mandag den 31. oktober 2011

Blade er guld og masser af efterårsstemning

Dagen startede med tåge, en tåge som blev federe og federe og til sidst var helt uigennemsigtig. Mon ikke det har været sådan i det meste af landet. Der var alligevel en særlig stemning, for det var helt stille vejr, og jeg kunne tydeligt høre småfuglene synge i krattet ved siden af haven.
I denne særlige stemning gav jeg mig til at rive blade sammen og lægge dem ind i bedene. Jeg koncentrerede mig mest om mine rhododendron og lagde et beskyttende lag rundt om dem, der hvor træerne ikke havde drysset ned over dem. Næste projekt er rosenbedene, som også skal have et ordentlig lag, når de sidste blade falder ned, det varer nok ikke længe.
I går tog vi billeder i Mårup skov, i dag har jeg taget billeder fra min egen lille skov og haven. Der er stadig mange smukke farver derude, prøv selv at se.


Baghaven med moreltræet

Her min kornel, som stadig har mange blade.

Fyrretræet og paradisæble

Skoven set fra haven


Og fra vejen


Papegøjetræet stråler med alle sine farver, nu er det kommet til sin ret.

Ja så er der også lige min novemberkaktus
Til slut dagens roser


søndag den 30. oktober 2011

Bilka, haven og skoven

Som sagt nåede vi lige en hurtig tur i Bilka. Vi var der kl. 16.55 og kl. 17.15 var jeg igennem kassen. Så det var rent impulsindkøb og måske ikke lige noget jeg manglede, men jeg fik da styret min lyst :-)
Der var en del stauder, som jeg godt kunne have tænkt mig at kigge nærmere på, men jeg kunne godt se, at det tog for lang tid. Rhododendron så kedelige ud, buske og træer kunne vi ikke have, så var der clematis tilbage, så jeg snuppede to i farten.


Disse to med 40 % rabat, så kan det vel ikke gå helt galt. Omkring 70 kr. for dem begge, nu er de plantet ved hver sit træ.
Da jeg kom ind i butikken kastede jeg mig over løgene, her blev indkøbt 7 poser for 100 kr. Prisen var ok, de var ved at være lidt bløde, så de kunne ikke tage fuld pris mere.

Jeg har købt mange løg i år ligesom I andre, men disse her er først kommet i butikken efter jeg var der sidst. Håber de alle kommer op, jer var især i tvivl om kejserkronerne. De så ikke for gode ud. Nu er de i hvert fald alle plantet ud, så må vi se.
Da vi ikke så meget til efterårsfarverne igår, tog vi i eftermiddags en tur i Mårup Skov, der var heldigvis stadig lidt gyldne farver tilbage. Jeg fik samlet lidt mos på turen, så der er noget til dekorationer. Det røg også lige et par kambregner i posen og en flot gren.



Der er jo ikke langt til vandet nogen steder, så en tur igennem skoven, så er man ved stranden.
Hjemme igen fik jeg plantet både løg og clematis og kambregner og taget et par rosenbilleder

Clair Renæssance

Pegasus

Rhapsody in blue

Mary Rose
Rigtig god aften

lørdag den 29. oktober 2011

Fyn tur/retur

8.15 i morges var vi med færgen. Jeg havde glædet mig til en dejlig tur, hvor jeg skulle nyde efterårsfarverne. Men vejrguderne ville det anderledes, der var tyk tåge hele vejen ned gennem Jylland, det var noget af en skuffelse. Heldigvis lettede tågen lidt, da vi kørte over Fyn, men særlig sigtbart blev det nu ikke, solen gjorde sit bedste, men kunne ikke rigtig gennemtrænge tågen. Ind imellem lykkedes det at se nogle af de vidunderlige farver og de blev nydt i fulde drag.
Klokken ca. 11.30 trillede vi ind hos Signe og Per ( min søn og svigerdatter) i Ferritslev. Vi fik dejlig frokost og var bagefter ude for at beundre havens smukke farver. Bent havde heldigvis taget kameraet med, så I får også lov til at nyde deres have :-)

I forhaven står et helt vidunderligt birketræ og en endnu mere vidunderlig blodbøg. Desværre er Signe birkepollen allergiker, så birken skal fældes. Det er trist for det er et smukt træ, men det er heller ikke rart at have allergi.

I forhaven har de plantet to rhododendron, som nøje bliver inspiceret af mig :-)

De har også en skøn pærekvæde, som dufter fantastisk.



Her ser I baghaven og huset. Naboen har nogle skønne gran og fyrretræer, som giver et rigt fugleliv i haven.
Det var hyggeligt lige at hilse på, tak for i dag Per og Signe.

Bagefter kørte vi videre til min gamle mor, som var glad for at se os. Vi var der et par timer, så var hun træt, og vi skulle til færgen igen.
Heldigvis nåede vi lige en tur omkring Bilka, jeg var der et kvarter og nåede lige at kaste lidt løg og to clematis i kurven, det får I lidt mere om i morgen. Turen hjem foregik i tåge og mørke, og vi var rigtig glade, da vi nåede færgen helskindet og endnu mere glade, da vi nåede hjem til vores lille hytte igen.

Dagens rose og rigtig god søndag til jer.

fredag den 28. oktober 2011

Nu er det ikke længere kun et staudebed

Bent havde fri fra arbejde i dag, så nu kunne jeg rigtig sætte ham i gang :-) Han startede med at blande spagnum med vand, så det var godt fugtigt til vi skulle omplante rhododendron. Der var en som stod lidt klemt i det snoede bed, så den skulle flyttes til staudebedet. Det var lidt af en opgave, Bent mente ikke, at der var nogen i Danmark som kunne løfte den, da den først var gravet op, men min sandten om det ikke lykkedes den lille mand selv at få den op i trillebøren, Jo jo han kan endnu.
Efter at have flyttet pfauenauge til det gamle staudebed, skulle der en anden i hullet, hvor den var taget. Vi flyttede en løvfældende azalie Whitethroat derhen i stedet for. Men for at der kunne blive plads til den, måtte vi flytte en hortensia Preziosa. Den kom også hen i staudebedet, så nu er der ved at se hel godt ud der.
Det gamle staudebed nu med Preziosa

Og med rhododendron Pfauenauge
Til gengæld har han også fået lov til at bruge sit nye kamera i dag. Billederne er altså taget af Bent og de er optaget i raw format, hvis det skulle sige jer noget. Mig gør det ikke :-)

Kinesisk kornel

Også Bent er selvfølge tiltrukket af Sorbus Dodong

Og blåbær

Skovkanten


Roserne tiltrækker også både bier og fotografer


Det gør solnedgangen også.
Rigtig god weekend til jer alle.
I morgen skal vi udenøs :-) Vi skal over og se til min gamle mor.

torsdag den 27. oktober 2011

En herlig dag og staudeplantning

Det har været rigtig dejligt vejr i dag. Jeg har nydt at nusse lige så stille rundt og finde ud af, hvad der skulle plantes i staudebedet. Jeg var helt alene i min egen verden, kender I det? Fuldstændig optaget af det jeg var i gang med, ren meditation :-) Jeg fik delt nogle stauder og brugt nogen af de stauder, jeg pottede den anden dag, så overlever de da forhåbentlig vinteren :-)
Her et par billeder, det er godt nok ikke nemt at se, hvad jeg har lavet, men det ser ud som et nyplantet staudebed skal se ud, tror jeg.


Efter tips fra Hanne fik jeg delt Moonbeam, så nu har jeg tre. Jeg fik sat flere dagliljer, pæoner og geranier.
Under min tur rundt med kameraet gik der sport i at kigge efter hostaer, som endnu ikke var bukket under for efteråret. Hele 5 blev det til.





Det er jeg da lidt imponeret over

Blåbær med smukke farver

Troldel har også smukke efterårsfarver

I får lige Cimicifuga igen, den er så fin lige nu.


Her et kig igennem den "gamle" have

En klippet lærk, i baggrunden storkonval med efterårsfarver

Kranstop

Et glimt op mod skoven

Hjertebedet er også iklædt efterårsfarver

Og hortensiaen

Sorbus Dodong igen, igen

Udsigt til marken


Til slut Penny Lane
Fortsat god aften