søndag den 8. november 2020

En smuk morgentur og lidt om rosenbeskæring!!!

 Den dejligste morgen i mange dage, dagen startede med mosekonebryg, så jeg startede ud klokken 7 i morges med kameraet i lommen, mens mange af I andre stadig lå under den varme dyne. Her kan I så nyde min tur sammen med mig. disen og stilheden blev i den grad nydt
næsten hjemme kl. 8 stod solen op
og skinnede på kirken
og ind i haven
det var så smukt - og heldigvis skal vi have sol hele dagen, så nu skal jeg i gang med
beskæring af roser, jeg startede i går, kan I nok se på den fyldte bør. Jeg fik nemlig et tip fra Charlotte
med bloggen Villa Fryd. Prøv selv at klikke på linket til Charlottes blog. Det er lidt svært at beskære nu, for der er stadig mange blomster derude. Jeg beskærer kun gamle veletablerede roser ikke dem, der blev plantet i år. Jeg er spændt på at se resultatet næste år, det gode er, at der er nok at lave til foråret, så kan jeg være på forkant med situationen og forhåbentlig nå noget andet til foråret. 

Mie chrysanthemum står fint nu


dejligt der stadig er blomster i haven
Nordbedet
uden sol

og med sol.
Må I nyde denne smukke solskinsdag i november. Jeg forventer ingen kommentarer før i aften, nu skal vi i haven. 20 kommentarer:

 1. Sidste år klippede jeg de store rosenbuske ned til 70cm her i november. Det har fungeret fint i år. Jeg orker bare næsten ikke gå i krig med deres torne De andre tager jeg lidt pø om på, efterhånden som synet af dem bliver mere og mere irriterende. Dem plejer Søren til gengæld at give et muldvarpeskud af kompost.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja men godt at vide, at det har fungeret fint i år. Jeg har indtil videre taget en hel del, men jeg forstår godt, at du ikke orker at gå i krig med tornene. Jeg er glad for, at jeg er startet, så må vi se, hvordan det går, vi har jo ingen kompost, men det er nok også mildere her, måske. Du plejer jo at være tidligere med meget hos jer.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Takk for de vakre bilder fra din morgentur. Fargene er helt nydelige. Her kan jeg aldri klippe rosene om høsten, for de fryser mye ned uansett.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Marit
   Nej det dur nok ikke oppe hos dig med beskæring nu.
   Klem

   Slet
 3. - Men forventninger kan skuffes, så her er alligevel en lille kommentar:)
  Jeg var ikke oppe så tidligt, men måtte dog tage kameraet frem mens solen kom frem af disen. Sikken en skøn morgen! Dine billeder er så smukke og stemningsfulde, og jeg elsker dem simpelthen. Forstår godt du vil udnytte denne fine dag i haven.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja i dette tilfælde er det nu ikke en skuffelse :) det er altid dejligt med en kommentar. Ja det var en fantastisk morgen for ikke at tale om dagen, den har også været skøn. Dejligt du kan lide mine billeder, jeg kan ikke lade være med at tage dem ;)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Magiske billeder.Du fanger liige den rigtige eventyrstemning. Jeg var osse oppe, men dog ikke ude så tidligt.
  Det har været det flotteste vejr i dag og jeg har nået en masse i haven. Jeg "leger" osse med sten i øjeblikket, og blade når armene og ryggen skal have en pause.
  Modigt at klippe roser så tidligt. Jeg så godt Charlottes indlæg om det. Jeg faktisk et par meget gamle roser der skal have med grovfilen. Måske skulle jeg prøve med dem.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak skal du have, ja det var eventyrligt. Hundene venter bare på at komme ud, så jeg må tidligt ud.
   Dejligt det blev fint vejr i dag, så du kunne komme ud og nå en masse og lege med sten.
   Giv du bare de gamle roser en tur med grovfilen, jeg kan næppe tro, der sker noget ved det. Se evt. hvad Marie har skrevet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Vacker morgon och soluppgång. Kanske kommer det ett år när jag hinner beskära rosor på hösten men det tar ett par år :) Jag ska flytta några buskar till tror jag innan jag är helt klar ute.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var en flot morgen Måske skal du vente lidt med at beskære roser, det er nok en god idé.
   Tak i lige måde

   Slet
 6. Hej Lisbeth

  Ja roser er robuste, så hvorfor ikke beskære dem når det passer bedst? Måske ikke lige når de er gået vildt igang til foråret men ellers ja.
  Nogen gartnere kører dem jo med hækkeklipper de der 15-25cm over jorden....
  Flotte billeder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nu må vi se, om de vil gro til foråret, jeg er i fuld gang, men bruger dog ikke hækklipperen.
   Tak for det og dejlig aften til dig med.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Tak for den smukke morgentur, ja det var lige lidt før jeg stod op, det var jo weekend :-)
  Det var dog fristende at komme udenfor i dag. Jeg har brugt det fine vejr til noget så kedeligt at få pudset vinduer både ude og inde og i det flotte solskin kunne jeg da se om jeg fik det gjort ordenligt :-) har dog også været lidt i haven og få fjernet lidt ukrudt. Mogens har brugt dagen på at få hegnet lavet næsten færdigt, så nu mangler de kun nogle småting.
  Dejligt med lidt forspring på rosen beskæringen, så bliver det forhåbentligt til lidt mindre arbejde til foråret, så kan den sparede tid bruges på alt det andet der skal gøres.
  Dejligt med blomstrende chrysanthemum nu, dem nyder jeg også.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Selv tak, godt du bare kan gå med mig :) og ellers sove længe.
   Det lyder kedeligt med vinduespudsning, det trænger jeg også til. Vinduespudseren har svigtet os, jeg pudser aldrig vinduer i solskin, men det skal jeg måske gøre. Godt du nåede lidt i haven, når det var så fint vejr, og at Mogens nåede af hegnet næsten færdigt.
   Ja det er godt at kunne nå noget andet til foråret, så må vi håber, at roserne overlever den tidlige beskæring.
   Ja chrysanthemum er bare så fine nu.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Det var en smuk morgentur. Opdagede du ikke, at jeg gik med😉?
  Jeg forstår godt, du begynder at klippe roser ned, der er så meget andet at lave om foråret. Får vi en vinter som sidste år, kan vi arbejde i haven hele vinteren.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Jo det var rigtig hyggeligt at gå sammen med dig :)))
   Ja der er meget andet at lave til foråret, i dag har jeg nu ikke klippet roser. Det har været køligt og gråt hele dagen, selvom DMI siger, at solen skinner :(
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Ih, hvor var det en smuk morgen, tak for de fine billeder - det er godt nok noget, der kan sætte dagen godt i gang med sådan en solopgang og mosebryg.
  Jeg må ind og læse hos Charlotte om hendes beskæringsfif - det er da ny procedure. Men ja, så er der det mindre til foråret.
  Hav en dejlig dag.
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var en fantastisk morgen/dag, til gengæld er solen ikke set siden.
   Ja jeg er i fuld gang med beskæringen eller var i søndags, nu er det næsten for koldt, men det er bestemt en fordel i forhold til forårsarbejde, så må vi se, hvad roserne siger til det.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Hold da op for nogle smukke morgenbilleder. Og fra din have :-) Flotte, flotte farver.
  God fornøjelse med roserne. Der må være arbejde til adskillige dage, så mange du har.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak skal du have, ja det var en skøn tur, og der er stadig skønt i haven om end, det er noget gråt i denne tid.
   Jo tak for det, der er til mange dage, men lige nu er det lidt koldt at stå eller sidde stille. I søndags nåede jeg en del, der er til en del dage ja.
   Kh Lisbeth

   Slet