onsdag den 13. juni 2012

Vente og vente

Først venter vi på foråret, så venter vi på erantis og vintergækker. Lidt senere venter vi på narcisser og tulipaner. Lige nu venter de fleste af os på bl.a. roser og pæoner. Det er en lang ventetid, men jeg tror vores tålmodighed på havefronten er større end hvis vi skal vente på bussen, toget eller lægen :o)
Marlene Havenarkomanen stillede et spørgsmål i dag vedr. havestil. Det kunne jeg ikke lige svare på, men ved nærmere eftertanke, går jeg meget op i forskellige bladformer og forskellige farver på løvet. Stier og overraskelser i haven, ja det må vist være det, jeg går ikke højt op i siddepladser, men har dog nogen.

 Men som I kan se har jeg trods alt siddepladser i haven, også lidt flere end disse to :o) jeg vil dog ikke sige, at jeg overdriver brugen af dem.
Prydløg orientalis står til højre for bænken, de er stadig fantastiske.


Tre billeder fra den øverste del af haven lige før skovenHer lidt skovkig bemærk rødbøgen på det næstsidste billede, den giver en dejlig kontrast til alt det grønne.
Og skovbund
Haven set fra havelågen
 Ponticum meget hårdfør, kan bruges som hæk
Späthlese læg mærke til fregnerne
Her er også kontraster
Rosenskovmærkerne taget fra den anden side, se hvor de passer sammen med rhodoen

Den røde hyld er også skøn
Frühlingsduft
Eglantyne
Odyssey
Det er de roser, der er i blomst nu, de sidste to kun med en enkelt blomst
Pæonen er også tæt på
Jeg er vild med min Kiwi, se hvor smukt den klatrer op og sikke nogle kønne blade


Lidt billeder fra staudebedet og til slut
Den skønne åkande

Fortsat god aften

43 kommentarer:

 1. Du har ret vi havefolk venter og venter, pludselig kan vi ikke huske hvad vi ventede på, for inden vi får set os om , går vi og venter på næste forås komme ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Det er nemlig rigtig pludselig er det igen foråret vi venter på, men vinteren venter vi ikke på :o)

   Slet
 2. SUK! Hvor har du altså bare en SKØN have Lisbeth!

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 3. ... jeg venter bare på SOMMER... suk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja bare lidt varme eller så i det mindste noget mere regn, når de nu ikke kan blive godt vejr, og så varme bagefter. Jeg skal nu ikke klage, synes det har været ok vejr i dag.

   Slet
 4. Hej Lisbeth. Jeg venter og venter også. Jeg kan ikke forstå, at der skal være så koldt. Har lige været til 60 års fødselsdag hele eftermiddagen i en have og vi måtte tage strikketrøjer og jakker på for at holde varmen. Om 2½ uge har vi ferie, det er slet ikke til at forstå, forhåbentlig kommer sommeren inden da!
  Det er nogle meget smukke billeder du viser. Især det med den mørke kontrast til al det grønne. Det ser rigtig godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det trækker lidt ud med den sommer, den kommer nok til din ferie, skal vi ikke vedtage det :o)
   Ja jeg kan som du kan se godt lide kontrasterne.

   Slet
 5. mange, mange skønne blomster - men med så stor og velholdt have har du vel egentlig heller ikke brug for siddepladser, der må være nok at gøre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Det har du den rigtige forståelse af, hvornår skal jeg sidde :o) En gang i mellem skuer jeg dog ud over skønhederne :o)

   Slet
 6. Hvor ser det altså godt ud i din have. En skam at du bor så langt væk.
  Jeg nyder altid dine gode billeder.
  Jeg synes nu, at det er rart med mange siddepladser rundt i haven, for man må da lige stoppe op tage en pause og kigge ud over haven hver gang man kommer til en siddeplads.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak ja det er en skam, du og Vivi må tage en tur herover, når I får tid, men du vil jo ikke sejle, så det går nok ikke. I er i hvert fald velkomne.
   Jeg kigger mest ud over haven, når jeg fotograferer, men jeg arbejder heller ikke så hårdt som dig.
   Selv tak :o)

   Slet
 7. Lisbeth på det billede, hvor du skriver: Her er også kontraster - hvad er det du viser der? Nej hvor ser den spændende ud!
  Den røde hyld er også fantastisk flot at skue lige nu - pæonen som er lige ved og næsten - spændt på at se den udsprunget!
  Den er vel nok flot din juni have også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den mørke er en blærespirea Physocarpus Opolifonius Diablo :o)
   Jeg er også vild med den røde hyld, det er meningen den skal blive et højt flot træ der i hjørnet, den er ved at vokse bedre nu, så forhåbentlig lykkes det.
   Jeg er også spændt på pæonen, jeg kan aldrig huske, hvordan de ser ud de forskellige.
   Tak skal du have.

   Slet
 8. Ja der er meget ventetid, men vi skal også huske at nyde nuet, det hele varer jo så kort, og noget nyt er altid tiden på vej.

  Ang. siddepladser så er det noget der skal prioriteres højt hos os. Ikke at jeg sidder så længe af gangen, men på den måde indbyder det til at stoppe op, og nyde haven fra nogle andre vinkler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Det har du helt ret i, vi venter altid bare på det næste og glemmer at nyde. Jeg synes nu jeg nyder hele dagen lang, mens jeg lytter til fuglene og kigger på blomsterne og går rundt med et saligt smil.
   Du har sikkert helt ret i det med siddepladserne og at nyde haven fra andre vinkler. Jeg nyder mens jeg går rundt med kameraet.

   Slet
 9. Så meget frodighed og skøn blomstring i din park ;o) det er totalt nydelse for øjnene. I vores lille have har vi mange sidepladser. De bliver flittigt brugt, jeg er rigtig god til at sidde og meditere og at visualisere kommende havedrømme. En god måde at få tømt hovedet på ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have også fordi du kalder den en park. Det er hørt før :o)Du har ret, det er godt at sidde og meditere, men jeg gør det, mens jeg går rundt, det går fint. Jeg har en nabo, der smækker med døren, så jeg bliver helt forskrækket, fordi jeg er så optaget af haven og tankerne, det er da næsten meditation i hvert fald for mig. Så naboen irriterer mig :o(

   Slet
 10. Hej Lisbeth,
  Skønt ser der ud i jeres have.
  En frodighed med skønne planter.
  Lidt af en plantesamler er du vel også?
  Ihvertfald er jeg meget imponeret over alle de blomster der bliver plantet og nusset om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have. Ja jeg er lidt af en plantesamler, det kan jeg nok ikke komme uden om. Ja der bliver plantet meget, så jeg kan ikke nå at se til det hele hver dag :o)

   Slet
 11. Tak for en lille rundtur, det trængte jeg lige til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Hanne, Tilst, det glæder mig at du kunne nyde turen og få gavn af den :o)

   Slet
 12. Så smukt - kan det gøres! Tak for den fine tur.
  Din Frühlingsduft og er det blodblomme? - Wow det ser virkeligt flot ud med kontrasten.
  Og du har lige den farve rhodoer, jeg ALLERBEDST kan lide. Nu ærgrer jeg mig over mine - nogle af dem er hvide Cunninghams White. De passer bare ikke ind, men hvert forår kommer de først,- og sammen med æbletræets blomster, får de mig overtalt, - men når de lilla så kommer. Så er jeg solgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva :o)
   Det er en blærespirea physocarpus opolifolius diablo. Jeg har dem flere steder i haven. Den rosafarvede er også rigtig smuk, der er sol i dens blade også når solen ikke skinner. Jeg tager et billede til indlægget i aften
   Jeg kan også bedst lide de lilla og rosa rhodoer, Cunninghams White er smukkest inden den springer ud, ellers er den lidt kedelig, men sikkert fin med æbleblomsterne.

   Slet
 13. Egentligt er det jo lidt mærkeligt at man kan gå og vente og vente, især når det er samtidigt med at tiden flyver afsted ;-)
  Dejlige havebilleder
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Det har du helt ret i :o)
   Tak

   Slet
 14. Kære Lisbeth.
  Endnu fantastiske billeder fra din have, - når man ser dem i stor størrelse, er det som at være i haven, man kan fornemme hvor dejligt det må være at gå rundt.
  Billede nr. 8 er skøn hvad hedder den?
  De andre rhodoer er også betagene smukke!
  Også billede nr. 10 giver et skønt kig!!!!

  Hav en god dag i morgen
  mange hilsner jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jessie
   Det er skønt at gå rundt derude, i dag ser det lidt koldt ud, så jeg er ikke nået ud endnu. Skrivebordsarbejdet skal jo også passes :o)
   På billede nr. 8 er der to rhodoer: azurro th. og Lees Dark Purple.
   Jeg elsker skønne kig ind i haven, så der kommer nok flere.
   Nu må jeg i haven, også god dag til dig.

   Slet
 15. Hvor dejligt med bredperspektiv på din have. Den fortjener virkelig, at man kan se, hvor fint den er indrettet. Helt unikt.

  Jeg nyder selvfølgelig også dine nærbilleder af en af dine skønheder, men en kombinationen giver en tydeligere fornemmelse af din stil. Og så hjælper det naturligvis nok også at have været der. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tak skal du have, ja jeg tror det hjælper meget, at du har været her, for den er svær at fotografere, men jeg gør mit bedste :o) så folk kan få det rigtige indtryk af den.

   Slet
 16. Hej Lisbeth :o)
  Din have er skøn Lisbeth. En have skal i mine øjne afspejle personen bag haven og ikke tilfredsstille andre end en selv. Vi har heldigvis ikke den samme smag alle sammen, og det er kun godt. Jeg kan SAGTENS blive inspireret af noget i din have selvom den ikke ligner min havestil. Synes det er skønt at se at haver er ligeså forskellige som mennesker er.
  Grunden til jeg skrev indlægget, var egentligt på baggrund af et indlæg Kjeld Slot havde skrevet for en månedstid siden. I kan finde det her http://kjeldslot.blogspot.dk/2012/04/er-havekunst-for-amatrer.html
  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene
   Tak skal du have, du har ret, det vigtigste er, at man selv er tilfreds med sin have. Jeg synes også din er flot og smuk, og jeg kan godt lide dine pergolaer og det du har fået sat op, samt dine fine stier, men jeg må være realist, sådan tror jeg ikke det bliver i min have, så skal jeg have manden med på idéen. Alle haver skal jo heller ikke være ens, og jeg holder meget af min have, som den er.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 17. For filen hvor er der frodigt og skønt i din have, Lisbeth.
  Og så ser der velplejet ud, uden at det går ud over det naturlige......det er virkelig godt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helle det var sødt sagt, det blev jeg glad for :o)

   Slet
 18. Dejlige dejlige billeder.
  Jeg kan godt lide at du også arbejder med kontraster, det er vigtigt syntes jeg.
  Din åkande er jeg helt vild med. Når Vilfred engang er blevet ældre, kunne jeg også have et lille vandarrangement.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karina
   Vi er helt enige kontraster er rigtig godt, det giver noget helt andet.
   Ja når Vilfred bliver større skal du have et lille vandarrangement med en åkande, det vil være så fint i din have.

   Slet
 19. Smukke smukke billleder fra din skønne have mine bænke bliver brugt når min mobil ringer og jeg skal snakke. ellers er de mest til andre, jeg nyder også imens jeg arbejder, og min nabo er også lidt træls han saver brænde, så man næsten ikke kan høre fuglene heldigvis køre han lastbil og er væk nogle dage i træk hver uge Men i går kom han mig nu til hjælp jeg tabte mine briller i buskaset da jeg var ved at klippe det visner af hortensiaerne, han måtte over og samle dem op kunne ikke selv få øje på dem,så godt han var igang der.

  Glæder mig tilnæste år der vil jeg se din have i live. Hilsen Helle
  P.S min mand er nu blevet flyttet til Odense, så må de jo hjælpe, når Kolding ikke kan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Her morer jeg mig lidt, jeg bruger nemlig bænkene til det samme. Ringer telefonen ja så kan man da sætte sig lidt. Jeg bruger meget tid i telefonen, tre sønner langt væk og en gammel mor, derfor har jeg fået en til øret, så kan jeg arbejde i mens, hvis jeg ikke skal være MEGET koncentreret om det de fortæller, så sidder jeg på bænken.
   Træls med larmende naboer, jeg hader når der bliver savet eller slået græsplæne, så jeg ikke kan nyde fuglesangen. Men godt han alligevel var til hjælp med at finde brillerne :o)
   Ja det bliver dejligt at få besøg igen til næste år også af dig :o)
   Det lyder da noget alvorligt med din mand, håber de kan hjælpe i Odense og få ham rask i en fart.

   Slet
 20. Hej Lisbeth,
  Ja, kender det alt for godt det der med at vente. I år har det ikke været slemt, fordi det ikke for alvor var vinter. Jeg synes nu alle årstider har noget specielt, også vinteren. Dejlig have du har der på Samsø og der er mange planter der går igen fra mit eget haveunivers.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Michael
   Du har helt ret, alle årstider har deres charme, det er derfor jeg holder af Dk, de skiftende årstider, det er godt.
   Tak skal du have, måske har vi samme plantesmag :o)

   Slet
 21. Hej Lisbeth.
  Et dejlig kig i din smukke have. Hold op hvor har du meget der er i blomst. Min have er en romantisk have. Men der er lang vej før jeg opnår det jeg vil.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe
   Ja der er meget, der blomstrer nu. Ja men godt der er noget at arbejde hen til, så keder du dig ikke :o)

   Slet