torsdag den 1. april 2021

Aprilsnar og liv i haven

 

Det har været nogle herlige dage både tirsdag og onsdag, i dag er det desværre gråt og blæsende og vi skal ud og trille påskeæg i Nordby bakker. En gammel tradition, her kan du læse om det. Børnene er nu taget til deres morfar i Onsbjerg, men vi skal mødes med dem i dag, de skal hjem igen i morgen, derfor er vi tidligt ude med ægtrilningen.

Jeg skriver aprilsnar, fordi jeg alligevel ikke venter til i morgen med at lave indlæg, for selvfølgelig har jeg mange billeder, der er sket rigtig meget i haven:

Pludselig kom en lille pige løbende mellem rhododendronerne, hun elsker at komme ud i haven. 
som I kan se, har der virkelig været liv i haven :) børnene har i den grad hygges sig i farmors have, de har spænet rundt og leget.
og selvfølgelig har både farmor og Bellis nydt det. Der er kastet grankogler, og hvis de ikke kom ud hurtigt nok, stod den udenfor døren og kaldte på dem. 
Farmor har taget mangen en tur rundt i haven for at holde øje med, om noget sprang ud eller kom op, det gjorde der, så der var liv i haven på flere måder. Kaffen blev indtaget i haven både tirsdag og onsdag, ja det var den rene svir, og selvfølgelig kunne det ikke fortsætte.
Anemone blenda
Hundetand/Erythronium dens-canis
Iris reticulata Harmony og Katharine Hodgkin købt i Netto for nylig
Cornus mas mod den blå himmel
lærkespore
Peberbusk / Daphne
perlehyacinter
ja påskeliljerne nåede det til påske
det gjorde påskeklokkerne også
Tete a tete blomstrer mange steder i haven

Vi nåede også en tur ud på øen
desværre var det noget diset, her er det Store Vorbjerg med udsigt til flyvepladsen og Stauns Fjord. 

Stranden er aldrig langt væk her på øen, så vi nåede også at kaste sten i vandet.


R. calophytum er tæt på
R. globigerum ligeså
R. parmulatum Ocelot hybrid
inden længe blomstrer den fuldt ud
her er i hvert fald den først udsprungne
og her solnedgangen fra i aftes
God påske til jer, nu må jeg ud og se, hvad der sker i haven.
27 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Så mye fint som blomstrer hos deg nå. Du har mange knopper på dine rhodoer, og de får du nok lenge glede av.
  God påske!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er gang i den i haven nu, det begynder at gå stærkt.
   Tak i lige måde
   Klem

   Slet
 2. Hvor er det hyggeligt, at I skal trille påskeæg i Nordby bakker, og at det er en  gammel tradition.
  Jeg kan se, at børnene rigtig nyder jeres dejlige have.  Bellis har sikkert moret sig lige så godt, når der  er kastet grankogler.
  Det er flotte billeder af din forårshave!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja det var rigtig hyggeligt at trille påskeæg, men hold da op hvor det blæste. Ja børnene nød haven og stierne i den grad, Bellis var lige ved at køre træt.
   Tak for det.

   Slet
 3. Jamen Lisbeth altså - er der noget du ikke har i din have? :-D Jeg synes du er bedre forsynet med alskens planter end planteskolerne! Hvor må det være skønt med sådan en artsrigdom - og hvor er det også skønt at se børn hygge sig så meget. Man bliver så glad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Det er ikke meget, jeg ikke har, men der er meget, det er svært at holde øje med det hele, det bruger jeg langt tid på ;) Jeg elsker at finde og købe nye planter, men det begynder at knibe med pladsen, der skal jo også være stier, børnene kan løbe på og jeg gå rundt på, så jeg kan se, hvad der nu kommer op. Det var så dejligt at se børnene, der hyggede sig,det nød jeg.

   Slet
 4. Hei Lisbeth.
  Det er bare å nyte bildene av alt som blomstrer hos deg:-) Her må vi nok vente litt til. Vi må også vente litt til på besøk av barnebarn, her vi bor er vi anbefalt å ikke ha besk i påsken, og om vi har besøk, påbud om kun to personer.
  Så vi får en rolig påske.
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja så må du nyde mine billeder, vi er nok lidt før ved det end jer. Synd I må vente med besøg af barnebarn, men det er jo nok det sikreste.
   Ja så får I en rolig påske, vi nyder også stilheden nu :)
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Good morning dear Lisbeth,
  Fantastic to see your grandchildren enjoying to be in the garden with grandma. And things in the garden are growing fast now having such beautiful weather. The temperatures are so different with what we´ve had yesterday. Yesterday 23 and now 12C with a cold wind. Never mind the sun is shining.
  Have a happy Easter
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good evening dear Marijke
   It was nice and fun to have the grandchildren here. Things are growing very fast now. The same her today a lot of wind and lower temperatures but yesterday much better. The sun came here 13.30 it was very cold to play with the Easter eggs.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 6. Herlige billeder af børnebørnene, der leger i haven. Vi har igenigen udsat familiesammenkomsten, men håber det snart bliver muligt. Om ikke andet når vi kan være sikre på udevejr.
  Du har så meget der blomstrer - og en dag bliver min Cornus Mas lige så flot ;-)))
  Hyg jer med æggetrilningen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - ja det var dejligt at have dem her. Åh det er så træls ikke at kunne mødes, vi satsede denne gang.
   Ja der er meget, der blomstrer, Cornus mas kunne være flottere, men den har mere størrelse og flere blomster end din, kan jeg forstå.
   Jo tak vi hyggede.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Skønne billeder af børnebørnene i fuld fart rundt i haven - de hygger sig sikkert på de mange stier - det er jo et sandt eldorado! Det er alle dine mange planter nu også - der er gang i mange ting hos dig. Jeg synes ikke, der sker så meget her, selvom tete a tete, anemoner og andre fine vårblomster står i fuldt flor.
  Jeg har drillet med aprilsnar i dag - jeg fik i al fald bildt yngstepigen ind, at kommunen ville give alle skolebørn en ny elcykel, fordi de er blevet for tykke under corona....Jeg må gøre det godt igen med påskeæg-jagt i haven på søndag! Det bliver de vist aldrig for store til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det var så hyggeligt med børnebørnene, de var virkelig glade for at løbe rundt derude. Der er sket meget her de sidste dage, men jeg tænker det går i stå igen i den kolde vind.
   Det var noget af en aprilsnar :) ja så må du op med påskeæg, det kan da være, de vil synes, det er vældig sjovt at lede efter påskeæg :)

   Slet
 8. En have med masser af spændende snoede gange er et eldorado for småfolk. Ofte bedre end en alm. græsplæne...
  Dine påskeblomster er godtnok lang fremme. Her er de liige akkurat begyndt. De første sprang ud i går. Og jeg fandt èn våriris.
  Hvordan er det det købte lærkespore? Vil de frøformere sig? Jeg har nemlig et par ualmindelig søde pink, købt på udsalg for mange år siden. Men ingen frølinger rundtom dem. Og jeg ved ikke rigtig om jeg tør grave op og dele?
  Og hundetand skal jeg altså på jagt efter til efteråret, til den nye bed, De er bare så dejlige.
  forsat god påske Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja de var vældig glad for at løbe rundt derude, de behøvede ikke at nøjes med stierne, de kunne snildt løbe under rhodoerne eller lignende.
   Ja i forhold til mig er det sent med påskeklokkerne, men godt de er i gang.
   Nej de købte lærkesporer breder sig ikke meget, jeg har heller ikke set frø, det er kun de almindelige som breder sig vældigt flere steder i haven. Jeg kan godt forstå, du ikke tør grave dem op og dele, jeg turde ikke. Kan du evt. tage en lille bid af en og plante i en potte?
   Hundetand kan du købe her https://www.lenesliljer.dk/diverse-log/ til efteråret.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth,
  Der er vist ingen tvivl om, at farmor har hygget sig, når hun har børn og børne børn på besøg, det er sol og varme og rigtig meget springer ud, så kan det næsten ikke blive bedre. Sikke flotte billeder af dine rhodoer, og alt det du har i haven af forskellige ting. Her er der også gang i planterne og
  vi nyder også det dejlige vejr, i dag har det dog blæst væmmelig koldt selvom solen har skinnet fra en skyfri himmel.
  fortsat god påske.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Ja du kan tro vi hyggede, nu nyder vi så freden i huset igen, hver ting til sin tid :) Tak ja der er allerede gang i meget, godt at høre, at det er der også hos dig.
   Ja i dag har det været koldt, vi var ved at blæse ned af bakken, hvor vi skulle trille påskeæg, der var en voldsom vind og koldt. Vi håber, det bliver bedre de næste dage.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Det var også længe at vente lige til fredag og med det gode vejr vi har haft så har billederne jo nok hobet sig op. Skønt med så meget liv i haven allerede så tidligt på året. Tænker at Bellis er den lykkeligste lille hun på Samsø :-)
  Her er vi også startet op i haven og der bliver gået langsomt til værks i år. Et par bede er blevet ordnet og noge af roserne er blevet beskåret og andre flyttet rundt tirsdag og onsdag. Idag var der ikke meget der tydede på at vi skulle i haven, men ved 15 tiden kom solen og vinden løjede lidt af så vi begge vovede os ud og endnu et bed blev ordnet og et par Rhodoer holdt flyttedag. Mogens fik revet græsplænen ren, især for birkegrene og så er ukrudtsbrænderen er blevet støvet af :-)
  I morgen er det have fridag, da vi skal besøge min mor. Hun er i et forrygende humør da hun har fået sit første vaccine stik i tirsdag, det har hun godt nok også ventet på og været meget utålmodig.
  Den er så fin del lille lærkespore, her har den sået sig lidt rundt omkring, første år jeg rigtig lægger mærke til det. Den gule har jeg fjernet en masse af allerede.
  Det går også stærkt med anemonerne nu, og stille og roligt dukker de forskellige frem, der er jo også nogle løgplanter der skal afløses af noget andet.
  Så skønt at rhodo sæsonen nu er skudt igang, så kommer de jo som perler på en snor hos dig, her er der ikke nogle af de tidlige.
  Fortsat en god aften og håber I får endnu nogle herlige dage.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var for længe at vente med alt det, jeg havde at vise. Selv for Bellis var det ved at blive for meget, den blev meget træt.
   Her går det jo også langsomt, jeg har ikke haft tid, og ingenting er blevet flyttet, men i morgen må vi i gang. Børnene rejser hjem med forældrene i morgen, så bortset fra, at de kommer og siger farvel, ser vi ikke mere til dem i denne omgang. Godt at Mogens er kommet i gang :)
   God din mor er i gang med vaccinen, det varer nok længe endnu for vores vedkommende.
   Den fine lærkespore sår sig tilsyneladende ikke. Den hvide gør men ikke denne her, i hvert fald ikke endnu. Ja den gule vil ikke være her, vi har jo prøvet.
   Ja nu er der gang i rhodoerne, der kommer 3 af de små de næste dage.
   Tak i lige måde, nu er vi bare os selv.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Dejlige billeder af børnebørnene, der futter rundt i haven. Er det kun den ene af de små sorte, som har lyst til at være med i løjerne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Tak ja det var en fornøjelse med leben i haven, det kender du. Ja det er kun den ene hund, som gider at lege. Til gengæld elsker den at stå ude ved vejen og skælde ud på de forbipasserende. Bellis kan også, men hvis den har gang i en grankogle, ænser den ikke forbipasserende.

   Slet
 12. Der er mange flotte forårsblomster i jeres have. Og det er jo helt perfekt, når vejret er godt, og der er tid til både leg og hygge derude.

  Påskehilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja nu er der ved at være mange forårsblomster. Det var så dejligt vejr tirsdag og onsdag, heldigt det var lige da familien var her. Solen skinner i dag, men der er en kold vind.
   Påskehilsen fra Lisbeth

   Slet
 13. Härligt med besök och lek i trädgården. Det är mycket som blommar hos dig nu. Vi har fått det fina vädret nu och solen ska, om jag sett rätt, lysa resten av påsken.

  Glad Påsk! Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det var dejligt med besøg. Jeg skal ud og se, om frost og sol har ødelagt blomsterne i rhodoerne. Vi skal vist ikke have mere sol nu.
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 14. det var dejligt vi lige nåede at snuse til vår-varmen et par dage, og heldigt du havde besøg i netop de dage. Lyder som om I har haft en indholdsrig og meget hyggelig påske.
  Tænker vi må vente lidt endnu før det milde vejr kommer, men selv i kulden er der jo rigeligt at kigge på i jeres skønne have!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet