søndag den 15. september 2024

Plantemarked, Solbakken og placering af de nye træer

Som altid er der sket lidt af hvert i ugens løb. I går var vi til plantemarked på Erholm slot
Der var stande i gården også i år, der var også nogle ad stien. Der var mange besøgende

og p-pladser langt væk, så det var hårdt for dårligt gående.

Men smukt er der

Cedertræet her nød vi på den lange tur.

Jeg købte ikke meget, der var ikke meget, der havde min interesse, det der havde var for dyrt.

Heldigvis var Kurt Dinesen der, så jeg fortsatte stilen med små rhodoer, det kommer der billeder af senere. 

I torsdags havde vi besøg af Malene og Marianne, de kom her og så min have, bagefter fulgtes vi alle ned til Solbakken, hvor Susanne og Thorben bor. Her kommer billeder fra besøget.

Susanne var en gang haveblogger, men det er der forståeligt nok ikke tid til længere. De har gang i rigtig mange ting. Vi beundrede deres energi. 
Fra højre Marianne, Malene (Lad romantikken blomstre) Susanne, Thorben og Bent
Man ser ikke mange huse med den farve, men flot er det

Kjeld Sloth har tegnet haven, der er mange flotte detaljer
græsserne her var jeg vild med, de er flotte. 
Siden vi sidst var på besøg har de fået ny hund, en stor dejlig Broholmer
græsserne
mange detaljer

Susanne samler på farvede glasvaser

sølvlys blomstrede i modsætning til mine, de er så flotte og har en skøn duft
Der var langt rundt, jeg nåede ikke det hele, men himlen og de flotte skyer, kunne jeg ikke stå for. 
Jeg ved ikke, om de vil holde åben have igen, men hvis de gør, kan jeg varmt anbefale at tage ned og se den. 

Her kommer lidt om placeringen af de nye træer/buske fra Jespers Planteskole, det er nok mest Dorte fra Haderup, som interesserer sig for det, her kommer det:
Himlens 7 sønner, med en kæmpe rod
blev placeret i forhaven ved birketræet
Bent har fjernet en stor forsythia der for en måned siden, så blev der plads.
Viburnum burkwoodii Anne Russel kom tæt på skoven, den står ud til flisegangen, så man kan dufte blomsterne, når man går forbi. 
Bent har fjernet en masse vinca, så nu blev der plads til Viburnum plicatum Mariesii

Vi købte en fasanbusk hos Margit i Oasen, den blev plantet i en gammel rod
Viburnum plicatum Popcorn mangler vi endnu at finde den rigtige plads til, den har popcornlignende hvide blomster, og som I kan se efterårsfarver i løvet, det kunne Dorte og jeg ikke stå for.
Vi slutter med rosen Jacqueline du Pré, det blev et indlæg med mange billeder. Mon ikke det går an. 
I må have en god start på uge 38.






 

14 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Ja, her var det mange fine bilder å se på. Vi var i fødselsdagsselskap i går, så jeg er litt på etterskudd med å lese bloggen din. Det var mye fint du kjøpte. Du må snart ha fylt ut hagen din med roser og trær? Det blir nok fint når de vokser til.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja så er det ikke nemt at nå det hele, men du nåede det, det er der ikke andre, der har gjort. Ja nu skal der fyldes ud med planter, så der kun er plads til småting fremover, jeg skal jo nå at nyde det, mens jeg er her :)
      Klem

      Slet
  2. Holddaop - kan I blive ved med at plante? Det bliver jo stort, meget af det - vil der ikke være for lidt plads om ikke så lang tid? Noget af det der måtte råbe til hinanden da det blev sat, fylder allerede næsten for meget hos mig nu 🙂
    Det var ærgerligt med de dyre planter - plantemarkeder er ellers normalt ikke så dyre, synes jeg, men jeg har heller aldrig besøgt et på Fyn ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det kan vi, vi fjerner noget af det gamle, bl.a skvalderkål og vinca, så er der plads til nyt. Ja det er rigtig, det gror, det opdagede jeg også, da vi plantede rhododendron på Samsø.
      Nej hvis folk bare kommer med det de selv har lavet og delt stauder, men det var det, jeg sagde nej tak til ikke. Det er nok nemmere om foråret.

      Slet
  3. Hej Lisbeth,
    Jeg skal love for du kommer omkring for tiden, det er da hyggeligt at se lidt andet, og måske finde den helt rigtige plante. Erholm Slot er et flot sted, så alene parken må være en fornøjelse.
    Godt du næsten har fået alle træerne i jorden. Måske en god ide med at købe de små rhodoer.
    Jeg er endelig kommet over min forkølelse, eller hvad det var og energien er vendt tilbage. Lørdag var jeg til plantemarked og købte 2 bregner som det eneste og fortsatte til min plante pusher og købte 7 planter mere der, bl.a. 2 store hosta, den ene med hvide blomster som dufter skønt.
    Fik gravet mine bregner fra Frankrig op, da jeg troede de næsten var døde, men heldigvis kan jeg se, at der kun er problemer med 2-3 af dem, de skriver på deres hjemmeside at en af bregnerne skal man passe på pga. snegle - det havde jeg så ikke tænkt på da jeg købte dem i februar, men nu ved jeg det!! Også mine 3 Beesia har jeg gravet op og taget hjem, da de er svære at skaffe, så nu håber jeg de kan komme sig i løbet af vinteren, og så bliver de herhjemme næste sommer - hvis jeg får liv i dem.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja til vinter sker der jo ingenting, så vi må tage det nu. Erholm slot er flot, men der var ikke meget at se på af boder, ikke for os, desuden kom vi til at tage en stor omvej der til.
      Godt du er frisk igen og energien er vendt tilbage, du køber også en del stadig.
      Ja du må passe på bregnerne, for snegle er svære at undgå i din skov. Beesia kender jeg slet ikke. Håber du får liv i dem.
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. For en dårligt gående må man sige, at du kommer langt omkring. Solbakken havde vi planlagt at besøge, dengang de havde åben have. Desværre fik Søren migræne, lige da vi skulle starte hjemmefra, så det måtte aflyses. I dag er den sikkert endnu flottere. Det er godt, at Bent jævnligt fjerner planter, som ikke interesserer jer; for ellers ville I snart løbe ind i et pladsproblem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja men det er jo nu, der sker noget, det er hårdt, men jeg klarer det. Solbakken er en spændende have, den vil I kunne lide, synd Søren blev syg. Vinca og skvalderkål er godt at få fjernet, de interesserer os ikke så er der plads til noget nyt.

      Slet
  5. flotte billeder fra Solbakken. Jeg kan godt huske hun havde en blog, den var ret spændende.
    Godt du har fået de 7 sønner igen. Den er så flot lige nu. Og jeg tror sørme det er lykkes mig at lave en bittelille en af en knækket gren. Krydser fingrer.
    Åh ja fasanbusk, sådan en har jeg osse på ønskelisten. Den er så flot.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja Solbakken er flot, synd hun er holdt op med bloggen, men man kan jo ikke det hele. Ja endelig har vi 7 sønner igen, fantastisk hvis du kan lave en lille en af en knækket gren, jeg krydser med.
      Jeg havde en stor flot fasanbusk på Samsø, jeg håber denne vokser til.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth!!
    Du kommer da rundt i mange forskellige haver !! Jeg nåede 3 den weekend hvor der var åbne haver i "Haven-regi". Det var spændende. Den ene var Bedstemorhave ude ved vestkysten.(hende tror jeg du kender)
    Jeg synes det er spændende,at du har plantet i en rod - hvad har du af planer for den ???
    Kh Karen R

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karen
      Ja jeg kommer lidt rundt, men kan ikke klare 3 på en weekend, så mange var der nu heller ikke herovre. Jeg spørger pænt om lov, så lykkes det som regel.
      Ja kender Bedstemors have, men der er for langt for os at køre derop, det går ikke.
      Det med roden er bare noget Bent har fundet på, han syntes, det kunne være sjovt at se, om det kunne lade sig gøre.
      Kh Lisbeth

      Slet

  7. Hej Lisbeth
    Igen nogle begivenhedsrige dage du har haft gang i, sig mig bliver du aldrig træt :-)
    men det er da fine arrangementer du har deltaget i. Træls at nan skal holde langt væk fra begivenhederne, men sådan er det jo ofte, det begrænser også købene, da det jo skal slæbes tilbage til bilen.
    Åhh der er mange skønne haver jeg ikke har besøgt og jeg kan se at Susannes er en af dem, men det er jo godt at have noget tilgode :-)
    Spændende med alle de nye planter, de bliver spændende at følge og smart at bruge en gammel trætod som “krukke”, opfindsomheden fejler ikke noget :-)
    God aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Tillykke med 10 års venskab på fb og på bloggen :)
      Jo du kan tro, jeg bliver træt, men nu havde jeg jo glædet mig til Erholm, så det måtte prøves. Det blev en billig fornøjelse, der var ikke noget spændende. Godt at Kurt Dinesen var der, så jeg kunne fortsætte stilen med små rhodoer. Ja det er ikke nemt at nå det hele, men ja godt at have noget til gode.
      Ja håber de nye planter vil trives her, også den i træroden, det er Bent, der var opfindsom, smart nok.
      God aften
      Knus Lisbeth

      Slet