søndag den 1. november 2020

Regnvåde roser og bladfald


Tidligt i morges så himlen sådan ud.

 Lørdag morgen startede stille og roligt, men inden længe kom der dis over landskabet, solen prøvede at trænge igennem, men det blev kun i korte glimt. Om eftermiddagen begyndte det at blæse, derfor er der nu fyldt med blade på græs og fliser. Jeg rev ellers blade væk i går formiddags, men nu er der mange flere. I næste uge falder de sidste blade ned, tænker jeg, de lover blæst hele ugen, jo jo det er starten på november. 

Her kommer de sidste oktoberbilleder:
Lørdag morgen så det sådan ud. Jeg tog turen rundt langs hegnet, det så stadig godt ud. 

Alle disse billeder er taget udenfor haven

langs vejen er  farverne meget varierede

også inde i haven er det stadig godt ud, selvom mange blade er blæst af, er der stadig nogle tilbage.
dette billede er taget fra regnvandsbedet
Ahorntræet ved indkørslen har nu fået farver
også asketræerne i haven har fået fine farver
Eucalyptus sammen med papegøjebusken, gode partnere
Græsserne fanget af solen
Guldved/Cladrastis lutea får fint gult løv, jeg klipper den, ellers bliver den for voldsom i pergolabedet, men det bliver ikke noget stort træ, den kan man godt lade sig inspirere af til en mindre have. 
Hasselbror/Corylopsis får også fine farver, den er ved at være stor her i terrassebedet.
Roser med regndråber:
 Barock er fantastisk lige nu
Karen Blixen
Olivia
Penny Lane
The poets Wife
I dag slutter jeg med Rosenresli, den blomstrer stadig flittigt, selvom den bliver rusket godt derude.
Nu er vi nået 1. november, det betyder, at jeg går på vintertid, kun to indlæg om ugen, jeg vil jo nødig trætte jer, der stadig læser med. Jeg er rigtig glad for de kommentarer, jeg får til indlæggene, men også for, at der stadig er en del, der læser med. 
Rigtig god søndag og start på ny uge. 20 kommentarer:

 1. Smukke billeder fra kanten af jeres have.
  Det er da OK at gå til vintertid og måske komme i gang med at læse bøger igen?
  Så kan jeg også bedre nå at læse med hos dig, jeg er jo ikke så flittig at jeg er på bloggen hver dag :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Jeg er i fuld gang med at læse bøger igen og se lidt film.
   Jeg har nu også kun blogget hver anden dag, så du har ret, du er ikke på bloggen hver dag :)
   Knus

   Slet
 2. Dejlige efterårs billeder.. Og en flot morgenhimmel. Lørdag var osse diset her, ingen regn som ellers lovet,, solen kom endda sidst på eftermiddagen. Og i dag har det været skønt det meste af dagen. Jeg har været i haven det meste af dagen, skønt at få noget dagslys.
  Det er utroligt med flotte roser du stadig her. Selvfølgelig er der osse nogen at vælge imellem, men alligevel. Kun min Pilgrim har haft en nogenlunde senblomstring. De andre hviler vist. men de har da fået fine blade igen efter de var næsten nøgne på et tidspunkt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Det så ellers ud til, at der var regn på Sjælland, men så heldige var I ikke. Vi får lidt tidligt regn morgen og ved 19 tiden af og til. Her har det blæst rigeligt, men jeg var da ude hele formiddagen.
   Jeg synes, det lakker mod enden med roserne, men jeg kan da stadig finde lidt og tage billeder af. Det er så ikke pilgrim, den har du omtalt før som flittig, det er min bestemt ikke, den har ikke blomstret længe og kommer heller ikke til det før næste år.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Selvom bladene daler i tusindvis, var der alligevel masser af kulør på din tur rundt om haven. Jeg bemærkede også, hvor godt de stedsegrønne tager sig ud i kombination med efterårsfarverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja jeg var også overrasket over, så meget kulør der stadig er i haven, selv efter den voldsomme blæst, som bare bliver værre.
   Jeg synes også godt om kombinationen af de stedsegrønne og efterårsfarverne.

   Slet
 4. Ja, det ser stadig godt ud! Tænk at have sådan en fin beplantning rundt om hele haven...
  Jeg overvejer om vi ikke kan få plads til en papagøjebusk her oppe ved huset, hvor den gamle Ribes er gået helt i stå. Tænker det ville være flot med sådan et lavt træ/høj busk ved terrassen, og noget skygge skal der jo helst være i et skyggebed.
  Tågen giver gode billeder når farverne stadig er derinde i fugten, og din solopgang er helt fantastisk!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja beplantningen er med tiden blevet ret flot, den var ikke stor i begyndelsen.
   Lyder som en god idé med papegøjebusken, den er så slot, den kan nemt overtrumfe ribes :) Jeg er lidt bekymret for, om den bliver for stor, den fylder en del både i højden og i bredden. Men den er meget smuk fra bladene kommer til de falder af igen og skifter ofte karakter.
   Tak ja tågen var helt fin i går morges og solopgangen i dag var smuk, selvom den ikke kom helt op, så fik den da farvet skyerne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Flotte farger både på himmel og trær.
  Du får vel mye vind i natt og i morgen. Her blåser det og regner så det holder nå. Resten av bladene faller nok av trærne nå. Rosene dine er jo fortsatt fine.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er utroligt, at bladene ikke er blæst af endnu. De ryger jo nok i morgen. Ja roserne er fine, men nu er der ikke mange tilbage.
   Klem

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Smuk start på november, og vejret har da været ganske hæderligt indtil her til aften hvor det er begyndt at regne og blæse noget mere, ja det er nok igang med at varme op til mandagens møgvejr, så at rive blade sammen kan vidst ikke rigtig betale sig :-)
  Det er da ret flot set uden for haven, og træerne i indkørslen viser også gode takter.
  Forstår godt at du går over til vintertid, men jeg tænker da også at hvis noget presser sig på så afviger du sikkert fra de 2 indlæg pr. uge som er planen, og det vil helt sikkert ikke trætte nogen, ihvertilfald ikke mig.
  Dejlig slutning med Rosenresli, det er en skøn rose.
  Fortsat god aften og nyd dine blog fridage.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg synes, det har været rigeligt blæsende, men det var nok også en dårlig idé at rive blade sammen, men jeg river dem kun ind i bedene.
   Ja det er smukt hele vejen rundt, så længe det varer.
   Ja men ja selvfølgelig har du ret, hvis jeg får for mange billeder i kameraet, må jeg nok lave et ekstra indlæg. Jeg er glad for, at det ikke vil trætte dig, du er jo trofast, heldigvis - for kommentarer er vigtigt for motivationen.
   Ja Rosenresli er en skøn rose.
   Tak i lige måde, ja det vil jeg gøre
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Jeg er stadig en dag bagefter med at få lavet kommentarer til dig og din interessante blog, som jeg nyder rigtig meget. Især er jeg begejstret for billedet af din eucalyptus og papegøjebusk sammen det ser super flot ud. Du har virkelig mange flotte farver i din have og stadig mange roser. Her blæser det en del nu vil jeg ned og se hvordan det står til i skoven og om æbletræerne stadig står op. Jeg glemte at fortælle at jeg har købt en kinesisk neillia, den får rigtig fine efterårsfarver. Mit pottingshed er ikke helt færdigt med det tager virkelig form og nogle planter er flyttet ind. Skal prøve at overvintre en mimose men er ikke for håbefuld, har du forsøgt dig med den nogensinde. Rhodoerne er næsten pakket ind i blade men mange viser enkelte blomster stadigvæk. Vi har fået rigtig meget regn det sidste stykke tid så alt er grønt og frodigt og så med de milde temperaturer.
  God uge til dig.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Det er ikke nemt at følge med, men jeg er glad for hver en hilsen, især fra dig, for så kan jeg følge lidt med. Det er spændende, hvad du finder på at plante. Ja jeg har rigtig mange flotte farver i haven, jeg har hele tiden gået efter høstfarver, når jeg har valgt træer i haven, så du kan roligt lade dig inspirere :) Til gengæld kender jeg ikke kinesisk neillia, den ser fin ud men breder sig ved rodskud, står der. Jeg kan ikke huske, at jeg har hørt om din pottingshed, hvad er det. Mimose har jeg aldrig prøvet, spændende om den kan klare sig hos dig. Flot at du har blomster i rhodoerne nu.
   Vi får som vanligt ikke så meget regn, men mildt er det.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Farverne er stadig skønne, Lisbeth - så smukke billeder du har taget! Det varer nok ikke så længe, før de fleste blade falder af med al den blæst vi har - november og december plejer også at have flere storme. Jeg har det ikke så godt med mørketiden, så det gælder om at komme ud :-)

  SvarSlet
 9. Hej Gitte
  Tak skal du have, nej det svinder godt i bladene nu, de er så fine på jorden, men det er nu lidt trist, når de falder af. Jeg har lige været ude på en længere tur på golfbanen :)

  SvarSlet
 10. hej Lisbeth

  Rosenresli en jo unægtelig noget af en favorit - sund og slet ikke så pjevset som en del andre roser;)
  Ja vi har den mørke måned foran os, kan godt forstå at du begrænser dig!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja Rosenresli gør det virkelig godt, især i betragtning af, at den ikke har meget støtte, før grenene igen vokser til.
   Ja det er den mørke tid, men forbavsende nok, er der en del, der har læst med i dette afsnit, så trods mørket er der stadig læsere, det er jo dejligt.
   Tak i lige måde

   Slet
 11. Det er imponerende, som din roser klarer både blæst og regn. Og der har sandelig været begge dele den seneste tid. Det er en rigtig inde-hyggetid vi går i møde.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er det, men der bliver alligevel færre og færre at vise. Ja blæst og regn har der været nok af, dvs. vi er nu slet ikke dækket ind med regn endnu. I dag har jeg ikke været mange øjeblikke i haven, det regnede, da jeg forsøgte mig.
   Kh Lisbeth

   Slet