tirsdag den 18. juli 2023

Vores interesser og et besøg

 Bent og jeg har hver sine interesser, som vi begge går højt op i. Bent har mange bl.a. cykler, men i sommer er den interesse næsten lagt på hylden. Han er dog begyndt at interessere sig for elcykler, det er nyt for ham. I år har han ikke haft tid til cykelinteressen, men brænde går han derimod meget højt op i.

Han er begyndt at bygge videre på brændeskuret, han bruger brædder og stolper, som han ligger rundt om i haven. Mellem stolperne har vi besluttet at sætte hegn op, så kan der nemlig være flere roser. Ja det er så min interesse. 

Her i midten skal der sættes to låger op, så han kan lukke ind til brændet. I skal nok få det færdige resultat at se. 
Ind i mellem vi dyrker hver vores interesser har vi gæster. Det er så hyggeligt.
Her har vi Bent og John i livlig snak
John er sammen med Ulla, som har bloggen Ullas have, de to var heldigvis også vældig begejstret for vores have.
De havde en hel spand hostaer med til os, det var rigtig dejligt. Nu er de plantet. Også frø og stiklinger havde Ulla medbragt, tak for det. 
Bakkestjerne så jeg her hos nogen i Havndrup, jeg tiggede lidt af den og af den mørkerøde valmue, det bliver spændende at se, om de vil gro hos mig.
To clematis var her i haven, snart kan jeg vise dem i blomst
Gerberaen blev flyttet, de kunne ikke tåle at stå lige i solen, så de kom op i mellem stenene ved søen, her har de det godt.
Da Ulla og John skulle komme, gik jeg i søndags ud på Sdr. Højrupvejen og plukkede en grøftekantsbuket
sådan ser den ud i dag
den nyeste hortensia er stadig fin i blomsten 
Den hvide Phlox er sprunget ud siden sidst
Silkeplanten Carmine, som jeg har vist flere gange, det er en rosensilkeblomst, så kan man bedre finde den på google.

Boscobel er meget flittig og allerede i gang med remonteringen
her har vi den smukke Carl Nielsen rose
den blev også plukket ind søndag, og står stadig fint i dag
Koko Loco er også plantet i min fynske have

I aftes havde vi besøg af disse tre
Per havde gummistøvler med, Bent og Per fik hevet en stor plante op på land, det er tungt, når det er fyldt med vand. Nu har jeg hevet noget op i børen, men der er meget endnu. 
Regnbue over kirken i aftes, det var flot.
Vi nyder haven i den grad, men også vores udsigt med de flotte himmelbilleder

Nu må I have en dejlig aften og nogle dejlige dage, jeg er ikke så flittig med indlæggene, men I har nok heller ikke tid til at se dem. 




14 kommentarer:

  1. Elsykler er nok bedre å bruke. Min yngste sønn har en sånn, og er godt fornøyd med den. Det er godt å ha hver sine interesser, og det har vi også. Så hyggelig å få besøk av Ulla og John.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Bent har aldrig før interesseret sig for elcykler, men nu er han jo også blevet ældre :) Ja det var meget hyggeligt.

      Slet
  2. Hej Lisbeth,
    Jeg er altså helt målløs over alt det I får lavet i haven, hvor får I dog energien fra, og jeg håber at Bent vil unde sig selv en cykelferie som har plejer, en elcykel er en god ting, der kan man klare lidt flere kilometer om dagen.
    Hyggeligt for jer, at I nu allerede kan vise haven frem til gamle havevenner, det er jo rart med en god havesnak.
    Lørdag aften havde vi næsten skybrud, vi fik 25mm regn og har siden fået små 10mm så vi er ved at være oppe på 100mm i juli måned, det er skønt, alt bliver grønt igen, og hold dog op hvor man får mere tid når man ikke skal vande i skoven, den bliver så brugt på at slå græs, men jeg klager ikke.
    Fik alle mine Acer i jorden i går, nu skal jeg så i gang med at dele stauder så de kan komme ned i den nye del af skoven, men jeg tror jeg venter lidt endnu.
    Godt vi ikke skal have det så varmt som i Sydeuropa! Ha en rigtig god dag
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja Bent er god til at arbejde, jeg er god til at købe ind især roser. Nej han vil ikke tage på cykelferie i år, jeg kan ikke overtale ham, der er for meget at lave endnu i hus og have. Men han tager nok nogle ture heromkring.
      Det er dejligt at kunne vise haven frem nu, du ved, at du også er velkommen, måske kan du lokke Peter og konen med en tur. Ja alt det regn du får, vi er også tilfredse, selvom det ikke er så meget vi får, jeg hakker lidt i bedene, det er fint at arbejde i.
      Hvor mon du får alle de acer fra?
      Ja det varme behøver vi ikke her.
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Det kan vel ikke blive bedre, når man dels er fælles om interesser og dels har sine egne. Søren gik over til elcykel for en del år siden og har aldrig fortrudt det. Han har nok aldrig cyklet så meget som Bent, men tager dog en tur på 8-10 km to gange om ugen, og formentlig ville han være gået over til at tage bilen, hvis han ikke havde haft en elcykel. Fin buket fra grøftekanten. Når jeg ser dit billede fra havedammen og tænker på Søren Vesters indslag i går, glæder jeg mig faktisk over, at vi ikke har en havedam. Det har vi ellers sommetider overvejet især på grund af det dyreliv, der følger med.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Nej det er nemlig godt med hver sin interesse og en fælles. Bent er ikke kommet i gang med at cykle endnu, men det skal nok komme, måske køber han sig en elcykel, der er kommet mange nye spændende frem, synes han.
      Ja hver du glad for, at I ikke har en havedam, vi havde heller ingen, hvis vi selv kunne bestemme. Det er et stort arbejde, og Bent er slet ikke interesseret i den.

      Slet
  4. Brændestabler og skure kan være fine "kunstværker" og aldeles fine til stativer til diverse ravle-kravle planter.
    Der har jo næsten heller ikke været tid til cykelture. Fyn skulle ellers have mange fine cykelruter.
    Vi vil nu ikke undvære vores vandhul, selvom det ikke altid er en skønhedsåbenbaring. Hvor skal salemanderne og guldsmedene ellers formere sig. Der er småfolk i vandet hver år, så vi passer på vandspejlet ikke helt forsvinder i snask.
    Ja der har været mange regnbuer i år. Vejret er foranderligt men spændende.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja skure og roser kan godt være fine sammen. Nej tid til cykelture har han ikke haft, men næste år, så håber vi at det går, der er mange steder, han gerne vil cykle herover.
      Jeg er også glad for mit vandhul, vi har set flere guldsmede gå fra nymfe til guldsmed. Men det er et stort arbejde at holde det fri fra snask. Regnbuerne er flotte.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Boscobel er riktig fin! Skal være rlktblomstrende og bra. Carl Nielsen er helt fantastisk. Hvis jeg skal ha en ny stilkrose, må det bli den!
    /Irene

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Irene
      Ja Boscobel er en meget sund rose, den er allerede ret stor, selvom jeg plantede den som barrods i marts. Carl Nielsen er også fantastisk, den vil du ikke fortryde at købe.

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    På trods af forskellige interesser, så er I da kommet godt afsted med den nye have, så tænker at nogle af interesserne supplerer hinanden godt :-)
    Mon ikke Bent kan få gang i pedalerne til næste år, og der er jo rigtig mange dejlige stedet hvor turen kan gå hen.
    Spændende hvilke Clematis der viser sig. Jeg kan se at jeg har rod på stiklinger af Markhams Pink som jeg satte for ikke så længe siden, så du kan snart have sådan en igen.
    Uha det er modigt at Per gik i vandet, men dejligt at få nogle planter op og få ryddet lidt op, og stærkt at du er klar med trillebøren :-)
    Flot regnbue.
    Der er nok mange der har ferie nu og dermed ikke er helt så aktive på bloggen, men pludselig er sommeren ovre og alt tilbage ved der gamle.
    Godnat herfra
    Knus Anne

    SvarSlet
  7. Hej Anne
    Ja det er vi, og vi og interesserne supplerer hinanden godt.
    Jeg tænker også, han vil cykle næste år.
    Ja jeg er også spændt på de clematisser. Dejligt at høre, du har Markhams pink, måske har jeg trælupinen til dig, jeg har fået stiklinger.
    Det var en hård omgang for Per, men han klarede det, der er desværre meget tilbage endnu.
    Ja selvfølgelig holder folk ferie nu.
    Godnat til dig
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  8. Det er så yndigt at følges ad, men det er nu også rart at pleje hver sine interesser. Det er der vist en del unge mennesker, der ikke helt har indset, hvilket er en af mine teorier om, at så mange førstegangsægteskaber ryger sig en tur. Anden gang er der ofte så meget mere, man forstår om sig selv, hinanden og parforhold generelt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja men det er det. Jeg havde samme interesser som min første mand, det var slet ikke som Bents, nu har jeg fået samme interesser som Bent, ja jeg indretter mig åbenbart. Har du ikke skiftet interesser til din nye mands?

      Slet