torsdag den 12. november 2020

Triste grå dage og rhododendronknopper

 

Abutilon blomstrer stadig flittigt.

Da mange er flinke til at kigge med, vil jeg denne gang vise lidt grå billeder og en del forskellige rhododendronknopper, jeg har jo en del, lige nu er det det, jeg går rundt og nyder. Det bliver kun korte ture, for der er ikke meget sjovt ved at gå rundt derude nu. Det er for koldt, til gengæld går jeg mine lange ture stort set dagligt. 

Havet  er altid flot, men gråt er det
en flok køer betragter os nysgerrigt
Som I kan se, er det gråt og trist, og man skal tage sig grundigt sammen for at bevæge sig ud, når vejret er så kedeligt, men jeg gør det. Måske synes I, at jeg er lidt svag, men herovre blæser det omkring 10 meter i sekundet, så det føles noget køligt og er ikke specielt tillokkende
jeg har dog  fået beskåret nogle af roserne, nu må vi se, om jeg når flere. De lover sol i morgen, vi får se. 
Onsdag fik jeg lagt flere tulipaner, der var tilbud på, så jeg købte lidt flere, desværre er det rigeligt dyrt i fragt 50 kr., så spørgsmål er hvor meget jeg har sparet. Nå pyt nu er de købt og sat.
Her kommer rhododendronknopper, nu er jeg spændt på, om det kan interessere så mange, jeg har selvfølgelig taget billeder af de mest spændende:
Efter jeg har taget billederne kan der gå et par dage, inden jeg ser billederne, så er det, at jeg skal huske/gætte, hvilken det er. Her er det R. Hydon Velvet. 
Det er sandsynligvis kun mig selv, der er interesseret i navnet, men skulle der være andre, er navnet sat på.
R. Blewberry
R. Edelweiss
R. Tholasma
R Cowslip
R. makinoi x R. pachysanthum
R. Golfer
R. Blewshinegirl
R. pachysanthumkryds
R. parmulathum v/ozelothybrid i år havde den en blomst, til næste år bliver der rigtig mange blomster, jeg har talt omkring 13 - 14 knopper. 
sådan så den ene blomst ud 9.3., så det bliver en tidlig blomstring. 
I det hele taget har rhododendronerne det godt, der er rigtig mange knopper til næste års blomstring.
R. eximium kommer nu ikke til at blomstre næste år, den er ret sart, men har klaret det udendørs indtil nu.
R. Goldflimmer lyser op i denne grå tid
R. Split up overvejer en blomstring, men det behøver den nu ikke, den må gerne vente til foråret. 
Lidt blomster er der stadig
en clematis i figentræet blomstrer stadig
en enkelt Rudbeckia stråler som en sol
Spidslønnen i nordbedet har fået farver
papegøjetræet har stadig løv, billedet har jeg nu taget for, at I kan se, at der er kommet vinduer i gavlen igen :) 
Der er stadig lidt roser derude i vinden, jeg har plukket en buket ind, de holder egentlig rimeligt længe inde i vasen, hvor vi nyder dem sammen med avisen :)))
Fortsat god torsdag, jeg håber på solskin i morgen, så der bliver lidt lysere billeder i det næste indlæg. 


28 kommentarer:

 1. Gråvejrsbilleder kan nu osse være smukke, på en vemodig måde.. det er dejligt at se liv på marken, her køer. Det er ikke så ofte mere.
  Man bliver altid fristet af løg udsalg. Spændende til foråret. Jeg har klapset et anseligt antal mus, så jeg satser på de fleste af de sidste krokus og tulipanløg kommer til foråret.
  Ja der er stadig lidt blomster derude, dejligt.
  De er smukke rhodoers knopper.. Jeg tør næsten ikke fortælle jeg nu har ryddet de 2 sørgelige rhodoer vi havde. De trivedes bare ikke, så valget var nu nemt. Nu vil jeg omlægge bedet helt vinteren igennem. Dejligt med et helt nyt bed der skal plantes til.
  Jeg har lige læst at tørstetræ er et rigtig godt træ som vært til visse sommerfuglelarver. Er det osse gældende med det fine fligetbladet du har??
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det har du ret i, men det er nu lidt for dystert som mørket ligger over os nu. Vi har et par marker med køer på den tur.
   Jeg håber, du har klapset de mus, der spiser dine tulipanløg.
   Ja rhodoernes knopper er fine, men ikke alle bryder sig om rhododendron, slet ikke hvis de ikke trives. Så kan du glæde dig til at omlægge bedet og hygge dig med det i vinter.
   Det er den almindelige tørst, som tiltrækker citronsommerfugle, den har vi så ikke. Vi købte en, men den gik ud.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Flotte rhodoer, og jeg er jo glad for at du har navn på de. Det er jo mest for oss som er spesielt intressert, men plutselig kan jo noen andre også bli inspirert :)
  Her har det vært grått vær i over en uke, så litt sol hadde vært fint.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja du er heldigvis en af dem, der kan lide rhodoer. Navne skal der til, når vi kan lide planterne, måske kan andre blive inspireret, det må vi håbe.
   Ja man bliver noget træt af det mørke gråvejr.
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth,
  Ja efteråret er en lidt trist og vemodig tid, men jeg er allerede begyndt at
  glæde mig til foråret. Sikke fine knopper du viser af dine rhodoer. Der er også
  mange knopper i mine i år så det ser lovende ud til foråret, men jeg har talt med flere som siger at planterne har sat mange knopper i år de har åbenbart kunnet lide sommeren. Det er også begyndt at blive lidt koldt her, ellers har vi jo haft tocifrede varmegrader til nu. Jeg har flyttet min sinogrande ind i stalden, tør ikke have den ude i vinter og i stedet bliver rex forkælet med et lille telt hvis det bliver koldt.
  God aften til dig
  KH
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. He Inge Dorte
   Ja når det er mørkt og gråt hele tiden, så bliver man lidt trist. Godt at høre, at du også har mange knopper i dine rhodoer. Ja ikke alle har kunnet lide denne sommer især juli, men vores rhodoer kan åbenbart.
   Det lyder som en god idé at flytte sinogrande ind i stalden og sætte telt om rex. Det er nok mest forårssolen du skal skærme dem for.
   Tak i lige måde
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Ja, sådan er november, den skal vi igennem, så bliver vi endnu gladere for årets andre måneder;)
  Morsomt med dit Cowslip kryds, tydeligt at se hvad forældrene hver især har tilført!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Jeg har egentlig ikke noget mod november og gråvejr, men når det forbliver mørkt hele dagen, så bliver det for trist.
   Ja det har du ret i, egentlig minder den også en del om Blueshinegirl, som også har noget wardii i sig.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Jeg forstår så godt at udendørs livet ikke trækker så voldsomt i dig for tiden. Ja vejret er tungt og trist og ovenikøbet også lidt til den kolde side i disse dage. Frisk luft er dog en god ting og så er det jo godt at du har hundene, og de skal jo luftes :-) fint med blomstrende planter på trods.
  Jeg forstår så godt at du nyder knopperne i rhodoerne, det gør jeg også og så kan vi jo tænke frem i tiden og glæde os over hvad der venter. Hvis man er tilpas nørdet så er navne jo vigtig og helst på alt :-) vi er jo nødt til at vide hvad vi har med at gøre.
  Smuk buket, dejligt med et stykke have der kan nydes inde i varmen.
  Ja bare nogle solstrejf i morgen ville være dejligt også selv om dagen for mig jo er et indendørs anliggende.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Det er lidt for koldt at gå rundt derude, når det blæser så meget, men gå ture kan jeg, så skal der lidt mere fart på, det hjælper til at holde varmen.
   Ja det er dejligt med knopperne i rhodoerne, så er der lidt at kigge på, når man går rundt i haven. Ja nogle vil gerne have navne.
   Ja det er det eneste tidspunkt på året, hvor jeg plukker roser ind, især når jeg ikke kan være ude og nyde dem.
   Det lysner da lidt, hvis vi får et par timers sol, man har da lov at håbe.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. I hvert fald seks dage i træk har vejret været gråt og tåget. Heldigvis har vi haft stille vejr i modsætning til Samsø. Knopperne strutter, og mange af dem er i sig selv små skønheder.

  SvarSlet
 7. Hej Marie
  Ja samme vejr her, i dag er her stille, og hvis vi er heldige kommer solen igennem, det er en skøn dag. Jeg går rundt og beundrer de små skønheder :)

  SvarSlet
 8. Jamen sådan er jo årstiden - "Fifty Shades of grey". Til gengæld nyder man jo de stille dage, hvor det er nemmere at være derude.
  Tænker du får din motion med hundene, og du har vel også nået det meste du skal i haven. Rosenbeskæring er du endda foran med:)
  Det er fantastiske navne på Rhodoerne, og ind imellem kan jeg godt se hvorfor de hedder som de gør. Jeg er dybt imponeret over din huske-kapacitet! Alle knopper er interessante at se på, for de er så løfterige, og du har meget godt i vente.
  Også af tulipaner ser det ud til...
  Huset er blevet flot med nye vinduer! Dejligt det også er overstået inden rigtig vinter.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Jeg har slet ikke noget mod hverken årstiden eller måneden, det blev bare lidt for mørkt og gråt. I dag skulle vi have solskin, det er ikke sket endnu, men det er i hvert fald lysere og næsten uden vind, det hjælper meget på det.
   Nej jeg kan sagtens finde på mere at lave i haven, i dag river vi blade sammen, så det bliver nok heller ikke til noget med rosenbeskæringen i dag.
   Ja min hukommelse er der mange, der er imponeret af, jeg glæder mig så længe, jeg kan huske dem, men der kan godt være andre almindelige planter, hvor navnene er helt væk. Der er rigtig meget godt i vente til foråret, og jeg tager det helt stille og roligt og venter.
   Det var rigtig godt med nye vinduer, også selvom det nok igen nærmest ikke bliver vinter.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Skønne billeder, Lisbeth! Ja, vejret er gråt og trist - kunne vi nu bare få lidt solskin. Jeg er meget spændt på at se dine tulipaner til foråret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte
   Vi har haft lidt sol her i eftermiddag, det hjælper altid lidt på humøret, det har også været lysere i dag, synes jeg.
   Ja det bliver spændende med tulipanerne.

   Slet
 10. Det er ret gråt, men jeg klager ikke over vejret, for efter en meget våd oktober, har vi indtil nu kun fået 14 mm regn i november. Det er blevet pænt med det nye vindue i gavlen. Det må være rart at få den slags gjort færdig inden vinter. Det er godt gået, at novemberhaven kan levere så smuk en rosenbuket, og hvis Samsø Posten så har nogle gode nyheder, er det jo ikke så ringe endda, som vi siger på vestjysk.
  God weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 11. Hej Elna
  Ja gråt var det, i dag har det været lidt bedre, lysere og ind i mellem lidt sol. Vi har ca. fået samme mængde regn i november, som I har. Til gengæld fik vi kun det halve af, hvad I fik i oktober. Ja det var rart at få de nye vinduer i inden vinter. Tja gode eller ikke gode nyheder, vi læser dem jo alligevel, og det er heller ikke så ringe endda :)
  Tak i lige måde
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 12. Ja hvor har det været gråt og vådt i denne uge, men heldigvis lysnedede det her i eftermiddags og jeg kom i haven - hvor er det dog dejligt.
  Lidt forårsløg kan man altid bruge også selvom der kommer fragt på forsendelsen:-) Nu er der der noget at glæde sig til til foråret.
  Beskærer du simpelthen roserne nu?
  Rhododendronknopperne er fine og med dem mere at glæde sig til til foråret.
  Sikke en sød klematis, ved du hvad den hedder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det har været ret deprimerende hele ugen, dog var det lysere i dag og solen kom frem en gang i mellem.
   Med hensyn til løgene, så havde jeg jo købt for en måned siden, så det blev til 2 gange fragt :)
   Ja nogle af roserne beskærer jeg nu, det er et forsøg, så må vi se, hvordan det går. Jeg læste om det på Charlottes blog, hun arbejder på en kirkegård, hvor de har beskåret alle roserne i efteråret, det plejer de at gøre, og det plejer at gå godt. Dem jeg har beskåret nu, slipper jeg for at beskære til foråret.
   Ja der er meget at glæde sig til til foråret.
   Jeg ved ikke, hvad den klematis her, men jeg gætter på Polish Spirit, skiltet er væk :(

   Slet
 13. Det har været rigtigt novembergråt, hvilket har sin charme, men da solen kom i gå eftermiddags, var det nu dejligt. Jeg gik tur langs kysten med en veninde, mens skyerne langt om længe splittede.
  Morsomt med fokus på knoppernes forskellighed.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja temmelig novembergråt, det gør ikke noget, men det var mørkt hele dagen, det var ikke sjovt. I dag har vi set lidt til solen, så roserne fik lidt beskæring. Dejligt at gå tur, når solen kommer frem, det gjorde vi i dag.
   Ja knopperne på rhodoerne er meget forskellige.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Så gik der er uge igen Lisbeth.
  Jeg når intet for tiden. Vi knokler på job og når jeg kommer hjem så dør jeg lige så stille.
  Det er trist. Kan høre på mine kollegaer at sådan har de det også.
  Det har jeg ikke haft før på job. Men tror netop det er vejret.
  Der bruges energi på at sidde ude i al slags vejr på knæene og holde varmen.
  Vi har dælme haft nogle kolde dage.
  Jeg tænker faktisk tit på dig på job. Specielt på en kirkegård har vi monster store træer af rododendron. Flere kommer til hele tiden.
  Nu hvor jeg dekorere gravstederne, så klipper jeg de store knopper og hover af dem og bruger dem som pynt. Inde i mit hoved og nogle gange højt siger jeg. Det ville fru Høneballe ikke syntes om :)))))))

  Skøn søndag
  Klem

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Charlotte
   Nej det er en tung tid, det værste er, at det er mørkt hele dagen, ellers har jeg ikke noget mod november. Jeg kan jo også bare vælge ikke at gå i haven, du må ud hver dag i kulden. Jeg kan godt forstå, at du bliver træt og kold.
   Hyggeligt at du tænker på mig, men jeg ville godt nok være ked af at skulle klippe knopper og hoveder af mine rhodoer, det ville gøre ondt. Jeg klipper dem, når de har blomstret, ellers bliver de for store, men blomsterne skal jeg se. Nå men de er sikkert fine som dekorationer.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 15. Ja november är så grå...men ännu blommar det och ingen frost än!
  Härliga bilder och varm kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti
   Ja det må man sige, godt der er lidt blomster endnu.
   Tak og varm kram tilbage
   Lisbeth

   Slet
 16. Knoppsättningen ser ut att vara fantastisk och den lovar gott för våren 2021 :) Jag tog ett par turer i veckan och tittade efter knoppar. Ser särskilt fram emot dem som aldrig blommat tidigare... Vi håller tummarna för en vår utan sen frost.

  Kram, Carina

  SvarSlet
 17. Hej Carina
  Ja det bliver en flot vår 2021, specielt hvis vi ikke får sen frost, her hos os er der næsten kun frost i det tidlige forår, men vi har da lov at håbe på, at vi slipper for ret meget frost på det tidspunkt, det må hellere komme i vinter.
  Kram

  SvarSlet