mandag den 6. august 2018

Høst

Så skete det igen, marken bag os blev høstet, det er altid lidt af en begivenhed, for det larmer og støver helt ind i haven. Sådan er det, når man bor tæt på marker, men det fik mig nok til at gå lidt før ind i aftes.

Mejetærskeren er stor og himlen flot og dramatisk, men det var ikke regn, der var i skyerne, vi fik i hvert fald ikke noget.Der blev flotte billeder ud af, at solen skinnede på de mørke skyer.
Nogle af billederne blev taget i andre vinkler i går: alt det tørre kommer rigtigt frem, der plejer at være højt grønt græs her bag ved hostaerne

 grønne nuancer er der nok af
 her er det lidt mere afvekslende
 vi skal da også have lidt blomster
himmel og have
 igen en af de sidste hemerocallis
 Hjortetrøst kom alligevel i gang med at blomstre, det havde jeg ikke troet, men regnen forrige lørdag gjorde underværker.
mange af hostaerne er også glade

Græsserne er i fuld gang, den første er elefantgræs, hvad denne hedder, ved jeg ikke, men den er ret fin.
Roserne:
 Graham Thomas
 Lady Emma Hamilton
 Lady of Shalott
 Prosperity
 Redouté
 Scepter d´Isle
 Sommersong
Zonta
Fnulleret på løvet er fra høsten.
I år er der også held med tomaterne :)
Fortsat god dag

26 kommentarer:

 1. Ja, det støver, når der tærskes i år! Men det er værre, når der tromles bar,sort sandjord her. Den anden dag kom vi kørende hjemad, og vi kunne på flere kilometers afstand se den her store, mørke sky af røg hænge ind over gården. Pigerne og jeg satte farten op med bange anelser, men helt uden grund! Da vi kom til åstedet, var det bondemanden, som var ved at tromle, før han skulle så raps! Jeg har aldrig set det så slemt før!
  Skønne billeder fra haven. Mine hjortetrøst er også sprunget fint ud, men de holder ikke længe, desværre, de ser allerede triste ud. Sommersong har en fantastisk farve - sprød og lækker! Skønt med tomater - vi storspiser også for tiden - og der er også nok til fryseren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Det støver nu altid ned til os, når der tærskes, men det var godt nok værre i år, men når vi tænker på, hvordan haven ser ud, forstår vi det jo godt. Sikken et chok I har fået, da I så den sorte røg, godt det kun var støv.
   Min hjortetrøst er faktisk fin endnu uden at have fået andet end det vand, vi fik forrige lørdag. Ja Summerson er en smuk rose. Lækkert med tomater, jeg storspiser også.

   Slet
 2. jamen dog..... FLOTTE TOMATER :) :) - ja skyerne var der hos jeg men uden vandet desværre ;(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Tænk kunne jeg imponere dig med mine tomater :)
   Det var vist københavnerne der fik vandet.

   Slet
 3. Det er skønt at have held med tomater, sidste år var vidst ikke det bedste tomatår og sådan går det op og ned. Roserne er stadig smukke, sikke et år de har haft.
  Dine billeder af himmelen og markerne er flotte - nu kommer høsttiden med sine smukke farver og så er det mere jorden at græsset er vissent;)
  Jeg kommer til at bo i anden række ud mod marker så til næste år oplever jeg nok støv fra tærskningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det skulle være et godt tomatår, det er i hvert fald det bedste, jeg har oplevet. Sidste år var der ikke mange.
   Roser og tomater, ja de har godt kunnet lide varmen.
   Tak ja der var en flot himmel, og nu kommer høstfarverne ret hurtigt, de er jo begyndt.
   Ja sjovt at tænke på, men dejligt med udsigt til markerne bagved, det er du ikke vant til.

   Slet
 4. Flotte himmelbilleder. En skam der ikke var vand i dem, skyerne altså.
  Her "slap" vi for kornstøv. Bondemanden wrappede simpelthen alt strå og korn på en gang. Han har vel vuderet det ikke kunne betale sig at høste det på almindelig vis. Det er en noget uhyggelig sommer, med det skøre vejr.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor
   Ja vi kunne nemt have brugt vandet, men der var ingenting.
   Det var heldigt for jer, men han skulle vel høste først. Åh nu forstår jeg, han høstede ikke men wrappede kor og strå og det hele. Det er trist, ja det er en meget uhyggelig sommer.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Det samme skjedde her i går, for da ble det lille kornet som var høstet. Veldig dårlig avling i år. Redouté er veldig fin.
  Klem

  SvarSlet
 6. Hej Marit
  Ja det har været dårligt for både landmænd og haveejere, så trist.
  Ja Redouté er en fin rose.
  Klem

  SvarSlet
 7. Høsten er jo almindeligvis en fest med store maskiner og travlhed; men sådan er det desværre ikke i år. Skyerne, der hænger over mejetærskeren, er smuk og dramatisk. Det var ærgerligt, at de ikke afleverede en portion regn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja der er ikke meget fest over høsten i år, der var kun de flotte skyer, som desværre ikke havde regn i sig, i hvert fald ikke til os.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Flotte drama billeder fra i aftes. Her trak de mørke skyer også, men her holdt de også tæt, desværre. Ha det er noget værre støverri sådan en høstmaskine kan lave, men det er jo noget af det man må finde sig i når man bor ud til marker. Her er vi ikke generet af støv, men vi kan da høre maskinerne fra de marker der ligger ikke så lang herfra. Desværre kan vi så også lugte gyllen når det er tid for det.
  Tænkte godt nok at der var noget bart under træerne ja tænk at det høje græs har fundet sin overmand :-) nå men det er jo nok ikke helt dødt, så du slipper nok ikke af med det :-)
  Jeg købte jo en ny Sommersong men den har slet ikke blomstret. Tror den har haft nok i at holde sig i live, dog med lidt kandevand indimellem.
  Ja tomaterne er vilde i varmen så der er da noget denne sommer har været godt for.
  Jeg har været på garnindkøb i dag (det blir vel vinter) og der købte jeg en opskrift som er designet af fra en det bor på Samsø (Brundby) Hun er ellers jordemoder og har 6 børn, men har startet en forretning hvor hun også sælger ØKO garn og noget strikke tilbehør. Så hun skal vidst lige besøges når turen igen går til øen :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak ja det var flotte skyer, men uden vand. De støvede også i dag, hvor de vendte halmen, i morgen skal der nok presses halm. Der er en brummen rundt omkring hele tiden. Vi har sluppet for gyllelugt i år, synes jeg.
   Det er utroligt med græsset, men væk er det, så længe det varer.
   Ærgerligt med din sommersong, men den har nok travlt med at danne rødder i stedet for at blomstre.
   Det lyder spændende med garnindkøbet, hvad mon hun hedder, det siger mig ikke umiddelbart noget. Men godt der er en mere at besøge.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Hun hedder Rikke Ørum og hun og familien bor på en gård hvor de dyrker alt økologisk. Jeg ved ikke om de er tilflyttere eller de er fra øen.

   Slet
  3. Hov - det så jeg først nu. Jeg kender hende ikke, men det er i Kolby, hun bor, kan jeg se i vejviseren.

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Det ser glimrende ud med de tomater, mere ens modning end mine?
  Jeg er spændt på hvad den lovede regn vil gøre ved vores haver - det bliver interessant!
  Ja det ser tørt ud mellem dine træer, der med det visne bunddække - hvis der er skalderkål imellem risikerer du at det dør:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak ja de modnes ret flot, så jeg sparer at købe for tiden, de står lige mod syd.
   Ja det bliver spændende, om regnen kommer, men de bliver ved at love det, den skal være så velkommen.
   Der er kun græs ingen skvalderkål der, det er inde i skoven, jeg kan godt undvære det :)
   Tak i lige måde

   Slet
 10. Ja, det er et superfint tomatår.
  Selvom jeg har været plaget af larver - og stadig finder larver i nogle af dem, så høster vi pænt mange tomater.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder rigtig godt Esther, ærgerligt med larverne.

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Jeg kan forestille mig, at det må støve helt vildt i år med den tørke, vi har haft. Det problem har vi så ikke her. Hvor er det fine billeder af en truende himmel med solstrejf - vi fik heller ikke vand, selvom der på et tidspunkt faldt et par dråber. Gad vide, om vi virkelig får regn i weekenden? Jeg er sluppet af med både skvalderkål og græs i bedene, så lidt godt er der da kommet ud af sommervarmen 😊 Dine roser ser dejligt sunde og struttende ud.
  Rigtig god dag i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja du kan tro, at det støver, i dag skal de presse halm, det bliver det nok ikke bedre af.
   Ja der blev helt fine billeder ud af den mørke himmel og solen. Spændende om vi får regn, vi har da lov at håbe, det er sjældent, de har været så vedvarende med at love. Her kom der også et par dråber i aftes.
   Tak ja mange af roserne har det godt, mens andre stadig sover.
   Også god dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Wooooooooooooooo Lisbeth nr. 3 og 4 billede er taget ud fra en et eventyr.
  De er virkelig helt fantastiske.
  Sikke dine roser står smukt.

  Sov godt
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte
   Ja der var en eventyrlig stemning.
   Roserne har det fint.
   Dejlig dag til dig.
   Lisbeth

   Slet
 13. Uha , ja man ser sandelig godt tørken på din billeder når man ved hvordan der plejer at se ud. Det er iponerende at du kan holde liv i rhodoerne.
  Smukke aftenbilleder med mejetærskeren også selv om det støver så er der altså bare en speciel stemning og duften er sol og sommer.
  De meget høje gule og orange, hvad hedder de ? Min datter i Aalborg kan modsat sin mor godt li de farver og hun ville elske dem i sit nye bed.
  Håber snart vi ses :o)
  Knus fra Mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja her har jeg taget billeder, så tørken kan ses. Der skal også en del vanding til rhodoerne, nogle få er gravet op og kasseret.
   Ja høststemning er noget særligt.
   De høje orange er solbrud/Helenium. Hvis du kommer herover må du gerne få med til hende, men ellers er de vist ikke så dyre. De er rigtig flotte nu.
   Ja det gør jeg da også, du er velkommen. Mon du skal til Ulla og Malcolm næste lørdag?
   Knus fra os.

   Slet