onsdag den 3. februar 2021

Samsø´s natur og rhododendronbilleder

 Solskin, frost og blå himmel giver skønne billeder. Her har dog ikke været så flot rimfrost som I andre har haft, selvom det da har været tåget de sidste dage. Til gengæld sner det helt pænt nu.

piletræerne på golfbanen er rigtig smukke nu
Et af mine yndlingsmotiver, Besser kirke
Krinolinenarcisserne står i pavillionen, som du kan se Marie, er de ikke nået ret langt, det er ikke alle, der er kommet igen.
her kommer lidt rimbilleder - dette er Eukalyptussen
og et par roser
med rim
nordbedet står flot med det fine elletræ/Alnus og den blå himmel
R. Bellefontaine om eftermiddagen, bemærk de mange knopper
om morgenen så den sådan ud, utroligt så hurtigt bladene retter sig op
11. maj

Blaue Jungs forleden
og 23.5.
R. Bluebell nu
og 20.5. den er nu ikke specielt blå :) men fin er den
R. Blueshinegirl blev flyttet ud fra skyggen og beskåret forrige år, nu har den igen blomsterknopper
Billedet her er fra 2019
R. Double Dots
og i blomst  10.5.
R. Joan Lesley Hammond har kæmpestore knopper
Blomsterne er flotte, billedet er fra 22.5.

R. Lavendeltraum
28.5.
R. Dance Lily
og 11.5. siden blomstringen er den blevet rykket et lille stykke til et sted, der var bedre plads. Bent havde beskåret nogle frugttræer, som alligevel ikke bar frugt.
Denne Abutilon står i pavillionen og blomstrer nu, da jeg tog billedet skinnede solen, det gør den ikke i dag, men som sagt sner det.
Rigtig dejlig onsdag til jer  


32 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, du må nok snart ut og skovle snø :)
  Det er jo hyggelig at dere også får oppleve litt vinter.
  Fint gjensyn med mange av dine rhodoer, og flott med rim på rosene.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det kan ikke vare længe, Bent kalder det at kaste sne op :)
   Ja de lover vinter i mindst en uge nu, det er længe siden, vi har prøvet det.
   Ja det er godt med lidt rhododendron billeder og rim på roser.
   Klem

   Slet
 2. Vi havde fint vejr i går, men koldt. I dag sner det godt og grundigt, startende fra middagstid. Nåede ud og nyde det rigtigt sidst på dagen, fodre fugle og drille de store killinger, fnis, snebolde er sjove osse for os der burde være voksne.
  Roser med rimfrost er så smukke, synd at man ikke kan tage dem ind. Skønheden smelter. Men de ser så fine ud.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Det var meget tåget her i går, men da først den lettede, var det også fint her. I dag har det sneet fra kl. 11.15 til 16.15, men det er jo ikke noget særligt alligevel. Jeg har ikke prøvet at lave en snebold i dag, måske kunne man godt det. Jeg skulle have kastet en til Bellis :)
   Ja det dur ikke at tage rimroser ind, de holder også længere derude - ligesom snemanden :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Igen må vi konstatere, at der forekommer store vejrforskelle i vores lille land. Min bedre halvdel har det skidt at klippe rhododendron tilbage, fordi man derved også ofrer en masse knopper, men ind imellem er der jo ingen vej udenom.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er der, I er nok for nordligt til at I kunne få sne i dag.
   De første mange år kviede jeg mig også ved at klippe dem, men nu er jeg begyndt at klippe dem, når de har blomstret og er blevet for ranglede. Til gengæld får jeg ingen blomster året efter, men jeg kan godt være så snu, at jeg kun klipper nogle af grenene af og gemmer resten til næste år, det må du fortælle Søren :) kønt er det ikke, men der kommer blomster på.

   Slet
 4. Good evening dear Lisbeth,
  It must be wonderful to have real winterweather. Great to see your Rhodo's now and in bloom. I love the roses you are sharing.
  Have a wonderful evening
  Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   Yes it is nice with winter now, better now than in March. Nice to hear that you like to see my Rhodo´es. The roses are fine.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 5. Dejlige billeder, Lisbeth - jeg nyder dine sommerbilleder og billeder fra dine traveture. Her har det været så utrolig glat, at jeg har måttet købe et par støvler med en slags pigge under for at stå fast.

  SvarSlet
 6. Tak Gitte
  Det er jeg glad for at høre. Uha det er ikke sjovt at gå, når det er glat, så tør jeg ikke. Jeg håber støvlerne er gode, så du ikke falder.

  SvarSlet
 7. Billedet af Besser Kirke er lige til et julekort. Du skriver, det sner hos jer. jeg håber ikke, I har lige så meget blæst, som vi har, for så vil sneen hurtigt kunne samle sig i driver. Vi har stort set ingen sne.
  Hav en god aften!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   Jeg går også og venter på, at det skal fyge, men vi har nu ikke fået så meget, så det bliver nok kun til mindre driver, Bent siger lige, at det er begyndt at blæse lidt mere, men det holdt op med at sne ved 16 tiden.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Igår var vejret bare så flot, ja gad vide hvorfor :-) idag kom sneen så også til Nordfyn, og for første gang i vinter hvor det blev til et pænt lag så der både kan kælkes og laves snemænd. Desværre er det begyndt at futte omkring, så spændende hvordan det hele ser ud i morgen tidlig. Snefygning er jeg nu ikke så begejstret for.
  Dejligt at du kan opmuntre med rhodoer med fine knopper og med billeder af hvad vi kan forvente af dem når foråret kommer.
  Må sige at Abutilon trodser kulden med blomst på vej. For mig er den jo en sommer plante, men nogle gange bliver man overrasket.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja hvorfor mon det var så godt i går ;) Ja så vidt jeg kan se på DMI sner det endnu hos jer, det gør det ikke her. Herligt at du skriver det futter omkring, dejlig fynsk udtryk, som jeg ikke hører så tit mere, slet ikke når der ikke er sne :) men det må være fynsk. Nej det er ikke rart med driver og snefygning.
   Ja det er godt at vide, at der ikke er så lang tid til foråret og rhodoblomstring. February Dawn var noget tidligere på den sidste år.
   Ja Abutilon er da en sommerplante, det ved den åbenbart ikke.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth,
  Dejlige billeder fra haven, godt at blive mindet om, hvor flotte rhodoerne er når de blomstrer.
  I dag har det været vanvittig koldt her, det fryser kun 1 grad men blæsten går helt ind til knoglerne, selv om jeg er klædt godt på. Har ikke været i skoven hos rhodoerne siden igår, og da så det ikke godt ud.
  Det er ikke fordi vi har meget sne her, men jeg kørte alligevel fast på parkeringspladsen på arbejde, så det var rigtig svært at komme fri, det går ikke længere med sommerdæk.
  Man skal godt nok passe på når man går, for der er is under sneen.
  Har endelig modtaget min pakke fra England hvor jeg bl.a. har købt en Gardening Notebook, hvor hver side er fortrykt. A4 format, så jeg tror jeg vil bruge den til at skrive detaljer om mine nyindkøbte planter/træer. Jeg har allerede bestilt stauder, men først til levering i april, men sidste år var de hurtigt udsolgt, så i år er jeg på forkant.
  Det er skønt som man kan mærke dagene bliver længere.
  kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Ja især i sådan en kulde er det rart at tænke på, at det bliver forår med blomstrende rhodoer.
   Det er godt nok en hundekulde, når det sådan blæser, jeg har været ude på min tur i dag, heldigvis var jeg godt klædt på, men det prikker godt nok en del i ansigtet, så er det også koldt ved havet.
   Åh det var synd, at du kørte fast, du må endelig få skiftet til vinterdæk, ingen ved jo om der kommer mere sne, vinterdæk går Bent meget højt op i. Pas også på at du ikke falder, det er fælt, når der ligger sne ovenpå isen, af den grund faldt jeg for 11 år siden i disse dage og brækkede håndleddet. Det er aldrig godt, men slet ikke for dig, der ikke lige har hjælp.
   Det lyder som en god idé med din Gardening Notebook, så du kan skrive detaljer ind, man kan hurtigt glemme noget.
   Det er fint at bestille stauder nu, heldigvis leverer de først til april. Pas på med at plante dem for tidligt ud, de er ikke så stabile først på året, det går bedre om efteråret.
   Ja heldigvis bliver dagene længere.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth . Jeres Kirke er utrolig smuk, den må jeg se når vi kommer til Samsø. Jeg så du havde Eukalyptussen plantet i haven, jeg troede ikke de kunne klare vores vinter. måske er min gået ud fordi den var plantet i krukke og ikke i jorden. Skønne billeder som altid. Kh.Leila

  SvarSlet
 11. Hej Leila
  Ja Besser kirke er smuk, hvis I kommer til Samsø, må I da også komme og se min have. Jeg læste at Eukalyptus godt kan tåle at blive plantet ud i et bed, det lader det til at den kan, der er blomsterknopper i den. Det er jo så også noget mildere her hos.
  Tak Leila
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 12. Fina solskensbilder! Jag fotade i dimma i helgen och det ger en extra dimension till bilderna.

  Vacker blomning hos dina rododendron och fint att det är så mycket knopp. Det ser ut att kunna bli en fantastisk blomning till våren. Men visst har vi rktig vinter nu med snö och minusgrader...

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Tak ja det er godt med billeder i solskin, men dimma/tåge kan også være flot.
   Ja det bliver en flot rhodoblomstring i år, men lige nu er det ret koldt.
   Kram Lisbeth

   Slet
 13. Det lover flot med alle de store knopper i Rhodo'erne, og ellers er det jo bare skønne solbilleder hele vejen igennem. Piletræerne gør det godt på denne årstid med deres kulørte grene.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det bliver en fantastisk blomstring, når rhodoerne springer ud. Piletræerne har en flot glød nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Her du så forskellige rododendron, at de tilsammen blomstrer over en længere periode? Jeg har nemlig af den grund nedlagt min ene (af kun to) af samme årsag: Den er pæn i to uger og grim i halvtreds :-)
  Den anden beholder jeg, fordi den er lidt speciel.

  SvarSlet
 15. Hej Ellen
  Ja det har jeg, de starter her i februar og slutter i juli, der er selvfølgelig flest, der blomstrer i maj og juni. Men det er jo ikke bare blomstringen, de er grønne hele året og har meget forskelligt løv, det kan du lære noget om, når du kommer herover. Jeg har dem jo netop på grund af det smukke løv. Også knopperne er forskellige, der er meget at nyde også om vinteren.

  SvarSlet
 16. Der er så bidende koldt lige nu.
  Som i fuldstændig vanvittigt.
  Her fryser alt til.
  I dag tror jeg vi ser solen, som om den allerede titter frem.
  Vi har altså også behov for det dejlige lys i sneen.

  Skøn weekend til jer to
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte
   Ja det må man sige, jeg har lige været ude på min tur, det var godt nok koldt. Ingen sol her hos os, men snebyger.
   Tak i lige måde
   Klem Lisbeth

   Slet
 17. Dejlige billeder fra din tur. Mon I efterhånden også har det så koldt som vi om natten? Jeg er imponeret over at din Abutilon i pavillonen blomstrer, har I noget der holder det frostfrit om natten?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Nej slet ikke så koldt som hos jer, men vi har den evindelige vind fra havet, så det føles ret koldt. Pavillionen er ikke frostfri, så Abutillon blev sat i værkstedet i går.

   Slet
 18. Det ser jo flot ud med frost og sne, men jeg er ikke så glad for at lang tids prognoserne lover kulde februar ud og måske også i marts.
  Rhododendronerne giver dog lidt håb på, at foråret kommer på et tidspunkt.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 19. Hej Lene
  Ja det ser flot ud, og det er også godt med noget anderledes vejr, men det må meget gerne blive forår til 1. marts, så har vi vist fået nok.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 20. Det har været nogle dejlige dage med sol, og så har I fået sne...�� Her er det desværre barfrost. Der ligger bare en lille cm sne tilbage hist og her i skyggen, hvor solen ikke har smeltet det hele. Uf! Heldigvis holder nattetemperaturen sig foreløbig over -5, så det går nok, men jeg er misundelig på din sne.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Vi havde kun lidt sol i går og slet ingenting i dag. Sne tja det er nu ikke meget, men selvfølgelig bedre end ingenting. Det sner nu men bare nogle fnug, der farer gennem luften ikke noget særligt. Det er fynboerne, som har fået sneen og sikkert også andre sydligere end os. Til gengældt er det hundekoldt med den vind.
   Kh Lisbeth

   Slet