onsdag den 10. juni 2020

Pæoner? nej knap nok endnu

Jeg havde regnet med, at nu var det pæontid, det varer en dag eller to endnu, måske bliver det til gæsterne på lørdag. Til gengæld har DMI slettet regnen, de havde lovet os, normalt ville jeg være ked af det, men regn på lørdag vil jeg nu ikke bryde mig om ;)

et enkelt hold pæoner er nu sprunget ud, de står ved siden af nordbedet.
For et par år siden plantede jeg pæoner i dråbebedet. Den ene skulle være mørk næsten sort, den fik samme farve som ovenstående. Den anden skulle være hvid, den fik også samme farve og passer absolut ikke til Summersong og Hot Chocolate. Begge købt hos en af vores netplanteskoler, ærgerligt.
Bent har haft travlt i dag, han fjernede platanen, som ikke var pæn i kronen længere, vi var begge trætte af den. Vi har ventet 10 år på den flotte stamme, men nu mistede vi tålmodigheden. Jeg var træt af de grove blade, som flagrede rundt hele vinteren og slet ikke lod sig formulde. Nu er den væk, og der bliver måske plads til noget nyt.
Clematis:
 i aftes faldt de sidste solstråler på Markhams Pink
 Mrs. Cholmondeley
 Niobe
Xerxes har ikke blomstret så flot i år, i går fandt jeg ud af, at der var en del vissent i den, så jeg klippede og klippede, en del af de fine blomster gik til, jeg troede, jeg kunne tage dem ind i en vase, det kunne jeg også, men de faldt næsten med det samme.
 Her er et af mine vilde hjørner, jeg har brugt formiddagen på at fjerne græs - ikke her men i staudebedet.
Lidt kig i haven:


 Blærespirea og Lind, det er fine kontraster
 morgenbillede fra indkørslen, der er gang i tvillingeblomsterne, to har overvintret i potterne
nu er det snart slut med den smukke grønne farve i Philadelphus aureus, der er nemlig blomster i den nu.
kun denne her uægte jasmin blomstrer endnu, den står oppe på diget og giver læ til nordbedet.
Rhododendron:
 R. imbricatum
 R. Irene Koster
 R. Jock Brydon, flot sammen med aceren
 R. Anette de Trafford er sentblomstrende
 et kig ind i skoven til R. Azurro og R. Charles Dickens
lidt tættere på Charles
Roser, jeg har lige været rundt og kigget på mine roser, løvet er faktisk blevet helt fint og blankt uden jeg havde opdaget det.
 Lady of Shalott
 Ofelia Climbing
 Penny Lane
 også her
og Sombreul
Til sidste et billede fra min morgentur:
Her må det gerne være vildt :)
Det er noget overskyet her, men der er knap 20 grader.
I må have en dejlig onsdag. 

18 kommentarer:

 1. Dejlige clematis og pæoner og roser på vej,, ugh hvor jeg glæder mig til på lørdag.
  De lover byer på torsdag og fredag, men vist ingen lørdag. der må nu godt komme nogle her osse lørdag, bare de holder sig væk fra Samsø om eftermiddagen.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det er skønt, jeg er rigtig glad for, at der er så meget på vej til på lørdag, jeg luger som en gal, men færdig bliver jeg nu ikke. Men regn vil vi ikke have her lørdag eftermiddag, dog gerne om natten. Jeg glæder mig til at vise jer haven.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Så mye fint som blomstrer hos deg nå, og det blir supert hvis dine peoner blomstrer på lørdag :)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja og der kommer mere i blomst, men det bedste er, hvis der er meget på lørdag :)
   Klem

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Ærgerligt at en netplanteskole ikke har forstået at levere det rigtige. har du klaget? De må bare sende det rigtige!
  Alletiders løvet på roserne er flottere nu, Hvis nogen skulle finde på at gøde deres roser - så tror jeg nu ville være et godt tidspunkt - især hvis det regner også lidt før varmen kommer...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er ærgerligt, jeg har ikke klaget, for jeg kan se, at netop den mørke pæon ikke er i sortimentet længere, så det har nok været en fejllevering til hende også.
   Ja vi er jo nogle, som gøder vores roser, det gjorde jeg lige før regnen kom, måske er det derfor. Det er især de to store rosenbede yin og yang, hvor de står flot, det er længe siden de sidst har gjort det.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Har dine tvillingeblomster stået i potterne ude i haven i vinter? Jeg kan ikke undvære tvillingeblomster, de er så blomsterrige, og så er de nemme at passe, men jeg har aldrig prøvet at overvintre dem.
  Røde valmuer er flottest, når de vokser ude i naturen.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Nej de har stået i potterne i værkstedet, det er andet år, det har lykkedes mig at overvintre dem. Den der blomstrer helt fantastisk er nu ny, men de andre er på vej.
   Det har du helt ret i, de passer ikke i haven.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Det gør ikke noget at pæonerne først er klar på lørdag :-) og det bliver helt sikkert fint vejr, det har det jo været hvert år når vi har været på besøg, hvis det bliver anderledes, ja så er der sket en fejl :-) så dejligt at der også stadig er mange Rhodoer i blomst og roser blir flere og flere, fine clematis og buske/træer, ja der sørme meget det venter på os, og det ser jeg frem til.
  Ærgerligt at Platanen måtte fældes, men I kan jo lige så godt gå lige til sagen, der er jo ikke meget ved at gå og ærges, og ja så bliver der plads til noget nyt :-) nyt er godt.
  Det “vilde” billede er så flot, sådan rigtig postkort stemning.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej det tænkte jeg nok, du ville sige, jeg håber de springer ud fredag. Ja det har altid været godt vejr, når I har været her, derfor skyndte jeg mig også at sige ja til, at I kom med nu ;)
   Der er ret meget at se på her nu.
   Vi er faktisk glade for, at platanen kom væk, det er rigtig godt, det giver mere luft og lys i haven. Det er altid godt med nyt, jeg skal jo have erstattet de planter, der er gået ud.
   Jeg synes også, at det billede blev ret godt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Nej, på lørdag gider vi ikke regn. Vi er nu også oppe på 85mm efter tørken,så vi mangler ikke ligefrem vand. Det er sjovt, at du nævner nogle kig fra haven. Det er sådan noget, man lægger mærke til, når man går og luger derude. Sommetider opdager man en helt ny vinkel eller kombination, man ikke har været opmærksom på før. Det er altid en lettelse at få fjernet et træ, som man har det skidt med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej ingen regn på lørdag, vi kan slet ikke være med, vi har højest fået 24 mm, så vi trænger stadig visse steder i haven, men på lørdag kan vi godt springe over. Jeg kan ikke holde til at bukke mig, så jeg sidder ofte på en stol og ser det fra en anden vinkel.
   Ja det gjorde godt at komme af med platanen, den gjorde ikke noget godt for haven, så må jeg nyde barken andre steder.

   Slet
 7. Good morning dear Lisbeth,
  Your garden looks like paradise at the moment. I wish I could bring you a visit at saturday. I am jealouse about those who can (fun). Lovely Clematis and roses.
  Have a wonderful day
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   I feel too it is a paradis and I use the most of my time there. You would be so welcome to visit me, but there is a long way.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Var det ikke rart at få fjernet platanen? Vi havde bl.a. en flot kugletjørn, der vokser meget langsomt. Den fik et knæk i tørken 2018 og blev aldrig køn igen. Nej, hvor jeg ærgrede mig. Nu var den endelig blevet stor.
  Jeg bliver ganske misundelig over at I skal mødes på lørdag. Så meget fint du har :-)
  Og sågar flotte blade på roserne...
  Jeg tror bestemt, det bliver tørvejr.
  Go fornøjelse.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Jo vi er begge glade for den beslutning, der er kommet mere lys og luft til andre planter. Ja det er så ærgerligt, når man mister nogle fine træer, men så er der plads til nyg :)
   Ja men I var da også inviteret, men du var ikke sikker på, at I kunne. Vi må finde en anden dag, sig endelig til, I er velkomne. Vi kan jo alle 4 også på hverdage, så det burde kunne lade sig gøre.
   Ja det tror jeg også, vi får jo nærmest ingen regn, så hvorfor skulle det lige regne på lørdag.
   Tak for det
   Kh Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Silke dejlige billeder - mon ikke, du får dit ønske opfyldt, så der også er pæoner til på blogtræffet på lørdag? Ellers er der jo mange andre smukke sager at se på 😊 Ærgerligt med platanen, men hvis man ikke er tilfreds, er det bedst at få fjernet det, der irriterer øjet. Her blomstrer en del af roserne også - en skam, jeg ikke har tid til at nyde dem. Mine roser er også flotte i bladene for engangs skyld, så her er der noget at glæde sig over. Skønt billede af valmuemarken - husker det, som noget af det, der betog ved Samsøs skønne natur første gang, jeg besøgte øen.
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Tak for det, jo jeg tænker, der kommer gang i pæonerne til søndag, jeg må ud og se, hvor langt de er nået, der er heldigvis også andre ting at kigge på. Godt du også har roser nu, synd du ikke har tid til at nyde dem.
   Ja valmuemarkerne er flotte herovre, dette var nu kun en grøftekant.
   Tak i lig måde
   Knus Lisbeth

   Slet