fredag den 7. juli 2023

At tænke sig - regnen kom

 

mange gange om dagen så himlen sådan ud. Vores hus ligger her bagved, jeg var på morgentur og ret sikker på, at denne gang blev jeg våd. Ikke en dråbe fik jeg, mens jeg gik. Der er kommet flere byger de sidste dage, men ikke noget der fyldte i regnmåleren. Men så onsdag gik det løs, det regnede det meste af dagen til kl. 14 og igen efter kl. 18. 

ja der kom lidt vand i fuglebad og spejlbassin, det var nu så beskidt, at det ikke kunne spejle. Vi har fået, ja hold nu fast, hele 15 mm, det er meget, når man ikke har fået i flere måneder. Selvfølgelig kan det ikke måle sig med alt det, I har fået. Men jorden, planterne og jeg er glade, det kan jo også være, der kommer mere efter weekenden.
Jeg har ikke mange billeder at vise, men I måtte da lige orienteres om regnsituationen.
der er mange skyer på himlen, det ser flot ud
her er jeg gået ad Kattekilde, der står to blodblommer og lyser op.
Hellerup ser altid flot ud
Vejen her går til Herrested
men jeg vender om og går hjem igen
Per har fine moreller i sin have, så vi var der forleden dag for at smage, samtidig tog jeg billeder af hans mange liljer


dem måtte jeg lige tage billeder af
Jeg har flere liljer, men endnu ikke i blomst. Jeg købte 2 i Nonnebo, dem kan vi nyde nu i rosenbedet, mens vi venter på flere blomstrende roser. 
staudebedet er ved at se ud af lidt, der kommer snart noget mere i blomst
her foran Angelwings kommer jernurten Bampton, som jeg havde med fra Samsø, den er rigtig fin, der er et par damer, som har foræret mig af den plante. 
Roser:
a shropshire lad
og her er Bent rosen fra Rosenmageren 
Her en serie af Lisbeth rosen, den er rigtig fin og også fra Rosenmageren, hans roser er billige, gode og velduftende.



den dufter dejligt, den er opkaldt efter vores afdøde medblogger Lisbeth fra Ebeltoft. Hvis nogen skulle have glemt det. 
Til slut 


Dette sidste billede er fra Pers have, rosen har jeg skaffet fra Polen. Den hedder Mr. Darcy, han var klædt som Mr. Darcy, da de blev gift. 


Nu må I have en dejlig lun weekend, som DMI lover.







16 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth,
    Hvor er jeg glad for at høre, at du har fået vand til haven, og 15mm gør da godt, her har vi fået mere end 60mm, men de sandede jorde kan jo ikke holde på væden så der skal meget til.
    Sikke en flot rose som du har opkaldt efter Lisbeth, jeg nåede jo desværre ikke at møde hende, selvom det var tæt på, trist at hun ikke skulle få lov at leve.
    Havde en sjov oplevelse i aftes sent i skoven, hvor der var 1 skovmår med hendes 2 unger, de var rigtig legesyge og løb rundt, de var ikke specielt bange for mig kom ret tæt på, så sådan en har jeg altså også, forleden stod der en rå lige inden indhegningen og kiggede på os, de er ikke bange.
    Flotte liljer du viser, mine har også gjort det ok, alt taget i betragtning.
    Men roserne er ikke så pæne mere, de skal vist lige holde en pause.
    I går var jeg heldig og fik købt 2 acer hvor der var 50% rabat, så 2 for 119,- det må siges at være billig, de ser fine nok ud.
    Weekenden skal bruges til at luge i skoven, i den nye del, jeg er godt i gang, men jeg har jo en farlig masse kaprifolie, som er begyndt at sno sig rundt om rhodoerne - det går ikke!!
    Rigtig god weekend
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja endelig fik vi lidt vand, det kan da hjælpe et par dage. Sandjord holder ikke godt på vandet, det har vi heldigvis ikke.
      Ja det var trist med Lisbeth, synd hun ikke fik lov at leve og at du ikke fik hilst på hende.
      Du går så meget i skoven, at dyrene er trygge ved dig, dejligt for dig. Ja det er godt med liljer, jeg ser frem til, at mine springer ud. Roserne er heller ikke alle i blomst endnu, så jeg har stadig nogle at glæde mig til at se. Hvor kunne du købe acer til den pris, det er i hvert fald billigt.
      Uha ja det er ikke godt med kaprifolie rundt om rhodoerne.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  2. Rigtig hjertelig tillykke med regnen! 15 mm på bare én dag må da kunne mærkes, og dit allerførste billede er da også mit yndlingsbillede i dag.
    Her kæmper vi stadig for at holde liv i haven, og jeg har forsøgt at grave i jorden, men 5 cm nede er alt som beton og støv - altså helt umuligt. Det har regnet mere i den første uge af juli end maj og juni tilsammen, men det kommer i små byger og fordamper hurtigt igen, så det har ingen rigtig effekt.
    Fine liljer og roser hos dig og sønnen!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Tak for det, ja det var nu på tre dage vi fik regnen, men den kom da endelig, du har så stadig ikke fået ret meget, vi ligger på bundlinien både jer og os med hensyn til regn.
      Tak ja de er fine.
      Knus Lisbeth

      Slet
  3. 15 mm er jo en fin start på regnet hos deg, og kanskje får du mer siden? Her har det kommet 61 mm siden 1. juli, så nå kan det godt holde seg tørt fremover. Det er deilig å slippe å vanne på en stund. Nydelige roser hos deg, og spesielt Lisbeth rosen. Nei, jeg har ikke glemt det.
    Klem

    SvarSlet
  4. Hej Marit
    ja og de lover mere på mandag. Det er godt nok også meget, I har fået, så behøver du ikke lige at vande. Tak nej selvfølgelig har du ikke glemt Lisbeth
    Klem

    SvarSlet
  5. Endelig fik I osse lidt regn. Selvfølgelig ikke nok, men det er da en start. Om ikke andet har de seneste dage budt på flotte sky-himler, selv om de ikke giver ordentlige mængder vand til os tørstende plantefolk.
    Vi har osse mængde af moreller i år. Ungerne og arbejdet er blevet begavet med store skåle hver. Og vi spiser og spiser.
    Joda, jeg kan godt huske du fik en rose opkaldt efter Lisbeth. Jeg syntes det er sådan en smuk tanke. Jeg savner stadig hendes finurlige indlæg.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja lidt fik vi da, men jeg måtte vande potterne i dag. Vi håber på mere. Ja skyerne ser fine ud. Moreller kan man spise sig en mavepine til, de er lækre.
      Ja selvfølgelig kan du huske Lisbeth rosen, men måske er der nogle, som ikke kan. Ja hun er savnet.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Tillykke med regnen. Alle de mange nye planter i din have bliver glad for vandet. Dejligt at det er blevet rosensæson igen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Sydney, ja de var glade for vandet, men det forslog ikke meget, vi håber på mere i næste uge.

      Slet
  7. Endelig fik du regn, og er du heldig, kommer der mere først i næste uge. Du har da lov til at håbe😊 Det ser ud, som om din gåtursrute er både smuk og afvekslende.

    SvarSlet
  8. Hej Marie
    Ja endelig - men det holdt ikke længe, så jeg håber på mere først i næste uge. Jeg har 5 forskellige ruter, jeg kan tage, det er meget fint og på asfalt, det er bedst for mig med de skæve tæer, jeg har ;)

    SvarSlet
  9. Hej Lisbeth
    Dejligt at I endelig fik noget regn der kunne måles. Her har vi været i haven idag og der blev slået græs og luget for med den mængde regn vi har fået gror det hele jo igen. Græsset er flot grønt igen, men desværre så gror ukrudtet også :-(
    Dejlige billeder fra gåturen, ja nu er det jo nye lokaliteter og navne vi skal vænne os til, på Samsø havde vi jo lært at kende stederne hvor turene gik :-)
    Flotte liljer hos Per, dine er jo nye så de skal nok bare ha’ lidt tid. Her er de også godt igang.
    Ej hvor fint at Per har fået sin egen Rose. Ham mr. Darcy er da en ret flot fyr også i skikkelse af skuespillere :-)
    Fortsat god lørdag aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det var rart, men jeg har allerede vandet i dag igen, nu håber jeg så, vi får i næste uge, vi trænger stadig. Ja ukrudtet gror selv uden vand.
      Ja nu er det andre steder, jeg går, det er bedre for mig at få på asfalt, så alt er godt.
      Ja Per har mange flere liljer, men jeg har dog heldigvis nogle på vej. Det er fint med Mr. Darcy hos Per, han er glad for den rose, det er en del år siden jeg købte den til ham.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  10. Himlen kan hurtigt skifte farve. Mange gange i den seneste uge har det trukket op til regn, uden at der er kommet en dråbe, men nu har både du og jeg da fået så meget regn, at haven kan klare sig weekenden over.
    Det er en flot serie med roser. Lisbeth fra Ebeltoft er savnet hos os havebloggere, hun havde altid så meget spændende at skrive om.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja og heldigvis lover de mere regn i morgen, jeg vandede i aftes, det virkede allerede tørt, så min have klarede ikke weekenden over.
      Tak ja jeg har allerede flotte roser, det er dejligt. Vi savner Lisbeth og hendes blog utrolig meget, men det er meget værre for manden.
      Hilsen Lisbeth

      Slet