lørdag den 17. juni 2023

3. havebesøg Lille Dyrehave

 

Der var meget andet end alpakaer i haven,  Se billederne herunder

Jeg gættede straks, at det var Alchymist rosen, der stod der

Bent faldt i snak med ejeren af tulipantræet, der var fine blomster i
dette flotte brændeskur blev også beundret, haven er blevet udvidet med en stor skov, så de har selv brænde. 
Fruen og jeg havde fælles interesse i roser, så vi gik rundt sammen og kiggede på roserne, da hun opdagede, at jeg vidste en del om roser, spurgte hun mig lidt til råds. Jeg lovede at vende tilbage, jeg skal helt sikkert derhen i efteråret for at nyde de skønne farver på tulipantræet og andet 
Vi sad lidt på terrassen, hvor jeg kunne nyde de fine Tvillingeblomster Diacias, som blev produceret i nærheden, der må jeg hen, næste gang de har åbent, som I kan se var det kæmpe potteplanter
jeg købte lidt stauder, bl.a gul katteurt/Nepata
silkeplante/Asclepias og fjernellike 

der var en hel række med fine pæoner, dem spurgte jeg ikke, om jeg måtte købe af, det var dumt. Planterne blev gravet op på stedet.
Vi slutter lige dette besøg med endnu et billede af en tulipantræsblomst
jeg har taget nye billeder af hus og have, nu er der ikke længere japansk kirsebær at beundre, men tretornen kan også noget
 Billedet er taget fra vejen ved Hellerup Kirke. Der har netop været bryllup her kl. 14 i dag lørdag, alle gæsterne er lige kørt forbi her ved os. 
En enkelt blomst i en 
En azalea som er lavet af Svend Aage Askjær og opkaldt efter Liselotte; Søren og Peter.
Blomstrer i juni/juli med hvide blomster med kruset kant. Mørkgul ganeplet og med duft.   
R. Lisope med kraftig duft   
R. Tinkerbird ser fin ud efterhånden
Roser:

Leander
Louise Bugnét
Princess Alexandra of Kent
denne røde rose fulgte med huset

hvorimod jeg selv har investeret i denne Tess of the d´Urbervilles
rosenbedet nu med blomster
og med sumphibiscussen, et stykke af den fra Samsø
I vores hegn ind mod naboen blomster nu en uægte jasmin, der er desværre ikke meget duft i den.

Jeg vil ønske jer alle en god weekend.  






17 kommentarer:

  1. Flott brændeskur. Et sånt skulle jeg gjerne hatt selv.
    Vakre roser hos deg. Du har vel snart like mange som i din gamle hage ;-)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det kunne Bent også tænke sig. Nej så mange roser har jeg ikke og får heller ikke, vi mangler plads til brændeskur og flere roser, men lidt flere skal jeg have. :)
      Klem

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  3. Alkymisten er let genkendelig og min ubetingede yndlingsrose - selv om den nu godt måtte have duftet lidt mere … jeg har en kæmpestor en på den ene gavl og måtte skære den lidt ned sidste år, da den truede med at overfalde skraldemændene. Den fortsætter dog ufortrødent med at skyde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hov … den anonyme er mig - Ellen :-) - jeg er ikke på min sædvanlige pc og er derfor ikke logget ind, åbenbart.

      Slet
    2. Nå ja det var dig Ellen, jeg havde ikke så meget succes med Alkymisten på Samsø, så den har jeg ikke her. Den stod op af en elmast sammen med et par andre, det duede ikke for den.

      Slet
  4. Hvor er det en smuk have, du viser billeder fra. Jeg kan godt lide det lange bed med pæoner. Det må dufte skønt, når de blomstrer.
    Det ser ud til, der allerede er godt gang i rosenblomstringen hos dig.
    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det var en smuk have. sådan et pæonbed ville jeg også gerne have, men så meget plads er der ikke.
      Ja roserne kommer så småt.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Endnu en smuk have. Det er især tulipantræets blomster, jeg hæfter mig ved. Vores træ blomstrede spagfærdigt for 4-5 år siden, men siden har vi ikke set en eneste blomst.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det var en fin have, jeg kan godt forstå, du lagde mærke til tulipantræets blomster, det var ca. på alder med det vi havde på Samsø, som heller aldrig har blomstret. Jeg håber ikke, det blomstrer i år, det ville være meget uretfærdigt ;) underligt så forskelligt det er. Vi får ikke et igen, det er for stort. Håber jeres snart vil blomstre.

      Slet
  6. Hej Lisbeth,
    Hvor bliver jeg glad på dine vegne, når jeg ser hvordan du/I kommer rundt til åbne haver, hygger jer med andre have interesserede og der kommer nye planter med hjem til haven.
    For nu har du tiden til at komme rundt og selvfølgelig er det også lettere. Der er mange spændende steder på Fyn. Et brændeskær a la Bent, det skal han nok få plads til, hyggelig have I har besøgt, og sikke et tulipantræ, og dejligt for dig at dine roser nu blomstrer. Hvor er din R. tinkerbird flot!, bare det var min. Det tordnede meget her i går eftermiddag men vi fik 18 dråber så det hjalp ikke noget. Jeg vandede i skoven hele dagen, og hyggede mig med at læse en bog mellem jeg skulle flytte vand, temperaturen dernede er skøn og der er skygge, så det er en lise i den varme, og rhodoerne ser rigtig godt ud.
    Fik vandet lidt i haven, men det er håbløst alt hænger, jeg kan ikke nå det, kommer først ind kl 22.30 så er jeg træt.
    Lad os håbe vi får regn snart!!
    Rigtig god søndag til jer begge
    Kh
    Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dorte
      Der er mange haver herovre, vi kan komme ud og se, men det varer nok lidt, inden vi tager en ny tur. Nej der bliver ikke plads til så meget brændeskur, men det var sjovt at se. Jeg er rigtig glad for, at roserne endelig blomstrer, alle dem i det runde bed har knopper, men endnu er der kun to, der har blomstret. Jeg er meget glad for, at R. Tinkerbird overlevede vinteren og flytningen. Vi fik ikke en dråbe vand, jeg vander med postevand hver 3. dag, og bruger ellers vandkanden. Vi fik ikke en dråbe, men nogle i Jylland gjorde, 17 mm er stadig småting mod den tørke.
      God idé at sidde i køligheden i skoven og læse.
      Ja vi håber på, at vi snart får regn.
      Tak i lige måde
      Kh
      Lisbeth

      Slet
  7. Hej Lisbeth
    Det er da vidst første gang du møder alpakker på havebesøg :-) et dur der er blevet meget moderne at have hen over de senere år. Der kommer noget helt fantastisk garn ud af deres pels.
    Hovsa, så var der lige et tulipantræ i blomst, det nåede I desværre ikke at opnå i Høneballehaven, mon de nye opdager når den engang blomstrer :-)
    Det der brændeskur tænker jeg at Bent godt kunne li’ men sådan et fylder jo og tager plads for planter, så det er nok ikke sådan et I skal ha’
    Dejligt du også på dette besøg fik købt lidt nyt med hjem, og nu begynder det også at sprede sig lidt farve i dine roser. Det er fantastisk at noget plantet i år allerede er til at glædes over.
    Fortsat en dejlig varm søndag (det går i skyggen)
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det er første gang i det hele taget. at jeg ser alpakaer. Det var kun den hvide, der havde uld, der kunne bruges til at spinde af.
      Ja vi kiggede på tulipantræet, det var et stort flot træ, og med dejlige blomster. Vi skal derud igen om ikke før så til efteråret, dets farver er så smukke.
      Brændeskuret var flot, men fylder for meget og er nok også dyrt at lave, han har indstillet sig på mindre. Ja 20 kr. for stauder, det var billigt. Jeg tænker også på roserne, de pinde vi plantede i vinter, tænk at de kan stå så flot nu. Der er mange knopper, jeg glæder mig til at se og vise jer resten.
      Det blev ikke os der fik regn, men vi har da lov at håbe på en dag i næste uge, gerne flere.
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Herligt som du kommer rundt på din ø og besøger andre havefolk! Det må være dejligt at dele sine interesser med andre i 'nabolaget' og denne 'lille dyrehave' ser fin ud, men det er vist også et meget stort sted.
    Alligevel synes jeg nok du har fået plads til rigtig mange roser efterhånden, og de blomstrer jo smukt hos dig. Silkepæoner skulle det nok være muligt at skaffe en anden gang, og det ville da næsten være synd at grave dem op nettop nu hvor de er på toppen, til gengæld glæder jeg mig til at se gul katteurt i blomst. Den kender jeg ikke.

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det er dejligt at komme rundt her og besøge andre havefolk, ja de have er rimelig stor, det var en fornøjelse at se den.
      Ja jeg har pænt med roser nu, flere kommer der måske til, hvem ved. Silkepæoner får jeg nok anskaffet mig. Katteurten bliver til mange flere, så mon ikke vi kan bytte, når vi en gang mødes.
      Knus

      Slet