onsdag den 7. april 2021

Kolde morgenbilleder og håndholdte påskeklokker

 Morgenbillederne er fra tirsdag, det var en kold dag, men foreløbig kan man ikke sige, det er varmere i dag. Morgenturen her til morgen var endnu koldere, rigtigt aprilsvejr. Her er en lille historie om aprilvejret, den florerer for tiden på facebook, den er da meget sød:

Engang i tidernes morgen, blev alle månederne kaldt ind for at få udleveret det vejr, der tilkom dem.
Og alle mødte de op, og alle stillede de sig pænt i kø.
Undtagen lille april, som løb omkring i græsset, legede med sommerfuglene og soppede i bækken.
Pludselig var seancen slut og alle havde fået deres vejr. Undtagen lille april, og nu var der ikke mere vejr tilbage.
Lille april blev frygtelig ked af det, for hvad skulle hun nu gøre? Ikke noget vejr?!
Hun var så ked af det og græd så hjerteskærende, at de andre måneder fik ondt af hende. Så de blev alle enige om at dele en lille smule af deres vejr med april, så hun ikke skulle gå tomhændet hjem.
Og det er derfor, at man aldrig ved, hvilket vejr man står op til i april måned. Det kan være junis varme, novembers regn eller januars sne. For lille april glemte at stå i kø og fik derfor ikke sit helt eget vejr

Her kommer billederne fra i går morges:


Det ser da fint ud, men det er godt nok en kold "fornøjelse" at komme ud, min rundtur i haven skal jeg dog have, så må vi se, hvor lang tid den tager i dag.
Her er lidt fra haven:

Peberbusk lyser vældigt op i dette bed
Hyacinterne er så småt i gang med blomstringen
forårslyngen
blomstrer fint nu
Mammuttræet har fået brune spidser af den hårde vind fra øst, nu er vinden i vest/nordvest så kan staklen på lidt fred.
Nektarinen blomstrer stadig flot i pavillionen, og jeg leger bi :)
Så er der påskeklokker, jeg kan blive ved med at finde nye eksemplarer:


R. Praecox blomstrer flot nu
Porcelænshyacint, Puschkinia scilloides
Snepryd Chionodoxa forbesii kommer også flere steder efterhånden.


Til sidst endnu en nyanskaffelse
en fliserenser, vi skal jo nødig gå ned på udstyr, den kan tage både mos og græs mellem fliserne. 
Jeg ønsker jer en god kold dag indtil videre skinner solen her. 

25 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth,
  Jeg sidder også inden døre for det er for koldt at være ude, dog er der nogen læ i skoven, og vi som har hund må jo ud i alt slags vejr og det er godt nok, ellers var det tit jeg ikke kom ud om vinteren.
  Hvor er din Praecox flot, min er bare en lille stakkel, jeg burde klippe den ned og få lidt facon på den.
  Jeg savner billeder af din Abeliophyllum, min er en roseum, men rigtig sød, men blomsterne er små.
  Ellers er det jo bare en glæde at se alt det nye som er kommet op siden i går, og der sker meget hos dig. Mit mammuttræ har også fået brune spidser men det var af frost.
  Opdagede i dag, at det som jeg har forspiret, ranunkler og gladiolus er langt fremme, men de kan ikke komme ud lige med det samme.
  Rigtig god dag til dig.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Jeg gik ud kl. 13.15 i solskin, det var faktisk lunt og dejligt, ja jeg fik næsten for varmt, men 14.50 kom vinden og en god byge, så måtte jeg ind. Ja min Praecox er ret fin, den blev flyttet sidste år, den er ikke så gammel.
   Jeg kan godt forstå, at du savner billeder af min Abeliophyllum, jeg har simpelt hen ikke kunnet tage billeder af den i det blæsevejr, men jeg tror nok, det er lykkedes i dag, det håber jeg.
   Jeg glæder mig over alt det nye, det er svært at lade være med at tage billeder, det må du også til, så du kan sende nogle til mig.
   For et par år siden skete det samme med mammuttræet, det var påskeøsten, der var skyld i det. Vi har ikke så meget frost, som du har.
   Nej du må nok vente med at sætte det forspirede ud.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hvor er det smukke billeder, Lisbeth - og man kan slet ikke se, hvor koldt det er.
  Den søde historie om april læste jeg også på Facebook.
  Det bliver dejligt med en fliserenser! Græs mellem fliserne kan være svært at få op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - nej det kan man heldigvis ikke se på billederne. Vi har så også lige haft 1½ time med solskin og varme, det var helt fantastisk, bagefter kom der regn og en snebyge :)
   Ja Bent kan ikke rigtigt holde til at ligge og rense mellem fliserne, jeg ser det ikke ;)

   Slet
 3. Dejlige billeder :-) Jeg har været i haven indtil kl. 14 i dag, hvor det blev overskyet og koldt igen. Vi har også lige fået lidt sne!! Det er rigtigt aprilsvejr - sød historie.
  I går da all-in med udstyr for tiden. Den ser smart ud.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Det overskyede som senere hos os, så jeg var ude fra 13.15 til 14.50 i dejligt vejr, det blev nydt, ja jeg var lige ved at få for varmt. Men så kom bygerne, og det var med at komme ind.
   Jeg køber planterne, og Bent køber udstyret, han kunne ikke holde ud at se på fliserne og ikke længere holde til at rense dem. Jeg ser det ikke ;)
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. 9 grader har vi haft i dag og rimeligt pænt vejr, selvom det stadigvæk blæser en del. Mon det var præcox, jeg så i vores nabos have. Planten var tæt besat med blålilla blomster, mens jeg husker præcox, fra dengang vi havde den, som en busk med en temmelig åben blomstring. På den anden side er der jo ikke så mange rhododendron, der blomstrer i april.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja ca det samme her, men kl. 14.50 kom der regn og hagl, så kan vi da lægge lidt til regnmængden i april :) og ja blæsten er stadig slem. Ja præcox har vist en lidt åben blomstring. Nej der er ikke så mange, der blomstrer i april, men jeg har alligevel nogle stykker på vej. Daurilut blomstrer også nu og to mere er tæt på.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Den historien har jeg ikke lest, så den var ny for meg. Det var jo en søt historie :)
  Dine påskeklokker er så fine. Den grønne hadde jeg også en gang, men den døde dessverre.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var en sød historie :)
   Jeg synes også, at min grønne påskeklokke bliver mindre, så måske forsvinder den også, jeg har haft en mere, den er væk.
   Klem

   Slet
 6. Den søde historie om april, læste Hans osse på en af vejrsiderne. Den er så sød.
  Cyklede på arbejde i regn, cyklede hjem i sol og stiv modvind. Men jeg nåede da en lille time i haven inden de huslige pligter kaldte.
  Jeg har osse de fine lyseblå i ustyrlige mængder. Jeg mener at den hedder porcelænshyacint, Puschlinia. Ifølge Else Als` bog om Blomstrende løg og knolde i hvert fald.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Så du havde hørt den, ja den er sød.
   Åh din stakkel det var da ikke sjovt, godt du også nåede lidt i haven, det hjælper efter strabadserne.
   Tak for navnet, jeg mente nok, det var noget med hyacinter, nu har jeg skrevet det under billedet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 7. Jeg kendte ikke navnet porcelænshyacint. Jeg har nogle planter af samme slags, som jeg har kaldt scilla, men nu må jeg rette mig selv. Min mor kaldte alle de små blå løgplanter for de blå drenge, det var jo nemt at huske.
  Håndholdte - det er et godt udtryk. Påskeklokker skal som regel have en hjælpende hånd, når de skal fotograferes, men i blæsevejret, er der mange planter, der har brug for støtte.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Jeg havde hørt navnet før, de små har mange mærkelige navne, så jeg kalder dem småkravl :)
   Ja i den blæst er man nødt til at holde hånden på mange af planterne for at kunne være heldig og få et rimeligt billede.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Good evening dear Lisbeth,
  Lovely to see all your beautiful Helleborusses. Must´nt have been easy to photograph if the wind was as strong it was here. Better times will come soon.
  Have a wonderful evening.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
 9. Good evening dear Marijke
  Yes the Helleborus is lovely but it was difficult to take photoes, there are still a lot of wind here, I hope better times will come soon.
  Same to you
  Rosehugs Lisbeth

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth
  Stakkels lille april, men det var nu alligevel godt at de andre måneder delte lidt ud af deres, gad vide hvordan det ellers havde set ud :-) selv om det er noget omskifteligt, så kommer der da alligevel nogle ganske fine billeder ud af det og kulden ses jo ikke, og de sidste par dage har der ikke været havetid her så kulden har været til at holde ud, når jeg bare har været på arbejde :-)
  Ja så er hyacinterne klar med deres smukke farver, de lyser godt op i de ellers lidt endnu bare bede.
  Den grønne påskeklokke er det en der sætter frø eller er den steril. Hvis den sætter frø vil jeg gerne tigge nogle.
  Porcelæns hyacinterne er virkelig fine, men hold op hvor de spreder sig her, men de gør slet ikke noget, de forsvinder jo igen. Snepryd er også rigtig søde, de spreder sig dog ikke særlig meget her.
  Spændende med det nye maskineri, glæder mig til at se hvor effektiv den er, for måske det var noget for Mogens, så han kan slippe for at brænde ukrudt mellem fliserne hele tiden.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja april fik lidt fra hver måned, ellers havde den måske slet ikke haft noget vejr :) Ja det lykkes mig da at tage nogenlunde billeder, når det blæser sådan, må der komme flere landskabsbilleder. Jeg har været lidt ude i dag, når solen har skinnet. Jeg prøvede også her i aften, men det blæste for meget, så jeg gik ind igen.
   Jeg er egentlig ikke helt klar over om den grønne påskeklokke sætter frø, det må jeg lige holde øje med, så får du selvfølgelig frø.
   Ja porcelænshyacinterne breder sig meget, men så længe de bare forsvinder igen, går det jo nok.
   Ja Bent har vist ikke prøvet den endnu, men jeg skal nok berette om det. Vi har også en gasbrænder, men den er godt nok irriterende, den og manden er slem til at brænde andet af end ukrudtet.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Man kan ikke se på billederne, at der er så koldt, men hvis vejret ligener det vi har, er der godt nok koldt. Hvis man finder et sted i solen med læ, kan man lige glemme hvor koldt der er, men kun et øjeblik :-)
  Peberbusket er så fin og fine Påskeklokker, ja det er svært at tage billeder af dem, uden hånden kommer med og jeg kan se på mine billeder, at jeg skal passe på, at mine støvler ikke også kommer med.
  Spændende med en fliserenser, vi har overvejet at få en, så venter spændt på at høre om jeres erfaring.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Nej man kan ikke se det på billederne, men koldt er det, der skal noget til, før jeg opgiver havearbejde, men i de dage var jeg der ikke længe ad gangen. Også i dag er det koldt og blæsende, men det hjælper med sol og læ.
   Ja man kan nemt få en fod med, når man skal tage billeder af påskeklokkerne :)
   Jeg skal nok rapportere om fliserenseren.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Jeg kan lige se dig flagre fra blomst til blomst i nektarinen, som en anden bidronning:) - men det lønner sig sikkert senere når frugtsæsonen kommer!
  Må indrømme jeg ikke rigtig genkender den lille søde april der leger med sommerfuglene i græsset... April ligner mere en sur gammel kælling lige for tiden, men det må jo nok tilskrives den kunstneriske frihed.

  Dejligt lys i dine iskolde morgenbilleder! Der er ikke noget galt med solens lys for tiden, men den kan ikke give os megen varme. Tilsyneladende er forårsblomsterne dog ligeglade med varme, de reagerer på dagslængden, tror jeg, og de myldrer jo frem overalt i jeres have. Tænk at du stadig kan finde nye påskeklokker!
  Dit første billede fra haven er sjovt at se, når man bare har besøgt haven i sommerpragt. Der er så luftigt og lyst nu på denne tid, og det var vel nu du skulle bede naboen om at sende sin drone i vejret:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja ikke :) bidronning bliver jeg vidst aldrig i hvert fald ikke i dette liv. Det giver frugter, desværre mugner de eller rådner lige meget, hvad jeg gør, så jeg har ingen smagt endnu, jeg har da haft den en del år, men blomsterne er da kønne ;)
   Jeg har lige set humlebier i solen, men varmt er det bestemt ikke, så ja det må være lyset, der driver dem frem. Der er stadig nye påskeklokker, der springer ud, som du nok kan regne ud, har jeg rigtig mange.
   Ja det er luftigt på flere måder i haven nu :)
   Jeg tror, dronen skal op omkring 1. maj. Jeg må se, om han har tid. Han er konstitueret forstander på efterskolen nu, så han har nok travlt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. When you find that you have lost your way, that there is no way out for you, know that your strength must be in the Lord. He will sustain you, He will lead you to green pastures 💖

  SvarSlet
 14. I have not lost my way I have my garden.

  SvarSlet
 15. Det var en smart dims, I har anskaffet jer! Ved du om den også kan rense græs mellem ujævne brosten, eller skal overfladen helst være så flad som muligt? Vi har en del brosten, og det er IKKE sjovt at rense dem fri for græs!

  SvarSlet