japanersav" med rugbrødsmotor. Så det bliver taget i mindre portioner. Ellers vil skulderen ikke rigtig være med.
  Ind imellem kan man jo så hygge sig med en rundtur haven. Jeg tør ikke rode i bedene endnu. det er alt for vådt. Men man kan da klippe det visne ned jeg kan nå fra kanterne.
  Det er et godt lys der er over dine naturbilleder. Og der da noget malerisk over havebillederne. Der er jo ikke sol hele tiden.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja nu kan vi ikke holde os inde længere i hvert fald ikke, når solen skinner.
   De der nøddebuske er slemme til at blive til træer. Så må vi i gang med saven, men pas nu på skulderen. Jeg har revet blade ud meget af dagen, men ikke i de gode bede, kun i regnvandsbedet. Ja det er dejligt at gå en rundtur i haven.
   Tak - ja der er godt lys på naturbillederne, du ret, der er ikke sol hele tiden.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Sikke en smuk weekend vi har haft. I dag også. Men jeg må jo intet lave.
  Der går lidt tid endnu. Det kribler og kribler for at få lov.
  Men her er jorden ej heller fri fra frost endnu. Søen er en stor isklump.
  Vi satser på at næste weekend kan vi se om fiskene er overlevet.

  Klem og skøn aften
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det har været en smuk weekend, den kan vi ikke klage over, bortset fra at vi godt kunne bruge lidt mere varme her hos os. Ja det går ikke, du går for tidligt i gang. Ja selv vores lille vandhul er stadig frosset til, så jeg forstår godt, at jeres er frosset, så håber vi, at fiskene har overlevet.
   Tak i lige måde
   Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth,
  I er da godt nok flittige, men det er jo også en god ting at få startet i god tid, når man har en stor have. Her var det også godt vejr i går og bedre i dag
  12 grader og nu hvor det er lyst længe kan man virkelig føle hvordan dagene bliver længere.
  Jeg nøjes med at gå rundt i skoven og haven og bare nyde alt det som myldrer op. Hvor fin din hamamelis blomstrer, min er også lige kommet i blomst, men den er orange og de er vist lidt senere. Noget som virkelig betager mig i øjeblikket er salix Mount Aso, med lyserøde gæslinger, den er så sød, hvis du ikke har den skulle du overveje et eksemplar, tror ikke den bliver så stor. Selv en februar dag ser nordbedet dejligt ud. Jeg må også i gang med
  at grave brombær op, for de er frygtelige hvis de breder sig, jeg har fået renset et stort stykke.
  Jeg har været i gang med at rive blade sammen uden for hækken og birke kviste på gårdspladsen, de laver et farligt svineri.
  Det er godt du har en ivrig lille hjælper men sommetider har de ikke helt styr på hvad vi ønsker rykket op, det kender jeg godt til.
  God aften til jer.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Ja der er nok at se til derude med nedklipning, beskæring og alle de pokkers blade, puha et arbejde. Jeg tænkte nok, at I har haft godt vejr, det har vi også, men det bliver ikke så varmt. Jeg kan godt forstå, du går rundt og nyder det, der kommer op. Jeg har tit beundret den med de lyserøde gæslinger, men hvis jeg skal helt til Kridtvejs Planter for at få den, bliver det i hvert fald ikke lige med det første.
   Ja nordbedet er flot, det må du over og se. Brombær er noget skidt, de er ikke nemme at slippe for. Ja og birkene smider mange smågrene, det er et stort arbejde at rydde op på dem.
   Bellis må nu gerne ødelægge de græsser der, de er bare for meget, men du har ret, de har ikke helt styr på, hvad de gør.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Her blev det gode vejr bare nydt med at futte lidt rundt, hos os er der jo ikke så meget der presser sig på for at blive gjort og jorden er nu lidt for kold at rode i.
  Med jeres store have ja så må man tidligt igang, hvis I skal nå hele vejen rundt med fældning og nedklipning. Det er jo også med at benytte sig af tørvejret, det kan jo hurtigt skifte.
  Ja det bliver spændende om alle de flyttede løg kommer, men mon ikke de gør det når det er gamle løg. Mon ikke du har planer med bedet, og så tænker jeg da ikke det bliver bart særlig længe :-)
  Troldnødden er også fyldt med knopper her og er så småt begyndt at springe ud. Jeg kan sidde her i sofaen og nyde synet, den er så flot når den står i fuld flor.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja du behøver ikke at have så travlt, vores jord er stadig frossen, så jeg kan kun klippe stauder ned og rive blade væk, men jeg kan da godt nok heller ikke overkomme mere de første dage. Jeg når det vel nok til sidst.
   Der er ikke meget tegn på, at de kommer, heldigvis kan de nå det endnu, jeg har endnu ingen planer med at plante mere der. Nu må vi se, hvad der sker.
   Dejligt du kan sidde i sofaen og nyde din troldnød, jeg skal helt ud i haven for at se min.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 14. Jeg har slet ikke arbejdet i haven i weekenden, for vi har haft børnebørnene og deres forældre på besøg. De bor i Nordjylland, hvor der er vinterferie i uge 8. Men nedklipning af stauder og beskæring af nogle buske er det næste, der skal laves derude.
  Nogle græsser er temmelig irriterende, fordi de breder sig ret uhæmmet, og det er et stykke arbejde at grave dem op. Jeg tror, man skal vælge sine græsser med omhu.
  Flotte billeder fra nordbeddet!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja så måtte du i stedet nyde familiebesøget, haven render ingen steder, og der er langt til Nordjylland. Det er faktisk dejligt vejr til at arbejde i, det kan du glæde dig til.
   Ja græsser breder sig uhæmmet i hvert fald mange af dem, vi har også haft problemet med elefantgræsserne, men jeg synes, det går nogenlunde nu, til gengæld er der en, der sår sig alle vegne..
   Tak skal du have.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Helgen spenderades på annat än trädgården. Men igår var en ljuvlig dag här och vi tog vara på de stora askarna som togs ner i höstas. Och det blev kaffe i solskenet ute. Skönt att ni har kommit igång. Det som är gjort är gjort eller hur :)

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja der er mange ting der skal nås, men du kommer nok i gang også, tænk at kunne nyde kaffen ude, det var for køligt her.
   Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet i gang.
   Kram

   Slet