søndag den 25. april 2021

Solrig weekend - men ingen varme. - blodblommen i blomst

 Vi har længe spejdet forgæves efter blodblommens blomstring, men endelig lørdag sprang den ud.

Sammen med Nordens oliven er den meget fin, men den blomstrer ikke nok endnu til, at man kan se kontrasten på billedet.
her er jeg tættere på
og her endnu tættere, det er en yndig farve. 
Denne blomstrer også, det er en japansk bjergkirsebær, har jeg lige fået at vide
Prunus Ruby
en blomst i den røde camellia jeg købte 5. marts
en pæn blomst i C. Brushfield Yellow. Dem jeg har vist indtil nu har været brune af frost og vind.
Lungeurt/pulmonaria
narcisser

R. Chocolate Dane
R. Jacksonii
R. Patty Bee, flere af de småblomstrede er tæt på udspring.
Træpæoner er så dekorative nu med det fine løv
White Vally
her er en magen til, den er plantet for nogle år siden, en trofast tulipan, derfor har jeg anskaffet mig flere af dem. De er rigtig fine.
Billeder fra haven:


det var så fint med den mørke himmel og solens stråler
så har Bent slået græsset for 2. gang i år, det pynter
også omgivelserne er fine
med den mørke himmel
Her er det et morgenbillede fra Bertels bakke, taget d. 24.4.
I nat havde vi igen frost, det var hvidt i morges, da vi stod op. Jeg tror, rhodoerne har klaret det, det er nok værre for jer med små spirer i drivhuset. Godt jeg ingen har, vi kan ikke sætte stearinlys i pavillionen. Det går stadig langsomt med foråret, rhodoerne er 14 dage 3 uger bagefter sidste år. 
Fortsat god søndag, her blæser det som sædvanlig 

26 kommentarer:

 1. Det er den koldeste april i mange år, men hvor har du mange smukke blomster som fx blodblomme og japansk bjergkirsebær.
  Jeg har lige været i Liseleje, og overalt er der blomstrende mirabelletræer, der lyser så smukt op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det må man sige, heldigvis springer der alligevel noget ud efterhånden.
   De mirabelletræer er bare så smukke nu.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Du har mye mer å vise frem som blomstrer enn meg. Jeg blir rent misunnerlig på alt hos deg :)
  Det er ikke meldt om noe mer varme her fremover, og det er jo helt uvanlig med både vind og kulde såpass seint som nå. Ja, trepeonene hos deg er så flotte.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit¨
   Ja det har jeg, men mon ikke du snart indhenter mig, det plejer du. Ja det er uvanligt, men vi kan ikke gøre noget ved det. Inden længe blomstrer træpæonerne her. Du må vente lidt endnu.
   Klem

   Slet
 3. Ja, jeg har haft lys i drivhuset i flere nætter nu. Og vi får nok ingen mirabeller i år. Hvordan med dine blodblomme og bjergkirsebærren. Er der bær på senere til mennesker eller fugle, eller er de sterile?
  Smuk den White Vally. Lidt utroligt at en dobbelt tulipan er trofast, Jeg syntes de højest kommer det første år.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det har været nødvendigt for at passe på de små spirer. Jeg ved ikke, om vi får mirabeller i år, sidste år var der meget lidt, for da var det vi fik kulden, mens de blomstrede, og de var nået langt. Blodblommen får små spiselige blommer, men jeg tænker, bjergkirsebærren er steril, jeg har aldrig set bær i den.
   Den White Vally jeg viser sidst har jeg haft en del år, så jo den er trofast.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Det er fuldstændigt rigtigt, at den blå himmel fremhæver planter og udsigter på det flotteste. Det er godt at læse om en holdbar tulipan. Dem er der ellers ikke mange af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det ser helt anderledes ud, når himlen er blå. Jeg er også overrasket over White Vally, jeg håber den, jeg satte i efteråret er lige så holdbar som den gamle. De ligner i hvert fald hinanden.

   Slet
 5. Hej Lisbeth,
  Endnu en dag med kold blæsende vejr, jeg er virkelig træt af det. Sidste nat havde vi frost og det gik selvfølgelig ud over mine rhodoer, øv.
  Men hvor ser din R. Chocolate Dane fin ud og også din R. Patty Bee ser dejlig ud, jeg har kun June Bee, men det er efter min mening den mest kedelige af Bee rhodoerne.
  Det er dejlige billeder af dine tulipaner, i år synes jeg det ser ud til
  at der er mange gengangere, for ellers kan de være svære at få dem til at blomstre mere end 1 år, måske 2 år hvis man er heldig.
  Jeg har en del hvide vibeæg inde i haven, de er også fine.
  God aften, og lad os håbe vejret må blive bedre. Er du færdig med at gøde dine rhodoer? Jeg er ikke startet endnu.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Ja vi er godt trætte af blæst og frost. To af mine rhodoer blev også lidt brune i blomsten, heldigvis ikke dem alle, men de lover jo desværre heller ikke frostfrit de næste nætter.
   Ja Chocolate Dane er så fin, den har ikke blomstret endnu, men løvet og indumentet er flot. Patty Bee købte jeg sidste år, jeg har haft den før, men den gik ud, nu håber jeg på bedre held med denne.
   Ja der er ikke mange tulipaner, der blomstrer mere end to år, men Whit Vally gør.
   Jeg har kun et par stykker af de hvide vibeæg.
   Ja vi har da lov at håbe, selvom vi snart har opgivet. Jeg gødede rhodoerne omkring 1.4. meningen er, at de skal have igen omkring den første, men hvis vi ikke får regn, er jeg nødt til at vande både før og efter. De lovede 25 mm for 4 timer siden, nu skal vi kun have 8 mm, jeg tror ikke på noget før jeg ser det.
   Også god aften til dig
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Der er kun én god ting ved dette ekstraordinært kolde aprilsvejr, nemlig at det der blomstrer, blomstrer en hel del længere. Når det altså ikke går ud i stedet for ... men det har jeg heldigvis ikke haft noget der er.
  Hvorfor kan du ikke sætte lys i pavillonen? Det er ellers ret effektivt med en have-olielampe, kan jeg oplyse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Det har du ret i, men der er lige det med frosten og de fine rhododendronblomster, det er ikke så godt. De går heldigvis ikke ud, men de bliver brune.
   Bent er bange for, at der skal gå ild i noget, han er en forsigtig mand, heldigvis har jeg ikke brug for lys/varme i pavillionen, fordi jeg ikke sår noget :) men tak for oplysningen.

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Her har der også været morgen rim i græsset, men det ser ikke ud til at noget har taget skade. Min ene nabo har nogle store hortensia som han har bygget et presennings telt til :-) de står også på nordsiden af huset så måske de er lidt udsatte, selv om vi bor sydligere og mere lunt som du siger. Det kan ses på vires bagbo’s blodblomme, for den sprang ud i sidste weekend.
  Dejligt med så fine blomster i Cameliaerne, og dejligt med så mange knopper i Jacksonii og Patty Bee, rigtig fin blomstring at se frem til.
  Den tulipan må jeg lige skrive mig bag øret, er efterhånden lidt træt af dem der kun giver fin blomstring de første år. Det bliver lidt dyrt i længden.
  Ja det pynter at få slået græsset. Det var ikke det hele Mogens slog i sidste weekend, men de har han slået idag. Så det er også fint her :-)
  Jeg har ligget på knæ det meste af eftermiddagen og har fået luget det store staudebed. Det pyntede.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
 8. Hej Anne
  Godt der ikke er noget, der har taget skade. Min Queen Bee x R. rex tog skade i nogle af blomsterne, og de lover jo mere nattefrost. Det kan godt være, vi også skal have gang i et telt igen. Ja ja det er jo det, jeg siger, I bor sydligere ;)
  Ja hvis vejret vil arte sig, bliver der mange fine blomster inden længe.
  Det er rigtig træls med de tulipaner, vi må betragte dem som sommerblomster og købe de stabile. Jeg køber altid tulipanløg det billigste sted, jeg kan finde.
  Godt I også har det fint, at ligge på knæ og luge kan jeg ikke mere, men det er rigtigt, det pynter.
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 9. Foråret lader godt nok vente på sig, når vi sidder indenfor og kigger ud, kan man godt bilde sig ind, at der er forår, men hold da op der er kold udenfor. Det er kun hvis man finder et sted i solen med læ, der føles varmt. Kulden ser ud til at være ok for alle Narcisserne, jeg synes de står ekstra længe i år, så lidt godt er der da ved kulden. Jeg kan se at dine Camelier allrede blomstrer selvom de står ude, mine har kun knopper. Den Japansk bjergkirsebær ser yndig ud. Vi havde ikke frost i går, men her til morgen var der rim. Stjernemaglnoliaen hænger med blomsterne, heldigvis fik vi lagt et tæppe over Gunneraen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det gør det, det ser så lækkert ud med solen, men det er koldt og blæsende. Vi havde også rimfrost, og vores gunnera er ikke dækket, spændende om den klarer det. Vores stjernemagnolia er heldigvis ikke sprunget ud, men M. soulangeana er tæt på og allerede ved at være lidt brun. Det er kun en af de gamle cameliaer der blomstrer endnu og så den sidste nye, jeg købte i marts. Det er værre med de tidlige rhodododendron :(
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Det har været nogle kølige dage, men pyt... altid bedre end sne ;) ;)

  SvarSlet
 11. Hej Tim
  Ja vi må se positivt på det, men frosten er slem nok, når man har blomstrende rhodoer :(

  SvarSlet
 12. Det kan være planterne er ved at vænne sig til nattekulden. Her havde vi 0 grader i nat, men jeg er lige ved at tro den udtørrende vind er det værste for tiden.
  - Og ellers spejder man efter frugttræernes blomstring nu hvor de står med sprængfærdige knopper. Bliver det kirsebær eller pære der kommer først? Du har jo allerede både blomme og kirsebær, men det er vel kun for blomstringens skyld. Jeg tænker ikke du høster frugt på dem, men nyder dem for deres elegance.
  Flotte havebilleder med drama-himmel! Det holder jeg jo også meget af.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det kan være, men nu ikke rhodoerne, nu er de ved at tage skade, både de udsprungne og en enkelt uudsprungen.
   Jeg synes godt, at frugttræerne må vente lidt endnu, ellers får vi ingen frugter. Jeg høster frugten direkte i maven ;) men jeg bruger dem ikke i madlavingen.
   Ja der kan være vildt flotte himle.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth

  På trods af året kommer alt jo stille og roligt!
  Nu må håbe der er bier osv til klare det der skal bestøves...

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det gør det, desværre tager noget af det skade af kulden. Bierne er der heldigvis, de er meget glade for det de brune blomster på rhodoerne.
   Tak i lige måde

   Slet
 14. De er bare så flotte din blodblomme og japansk bjergkirsebær. Fantastiske farver i denne tid. Og din rød Camellia er bare smuk. Pyt med vejret når du har så meget der pynter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Desværre kan jeg ikke helt sige pyt med vejret, for frosten ødelægger blomsterne på de udsprungne rhodoer. Men jeg er glad for det, der blomstrer.

   Slet
 15. Det er jo ganske eksotisk på Samsø med japanske kirsebærtræer og kameliaer.
  Fantastiske himle, du har fanget.
  Vi har ikke haft frost de sidste nætter. I nat skulle det dog blive 0 grader. Jeg krydser fingre, for jeg har ikke dækket noget til. Grumpf!
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Har I virkelig sluppet for frost, så heldige er vi ikke. To nætter i træk har det været hvid derude. Flere af mine rhodoer har fået brune blomster, det er rigtig ærgerligt. Vi må håbe, at I slipper i jeres have.
   Kh Lisbeth

   Slet