lørdag den 7. december 2019

Turen fortsat og billeder fra 2013 7. december

Også i dag var vi heldige at se lidt til solen
Solopgangen i dag ved 8.30 tiden
Resten af solbillederne fra i dag bliver gemt til i morgen, jeg tænker, vi trænger meget med det vejr, de lover til søndagen.
Nu fortsætter vi turen på golfbanen og hjemefter.
 jeg fortsætter, hvor jeg sluttede i går, nemlig da jeg kunne se havet
 helt ned til havet ligger et sommerhus, en fin beliggenhed, huset har jeg vist før
 det har en fin udsigt

 når man går forbi huset (kun om vinteren det er et sommerhus) kommer man ned af denne slugt, som I kan se, fører den lige ned til havet
 her er det så med et strejf af solskin over Ballen færgehaven
 og her mod nord
 på turen hjem igen kan jeg vælge golfbanestien, så jeg kommer på golfbanen igen
 men denne gang vælger jeg at gå lige ud
 på min højre side kan jeg nu se op til golfbanen og kirken
 til venstre ligger spejderhuset, området er Katrinelyst, hvor der en gang har ligget en gård, jeg kan huske, at efterskoleeleverne i 1975/76 var med til at bryde gården ned.
 inde på grunden ligger et væltet træ, jeg tror, det har ligget der siden 2013. Det er her, der er mængder af erantis, vintergækker og crocus i foråret. Sikkert et levn fra gårdens have.
 Lidt længere fremme ligger der nogle skure, hvor ejerne opbevarer deres landbrugsredskaber og ikke mindst mejetærskeren
 til venstre går jeg forbi gamle krogede æbletræer
 Vejen er fyldt med vandhuller fra de sidste ugers regn
 også her
 Nu er jeg næsten hjemme, til venstre græsser fårene, og man kan kigge op til byen Langemark
og her er jeg så endelig hjemme efter en lang frisk tur.
6.12.2013, på facebook har jeg fundet to billeder:
 dette billede er taget efter en storm, hvor vandet blev presset ind på øen, der var oversvømmet mellem Lilleøre og Langøre. Normalt er der en vej, men den dag var det helt oversvømmet. En speciel oplevelse.
Også dette billede er fra 2013, i forgrunden ses  lindetræet/Tilia , det er vokset en del siden den gang. Bagved er stenbedet, hvor den store enebær blev fjernet i efteråret. Cypresserne er også vokset en del.
her er billede fra ca. samme sted, stammen til venstre er lindetræet.
Vi må lige have et enkelt rosenbillede, Cressida blomstrer nu
og et sommerbillede fra 20.6.
I dag blev det vejr til at flytte rundt med et par rhodoer mere, nu har vi også næsten brugt 3 sække spagnum á 300 liter. Mere om flytningen en anden gang
Og ellers har vi nok at gøre med at dække huller. Nej det er ikke rotter, men derimod en hund, der leger med grankogler :( den kan snildt afdække rødderne på en rhodo og hører slet ikke efter, hvad vi siger. Vi overvejer at sætte den til at grave de rhodoer op, der skal flyttes :)
Jo jo vi går ikke ned på arbejde.
Fortsat god lørdag.

18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Flott utsikt mot havet. Det kan jeg ikke vise herfra da det er over to mil dit :)
  Spesielt med oversvømmelsen etter stormen. Rosene dine er hyggelig å se på nå.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er en flot udsigt, jeg kan også kun ane havet herfra, men så må jeg gå ned på golfbanen. Ja det var specielt, heldigvis sker det ikke så tit.
   Klem

   Slet
 2. Tak for turen! Den var flot. Det har været dejligt vejr i dag. Jeg har bundet kranse og nydt solskinnet! Og så har jeg hjulpet datteren med at lave tarteletfyld. Hun skulle til julefrokost - vi lavede en ekstra portion, så der er nemt aftensmad!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Aase
   Ja det har været fint vejr meget af dagen. Det lyder som en god dag med nem mad.

   Slet
 3. Ja flot vejr i dag. Billedet med "hulevejen" og de krogede træer ned mod havet er bare så flot.
  Det gamle billede med et p skilt midt i vandet er sjovt at se, men nok ikke så sjovt dengang det skete.
  legehundehuller i haven, hihi. Ja dem har jeg osse et par af,, "flere meter dybe"" Mit yngste hundebarnebarn, 7 måneder gammel, er en graveko når hun er her. Bare hun lugter en anelse mus, eller vi spørger " er der mus" så står jorden om ørene på hende. Men det koster så sommetider et bad, hæ.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det har været flot vejr i dag. Det er en fin tur fra golfbanen og hjem. Vores hund vil ikke en gang fange mus, hun vil kun finde sin grankogle, hun gemmer den med vilje og skal så finde/grave den op igen. Jeg kender godt den der "er der mus" det gjorde vi også med mine forældres foxterrier.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Dramatiskt tilbageblik til stormfloden i 2013 - godt det ikke sker tit...
  Tak for turen:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er godt vi ikke har stormflot så tit.
   Selv tak :)
   Tak i lige måde

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Jeg husker tydeligt slugten ned til havet, så helt utroligt smukt - også en sommermorgen 😊 Tak for en dejlig spadseretur med mange flotte motiver. Flot, at I fik flyttet endnu flere rhodoer, og at Bellis er så dygtig til at grave huller i haven, at hun kan være reserve for Bent, hvis han skulle køre træt 😊 Jeg kan godt huske billedet fra Langør, hvor vejen var helt væk - lad os i ikke håbe, at det bliver ligeså slemt de næste dage, hvor de lover vind af stormstyrke - det kan vi godt undvære! Cressida er en skøn rose, som man ikke kan opdrive i almindelig handel, så godt vi har Jas.
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja vi har jo gået turen sammen en sommermorgen, det er også godt. Jeg er bange for, at det bliver svært at træne Bellis til at grave i stedet for Bent.
   De lover ikke godt vejr de næste dage, men så slemt som i 2013 bliver det nok ikke.
   Jeg har købt denne Cressida i Lille Malunds have, og så købte jeg en hos Jas i sommer, den nåede ikke at blive en succes, jeg er spændt på, om den lever endnu. Men Jas har rigtig mange skønne roser, jeg tænker, det var tørken herovre, som var skyld i misvæksten.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Takker mange gange for turen, den sidste del var lige så fantastisk som den første.
  Dagen idag har været en fin en af slagsen, selv om det ikke var helt vindstille. Solen kom frem og var her til ved 15 tiden. Fint at I også lige kunne få en dag med tørvejr så der kunne blive flyttet lidt Rhodoer. Ja det ville være fint hvis Bellis kunne skoles til at grave de rigtige steder så kunne hun jo aflaste Bent lidt indimellem :-)
  Nu må vi se hvor, slemt vejret bliver i morgen. Vi trænger jo hverken til mere regn eller storm. Alt tyder på at det blir en dag i sofaen med strikketøjet. Jeg har også lige et par julegaver der skal laves :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Selv tak - godt du kom med :)
   Ja det har været fint vejr, men noget blæsende heldigvis var det lunt i vejret. Her var solen også nogenlunde fremme indtil ved 15 tiden. Det bliver nok svært at lære Bellis at grave det rigtige sted, jeg synes, at det kniber med det :)
   Ja det gør så ikke så meget for din skyld, hvis du er bagud med julegaver.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Tak for turen.
  Det er dejlige omgivelser du har til dine ture.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 8. Härligt att kunna gå en tur vid havet varje dag och följa dess olika skepnader. Ser dina bilder från 2013 och funderar på om det är nån skillnad mot mina. Jag har spenderat några timmar fredag och lördag med att rensa 2013.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja jeg kan gå tur ved havet hver dag, men jeg gør det nu ikke så tit.
   Jeg burde også rense mine fra 2013.
   Tak i lige måde

   Slet
 9. Det er flot, at I ikke mister pusten med alle de rhododendron, I skal flytte. Det sidste års tid er jeg begyndt at gå ture, og det er næsten blevet sådan, at jeg får abstinenser, hvis jeg ikke kommer ud at gå. En lille regnbyge kan ikke engang afskrække mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nu tager vi også lige en pause, der er heller ikke så mange pladser tilbage at flytte dem til. Jeg går jo som regel to gange om dagen, det er vigtig både med motion og lys, jeg bliver urolig, hvis jeg ikke kommer ud, men i dag startede regnen ligesom jeg gik ud, det drev først over, da vi var hjemme igen.

   Slet