tirsdag den 10. november 2020

Dejlig solskinssøndag - og grå grå mandag

I går mandag var vi lovet solskin, og på DMI var der sat fuld sol på, vi så nu ikke noget til den. Det har været køligt og vandkoldt i den grad. Jeg fik taget 3 billeder i går, heldigvis havde jeg dem, jeg skulle have brugt i indlægget i søndags, så der kommer alligevel lidt billeder her:


Ahorntræerne kan noget lige netop nu, især hvis solen skinner, og der er blå himmel, det er der så heller ikke i dag. Om foråret er jeg ikke tilhænger af dem, for der kommer alle frøplanterne op, der er rigtig mange., men det kender I nok. 

Forleden flyttede vi et par buske ind i skoven, hvor der var blevet plads efter R. Elisabeth Lochart, som blev foræret til yngstesønnen.
Det var Euonimus alatus Apterus, denne stod for tæt 
på Viburnum fucatum, der står ved tulipantræet, den og Euonimus er købt ved her
og Viburnum nudum Pink Beauty blev også flyttet derind. Mon ikke de vil pynte mellem alle de stedsegrønne rhodoer. Denne stod i regnvandsbedet alt for tæt på en knapbusk, den har stået der siden 2012, hvor vi købte den ved Kridtvejs Planter.
Fligetbladet tørst/Rhamnus har stadig det fine løv, mærkeligt nok.

billedet er taget fra regnvandsbedet
Birketræerne er flotte nu
og hortensiaen har stadig blomster, foran står R. Isola Bella
billede taget på vej hen til lågen til nordbedet, jeg syntes, det var et flot skue der i solen
nøddehegnet har fint løv endnu
Et par grene på papegøjetræet, sikke farver
også rodskuddet af papegøjebusken, som vi fandt i foråret er også begyndt at få farver
Læderkrone/Ptelia´s løv ændrer også farver
En af sydbøgens grene
Roser:
A shropshire lad
Akvarel
Cariad
Clarét
Lady of Shalott
Midnight Blue
Morten Korch
Perpertually Yours
 Jeg glæder mig over de kommentarer, jeg har fået i sidste indlæg og over, at flere har lavet indlæg. Godt vi har vores haver, når coronaen rykker for tæt på. Min søns arbejdsplads er lige blevet lukket i en uge på grund af corona. Heldigvis er han testet negativ. 
God dag til jer 


 

20 kommentarer:

 1. Kære Lisbeth
  Uha ja jeg kender ahornfrøene. Naboen har heldigvis fældet sit, der næsten stod i skellet, men der er stadig mange i nabolaget. Men farverne på dem er fine på dine billeder ;-)
  Det er altså imponerende, som I altid flytter rundt på noget ;-) Bent må være bomstærk og behøver i hvert fald ikke at gå til træning.
  Det er på mange måder godt at have have ;-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja ahornfrøene er stygge, det værste er, at de kommer op mange år efter, at træet er fældet. De er heldigvis lidt nemmere at rykke op end asketræerne er.
   Ja vi flytter igen og igen, men det er vist tæt på at være slut for i år, der er lige et par ting mere. Heldigvis behøver han ikke at gå til træning, for det gider han ikke.
   Ja det er det bestemt, haven kan vi ikke undvære.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Vi får stå ut med fröplantor - trädens löv ger så mycket värde under hela säsongen och resten är växtsättet fint. Det var mulet här igår också men ändå en fantastiskt skön dag ute. Och jag kunde checka av ett par saker till på listan.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Vi kan ikke rigtig gøre noget ved det med frøplanterne, og du har jo ret, det gør gavn resten af sæsonen.
   Heldige dig at have godt vejr, her er det trist og gråt. Godt du nåede en del i haven.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Heldigvis var det søndag der var flot sol. Det er ellers alt for ofte det er i arbejdsdagene der er fint vejr.
  Laver papegøjebusken rodskud?? Jeg troede faktisk den var podet.
  Næ, os med haver behøver ikke at gå i træningscentre. Haven er osse meget sjovere og sundere. Der får man frisk luft og gratis naturlige endorfiner under huden samtidig. hæhæ.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det var rigtig godt, at det var søndag, jeg tænkte på alle jer, der arbejder og glædede mig over det. Der var et skud fra papegøjebuskens stamme, som havde slået rødder, det kunne vi lige så godt udnytte.
   Nej vi træner i haven, det er både sjovere og sundere, og vi får ikke så let corona, når vi er udendørs.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Ja, vanlig lønn setter veldig mye frø, og jeg kjenner til problemet. Rundt her er det lite lønnetrær, så det er ikke så plagsomt her.
  Det er kjølig ja, men det er likevel mildt her nå i forhold til hva vi er vant til ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Godt I ikke har så mange lønnetræer, så I slipper for alle de frø.
   Hos os føles det køligt, fordi det blæser.
   Klem

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Dejligt at du lige fandt nogle søndags billeder til os, de luner godt nu hvor det er blevet gråt og køligt. Eneste formildende omstændighed er at det ikke stormer.
  Fint som I får flyttet rundt på sagerne, og det er jo nu I kan se hvor efterårs kønne planter vil passe godt ind.
  Flot som hortensiaen stadig blomstrer, fint så kan du tage nogle ind til december dekorationerne, for mon ikke de holder november ud.
  Roserne må endnu engang roses, dejligt at de stadig kan være med. Her har Silver Cloud gang i en mindre fest, ellers er der ikke meget gang i dem.
  Ja vi er vidst bare heldige så længe vi kan undgå at få coronaen ind på vores arbejdspladser, godt at sønnike ikke var smittet.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi trænger til noget opmuntring i det grå, kolde mørke, det bliver jo nærmest ikke lyst, det er lige før, vi savner en ordentlig storm til at flytte skyerne.
   Ja der bliver flyttet rundt, heldigvis var det ikke de tunge planter, vi håber, de kommer til at stå godt der.
   Ja hortensiaen holder længe, men det er nu ikke sikkert, at jeg laver dekorationer, det er ikke lige mig, ved du.
   Til gengæld blomstrer Silver Cloud slet ikke her, jeg har endda fået en ny, men jeg tror ikke, at de er i deres rette element der i pergolabedet.
   Ja det er heldigt, at Per ikke er smittet, men skidtet breder sig, så han skal allerede testes igen på torsdag, han bliver hærdet, det er vist 4. gang.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Ja, du gemmer også "et lille smil til det bliver gråvejr", om jeg så må sige. Hvor har I dog meget flot stadigvæk! De 3 buske Bent flyttede ind i skoven vil sikkert peppe det hele op til næste år mellem de stedsegrønne.
  Viburnum fucatum er jo vanvittigt flot i løvet, og jeg må vist bare have en papegøjebusk! Dit billede af rosen Akvarel er meget smukt med dråberne og de sarte farver.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det skal man gøre, her i dag er det lige så surt som mandag og tirsdag, så det er godt, vi har søndagens solskin at glæde os over.Ja det håber jeg, at de gør. Det er nu kun 2 buske, den tredie fucatum blev bare rykket lidt, så den fik bedre plads. Den er nemlig meget flot i løvet, jeg så den i Arboretet, da vi var der for en måned siden, jeg kunne straks genkende den.
   Akvarel har en meget heldig blomst for tiden, den er nu altid fin, men denne gang er den med sarte farver.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Dejlige billeder, Lisbeth - du har stadig forbløffende meget i blomst. Jeg var i Botanisk Have i går, og der var ikke meget, der blomstrede, men tilgengæld flotte høstfarver.
  Du skriver om ahorn og det med, at de ikke er så spændende om foråret, hvor de dukker op overalt i haven. Det kender jeg kun alt for godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak skal du have, ja der er en del i blomst endnu, men Ambratræet, du har taget billeder af er nu forrygende flot nu.
   Ja de der frøplanter fra ahorn er alle rimelig trætte af.

   Slet
 8. Der er godt gang i efterårs farverne og du har stadig masser af roser. Vi har en del roser med knopper, de fleste visner, men nogle få er da sprunget ud. Vi har fået en del regn, jeg tror det er derfor de visner.
  Ja det er en mærkelig tid vi har, men godt vi har haven og forhåbentlig kommer vi på den anden side, inden alt for længe.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja der bliver ved at komme nye farver, vi må nyde det og roserne så længe, det varer. Vi har ikke fået ret meget regn, men nogle af knopperne rådner alligevel, heldigvis er der også nogle der springer ud endnu.
   Ja lad os håbe, at alt snart bliver bedre, det er ikke til at vide.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Viburnum er virkelig en planteslægt med mange spændende planter,især når det kommer til bladene. Har I tal på, hvor mange buske I har flyttet her i efteråret? Jeg har indtryk af, at det er rigtig mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er det, og Anne Marie har rigtig mange af dem, så både dem og Euonimus har jeg en det af. Ja vi har da flyttet en del buske i år, nok omkring de 10, heldigvis var de ikke så svære at flytte eller så tunge. Vi har vist til gengæld ikke flytte rhodoer i år.

   Slet
 10. Det gløder fortsat hos jer, og farverne er smukke mod en blå himmel. Jeg kender godt ahorntræets villighed til at selvså. Vejtræerne på vores vej er rødbladet ahorn, og jeg tror, jeg luger flere hundrede op hvert år. Nogle af de små træer er røde, men de fleste bliver grønne.
  Claret og Midnight Blue har smukke blomsterfarver. Jeg holder ellers mest af blomster i lyse farver, men om efteråret, når træer og buske gløder, må der også gerne være knald på blomsterne.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja forleden var der lidt endnu, der glødede og med blå himmel er det så smukt. Desværre har ingen af os vist set den siden i søndags. Det er en formildende omstændighed, at det er en rødbladet ahorn, men det er stadig ikke sjovt med mængder af små frøplanter. Jeg har held til at trække nogle af dem op nu om efteråret.
   Ja vi er enige om efteråret skal der lidt mere knald på blomsterne.
   Hilsen Lisbeth

   Slet