onsdag den 17. februar 2021

Pludselig skete der en hel masse

 Vinter og mandag på Samsø


mandag fik vi sne, nu er det væk igen, og så gider vi ikke se mere på sne, spændende om foråret er lige rundt om hjørnet. Her hos os er der enkelte hvide klatter af sne tilbage og mængder af vand, der ikke lige kan trænge ned i jorden. Jeg synes dog lige, at I skulle se, at vi har fået sne. 

Jeg har i mange år delt mine indlæg i flere grupper på facebook. Bl.a. i staudegruppen, det er gået fint, jeg anede ikke, hvor mange der kiggede med, men det fandt jeg ud af. For der var et par damer, som var utilfredse med, at jeg kunne lægge et indlæg med billeder af bl.a. Blåvands Huk ind i staudegruppen. På en måde havde de jo ret, det handler jo ikke om stauder, så jeg besluttede med mig selv, at jeg ikke mere ville lægge mine fremtidige indlæg ind i den gruppe. Men jeg syntes ikke, at jeg ville trække mig uden at nævne det. Det gjorde jeg så, samtidig med, at jeg lagde et link til min Høneballegruppe ind, her kan du se min egen gruppe på fb. Mange i staudegruppen viste sig at læse mine indlæg og var meget kede af, at jeg ikke ville lægge blogindlæg ind der mere. Tænk at så mange læste med, det er forunderligt og dejligt at vide. De fleste meldte sig ind i min gruppe, den 18. januar var der 639 medlemmer, i dag er der 999 medlemmer, det er ret flot, tak til jer, der har meldt jer til gruppen, og tak for alle de søde kommentarer. 

Og så til flere billeder:R. Hydon Velvet 3.5.
og 14.9.
R. yakusimanum Select
3.6.20

R. Gomer Waterer 
også her
flot græs med sne på
udsigten 16.2.21
og 2.6.20
R. yakushimanum x r. citriniflorum
og her i blomst
da jeg købte den i Rhododendronhaven i september
jo sne fik vi, men nu er det væk
R. globigerum 16.2.
9.4.20
og 10.8.20
Påskeklokkerne derimod har det ikke godt, jeg håber, de rejser sig nu, hvor vi har tøvejr. Enkelte rejser sig ikke igen, men de fleste er på vej op i dag. 
sådan så de ud 2.2. 2019.
Lidt om hvorfor jeg holder ud og blogger til trods for, at de fleste af mine blogvenner for længst er stoppet helt eller er gået på Instagram i stedet. Vi er ikke mange tilbage, men det gør det nemmere at kommentere hos dem, der er tilbage.
Flere af dem, der skrev til mig, at de var kede af, at jeg ikke ville dele mine indlæg på Staudegruppen, mente at mine billeder var vigtige her i en coronatid. Det har de sikkert ret i, det er rart at kunne nyde noget kønt, når man er lidt trist og savner selskab.
Den anden grund til, at jeg fortsætter er, at jeg tror, der sidder nogle ældre mennesker, som ikke længere har have og som savner deres tidligere have, mon ikke også der er flere af dem, som nyder min blog og billederne enten her eller i facebookgruppen, det håber jeg i hvert fald. 
Til slut Glæd jer NU kommer foråret. :) fuglene kvidrer, så det er en lyst, og det er mildt i vejret.
Dejlig dag til jer.

Da dette indlæg egentlig skulle handle om stauder, kommer her lige et enkelt billede fra staudebedet. Der er noget at se frem til.35 kommentarer:

 1. Skønne billeder, Lisbeth, og tak fordi du deler her.
  Der er jo langt mere respons på Facebook - det er også min erfaring. Men bør man gå helt over til Facebook? Jeg er meget i tvivl. Instagram synes jeg er lidt for hurtigt og flygtigt, og de fleste, der giver likes, aner man ikke hvem er. Men flere og flere dropper tydeligvis at blogge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - ja vores blogge er også en afveksling i coronatiden. Jeg har det fint med facebook, men ikke med Instagram, de gamle bloggere hygger sig sammen derinde, så de kender hinanden, men jeg bryder mig ikke om det, det er for overfladisk.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Jeg bryr meg ikke om fb, så jeg er der bare noen få ganger i uken. Jeg liker blogger mye bedre enn fb. Jeg finner ikke igjen ting der, og det er så mye rot. På bloggen finner jeg igjen det jeg leter etter ;)
  Det har snødd i hele dag her og mer er på vei. Våren kommer jo alltid til slutt, og det er bare spørsmål om tid. Du får garantert våren tidligere enn her?:)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg er meget på fb, og springer det over jeg ikke kan lide. Jeg kan også bedst lide bloggene, men nogle af grupperne incl. min egen :) er ok.
   Vores sne er væk nu, det er fint med mig. I morgen skal jeg have billeder af det, der kommer op. Ja du har ret, den komme nok før her :) det håber jeg i hvert fald.
   Klem

   Slet
 3. Good afternoon dear Lisbeth,
  I remember how proud I was in 2011 that I could start my own blog. But times has changed. The biggest problem seems to be that a lot of people don't know how to communicate any more. For me it's important to read a story behind the posted photo's. Instagram is a great thing for people who are only interested in what they are sharing themselves. But I hope you won't give up blogging even when I am the last folower on your blog. I love to see your photo's and your stories!!! I hope that the old bloggers find out one day how useless Instagram is. I wonder how your garden is looking after the snow is gone. Springtime is on it's way Lisbeth.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   In 2011 a lot of blogs came, but most of them have gone again. There are a lot of idiots on fb, but I don´t look at their comments. I won´t giv up blogging, it is the best, and I love to take photos and share them and my stories here. Tomorrow I will take photos of the garden without snow.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
  2. And do not be afraid of your Helleborus they rise up. I notice it at 3rd day of being without cold.

   Slet
  3. No I am not afraid they are rising now :)

   Slet
 4. Jeg bliver mere og mere træt af FB, som efterhånden er lidt for fyldt op af covidioter og andre, der ser det som deres eneste formål at svine andre til, og hvis man lægger noget offentligt ud (hvad jeg ikke gør mere), så skal man næsten regne med at få nogle mindre pæne kommentarer.
  IG er jeg på, men sjældent; det er også for overfladisk til mig. Jeg skal bruge mange ord :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Der er rigtig mange covi-idioter på fb, jeg scroller forbi det, jeg skal ikke rodes ind i noget. I de grupper jeg deltager er der næsten kun pæne kommentarer, lige bortset fra de to sure damer, det var også derfor jeg meldte fra, men det var der mange andre, som var kede af, det var jo dejligt.
   Ja IG er overfladisk, jeg følger heller ikke meget med der og liker ikke noget, så jeg smugkigger kun en gang imellem. Ja den dur ikke, når du skal bruge mange ord ;)

   Slet
 5. Godt I osse nåede at få lidt rigtig sne, vi fik osse , men natten til i går regnede det. Så nu sejler alt. Jorden er jo frosset endnu.
  Jeg er ikke på "fjæs" og kommer det heller ikke. Dels af praktiske grunde, dels bryder jeg ikke om det.
  Jeg er osse spændt på mine påskeklokker, når de dukker frem. jeg nåede kun halvdelen af bladene inden sneen.
  Så ja nu må foråret godt komme snigende. Men mon vi slipper så nemt??
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 6. Hej Gunvor
  Ja vi fik også lidt, så også her sejler det, indtil jorden tør op.
  Nej jeg ved at du ikke er på fb, det er helt fint, det er der mange, der ikke er.
  Ja det bliver spændende at se påskeklokkerne, men de har det sikkert fint. Det er et stort arbejde med alle de blade.
  Ja foråret må gerne komme i hvert fald til den 1. men jeg er også spændt på om, vi slipper så nemt. Vi får se.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Her er sneen også smeltet, selv om der lå et pænt lag, kun der hvor det var skovlet sammen ligger der stadig lidt, så ja jeg er også stemt for at foråret godt kan komme. Temperaturforskellen er ihvertilfald til at mærke.
  Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor man ikke bare kan scrolle forbi det der ikke lige har ens interesse, det er som om at nogle bare sidder og leder efter noget hvor deres brokkeri kan komme i focus. Jeg bliver sgu indimellem temmelig træt.
  Tror at det mange godt kan lide ved din blog er netop at den er så alsidig, og at du deler både stort og småt, og alt i en have kan jo ikke kun være stauder. Så skulle man jo også hidse dig op over alle din roser og Rhodoer.
  Dejligt at så mange så har meldt sig ind i din egen gruppe, hvor du jo kan gøre helt som det passer dig.
  Mon ikke påskeklokkerne snart strutter igen. Der er sket meget med især rhodoerne siden igår, hvor de stadig hang med næbet og så til idag hvor de ser helt normale, friske og sunde igen.
  Jeg har været hos optiker idag og pyha da det blev dyrt :-) men med lukkede butikker siden jul, har jeg stort set ikke brugt nogle penge, så det går nok. Det er jo vigtigt at se optimalt.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja nu må sneen godt forsvinde, og temperaturen nu er noget anderledes, men lidt gråt er det jo blevet.
   Nej jeg forstår heller ikke, at de gider sidde og skrive halvsure bemærkninger. Der var rigtig mange, der blev sure på dem. Det sjove ved det er, at det indlæg med Blåvands Huk er det mest populære for tiden. Dem der er gået med ind i Høneballegruppen er meget søde, så jeg fik noget godt ud af det.
   Jo det hele strutter snart igen, hvis vi ikke får mere frost vel at mærke.
   Ja tandlæge og optiker er noget af det dyreste at komme i nærheden af. Men det er rigtigt, at det har været svært at bruge penge i lang tid, så det går nok, og at kunne se optimalt er vigtigt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  Alletiders, så bruger du jo fb ret fornuftigt - til at gøre opmærksom på din blog!
  Hr Zuckerberg er ikke lige min kop the:)
  Morsomt du fik så mange med over!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja jeg vil i hvert fald ikke kævles med nogle på fb, men der er nogle hyggelige grupper derinde.
   Ja det var ret sjovt, hvad jeg fik ud af det.
   Jeg må tilstå, at jeg måtte google hr. Zuckerberg, jeg vidste ikke, hvem det var :) det er nok en fejl.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Vi har stadig en del sne, men nu tør det så der er håb. Jeg kan ikke se hverken Påskeklokker, Erathis eller vintergækker, men håber de er der når sneen forsvinder.
  Jeg så godt dit opslag i Staudegruppen, godt du løste det på en fornuftig måde, det er ikke altid let, at huske og forstå de forskellige regler i grupperne. det er sikker ok, at der er nogle regler, man ser tit nogle mærkelige opslag som bestemt ikke hører hjemme.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja mon ikke jeres sne snart regner væk, så du kan få øje på det hele igen.
   Jeg har for mange år siden fået lov af Anne Gine til at dele mine indlæg i Staudegruppen, men det kunne, dem der klagede selvfølgelig ikke vide. At jeg står som administrator gør det selvfølgelig ikke bedre, nogle blev misundelige. Nu kører det heldigvis igen, og jeg har over 1000 medlemmer i min gruppe :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Frost i jorden og en masse vand, der ikke kan komme væk,det er nu lidt trist sammenlignet med regulært frostvejr. De slatne juleroser ser også forfærdelige ud, himlen er grå og kedelig, så alt i alt kan det kun gå fremad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det var noget kønnere at se landskabet i sidste uge, nu er det bar trist og gråt. Før da jeg gik tur, begyndte det at regne :(

   Slet
 11. Jeg er total i den anden grøft Lisbeth.
  Hvor er det godt for dig du får så mega mange følgere.
  Jeg har så utrolig få følgere på bloggen. Har ikke fået en ny i to år.
  Måske jeg skulle have navnet på den stauder gruppe.
  Jeg er faktisk i overvejelse om at stoppe.
  Tror jeg må sætte mig ned og lave et indlæg med mine tanker.
  Et weekend indlæg med et par nye strøtanker.
  Så vil jeg så lige hilse dig at sige vi har sne. Bare i går kom der 14 cm.
  Her fryser og er koldt.
  Så her er bestemt ikke forår på vej.

  Klem og dejlig dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Du deler jo også en masse på Instagram, der har du så mange følgere, tænker jeg.Jeg ved nu heller ikke, om jeg har fået nye tilmeldte følgere på bloggen, men nu ved jeg, at de er der. Her er link til staudegruppen https://www.facebook.com/groups/135372564930
   Du må ikke stoppe, tværtimod skal du være flittigere og dele på fb, så er der nok flere, der følger med. Jeg har oplevet, at flere følger med, men de kommenterer ikke, nogle er begyndt at gøre det nu på fb. Du må prøve at lave et weekendindlæg, måske hjælper det. Hatten af for at du fortsætter med at lave indlæg, det er der bestemt ikke mange der gør, endsige kigger med eller kommenterer. Det gør du heldigvis en gang i mellem <3
   Jeg har set hos Lene, at I fik mængder af sne igen i Nordjylland, jeg har det fint med, at vi slap. Til gengæld er her gråt og regnfuld ja diset, det er kedeligt, men der er lidt vintergækker og erantis på vej.
   Klem og i lige måde
   Lisbeth

   Slet
  2. Jeg må forsøge Lisbeth. Men kan mærke jeg er ved at være der hvor modet svigter lidt. Lover jeg prøver noget nyt i morgen. Laver et nyt indlæg på en ny måde. Måske det giver gevinst.
   Jeg kigger på den stauder gruppe.

   Klem og skøn dag

   P.s
   Jep 14 cm fik vi i går🙈

   Slet
  3. Jeg tror, man skal være meget flittig for at blive set. Jeg har nu blogget i 10 år, der gik lang tid, inden jeg blev set, det er vist bare sådan det er. Lav eventuelt din egen gruppe på fb. og inviter alle dem, du kender, det kan være løsningen.
   Klem og dejlig aften.

   Slet
 12. Ja, så kom der regn, og den sidste lille hvide sneklat er væk. Jeg så min første vintergæk i morges.
  Godt du fik nye medlemmer af din gruppe.
  Jeg bruger ikke selv facebook, for personligt har jeg ikke behovet, men bloggen gør. Dvs, at jeg læser og kommenterer haver, hvis der er noget interessant, og så bruger jeg de forskellige specialgrupper, hvis jeg har et indlæg, der handler om fx stauder, løg, rodoer mm.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja lige da jeg skulle gå tur, begyndte det at regne både i morges og her i formiddag, det var øv. Ja jeg er glad for, at jeg fik så mange nye medlemmer.
   Ja din blog bruger da facebook jævnligt, som regel er der også nogle, der kommenterer hos dig på fb. Jeg bruger de grupper, jeg synes, så har de lidt at læse, hvis de har lyst.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Det var da godt I endelig fik lidt sne, men jeg forstår du allerede er kommet over det og videre ind i foråret. Ja, lad os nu se...
  Og så sidder jeg her og priser mig lykkelig over ikke at have problemer med Facebook og Instagram og diverse specialgrupper. Jeg blogger egentlig mest for min egen skyld, og får det ud af det som jeg kan overse. Gode råd og gode skulderklap (jeg er aldeles ikke hævet over hverken smiger eller opmuntring) og viden om planter og forhold som andre beriger mig med. Og hvis jeg skriver om mine ferieoplevelser eller andet kan folk jo bare lade være med at læse det. Der er vel ingen grund til at fare i blækhuset fordi det ikke lige rammer ned i haven.
  Nå, men du har jo fået dine støtter med dig kan jeg forstå, og det er vel et meget tilfredsstillende resultat?

  Nyder dine billeder af rhodoer på forskellige årstider og tænker foråret nok skal nå frem til dig og dine påskeklokker på et eller andet tidspunkt!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja sneen er væk igen, det tog ikke lang tid, det er helt ok.
   Ja det kan du roligt prise dig lykkelig over, jeg kan jo også bare lade være, men jeg kan godt lide det, når der ikke er sure folk, der blander sig. Det kan der nemt være på fb, men heldigvis ikke i min egen Høneballegruppe. Det glæder mig, at du ikke er hævet over smiger eller opmuntring, for det har vi alle brug for, så det bliver du ved med at få fra mig ;)
   Jeg fik rigtig mange støtter, det er jeg vældig glad for.
   Det er ikke i dag, at foråret er på vej, men lidt fandt jeg da derude, men for Søren hvor var det koldt. Foråret kommer før eller siden, tænker jeg.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Så lige ud af øjenkrogen dit indlæg i Stauder - der er bare nogen, som går i små sko. Jeg synes, du fik noget godt ud af det. �� Jeg bruger blog, fb og insta - de kan noget forskelligt. Men bloggen er bare mere grundig, og jeg får langt den meste viden gennem bloggen. Også kan man søge i bloggene - det er umuligt at finde tilbage til noget på de andre to. Fb kan man køre træt i pga. evindelige gentagelser, men heldigvis kan man scrolle! Insta er hurtig, overfladisk og et Quick fix! Sjovt, masser af inspiration og meget lidt substans.
  Min blog ligger stille lige nu pga. musearm, men jeg kan bruge telefonen, så jeg bruger insta en del. Jeg savner dog bloggen!
  Her har det været forårsagtigt i dag, jeg har været i haven et par timer, fik ryddet op i mit pottehjørne - det var tiltrængt!
  Aase/Frede

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja sådan er det nogen gange på facebook, så må man bare scrolle videre og ignorere det. Jeg fik dag bestemt noget godt ud af det, alle de andre kommentarer var jo ekstra søde. Ja der er mange gentagelser på fb, det springer jeg over. Insta bryder jeg mig som sagt ikke om.
   Godt du kan bruge telefonen, hvor er det ærgerligt med din musearm. Vi savner også bloggen men venter tålmodigt til du er klar igen.
   Det har været varmere i Jylland end her, 3 grader og en del vind, så bliver det koldt.

   Slet
 15. Det kan man kalde indlæg til eftertanke. Jeg er bestemt ikke god til at kommentere, ej heller at holde min egen blog i gang, men jeg ser og nyder dine dejlige billeder og nyder din viden om planter. Både her og på Facebook. Jeg beundre din flid og det kæmpe arbejde du gør med Høneballehaven. Så tak for det herfra. KH. Leila

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Leila
   Der er ikke mere ret mange, der er gode til at kommentere eller lave indlæg, men du har da næsten lige lavet nogle stykker. Jeg gør hvad jeg kan for at holde gang i bloggene, men nemt er det ikke. Jeg synes, det er synd, at de fleste stopper, men det er tiden, tror jeg. Det er meget nemmere på IG, og selv her i en coronatid har folk travlt.
   Tak for din kommentar.
   Kh Lisbeth

   Slet
 16. Det är väl bra om man håller sig till vad en grupp ska vara för. Det är ganska tröttsamt att vara i grupper där mer och mer 'content' blir andra saker än det som jag gick med i gruppen för. Det är ironiskt när medlemmar i gruppen STA - Sällskapet trädgårdsamatörerna - som inte är medlemmar i sällskapet börjar ondgöra sig över att vi använder vetenskapliga namn osv. De har sin bild av ordet amatör och har inte orkat läsa vad sällskapet och gruppen är till för. Men det finns ingen mening med att fundera över andras beslut. Vill jag blogga gör jag det. Vi måste kunna välja plattformar fritt. Tider och sätt förändras.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Min blog handler jo om min hverdag, men især om mine planter. Den dag var der så ingen stauder med i indlægget.
   Kram

   Slet
 17. Dejligt at I fik lidt sne og "smagen" af vinter:-)
  Det er vigtigt at man selv ved hvad man vil med sin blog, synes jeg. Hvis det handler om følgere, så tror jeg at bloggen skal have en facebookprofil. Det har jeg ikke for så føler jeg mig forpligtet til at skrive indlæg på bloggen. Jeg lægger link til bloggen på min private facebookprofil for det gik op for mig at flere af mine familiemedlemmer og venner som jeg ikke ser så ofte, var glade for at følge mig.
  Jeg stoppede at følge staude- og dahliagrupper fordi der kom så meget på som ikke handlede om netop emnet, men jeg valgte altså at forlade grupperne frem for at være en sur madamme :-)Det er jo perfekt at du fik så mange følgere på Høneballeprofilen, tillykke med det.

  SvarSlet