tirsdag den 5. juni 2012

Plantemarked i Kolding

Ja så har jeg også prøvet det. Det var en broget forestilling at komme derned og finde en p-plads, men heldigvis er Rikke sej, så jeg blev læsset af, og så kørte hun hen og parkerede bilen. Det var service.
Der var rigtig mange boder og rigtig rigtig mange mennesker, så man skulle lige se sig lidt om, og ikke købe det første og det bedste sted, hvis man altså kunne komme til for folk.
Klokken 12 mødtes alle bloggerne, det var rigtig hyggeligt og godt at få sat ansigt på nogle flere. Men hvis man også skulle nå at handle, ja så kunne man ikke stå og hyggesnakke ret længe. Jeg synes stadig, at det er en god idé at mødes der, for vi er jo rigtig mange, som kender hinanden fra bloggene, men måske skal man vente til kl. 14, så har man fået købt det man skal og brugt pengene og har bedre tid til at snakke sammen.
Jeg fik købt en masse både hos Anne Marie fra Lønbæk og fra Pæoneksperten, jeg havde forudbestilt, så de havde planterne med til mig.
Ja så købte jeg også lidt af hvert i de forskellige boder, se bare her:
I skal nok få mere udførligt at vide, hvad jeg har købt, men det bliver ikke i dag. Jeg havde i øvrigt ikke kameraet med, så I får ingen billeder derfra af mig. Jeg tænkte, at jeg fik nok at slæbe på. Og der tænkte jeg helt rigtigt, alene det fra Pæoneksperten fyldte rigtig meget, mere end jeg selv kunne slæbe, heldigvis hjalp Niels fra Pæoneksperten mig med at slæbe det ud til bilen, det var service.
Planterne fra Lønbæk fik jeg på en resteplads lige efter Vejle, der var erstatningsplanter fra køb i efteråret, som ikke havde overlevet vinteren. Vanen tro bestilte jeg så lidt andet. Det var hyggeligt at mødes med Anne Marie igen. Jeg kan kun anbefale en tur op til Lønbæk og se alle de spændende træer og buske, hun har.  Måske kan vi endda lave et blogtræf hos hende, det kunne da være sjovt.
Vi var så heldige, at vi nåede færgen hjem kl. 17, det var rigtig dejligt, for nu trængte vi til at komme hjem i ro og fred og vi havde opbrugt vores ressourcer af både det ene og det andet.
Hvorfor jeg købte nye planter ved jeg ikke, for se alle de skønne planter, der mødte mig i haven, da jeg kom hjem.
 Prydløg
 Allium i solen
 Biskophat
Den første blomst i jasminen
Blærenød
Dronningebusk
En rose
Fair Rosamond
Gladys Picard

Iris germanica
Blomst i kuglekastanien


                                          
                                           


Tænk at forlade alt det en hel dag :o) men det er nu godt at komme ud og mød blogvennerne, tak for i dag til alle jeg mødte.

39 kommentarer:

 1. Smil, kan godt forstå du havde travlt, med alle de skønne planter du har fundet :-)
  Nåede desværre ikke at få snakket ret meget med dig i dag :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Tak for sidst rart at hilse på dig, men du har ret, jeg havde jo travlt med at nå det hele, og som du kan se, nåede jeg meget. Men jeg ville nu også gerne have snakket noget mere, derfor foreslår jeg kl. 14 næste år.

   Slet
  2. Det tror jeg også vil passe bedre. Så kan dem, som ikke vil handle så meget bare komme det senere.

   Slet
 2. Ja, man kan jo ikke lade være at købe nye planter, det er en livsstil, men jeg giver dig ret, det ser ikke ud som om det er fordi du mangler planter ;-)
  Tak for beretningen fra Kolding, jeg ser frem til at hører mere der fra.
  God aften.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita
   Selv tak fortsættelse følger i morgen. Jeg mangler ganske rigtig ikke noget, men lidt skal man jo altid have, det er så sjovt :o)

   Slet
 3. Nej det er sandelig en kunst at nå det hele, dagen fløj afsted. Skal det gentages har du nok ret i at der skal handles igennem inden snakken for alvor tager fat, - for der bliver snakket!! Dejligt at se dig igen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det var ikke nemt at nå det hele, og vi kunne ikke bare blive, vi har jo også en færge, der skal nåes. Der er også det problem, at mens vi snakker, så bliver planterne revet væk i boderne. Der var ikke meget tilbage de forskellige steder, da klokken blev 14.30.
   Jeg var også glad for at se dig igen, men det var lidt mere roligt herovre, så der kunne vi bedre snakke :o)

   Slet
 4. Tak for en dejlig dag til dig også. Godt I nåede færgen, selv om det kneb med at finde hinanden til sidst. En minisækkevogn er guld værd sådan en dag, men vi kunne jo bare sætte impulsindkøbene i bloggerteltet til du var færdig med den. Vi holdt jo lige udenfor tværs over en grøft med Suzukien.
  Dejligt at møde alle bloggerne. Super hyggeligt og tak for handelen.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anne Marie
   Ja heldigvis nåede vi færgen, den næste gik først 19.30, så vi var glade for at nå den kl. 17. Der var noget trængsel, da vi skulle finde hinanden, men det gik da.
   Næste år låner vi en trækvogn hos en dagplejer har vi talt om.
   Ja det var skønt at mødes med alle bloggerne og ikke mindst dig. Selv tak for handlen. Nu må du lige skrive på mailen, hvad jeg skylder.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 5. Arh... man kan altid finde plads til et par nye skønheder. Spændende med pæonerne, jeg synes ikke rigtig jeg har den store plads til den slags i min lille have, men jeg ville ønske jeg havde ;O).

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette Villa Landly
   Du har helt ret, i hvert fald når man har så stor en have som min. Træpæoner bliver store, så jeg er også spændt på, om jeg giver mine for lidt plads.
   Lige nu er de ikke så store, så kan man nemt komme til at plante for tæt :o)

   Slet
 6. Ja du har mange smukke planter i din have, men men der er da vel altid plads til noget nyt, og det er jo rart med lidt forandring.
  Held og lykke med dine ny planter. Jeg glæder mig til at se og høre hvad du har købt.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Aase, ja du har ret med så meget plads som du og jeg har, så kan vi godt få plads til noget nyt, endnu.

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Jeg forstår dig til fulde!!! Masser af mennesker til sådan et plantemarked, -- man vil gerne snakke med folk, men der er så meget man skal se på, og tænke over - om der nu er HER, man skal handle, eller stod der ikke een med nogle, der var finere lidt længere nede!!!!!!!!!
  Men jeg skal da love for du fik købt planter - det er du sikkert rigtig glad for!!!!!! jeg kender følelsen!!!
  Det lyder som om I nåede at tale lidt sammen, alle jer bloggere!!
  Sikkert god ide at mødes på en planteskole!!!
  Ude godt hjemme bedst, især med sådan en have som du har Lisbeth.
  Tak for dejlige billeder, ---
  mange hilsner
  jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er svært at agere mellem så mange mennesker, så mange planter og så mange bloggere, som man gerne vil hilse på og tale med.
   Det ER stort og ja jeg fik mange skønne planter, mere om det senere.
   Det var også dejligt at komme hjem igen.
   Selv tak Jessie.

   Slet
 8. En gang i mellem er det godt at komme lidt væk fra det hjemlige ,ud og få luft under Vingerne , held og lykke med de nye planter ❤

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Ja det har du helt ret i, men det var knap, der var plads til at baske med vingerne :o)
   Tak skal du have.

   Slet
 9. Det lyder som en ret hektisk, men rigtig god dag du har haft ;o). Jeg glæder mig til at se, hvilke skønheder du har snuset dig frem til idag ;o)
  Jeg kan se at din Jasmin også er blomst nu ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Det var en skøn og hektisk dag ja, jeg er ikke faldet helt ned endnu.
   Der kommer mere om skønhederne i aften.
   Ja også mine jasminer er ved at blomstre.

   Slet
 10. Hej Lisbeth,
  Jeg lover at blive flittigere til at kommentere, men det er først nu jeg for alvor er kommet ind i kampen. Tak for din repportage fra Kolding i dag. Ville gerne have været der, og der er ingen tvivl om, at du er en af dem jeg meget gerne ville have hilst på.
  Vi får nok chancen igen...
  Mvh Michael

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Michael
   Det er helt i orden, det var kun et godt råd, hvis du vil have flere kommentarer. Man er nødt til at starte fra bunden i blogverdenen og arbejde sig op :o) Men det er meget svært at nå det hele.
   Selv tak håber du kommer til næste år, du kan jo også komme med til Samsø, det er kun en smuttur for dig. Vi holder blogtræf igen næste år i maj.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Jeg er af og til mødtes i ´Lille Malunds have´ ved Klovborg med andre havetosser. Det ligger også ret centralt. Det er en stor besøgshave med masser af overdækket siddeplads. Også et plantesalg.I nærheden ligger Landlyst, en planteskole med acer, den kan man besøge ved aftale.

  Måske var det en ide´ til en anden gang.

  Jeg ville ønske, at jeg havde været i Kolding, men havde også en familiefødelsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne, Tilst
   Ja men du har helt ret, Lille Malunds have er ret centralt til næste bloggermøde. Jeg kender haven udmærket, skal dertil for jeg ved ikke hvilken gang her d. 20.6.
   Landlyst kender jeg også, de var på markedet i går, vi skal dertil i september. Rhododendronhaven ligger jo lige i nærheden, så vi kommer der et par gange om året.
   Ja det er jo ikke nemt at være to steder på samme tid, så du måtte passe familien.

   Slet
 12. Kære Lisbeth. Hold da op en masse planter, godt man ved du har pladsen til dem :):) Ja sikken en masse skønne planter du har og komme hjem til, men det er også dejligt og møde nye skønne havemennesker. Ville gerne have været med, men det var ikke muligt denne gang.

  Ha´ en skøn dag, mon ikke den skal foregå i haven:)

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Ja det er lidt vildt, alt det jeg har købt, men nogen af jer ved, at der stadig er masser af plads i min have.
   Det var rigtig hyggeligt at møde de andre bloggere, selvom der var for kort tid. Ærgerligt I ikke kunne være med, men der er også langt for jer.
   Jo og hvilken dejlig dag, det bliver i haven ja.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth
  Tak for sidst håber du fandt staudestedet!
  Skøn biskophat.
  Tænker om der ikke er nogen som skal til Keld Slot den 17 juni med foredrag af Claus dalby og andre intresante personer.
  Jeg har planer om at komme.Sønt hvis der var andre, da vi jo ikke nåede og snakke vildt meget igår.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Helle.
   Du var da en af dem, jeg fik snakket med, fordi vi fulgtes ad op til boderne. Hyggeligt.
   Jeg kommer ikke til det arrangement, men prøv at skrive det på din blog, måske er der andre, der har planer om det.
   Du har ret, det er hyggeligt, hvis man kender nogen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 14. Hej Lisbeth
  Vejret var også nogenlunde med Jer i går. Stort arrangement ser det ud til og mange fristelser, kan jeg se på indkøb!
  Ude godt men hjemme bedst - især i haven! Min jasmin er lidt længere end din, det er vist første gang da det plejer at være omvendt med alle udspringene ;-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Ja det var ok vejr i går, selvom det ikke var sommerlige temperaturer, men det kan jo også blive for meget. Ja der var mange fristelser, men det var jo også noget af det, jeg kom for :o)
   Ja det var dejligt at komme hjem igen.
   Ja det med hvor tidligt det springer ud, ændrer sig hen over foråret, nu har I jo også fået regn, mon ikke det også har noget at sige.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 15. Sikke en masse du har fået med dig hjem.
  Jeg glæder mig til at høre nærmere om de nye erhvervelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina
   Ja jeg har mange fine ting med hjem, der kommer snart noget mere om det.

   Slet
 16. Hej Lisbeth.
  Dejligt lige at hilse på dig. Jeg må vist en tur til Samsø så vi i ro og mag kan snakke planter :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja i lige måde, selvom vi ikke nåede at få snakket. Du er velkommen herovre bare sig til :o)

   Slet
 17. Hej Lisbeth
  Fik da hilst på dig, men ikke snakket... Tiden gik jo så hurtigt, så nåede slet ikke alle dem jeg gerne ville have snakket med. Men næste år så da :)
  Regner med at din træpæon ikke er single mere !!! ;)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lena
   Nej vi fik ikke snakket meget for som du siger, tiden gik hurtigt og vi skulle også handle. Nej nu har træpæonen fået flere venner :o)
   Ja vi gentager successen næste år.

   Slet
 18. Jeg kan da se, at I har hygget - men med lidt stress på, kan jeg forstå. Det er svært at nå det hele.
  Herlige ting du har fået købt, er jeg sikker på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det er ikke nemt at nå det hele, når man også skal nå en færge. Den næste gik 19.30, det syntes vi var lidt for sent.
   Ja det var skønne planter jeg fik købt :o)

   Slet
 19. Hej Lisbeth. Hvor er det godt, at endnu et blogtræf var en succes. Desværre var jeg forhindret på grund af mit arbejde, men jeg ville ellers gerne have været med. Hvor må du have haft meget med hjem. Jeg glæder mig rigtig meget til at høre nærmere, hvad du har købt hos pæoneksperten og hvor det skal plantes. Er det nu, man planter pæoner?
  Dejlige indkøb du har foretaget. Jeg kan godt forstå, at du havde brug for fred og ro, da du kom hjem, især når der var så mange mennesker og køer alle vegne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja hvor var det ærgerligt, at du skulle arbejde.
   Jeg havde rigtig meget med hjem. Du kan se, hvad jeg har købt på mit indlæg fra i dag. Man kan godt plante pæoner nu, men de sender ikke igen før til efteråret. Løvet er for stort.
   Det var skønt at komme hjem i ro og fred.

   Slet