søndag den 29. september 2024

Slut på september og inspiration til ny plante

 


September er gået, der har været dejlige stille dage, stormvejr og for nogle en del regn.

Vi har fået 54 mm, men i Ferritslev hos Per og hans svigerforældre, havde de fået 50 mm, da vi andre fik 25 mm. Men vi er nu godt tilfredse.

Vi var til Marthas fødselsdag i lørdags. Billedet er taget foran det gamle spejl, som hang i min mors stue, før det hang det i min bedstemors stue, hun hed også Martha og det er den samme stue. Det er helt tilbage fra min oldemor, altså Marthas tipoldemor. Ja det er ren nostalgi, jeg selv har som lille pige stået og beundret mit spejlbillede akkurat ligesom Martha gør nu. Det hænger nu i Signe og Pers stue. 

Inspiration:

Angelwings og
Himmelsk Bambus købt i Hjem og Fix i dag, jeg vil tro, de fås endnu, hvis nogle skulle have interesse i dem. Den er plantet her bag de store sten til venstre for stien
Himmelsk Bambus med blomst
i haven på Samsø

Blåskæg
Buddleja Sungold
Buddleja Globosa blev flyttet til et bedre sted, begge har Anne lavet til mig, den ene
fra min egen sommerfuglebusk på Samsø. Godt der er taget stiklinger fra mine egne planter
i Høneballehaven, så jeg stadig kan glæde mig over dem. Den står her bag Mariesii ved træet. 
Insekterne er stadig vilde med den fine Anisisop, den er godt nok blevet stor
Gul liguster med bær, købt hos Anne Marie i 2023
Roserne, der er ikke mange at vise mere
Pacific Blue
også her et par dage senere
Carl Nielsen
også her
lilje og rose
den sidste buket roser
Viburnum Tinus skulle iflg. diverse opslag på google være vinterhårdfør, i øvrigt kaldes den også vintersnebolle. Der står på skiltet, at det er den, men løvet ligner nu ikke helt, tænker jeg. 
I må komme godt ind i oktober, spændende hvad den kan byde på af vejr, men det kan vel ikke være værre end september. Jeg kan se, at den 1. bydes der både på regn og stærk blæst.  







4 kommentarer:

  1. Ja, nå er snart september over, og det er alltid spennende å se hvordan været blir i den kommende måned. Himmelsk Bambus er fin, men den overlever dessverre ikke her. Rosene dine er så fine nå.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja vi må se, hvad oktober og vinteren bringer i år. Nej den tåler ikke frost, så den går ikke hos dig. Der er desværre ikke mange roser tilbage nu.
      Klem

      Slet
  2. Sjovt at videreføre arven både fra din oldemor, og fra haven på Samsø! Det er godt at have gode rødder - om jeg så må sige... Fine billeder af stauder der stadig blomstrer, og dejligt med lidt nyt supplement!
    Din vinter-viburnum ligner ikke min, som har mørke og mere blanke blade, men derfor kan den jo godt være hårdfør.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
  3. Det er så hyggeligt med ting, der går i arv i flere generationer. Dem har vi også et par stykker af - og selv børnebørnene synes om ideen om at gemme og at få fortalt historien bag ... hvis der er en ... men det er der ofte.

    SvarSlet