fredag den 23. juni 2023

Ude er godt, hjemme er bedst

 Hjemme er her på Fyn. Som nævnt var vi på Samsø i tirsdags, det var en fin tur, men vi måtte konstatere, at der er lige så langt fra Fyn til Samsø som omvendt. Vi tog af sted 9.15 om morgenen og var hjemme igen kl. 21.15, 12 timer det var længe og anstrengende, så vi kommer ikke lige for at kigge på den samske Høneballehave.

Vi fik besøgt vores gamle ven på 96 på plejehjemmet, han holdt et kvarter til en halv time, vi blev der lidt længere, men det havde han desværre ikke meget glæde af, men han var glad for vores besøg.

Vi var to gange forbi på vejen ved Høneballehaven
Sikken et syn, aldrig har roserne været så flotte som i år, måske en kombination af nye ejere og de sidste varme dage
Her har vi Ghislaine de Filigonde
også denne står fantastisk ud til hegnet
en smuk mosrose
Det var hårdt at måtte nøjes med at kigge ind ude fra vejen, men sådan var det. Vi sluttede besøget af ved Besser Kirke
En smuk kirkegård, hvor jeg havde kendt mange af dem, der ligger der


Men vi var  jublende lykkelige for at være hjemme igen, her har vi hjemme ingen tvivl om det, se så smukt åkanderne blomstrer

I går og i dag er der lagt ny gulvbelægning i køkkenet
sådan så gulvet ud før
gangen har også fået ny belægning, det var frygtelig grimt og beskidt før, og ikke til at få rent.

Lidt blomster fra vores have her:
Clematis

Gasplante/hvid dictamnus er godt i gang, en nem plante, som jeg har fået af Anne
Echinacea med sommerfuglebesøg
jeg har i måneder undret mig over denne, hvad mon det var, jeg troede, det var en violfrøstjerne
i går kom jeg i tanke om, at det var en frøstjerne
Denne hortensia er stadig flot



Alle tre billeder ovenfor er af Tess of d´urberville
Her har vi Mia fra Rosenmageren
Leander
Gabriel Oak
også her bare fra dagen før

R. Liriope blomstre fint og dufter fantastisk

Haven er er ikke stor, men den er nu dejlig og kræver ikke så meget arbejde 

Vi mangler stadig vand, her er kommet mindre end en mm i meget lang tid. Vi vander to gange om ugen, alt det nyplantede må jo have noget. Her er ikke vandingsforbud. 
Rigtig god weekend og Skt. Hans aften.

20 kommentarer:

  1. Hvor er det dejligt at I føler jer hjemme i jeres nye hus og have, selvom du selvfølgelig også har et savn til Høneballehaven.
    Jeg har ikke savnet det gamle hus og haven i Bagsværd på noget tidspunkt, men har alligevel smugkikket på Google Maps og set at de fleste af mine bede, pergola og spejlbassin er nedlagt og at der er lagt store flisearealer. Men jeg havde heller ikke forventet andet.
    Der er noget spændende ved at begynde forfra og det er godt at kunne lave en have som passer til det energiniveau man har når man bliver ældre :-)
    Ha en dejlig Sct Hans aften.
    Hilsen Lisbeth (countryliv)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Dejligt med en hilsen fra dig, for du ved om nogen, hvordan det er at flytte til et nyt sted. Det er ikke rart at andre laver om på ens have, til gengæld er det en god oplevelse at begynde forfra et nyt sted, det vigtigste er, at man falder til, og at som du siger får lavet haven efter ens energiniveau. Tak i lige måde.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  2. Hej Lisbeth,
    Godt at I nød at vende tilbage til Fyn efter en lang tur til Samsø, ja roserne virker til at kunne lide vejret for alle siger deres roser aldrig har set bedre ud. Synd I ikke kom ind og se haven, men sådan må det være.
    Hvor er det blevet flot med den nye gulvbelægning, dejligt at I nu er ved at være færdig med renovering.
    Og jeg synes da virkelig du har rigtig meget i din have, og alle de dejlige åkander.
    Forhåbentlig bliver næste uge bedre både med hensyn til regn og lavere temperaturer, jeg gik i gang i aftes med at vande i skoven igen, igen, så det bliver det weekenden skal bruges til, desværre fik jeg ondt i ryggen så jeg håber jeg kan klare det, men der er nu ingen problemer med tørke, det største problem er næsten bregnerne som gror som besat.
    Her er ingen Skt Hans Bål i år, i morgen skal jeg på kirkegården da er det 10 år siden Henrik døde, altid en træls mærkedag, selvom det er blevet lettere med årene.
    Rigtig god weekend til jer.
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Ja det er godt, vi er faldet til her. Ja du har jo også nævnt, at din roser er flottere end nogensinde. Ja jeg ville gerne have set haven, men sådan skulle det ikke være.
      Det er rigtig dejligt, at vi snart er færdig med huset, der skal ikke laves mere foreløbig, nu skal der i stedet spares op til, hvis der skal laves mere.
      Ja der er nok ikke tørt i din skov, det får rigeligt med vand, pas nu på dig, det er hårdt arbejde at flytte rundt med vandingsanlægget. Bregner kan godt være invasive, det er nok sådan nogle du har i skoven.
      Nej der er vist ikke Skt. Hans bål ret mange steder, forståeligt nok. Det er altid trist med sådan en mærkedag, godt det er blevet lidt lettere med årene og godt, du har din skov med rhodoer <3
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Lyder som om I er ved at vænne jer til tanken om at være fynboere, og det nytter jo heller ikke at bruge al energien på det der var. Der er sandelig rigelig brug for kræfterne til at starte alt det nye op.
    Haven på Hellerupvej er godt på vej og huset er blevet så fint! Nu kan I vel snart tage det lidt roligt, selvom jeg godt ved der sikkert er lange lister med ting der skal gøres:-) Man behøver ikke at klare alting det første år.
    Roser og åkander trives vel nok fint, og stadig dukker der ting og sager op af jorden, som måske har savnet lys og luft før Bent gik i gang. Det er altid lidt spændende!

    God Sankt Hans aften!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Vi er helt tilvænnet Fyn nu. Alene det at vi ikke skal med en færge ret tit, er en stor glæde. Ja der er nok at se til, Bent knokler løs hele tiden, sådan er han indrettet, jeg er rigtig god til at slappe af og nyde alt det dejlige i haven.
      Ja det er spændende at se, hvad der dukker op, resten sætter jeg selv, så vidt der er plads.
      Roser skal jeg nok få plads til :)
      Tak i lige måde, ikke en aften vi plejer at fejre.
      Knus

      Slet
  4. Det må være litt vemodig for deg å se din gamle hage, men det er godt at du er fornøyd med din nye hage. Flott nytt gulv også.
    Klem

    SvarSlet
  5. Hej Marit
    Ja det var vemodigt, men mest det at jeg ikke kunne komme ind og se den. Jeg er rigtig glad for vores nye sted.
    Klem

    SvarSlet
  6. Hej Lisbeth
    Ja det er vedmodigt at skulle kigge ind ude fra, men at roserne er flotte som aldrig før er nu nok ikke de nyes fortjeneste. Nej en del af det er din da du jo har plantet rigtig mange fantastiske roser og så de omstændigheder der åbentbart gør at vi alle har flotte roser i år. Syntes nu også at Bent plejede at have flottere græsrabat langs vejen :-)
    Her er der sket noget magisk: der er overhovedet ingen dårlige knopper i dagliljerne i år og det gar jeg aldrig oplevet før, men det er helt fantastisk. Måske de har nydt godt af de samme omstændigheder som roserne.
    Det ser godt ud ned de nye gulve, og ja nu ser køkkenet flot og færdigt ud. Ja det bliver lige så stille og roligt et helt nyt hus og en ny have his jer, ja en helt ny begyndelse og velbefindende ved at være blevet fynboer :-)
    Nå det endte ud i en frøstjerne, men den er da også fin.
    Det ser rigtig godt ud det kig der er blevet oppe fra huset og ned gennem haven. Dejligt at Bent er så flittig til det tunge og besværlige.
    Måske vi får vand på mandag :-)
    Fortsat en god Skt hans aften
    Knus Anne

    SvarSlet
  7. Hej Anne
    Ja det var det, jeg ville så gerne have set det hele, og så var det bekendtskab forbi, men Bent sagde nej, jeg græd næsten snot, da jeg gik derfra. Ja jeg har plantet mange fantastiske roser og ikke mindst plantet dem, så de passe sammen. Ja vejret har været med roserne og åbenbart også med dagliljerne, jeg skulle nok alligevel have investeret i noget, men man kan jo ikke have det hele og ikke mindst råd til det.
    Nu er huset ved at være færdigt, det er rart, Bent kan nu koncentrere sig om at lave brændeskur. Ja vi nyder at bo her, vi har lige været hos Susanne og Jas, uha det er farligt, men der er godt nok lang vej. Markerne her omkring ser noget bedre ud end dem dernede omkring, det var chokerende, hvis de overhovedet var groet, var det tvangsmodnet flere steder og visne ærter var der også.
    Ja vi nyder vores kig gennem haven, jeg er slet ikke færdig med at indrette, men vand skal der til, vi tror ikke rigtig på noget mere.
    Tak i lige måde
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  8. Hvor er det skønt st I føler Fyn som hjemme. Så er alt som det skal være.
    Roserne er bare så smukke i år, det må altså være det varme vejr de nyder.
    Og så kan jeg lige se for mig, hvordan I har kratlusket rundt om haven! 🤪
    Haveknus fra fru Friis

    SvarSlet
  9. Hej fru Friis
    Vi er så meget hjemme her, og glæder os begge over at være her. Eneste problem er, at tiden flyver af sted :) Ja roserne er fantastiske, glæder mig til at vise jer det hele i uge 28.
    Vi kratluskede ikke så meget, som jeg gerne ville, men det kan du høre mere om, når I kommer her.
    Knus

    SvarSlet
  10. Kan være lidt trist med en nostalgitur. Så er det godt at I er ved at være renoveret indvendigt og beplantet udvendigt. Haven ser rigtig fin ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Det var dejligt at se haven, men trist at jeg kun kunne se en lille del af den, det gjorde ondt. Ja vi er glade for det vi har nu.

      Slet
  11. Flotte gulve I har fået. Det er så dejligt at have nogle der er nemme at holde.
    Det er klogt at have en have efter energien. (Mon jeg kan holde det når den tid kommer?) Jeg er ikke sikker på jeg ville gense min have hvis jeg skulle ha afhænde den.. Det ville gøre for ondt... Tænk hvis det hele var blevet ryddet...
    Den ser da fin ud den spinkle frøstjerne. Der dukker flere og flere ting op efterhånden som I får ryddet op.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er gode gulve, efter over 5 måneder er det blevet rigtig godt. Nej det kan være svært at stoppe, og det var jo også en pludselig beslutning. Det gjorde ondt ikke at kunne se den mere, men jeg var sikker på, at de ikke havde ryddet noget, de siger, de er glad for det hele.
      Ja den er fin frøstjernen, jeg kunne bare ikke gætte, hvad det var. I dag er der dukket en lilje op.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  12. Vi har heldigvis heller ikke vandingsforbud, for så var min have ilde stedt. Det hjælper jo ikke meget at have etableret regnvandsopsamling i stor stil, når ikke der kommer noget regn! Vi håber også på en ordentlig skylle i morgen, så plænen også kan få slukket sin tørst, men lad os nu se ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det er heldigt, der ikke er vandingsforbud, så var alt det nye, vi har plantet for længst gået til. Ja lad os nu se, vi tror ikke på noget mere. De 32 mm er blevet til 6 mm :(

      Slet
  13. Hov, der var jeg lige ved at overse et indlæg. Det er nok varmen og tørken, der er steget mig til hovedet. Et besøg hos et gammelt menneske på plejehjem er ikke noget, man nogensinde kommer til at fortryde, heller ikke selvom de måske har glemt besøget en halv time, efter at man er kørt. Sjovt med den staude, du kalder frøstjerne. Den var en fast bestanddel i min mors staudebed, og hun brugte de akelejelignende blade som fyld i buketter, men ignorerede blomsterne. Jeg har googlet den lidt og er nået frem til, at det kunne være thalictrum minum adiantifolium (liden frøstjerne), så i så fald tilhører den violfrøstjernefamilien.
    Nyt gulv er bare lækkert i stedet for et gammelt udtjent gulv, som andre har slidt ned.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja sådan kan det gå, det kender jeg. Det var en lang tur ja, men Jens blev glad lige i øjeblikket, så blev han væk igen. Jeg havde flere af de frøstjerner på Samsø, den såede sig selv vildt, især i ørkenbedet. Jeg var helt sikker på, at det ar en violfrøstjerne, så jeg blev lidt skuffet.
      Ja det var dejligt endelig at få nyt gulv.

      Slet